مجری پروژه احداث تلمبهخانهها و پایانههای جدید پالایشگاه آبادان:
ظرفیت انتقال فرآوردهها
در پالایشگاه آبادان افزایش مییابد
مجری پروژه احداث تلمبهخانهها و پایانههای جدید پالایشگاه آبادان از آغاز عملیات اجرایی این پروژه خبر داد و گفت: با راهاندازی این تلمبهخانهها، ظرفیت انتقال فرآوردهها در پالایشگاه آبادان از ۳۵۰ هزار بشکه کنونی بهصورت پایدار به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، غلامرضا سالاروند در تشریح پروژه احداث تلمبهخانهها و پایانههای جدید پالایشگاه آبادان بهعنوان یکی از زیرساختهای کلیدی در چارچوب طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در قالب فاز ۲–۲ اظهار کرد: این پروژه نقش مؤثری در ارتقای توان انتقال خوراک پالایش، جابهجایی فرآوردههای نفتی و کاهش ناترازی انرژی کشور خواهد داشت و هدف از اجرای این پروژه، ایجاد تلمبهخانههایی است که بتوانند هر نوع خوراک پالایشی از نفت خام و فرآوردههای تولیدی پالایشگاه را به مناطق صنعتی و مصرفی کشور ازجمله اهواز و ماهشهر منتقل کنند.
وی با بیان اینکه بخشی از این پروژه به نوسازی و بهسازی تجهیزات موجود و فرسوده اختصاص دارد، ادامه داد: با راهاندازی این تلمبهخانهها، ظرفیت انتقال فرآوردههای پالایشگاه آبادان بهویژه در بازه زمانی پس از توسعه پالایشگاه آبادان به روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام بهصورت پایدار میرسد.
*۳ پایانه نفتی، ۶ خط لوله و ۶ مرکز انتقال نفت جدید
مجری پروژه احداث تلمبهخانهها و پایانههای جدید پالایشگاه آبادان در پاسخ به مشخصات فنی و گستره عملیات اجرایی این پروژه، تصریح کرد: بر اساس این پروژه، عملیات اجرایی احداث سه پایانه نفتی، ۶ خط لوله جدید هر خط به طول حدود ۲ کیلومتر در محوطه پالایشگاه آبادان از ضلع شمال شرقی به شمال غربی، اجرای ۶ مرکز انتقال نفت جدید (تلمبهخانه) برای تجمیع انتقال فرآوردهها و افزایش سرعت و دقت عملیاتی اتصال به خطوط موجود شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در دستور کار قرار گرفته است. سالاروند در پاسخ به اینکه این پروژه در سال ۱۳۹۴ تعریف و مراحل اجرایی آن آغاز شده و به پیشرفت ۵۰ درصدی رسیده بود، گفت: در سال ۱۳۹۹ به دلایل مختلف ازجمله تحریمهای ظالمانه اجرای این پروژه متوقف شد و این پروژه با هدف تکمیل بخشهای باقیمانده دوباره فعال شده و در نقطه صفر عملیات اجرایی قرار داریم و پیشبینی میکنیم این پروژه ظرف ۱۸ ماه آینده به بهرهبرداری برسد. وی با اعلام اینکه سرمایه مورد نیاز این پروژه ۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که در آینده نزدیک پیشپرداختها برای خرید تجهیزات داخلی و خارجی آغاز میشود، گفت: یکی از چالشهای مهم پروژه، تأمین ۲۷ دستگاه پمپ اصلی پروژه است که این موضوع از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در حال پیگیری است.
*تأمین ۹۵ درصد تجهیزات از منابع داخلی
مجری پروژه احداث تلمبهخانهها و پایانههای جدید پالایشگاه آبادان در زمینه نقش توان داخلی در پیشبرد این پروژه بیان کرد: حدود ۹۵ درصد کالا و تجهیزات این پروژه از منابع داخلی تأمین میشود و بخش وارداتی فقط مربوط به تجهیزات ابزار دقیق است که حجم مالی قابلتوجهی در مقیاس پروژه ندارد و این سیاست سبب ارتقای توان تولید داخل و حمایت از سازندگان ایرانی میشود.
سالاروند با بیان اینکه پروژه احداث تلمبهخانهها بهعنوان زیرمجموعه طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تعریف شده است و تحت نظارت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اجرا میشود، یادآور شد: در قالب این طرح، اقدامهای مرتبط با مسئولیت اجتماعی نظیر توسعه آموزشی، درمانی و زیستمحیطی منطقه نیز در دستور کار قرار دارد.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اعلام کرد؛
بررسی آخرین وضعیت پنلهای خورشیدی
توسط کمیسیون اصل نود
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس از برگزاری جلسه این کمیسیون برای بررسی آخرین وضعیت واردات و نصب پنلهای خورشیدی خبر داد.
به گزارش کائنات، نصرالله پژمانفر با اشاره به جلسه کمیسیون اصل نود گفت: ناترازی انرژی و رفع آن به عنوان یکی از جدیترین اولویتهای کمیسیون اصل نود مجلس به شمار میآید. وی افزود: در همین راستا تنوع سبد تولید برق همچون انرژی خورشیدی یکی از جدیترین راهکارهای مدنظر کمیسیون اصل نود است؛ لذا کمیسیون در جلسهای با حضور وزیر نیرو و معاونین مربوطهاش، به بررسی آخرین وضعیت واردات و نصب پنلهای خورشیدی و تعمیرات اساسی نیروگاههای حرارتی در جهت تامین پیک تابستانی و کاهش خاموشی بخش صنعت و خانگی میپردازد.
سخنگوی صنعت آب کشور خبر داد؛
اتصال صنایع بزرگ اصفهان به منابع آبی پایدار دریا
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به آغاز آباندازی و رسیدن آب دریا به اصفهان گفت: فاز اول انتقال آب از دریا به اصفهان تکمیل شد؛ در این مرحله که قابلیت افزایش تا ۷۰ میلیون متر مکعب در سال را دارد، ۴۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار صنایع قرار می گیرد.
به گزارش کائنات، عیسی بزرگزاده گفت: در راستای تحقق اهداف کلان توسعه پایدار و رفع چالشهای زیستمحیطی و صنعتی استان اصفهان، پروژه عظیم انتقال آب از دریا به این فلات مرکزی ایران، گامی بیسابقه و انقلابی محسوب میشود.
وی با تأکید بر اهمیت حیاتی این پروژه، و با بیان اینکه استفاده از منابع آب دریا با توجه به محدودیت منابع آب تجدیدشونده و پدیده تغییر اقلیم، برای رسیدن به اهداف سیاستهای جمعیتی کشور و دستیابی به توسعه پایدار در دستورکار وزارت نیرو قرار دارد؛ آن را راهکاری اساسی برای تأمین پایدار آب صنایع، کاهش برداشت از منابع آبی داخلی و احیای رودخانه زایندهرود عنوان کرد.
سخنگوی صنعت آب کشور در این زمینه افزود: برای بهرهبرداری از منابع آب دریا مطالعات لازم به منظور برآورد کمبود آب مصارف شرب و صنعت در وزارت نیرو انجام شد. براساس کمبودهای احصاء شده، مجوز تخصیص آب دریا طبق مفاد بندهای ۱، ۲۱ و ۲۹ قانون توزیع عادلانه آب صادر شد.
به گفته بزرگزاده، توسعه بهرهبرداری از آب دریا منطبق بر مفاد سند ملی آمایش سرزمین، قانون بازتخصیص آب صنایع و نیز قانون برنامه هفتم پیشرفت است.
وی تصریح کرد: در بند ۱۲۰ ماده ۴ سند ملی آمایش سرزمین به "ارائه مشوقهای لازم برای سرمایهگذاری و به کارگیری فناوریهای نوین در طرحهای نمکزدایی مقرون به صرفه از آب دریا برای تامین آب صنعت (براساس الگوی مطلوب استقرار فعالیتها) مناطق واقع در پسکرانه سواحل جنوبی کشور، فلات مرکزی، نوار شرقی کشور، جزایر و آب شرب مناطق واقع در پسکرانه سواحل با در نظرگیری ملاحظات محیط زیستی و پدافند غیرعامل" الزام شده است. سخنگوی صنعت آب کشور اضافه کرد: در جز ۱ بند ب ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت اشاره شده است که آب موردنیاز صنایع آببر بهجز صنایع غذایی، بهداشتی و آشامیدنی از آب نامتعارف (از جمله پساب و آب دریا) تأمین میشود.
بزرگزاده افزود: در راهبرد ترکیبی بخش آب دولت چهاردهم استفاده از آب دریا به عنوان یکی از راهکارهای رفع ناترازیهای آب آمایش محور در نظر گرفته شده است. مطابق با این راهبرد، بهرهبرداری از آب دریا به دو صورت استفاده از آب خام و بهرهبرداری پس از نمکزدایی مد نظر است. سخنگوی صنعت آب در تشریح انتقال اخیر آب دریا به اصفهان بیان کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان در فاز اول اجرا از اصفهان تا سیرجان آماده بهره برداری است، فاز دوم این طرح از سیرجان تا بندرسیریک حدود ۱۰ درصد پیشرفت دارد.
وی اضافه کرد: فاز اول این خط با هدف انتقال ۷۰ میلیون متر مکعب در سال از خط اول واسکو در مسیر سیرجان به اصفهان و فاز دوم با هدف انتقال سالانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب نمکزدایی شده از بندر سیریک تا سیرجان به همراه سامانههای آبگیر و نمکزدایی در دست احداث است.
بزرگزاده با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه که صنایع خوراکی، غذایی و دارویی را ملزم به تأمین آب از طریق آب متعارف میکند، خاطرنشان کرد: نیاز آبی صنایع پرآببر و سنگین استان اصفهان از طریق دریا تأمین خواهد شد تا بارگذاری آبی این صنایع بر منابع آبی متعارف استان اصفهان کاهش یابد.
وی با تأکید بر الزام شرکتهای صنعتی به خودتأمینی آب طبق قانون برنامه هفتم پیشرفت، افزود: در حال فراهم کردن فرصتی هستیم تا دیگر صنایع نیز بتوانند از ظرفیت مازاد آب انتقالی دریا بهرهمند شوند.
سخنگوی صنعت آب کشور در خصوص گام نخست این پروژه بیان داشت: گام نخست اجرای این پروژه، کاهش مصرف صنایع بزرگ منطقه از رودخانه زایندهرود از طریق پایان فاز اول سامانه بزرگ انتقال آب دریای عمان به اصفهان است.
وی در ادامه تشریح کرد: در مرحله نخست و پس از افتتاح پروژه، پالایشگاه اصفهان و صنایع شمال استان از این آب بهرهمند میشوند و در آینده نزدیک، مجتمع فولاد مبارکه و صنایع جنوبی استان نیز به این منبع دسترسی پیدا خواهند کرد.
سخنگوی صنعت آب کشور در پایان به ابعاد زیستمحیطی این پروژه اشاره کرد و گفت: انتقال آب دریا به اصفهان، کمک شایانی به محیط زیست استان، احیای زایندهرود و گاوخونی و جلوگیری از فرونشست بیشتر زمین خواهد کرد.