روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 شنبه 25 بهمن - شماره 5013

رئیس‌کل بانک مرکزی خبر داد؛

خرید 121 همت کالای اساسی توسط مردم با کالابرگ

 رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد: خرید بیش از 121 هزار میلیارد تومان (121 همت) کالای اساسی توسط مردم از طریق کالابرگ ثبت شد. به گزارش کائنات، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی، با اعلام این خبر گفت: در دور دوم پرداخت یارانه ناشی از اصلاح یارانه کالاهای اساسی نزدیک به 15 میلیون خانوار معادل 41.2 هزار میلیارد تومان دیگر از فروشگاه‌های مختلف، کالای اساسی مورد نیاز خود را از طریق کالابرگ خریداری کرده‌اند. به این ترتیب، از ابتدای اجرای طرح اصلاح یارانه ارز ترجیحی و انتقال یارانه از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره، مجموع خرید مردم از طریق کالابرگ به 121.1 هزار میلیارد تومان رسیده است.
رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد: بانک مرکزی اقدامات لازم برای کنترل پایه پولی را که رشد یک‌ساله آن به‌دلیل تأمین مالی کسری بودجه دولت و اضافه‌برداشت بانک‌ها به حدود 51 درصد رسیده بود، با روش‌های مختلف و با قدرت آغاز کرده است.
وی افزود: بخشی از افزایش رشد نقدینگی و به‌تبع آن رشد پایه پولی، ناشی از افزایش نیاز سرمایه در گردش بنگاه‌ها بوده که پدیده‌ای مقطعی و مرتبط با نوسانات ارزی از نیمه دوم سال جاری است.
به گفته همتی، با اقدامات فوری، بخش قابل‌توجهی از پایه پولی و نقدینگی ناشی از تأمین مالی کالابرگ در یک ماه گذشته عقیم‌سازی شده است. همچنین کنترل پایه پولی با رعایت ملاحظات عمدتا به دلیل تأمین مالی تولید، به‌ویژه با اتکا به روش‌ها و ابزارهای زنجیره‌ای غیرتورم‌زا در دستور کار قرار دارد.
همتی در پایان تأکید کرد: تلاش بانک مرکزی بر حداقل‌سازی اثرات تأمین مالی کالابرگ بر پایه پولی و نیز کنترل اضافه‌برداشت بانک‌های ناتراز متمرکز است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه