روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 چهارشنبه 22 مرداد - شماره 4891

قائم مقام مدیرعامل بانک پارسیان:

جریمه بانک‌ها در نهضت ملی مسکن لغو شد

 قائم مقام مدیرعامل بانک پارسیان گفت: جریمه‌ای که برای بانک‌ها در دو سال نخست اجرای طرح نهضت ملی مسکن اعمال شده بود، با رأی دیوان عدالت اداری لغو شد.
به گزارش کائنات، مصطفی ضرغامی قائم مقام و عضو هیأت‌مدیره بانک پارسیان درباره انتقادات به نظام بانکی مبنی برکم کاری در نهضت ملی مسکن و وضعیت جرایم مالیاتی بانک‌ها در این حوزه، اظهار داشت: «جریمه‌ای که در دو سال نخست اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای بانک‌ها اعمال شده بود، با رأی دیوان عدالت اداری لغو شد، چراکه در آن مقطع سامانه‌ای از سوی وزارت راه و شهرسازی برای پرداخت وام وجود نداشت و بانک‌ها امکان پرداخت تسهیلات را نداشتند.»
او در پاسخ به تأکید به خبرنگار ما، مبنی براینکه با این حساب جریمه 26 هزار میلیاردی که در دولت قبل رسماً برای بانک های متخلف در نهضت ملی مسکن اعمال شده بود، بخشیده شده است؟ گفت: بله؛ چراکه سامانه وزارت راه در آن دو سال مشکل داشته و زمانی که سامانه ایراد داشته باشد، بانک ها عملا قادر به پرداخت تسهیلات نبودند.
وی البته این را هم گفت که در بانک پارسیان برای نهضت ملی مسکن 3/5 همت انعقاد قرارداد انجام شده  که 2/5 همت در بخش ودیعه مسکن مستاجرین  و به بیش از 24 هزار متقاضی پرداخت شده است.
بر اساس قانون «جهش تولید مسکن»، بانک‌ها موظفند سالانه حداقل 20 درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند. در صورت عدم انجام این تکلیف، معادل مبلغ تعهد نشده به‌عنوان مالیات به صندوق ملی مسکن واریز می‌شود. طبق گزارش‌های پیشین، مجموع این جریمه‌ها برای بانک‌ها در دو سال ابتدایی اجرای قانون، بیش از 202 هزار میلیارد تومان برآورد شده بود.  طی روزهای اخیر بانک مرکزی درباره کم‌کاری بانک‌ها در نهضت ملی مسکن، اعلام کرد که عملکرد شبکه بانکی در این حوزه قابل قبول بوده است. طبق توضیحات بانک مرکزی تا پنجم مرداد امسال بیش از 1.2 میلیون متقاضی از سوی بانک‌ها پذیرش شده که 94.9 درصد آنها موفق به تشکیل پرونده شده‌اند. در مجموع 4073 میلیارد ریال قرارداد تسهیلاتی منعقد شده است. بر اساس ماده 4 قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها تنها موظف به پرداخت تسهیلات به متقاضیانی هستند که از طریق سامانه وزارت راه معرفی می‌شوند. از 6.7 میلیون ثبت‌نام‌کننده، تنها 97 هزار نفر (14.5 درصد) توسط وزارت راه تأیید نهایی شده‌اند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه