روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 دوشنبه 20 بهمن - شماره 5011

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر:

تحویل کنتورهای هوشمند به شرکتهای توزیع سرعت می‌گیرد

 معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به کاهش نسبی برودت هوا و بهبود وضعیت گاز تحویلی به نیروگاهها، از توقف اجرای برنامه‌های مدیریت بار مصرفی صنایع در بخش توزیع خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، محسن ذبیحی در نشست هفتگی با مدیران عامل شرکتهای توزیع برق، با اشاره به کاهش نسبی برودت هوا و بهبود وضعیت تامین گاز نیروگاهها از تصمیم‌گیری برای توقف اجرای برنامه‌های مدیریت بار مصرفی صنایع توزیع در نشست اخیر معاونت امور برق و انرژی وزارت نیرو خبر داد و در عین حال تاکید کرد مدیریت بار در حوزه کشاورزی همچنان به طور کامل انجام می‌شود.
وی فعالیتهای پیش‌دستانه این بخش برای ورود به فصل گرما را با هدف ارتقای آمادگی از حیث شناسایی، ارتباط‌گیری و مدیریت مصرف برق مشترکان برای حفظ پایداری شبکه در شرایط اوج بار عنوان کرد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر در ادامه به بیش از ۴ میلیون قرارداد فعال با کنتورسازان داخلی اشاره و ابراز امیدواری کرد روند تحویل کنتورهای هوشمند به شرکتهای توزیع برق از اواخر بهمن ماه جاری با سرعت بیشتری انجام شود.
محسن ذبیحی با اشاره به نقش لوازم اندازه‌گیری هوشمند در جایگزینی محدودیت مصرف به جای قطع بار مشترکان، اجرای طرح ملی جهش در نصب کنتورهای هوشمند را یکی از راهکارهای اصلی برون رفت از ناترازی تولید و مصرف برق در سال ۱۴۰۵ عنوان کرد.
وی تعداد قراردادهای فعال با کنتورسازان کشور را بیش از ۴ میلیون ذکر کرد که ۱.۵ میلیون کنتور نیز در مناقصه دوم تعیین تکلیف شده و به‌طور قطع روند تحویل کنتورهای هوشمند به شرکتهای توزیع برق از اواخر ماه جاری با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. معاون هماهنگی توزیع توانیر در عین حال تاکید کرد: روند تحویل کنتور باید طبق روال معمول انجام شود و کنتورسازان موظف هستند نسبت به تحویل کنتورها طبق برنامه زمان بندی و تعهدات قراردادی عمل کنند و در مورد الحاقیه و تعدیلها هم حتما در زمان مقتضی رسیدگی و اقدامات لازم انجام می‌شود.
ذبیحی نصب کنتورهای هوشمند را با هدف جایگزینی محدودیت بار به جای مدیریت بار مصرفی عنوان کرد و از دیگر تمهیدات پیش‌بینی شده در تامین کنتورهای هوشمند پیگیری اخذ مجوزهای لازم برای تامین کنتورها از مناطق آزاد از جمله در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، گیلان و آذربایجان را ذکر کرد.
ارائه گزارش های مربوط به هوشمندسازی، عملکرد مدیریت بار، وصول مطالبات و کاهش تلفات شرکتهای توزیع برق از دیگر برنامه‌های این نشست بود.

مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه خواجه نصیر:
هوش مصنوعی
وارد صنعت آب و برق می‌شود
 طوسا، دستیار هوش مصنوعی طراحی‌شده توسط متخصصین دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، برای وزارتخانه نیرو است. در این سامانه جمع‌آوری و تحلیل شده و در حوزه وزارت نیرو نیز حدود ۱۶۰ هزار قانون و مقرره احصا و در سامانه بارگذاری شده است. همچنین سؤالات مرتبط با قوانین در شش سطح مختلف بر اساس میزان پیچیدگی و سختی دسته‌بندی شده‌اند.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، مهدی اثنی‌عشری اصفهانی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر و مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه خواجه نصیر، در برنامه معرفی دستیار هوش مصنوعی «طوسا» که در محل حوزه ستادی وزارت نیرو برگزار شد، از طراحی و توسعه این سامانه بومی برای وزارتخانه‌های نیرو و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خبر داد.
وی با بیان اینکه طراحی و توسعه دستیار هوش مصنوعی طوسا از ابتدای اسفندماه ۱۴۰۳ توسط متخصصان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی آغاز شده است، افزود: این سامانه مطابق برنامه زمان‌بندی، به‌صورت ماهانه به‌روزرسانی می‌شود و هر ماه نسخه‌ای جدید با قابلیت‌های ارتقایافته در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. نخستین نسخه این سامانه در اردیبهشت‌ماه منتشر شد و نسخه سوم آن در دسترس است.
اثنی‌عشری با تأکید بر بومی‌بودن کامل این دستیار هوش مصنوعی تصریح کرد: تمامی مراحل طراحی، توسعه و استقرار سامانه طوسا بر روی سرورهای داخل کشور انجام شده و این سامانه کاملاً متکی بر توان فنی داخلی است. وی ادامه داد: دستیار هوش مصنوعی طوسا با تمرکز بر پردازش داده‌های کلان و بهره‌گیری از فناوری‌های یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی و پیش‌بینی روندها، قابلیت تحلیل و پیش‌بینی در حوزه‌های تخصصی وزارت نیرو و گردشگری را داراست و می‌تواند نقش مؤثری در پشتیبانی از تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مدیران ایفا کند. مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه با اشاره به قابلیت‌های مدیریتی این سامانه گفت: طوسا دارای داشبورد مدیریتی پیشرفته‌ای است که امکان پایش داده‌ها، تحلیل شرایط پیچیده و اتخاذ تصمیم‌های سریع‌تر و بهینه‌تر را برای مدیران وزارتخانه‌ها فراهم می‌کند. به گفته وی، تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار مستند در این سامانه جمع‌آوری و تحلیل شده و در حوزه وزارت نیرو نیز حدود ۱۶۰ هزار قانون و مقرره احصا و در سامانه بارگذاری شده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه