روزنامه کائنات
4

جامعه

1399 دوشنبه 24 شهريور - شماره 3742

اشتغال بدون پشتوانه

عبدالعظیم کمال پور-مدرس- اشتغال در دنیای امروز به سرعت در حال تحول است سازمان ها در حال کوچک تر شدن و رفتن به سمت دنیای مجازی هستند که البته ارتباط بینشان روز به روزبیشتر و پیچیده تر میشود.سازمان ها تبدیل به هسته های مرکزی شده و سایر اجزا و کارمندان در اطراف آن قرار گرفته اند.در این سیستم هر کس برای خود کار میکند وبه اندازه ای که ارزش افزوده ایجاد میکند از درآمد نیز سهم می برد و پرداخت به صورت دستمزد جای خود را به درصدی از سود و...داده است. شرکت ها و ادارات تمایلی به استخدام افراد ندارند و معمولا با قراردادهایی سعی در جذب نیروی مورد نیاز خود دارند و این روندی است که در تجاری شدن و جهانی شدن اقتصاد اجتناب ناپذیر است. این روندی است که در کشورهای توسعه یافته سالها پیش رخ داده و امروز در کشورهای در حال توسعه در حال وقوع است.پس در اینجا امنیت شغلی افراد به شدت در معرض خطرقرار خواهد گرفت.
طبق پژوهشی که صورت گرفته ۷۵درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها فاقد مهارت هستند و سازمان آموزش فنی و حرفه‌یی می‌تواند این تجارب را با کمک بخش‌های دولتی و خصوصی افزایش و به داوطلبان مهارت لازم را آموزش دهد.سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به همراه وزارت آموزش و پرورش باید با تهیه کتابی تحت عنوان مهارت حرفه‌یی در مقاطع راهنمایی، دبیرستان براساس رشته‌های تحصیلی و الزامی کردن مقاطع مختلف دانشگاهی در کلیه رشته‌ها به کسب دانش و تجربه و آموزش‌های فنی و حرفه‌یی اقدام کنند.
 یکی از کارهای که سال‌های پیش انجام می‌شده طرح کاد بوده و به نظر می‌رسد بسیار اثرگذار بود که نیاز به بازنگری و اجرای دوباره آن است. راهکار دیگر این است که با تعریف یک تا سه واحد تحصیلی مهارت در ایام تابستان به عنوان درس اختیاری با تاثیرگذاری بر معدل در کنکور تشویق به کسب مهارت برای جوانان باشد.راهکاری که در کشورهای پیشرفته همچون: آلمان، اتریش، فنلاند، کانادا، ژاپن و... در حال انجام است.  وظایف دولت و دانشگاه در زمینه امنیت شغلی:
وظایف دولت و دانشگاه بسیار مهم و مفیداست اما هر دو می‌توانند نقش‌های خوب و ارزنده‌یی داشته باشند یکی به عنوان مدیر توانا و با استعداد و دیگری در نقش پرورش‌دهنده نیروی ماهر که هر دو در انتها به هم می‌رسند و خروجی واحدی باید برای اعتلای این مرز و بوم داشته باشند.دولت قوی‌ترین کارآفرین و منبع تولید‌کننده مشاغل است وزارت کار و امور اجتماعی به عنوان متولی و مرکز مدیریت اشتغال، کار، دغدغه‌های کار و محیط‌های کاری است در طرف دیگر وزارت رفاه و امور اجتماعی (تامین اجتماعی) می‌تواند برای آسایش رفاه و در سوی دیگر سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور به عنوان پردازشگر در این مسیر تاثیرگذار واقع شود.
باید بیمه مسوولیت، بیمه حوادث، بیمه درمان و موارد دیگر و حتی بیمه بیکاری و طرح کارآموزی دوران بیکاری و میزان وعده و شرایط جذب نیروی انسانی و مستخدمی در جامعه را تدوین و تعیین کرد. کارگروه‌ها و هیات‌های مختلف علمی و حقوقی می‌توانند در رابطه با موارد مختلف که همگی به آن معتقدیم (حمایت و امنیت شغلی) کمک شایانی بکنند تا واقعا رفاه اجتماعی احساس شود. جدیت این سازمان بزرگ کشور و همکاری بیش از پیش برای بر طرف کردن و صاف شدن الگوها اقدامات مناسب را انجام دهند در مجموعه نیروی انسانی و در مقابل کارفرما یا حقوق بده حق و حقوقی را نسبت به هم و آینده هم دارند؛ بنابراین با توجه به شرایط مشخص شده طرفین آنچه ما امنیت شغلی یا ناهنجاری‌های اشتغال در مجموعه مباحث آمده گفتیم می‌توانند با برنامه‌ریزی معین و صحیح آن را مدیریت کنند. سازمان ملی جوانان به عنوان یکی از مهم‌ترین و نزدیک‌ترین دستگاه در زمینه کاری جوانان است که می‌تواند این فرآیند را مدیریت کند و برنامه‌ریزی خوبی را ارائه دهد تایکی از پرمشغله‌ترین موضوعات ذهنی آنها را که اشتغال است، خاتمه ببخشد. البته این جوانان هستند که با انرژی زیاد و توانمندی بالا برای فعالیت در صحنه کارآمادگی لازم را ابراز می‌کنند. مدیریت دلسوز و کارآگاه و شجاع می‌تواند مشکلات را به سرعت از پیش رو بردارد.
عوامل مختلفی می‌تواند روی امنیت شغلی تاثیر بگذارد. اقتصاد، عملکرد شخصی و عملکرد مدیر شما از جمله عوامل تاثیرگذار در احساس امنیت شغلی هستند.براساس مطالعات، امنیت شغلی در دوره رونق اقتصادی بیشتر می‌شود و با رکورد اقتصادی از میزان آن کاسته می‌شود؛ البته همه اینها هم می‌تواند دستخوش تغییر شوند. برای مثال ممکن است اقتصاد وضعیت خوبی داشته باشد، اما شرکت شما به دلیل ضعف مدیریت یا عدم عملکرد صحیح دچار بحران شده و دست به تعدیل نیرو بزند یا خود شما به دلیل ضعف عملکردتان از کار اخراج شوید.

هزینه درمان کرونا برای بیمه شدگان نیروهای مسلح چقدر است؟
 مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح ضمن تشریح روند خدمات رسانی به بیماران کرونایی در چندماه اخیر، هزینه درمان در بخش بستری، سرپایی و دارویی کرونا در مراکز درمانی دولتی، خصوصی و نظامی را اعلام کرد.
دکتر امیر نوروزی مروری بر روند شکل گیری و فعالیت سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح (ساخَد) داشت و در این باره اظهار کرد: سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح از سال ۵۴ تحت عنوان سازمان تامین خدمات درمانی کارکنان ارتش تشکیل شد که در دوران مختلف تغییراتی داشت و در نهایت ماموریت اصلی اش خرید خدمت برای کارکنان و عائله نیروهای مسلح بوده است.
وی افزود: به مرور دامنه گیرندگان خدمت، توسعه یافته است و از سال ۸۹ پوشش سربازان را هم به طور کامل انجام می دهیم. سال ۹۳ پوشش خدمات جانبازان هم به فهرست ماموریت های سازمان افزوده شد.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح  با بیان اینکه خدمات در صندوق های مختلفی انجام می شود گفت: پنج گروه هدف یا به عبارتی پنج صندوق داریم؛ صندوق بیمه پایه یا بیمه اولیه که مانند تامین اجتماعی و بیمه سلامت مسئولیت ارائه خدمات اولیه را برعهده دارد. صندوق مکمل، صندوق حمایتی، صندوق جانبازان و صندوق گروه سربازان وظیفه که بیمه پایه و مکمل را برای آنها ارائه می دهد.
نوروزی ادامه داد: این گستردگی و تنوع گیرندگان خدمت ما را به عنوان یکی از سه سازمان بیمه گر اصلی در سطح کشور مطرح کرده و موجب شده تا پیوسته پویایی سازمان را حفظ کرده و بتوانیم خدمت گذار خوبی برای جامعه هدف باشیم.
وی با اشاره به اهداف راهبردی سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح گفت: طبق فرمایش رهبری هدف راهبردی ما همانند سایر بیمه ها این است که اگر کسی در خانواده ای بیمار شد بیش از رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشد. سعی می کنیم بتوانیم برای جامعه هدف یک اطمینان و آرامش خاطر را رقم بزنیم.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح  در ادامه اقدامات انجام شده در دوران شیوع کرونا را تشریح و اظهار کرد: به مراکز درمانی طرف قرارداد اعلام کردیم تمامی بسته های خدمتی که ستادملی کرونا تعریف می کند و در پروتکل هایی که مورد تایید کمیته علمی ستاد آمده است را پوشش بیمه ای می دهیم و مبلغی از بیمه شده از این بابت دریافت نمی شود.
نوروزی افزود: به بیمه شده نیز اعلام کردیم که اگر برای درمان کرونا به مراکز درمانی مراجعه کردند لازم نیست هزینه ای از جیب بپردازند و صفر تا صد هزینه های بستری را تقبل می کنیم. برای بیمار کرونایی فرانشیز در مراکز درمانی دولتی و نظامی و دانشگاهی رایگان و در بخش خصوصی هم ۲۵ درصد است.
وی درباره هزینه درمان در بخش سرپایی گفت: در بخش سرپایی نیز فرانشیز در بیمارستان های دولتی و نیروهای مسلح ۱۰ درصد و در بخش خصوصی حداکثر تا ۳۰ درصد است.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح  در پاسخ به اینکه اگر دارویی از بیرون بیمارستان به صورت آزاد تهیه شود، بیمه آن را تقبل می کند؟ گفت: متاسفانه اتفاق بدی که می افتد این است که یکسری داروها بر اساس پروتکل های کشوری مجوز ورود به کشور و مصرف ندارند و ما به عنوان سازمان بیمه گر پایه که تابع ضوابط دبیرخانه شورای عالی بیمه هستیم نمی توانیم داروهایی که خارج از فارماکوپه کشوری باشد را تحت پوشش ببریم.
نوروزی درباره تست های در منزل کرونا گفت: اینها روش های غیرعلمی و غیرتایید شده کمیته علمی ستادکرونا هستند و تحت پوشش هیج سازمان بیمه ای قرار ندارند. البته ممکن است برخی جزو بیماران صعب العلاج و زمین گیر باشند که خدمات مراقبت در منزل را از سال گذشته دریافت می کنند. اگر این افراد خدمات مرتبط با درمان کرونا را در منزل دریافت کنند با فرانشیز صفر تحت پوشش قرار می گیرند. ولی برای افراد عادی که نیازی به این کار ندارند طبیعتا پوششی نخواهیم داد.
وی درباره اختصاص منابعی از محل صندوق توسعه ملی برای درمان کرونا اظهار کرد: مجوزی از سوی مقم معظم رهبری دریافت شد که یک میلیارد یورو از این صندوق در اختیار وزارت بهداشت برای درمان کرونا قرار بگیرد که ما هم مانند تامین اجتماعی تا کنون بودجه ای از این محل دریافت نکردیم که مطالبه ما نیز هست و چندین مرتبه پیگیری کرده ایم که سهمی از این منابع را دریافت کنیم.
مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح  درباره وضعیت پذیرش در بیمارستان های نظامی گفت: تا کنون گزارشی مبنی بر تخت های اشغال شده و ماندن بیماران پشت درهای بسته بیمارستان ها نداشته ایم. بیمارستان های نیروهای مسلح علاوه بر ارائه خدمت به بیمه شدگان خودمان، حداقل ۲۰ درصد از سایر بیماران کرونایی را نیز تحت پوشش قرار داده اند. به عبارت دیگر ۲۰ درصد کل کرونایی ها در بیمارستان های ما تحت مداوا قرار گرفته اند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه