روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 يکشنبه 5 مرداد - شماره 4878

صالحی امیری:

حذف عوارض تغییر کاربری مسیر سرمایه‌گذاری گردشگری را هموار کرد

 وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه ماموریت ما تبدیل ایران به مقصدی جهانی و فرهنگی برای گردشگران است، گفت: با حذف عوارض تغییر کاربری، مسیر سرمایه‌گذاری گردشگری هموار شد.
به گزارش وزارت میراث‌ فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی، سیدرضا صالحی‌امیری روز شنبه چهارم مرداد در نشست فصلی با معاونان، مدیران‌کل ستادی و استانی که در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، در خصوص تحول در دیپلماسی فرهنگی نیز اظهار داشت: در حوزه بین‌الملل، افق‌های تازه‌ای گشوده شده است. سفرهای مؤثر خارجی، رایزنی با مقامات کشورهای مختلف، از جمله آذربایجان و مصر و آغاز موج جذب گردشگران خارجی، بیانگر یک دیپلماسی فرهنگی فعال و تأثیرگذار است. یکی از نمودهای این گفت‌وگوها، تغییر نام خیابان خالد اسلامبولی به نام شهید سیدحسن نصرالله بود؛ شخصیتی که اعتبار جهانی دارد و این اقدام، نشانه‌ای از اراده سیاسی و فرهنگی کشور است.
وی همچنین ضمن تحلیل شرایط خطیر کشور در جنگ ۱۲ روزه و موفقیت راهبردی نظام در عبور از این آزمون، با تشریح کارنامه یک‌ساله وزارتخانه در سه حوزه مأموریتی، از تثبیت ساختار مدیریتی، تقویت دیپلماسی فرهنگی، تحرک در ثبت‌های جهانی، تصویب برنامه پنج‌ساله، جذب سرمایه‌گذاری، ارتقای سطح بودجه و صیانت هوشمندانه از هویت ملی خبر داد و تأکید کرد: وزارت میراث‌فرهنگی امروز به نقطه‌ای از بلوغ رسیده که می‌تواند به‌عنوان کنشگر فعال در منظومه حکمرانی فرهنگی ایفای نقش کند.
صالحی امیری ضمن گرامی‌داشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه، عبور عزتمندانه نظام اسلامی از این مرحله را نتیجه انسجام ملی و مشارکت تمام‌قد دولت و ملت دانست و گفت: خداوند را شاکریم که ملت بزرگ ایران در این آزمون تاریخی، با عزت ایستاد و دشمنان ملت با ذلت عقب نشستند. در این شرایط حساس، دولت با تمام ظرفیت، در کنار نیروهای مسلح و ملت قرار گرفت؛ هزاران تُن کالای اساسی تأمین شد، انرژی، سوخت، بهداشت و سایر نیازهای پایه به‌موقع پاسخ داده شد. ملت نیز با بردباری و وقار، از آزمون گذشت.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با مرور دستاوردهای یک‌ساله این وزارتخانه در سه حوزه مأموریتی تصریح کرد: آنچه در گام نخست دنبال کردیم، تثبیت ساختار و پرهیز از آشفتگی درون‌سازمانی بود. اعتقاد راسخ دارم که تحقق اهداف، اولویت دارد و ثبات مدیریتی، بستر تحقق مأموریت‌هاست. بر همین اساس، تلاش کردیم مدیران احساس امنیت شغلی داشته باشند و تحولات، متکی بر منطق و تحلیل باشد نه بر تغییرات شتاب‌زده.
صالحی‌امیری با تأکید بر نقش «مدیریت میدانی» گفت: بر این باوریم که مدیریت از پشت میز حاصل نمی‌شود. به همین دلیل در بسیاری از استان‌ها، تا چهار مرتبه حضور یافته ام. این سفرها پیام روشنی دارد: حضور در میدان، شرط تحقق مأموریت‌های ماست.
* ثبت‌های جهانی با شتاب در حال پیگیری است
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ثبت‌جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، گفت: ثبت‌های جهانی با شتابی معنادار در حال پیگیری است. این موضوع، نماد صیانت تمدنی ماست. امروز وزارت میراث‌فرهنگی، در دولت جایگاه راهبردی یافته و تعاملات با دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حاکمیتی و نمایندگان مجلس، در بالاترین سطح خود قرار دارد.
صالحی امیری همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی‌های بودجه‌ای بیان کرد: هرچند با نقطه ایده‌آل فاصله داریم، اما موفق شدیم بودجه وزارتخانه را ارتقا دهیم و اکنون برای افزایش ۶۰ درصدی آن و نیز ۵۰ درصد حقوق کارکنان در حال رایزنی هستیم. همچنین از ظرفیت اعتبارات استانی برای رفاه کارکنان باید به‌خوبی استفاده شود.
وی بر دو اصل بنیادین یعنی «عدالت در توزیع» و «امنیت شغلی» تأکید کرد و افزود: باید در منظومه‌ای از وفاق و مدیریت جمعی حرکت کنیم. دوره مدیریت فردی به سر آمده و امروز برای تحقق وفاق ملی، وزارت میراث‌فرهنگی با مجموعه‌هایی چون شهرداری تهران، شورای شهر، قوه قضائیه، صداوسیما، مجلس و نیروهای مسلح ارتباط وثیق و نظام‌مند دارد.
* تصویب برنامه پنج‌ساله وزارتخانه
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصویب برنامه پنج‌ساله وزارتخانه را دستاوردی کلان توصیف کرد و گفت: این برنامه، قانون اساسی وزارتخانه است. همه باید به آن وفادار باشیم. از این پس، نظام ارزیابی عملکرد، متکی بر شاخص‌های این برنامه خواهد بود، نه سلیقه‌ها یا نگاه‌های مقطعی. در کنار آن، شورای راهبردی نیز جایگاه ممتاز خود را به‌خوبی ایفا کرده و نتایج آن ملموس است.
صالحی‌امیری خطاب به مدیران‌کل استانی تأکید کرد: ارتباط با نمایندگان مجلس، استاندار و نماینده ولی‌فقیه در هر استان، امری راهبردی است. اجماع نخبگانی، پیشران تحقق اهداف در سطح استان‌هاست.
وی با اشاره به لایحه شرح وظایف وزارتخانه که در حال بررسی در کمیسیون فرهنگی مجلس است، آن را «سند هویتی وزارت» خواند و گفت: این لایحه، چارچوب روشن‌تری از مأموریت‌های ما ارائه خواهد کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه