روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 دوشنبه 23 تير - شماره 4869

معاون سازمان توسعه تجارت ایران:

بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت

 معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به برنامه‌های این سازمان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پیش‌بینی کرد ایران در شرایط حساس با بحران جدی تامین کالاهای اساسی مواجه نخواهد شد.
به گزارش کائنات، امیر روشن‌بخش با اشاره به تشکیل ستاد بحران در سازمان توسعه تجارت ایران بعد از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: ستاد بحران متشکل از افراد موثر در سازمان بعد از آغاز جنگ تشکیل شد و بر اساس مصوبه استانداری تعدادی از همکاران دورکار، شیفتی و گردشی به کار خود ادامه دادند. همچنین سازوکاری در نظر گرفته شد که همکاران بتوانند در شهرستان نیز به سیستم اتوماسیون، دسترسی و فعالیت‌های خود را دنبال کنند؛ معاونان سازمان نیز، به‌صورت شیفتی در سازمان حضور داشتند تا پاسخگوی نیازهای ارباب و رجوع باشند.
وی یکی از کارویژه‌های اصلی معاونت ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی را ترویج نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی دانست و اضافه کرد: در ابتدا اطلاعیه‌ای صادر کردیم که کلیه نمایشگاه‌ها تا اطلاع ثانوی و تا عادی شدن شرایط برگزار نشود و در اطلاعیه دوم، برگزاری نمایشگاه‌ها را تا پایان تیرماه مسکوت کردیم؛ چراکه در حوزه نمایشگاه‌های بین‌المللی، حضور مشارکت‌کنندگان خارجی ناقص بود، از این‌رو این تصمیم اتخاذ شد.
معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی بین تجارت و سیاست نسبت برقرار کرد و افزود : ایران، به دلیل موقعیت ژئوپلتیکی هدف بسیاری از کشورها در تجارت است؛ در این ۱۲ روز، آسیبی متوجه حوزه حمل و نقل ریلی و زمینی نشد و ورود کالا از مرزهای جنوب و جنوب شرق طبق روال در حال انجام بود و حتی صادرات به عراق نیز انجام می‌شد و در مرزها مشکلی نداشتیم.
روشن بخش با تاکید بر کاهش زمان معطلی کالاها در گمرکات در ۱۲ روز جنگ تحمیلی، گفت: اهلیت واردکنندگان مشخص شده است از این‌رو در زمان کوتاه کالاها از گمرکات ترخیص می‌شدند تا در صورت احتمال حمله به گمرکات کالاها آسیب نبینند.
به گفته این مقام مسئول؛ سازمان توسعه تجارت ایران در این مدت نقش رگولاتوری خود را به خوبی ایفا و بررسی کرد که ورود کالاهای اساسی که با معیشت مردم گره خورده است از کدام کشورها و از چه مرزهایی وارد شود. مطالعات ما نشان داد که ایران در شرایط حساس در حوزه تامین کالای اساسی نمی‌تواند با مشکل جدی مواجه شود.
وی دو سناریو را برای مدیریت پساجنگ تعریف کرد و افزود: قوانین دست و پاگیر برای مدیریت شرایط ایجاد شده ناشی از تحریم‌هاست و به نظر می‌رسد با عبور از این شرایط نقش دولت به تسهیل‌گری ختم شود زیرا کنترل زمانی موضوعیت پیدا می‌کند که منابع و نیازها هماهنگ نباشد؛ اما اگر بازار تابع تجارت آزاد شود خود را تنظیم خواهد کرد و باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم؛ همچنین باید حوزه حمل و نقل ریلی، کشتیرانی را تقویت و زیرساخت‌ها را درست و آماده کنیم.
این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: سناریو دوم، این است که در صورت ادامه این شرایط مبادی اصلی ورود کالا به کشور از بنادر جنوبی و آسیب ندیده انجام شود به همین دلیل راه‌های جایگزین را تعریف کردیم ما در این سال‌ها از مرزهای شمال شرقی و غربی و از مسیر افغانستان فقط صادرات داشتیم و از این مسیر کمتر مبادرت به واردات می‌کردیم این در حالی است که از این مبادی هم می‌توان برای واردات بهره گرفت.  
معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران در پایان بر تدوین نقشه راه در شرایط جنگی تاکید کرد و خواستار تعامل بین دستگاهی برای تنظیم این نقشه راه شد.

مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد؛
بیمه سهام زیر ۵۰۰ میلیون
راهکاری برای آرامش بورس‌بازان
 مدیرعامل فرابورس ایران گفت: بازار سرمایه پس از تنش‌های ناشی از جنگ ۱۲ روزه، در حال بازگشت به مسیر تعادل است. به گزارش کائنات، مدیرعامل فرابورس ایران با تشریح آخرین سیاست‌های حمایتی دولت و نهادهای مالی از بازار سرمایه اعلام کرد: تزریق ۷۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی و راه‌اندازی بیمه سهام تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان از جمله مهم‌ترین اقدامات برای آرام‌سازی فضا و کاهش هیجانات مقطعی در بورس است.
وی با اشاره به فضای پرتنش اخیر بازار سرمایه به دنبال تحولات منطقه‌ای و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار کرد: در شرایط بحرانی، همه بازارها دچار هیجان و استرس می‌شوند و بورس هم از این قاعده مستثنی نیست. اما سیاست‌هایی طراحی شده تا این التهاب‌ها به‌تدریج کنترل شود و بازار به روال طبیعی بازگردد. شیرازی از عملیاتی شدن طرح بیمه سهام خبر داد و گفت: افرادی که پرتفو زیر ۵۰۰ میلیون تومان دارند، می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای ناچیز (در حد یک ریال) سهام خود را بیمه کنند و تا یک سال آینده از سود تضمین‌شده ۲۰ درصدی بهره‌مند شوند. اگر عملکرد بازار بهتر از این سود باشد، سرمایه‌گذار از سود بیشتر نیز برخوردار خواهد شد.
وی همچنین از انتشار اوراق تبعی و جذب منابع توسط بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خبر داد و افزود: در این طرح، منابع حاصل از فروش اوراق به ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه تزریق می‌شود. این رقم به اضافه منابع هفته گذشته، جمعاً به ۷۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با توجه به حجم صف فروش، می‌تواند در بازگشت تعادل به بازار تأثیرگذار باشد.
مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه با اشاره به نقش صندوق‌های درآمد ثابت در بازار سرمایه گفت: این صندوق‌ها که عمدتاً متشکل از سپرده‌های بانکی و اوراق دولتی و شرکتی هستند، به دلیل سود نسبتاً بالاتر از سود بانکی، می‌توانند مقصدی مناسب برای سرمایه‌گذاران کم‌ریسک باشند.
او با تأکید بر اینکه نوسانات اخیر واکنشی هیجانی و موقتی است، گفت: در چنین شرایطی بهتر است سرمایه‌گذاران با مشورت افراد باتجربه تصمیم بگیرند، چرا که تصمیم‌های عجولانه در اوج هیجان ممکن است منجر به ضرر شود. شیرازی در پایان خاطرنشان کرد: دارایی‌های بنیادی شرکت‌ها، سودهای انباشته و عملکرد واقعی آنها دچار آسیب نشده است و اگرچه بازار در کوتاه‌مدت تحت فشار بوده، اما در میان‌مدت و بلندمدت، بازدهی معقولی برای سهام‌داران صبور متصور است.

عضو هیئت مدیره بانک مسکن خبر داد؛
آغاز پرداخت وام ۲۵۰میلیونی
تعمیر و بازسازی مناطق جنگ‌زده
 عضو هیئت مدیره بانک مسکن از پرداخت وام تا سقف ۲۵۰ میلیون تومانی بازسازی برای واحدهای آسیب‌دیده جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گزارش کائنات، سید محسن فاضلیان عضو هیئت مدیره بانک مسکن اظهار کرد: آن دسته از هموطنانی که واحد مسکونی یا محل کسب‌وکار آنها بر اثر حمله ددمنشانه رژیم اشغالگر قدس آسیب دیده است؛ بدون نیاز به سپرده‌گذاری و بدون خریداری اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن و تنها با یک ضامن در قبال انواع وثایق قابل قبول، می‌توانند از تسهیلات بانک مسکن تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان بهره‌مند شوند.
وی افزود: تسهیلات تعمیر و بازسازی واحد مسکونی حداکثر تا ۲۵۰ میلیون تومان و متناسب با خسارت واردشده به هموطنان آسیب‌دیده پرداخت می‌شود، ضمن اینکه بانک مسکن به مالکان واحد‌های آسیب‌دیده در شهر تهران تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها و شهر‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و در سایر مناطق تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ودیعه مسکن اعطا می‌کند.
معاون مدیرعامل بانک مسکن در امور اعتباری یادآور شد: آن دسته از هموطنانی که محل کسب‌وکار آنها از قبیل واحد‌های تجاری، اداری و خدماتی آنها دچار آسیب شده است؛ نیز می‌توانند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان از بانک مسکن جهت تعمیر واحد خود تسهیلات دریافت کنند.
فاضلیان با اعلام این‌که دوره بازپرداخت این تسهیلات ۶۰ ماه است، گفت: پرداخت این تسهیلات به هموطنانی تعلق می‌گیرد که از سایر نهاد‌های متولی همچون بنیاد مسکن، شهرداری و... تسهیلات حمایتی به‌منظور جبران خسارت‌های وارده ناشی از جنگ تحمیلی دریافت نکرده باشند.

 

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه