معاون وزیر نیرو خبر داد؛
اختصاص تجهیزات نیروگاههای ۵ کیلوواتی
به استان ها تا هفته آینده
معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا از اختصاص تجهیزات نیروگاههای ۵ کیلوواتی به ظرفیت مجموع ۴ مگاوات برای هر استان تا هفته آینده خبر داد و عنوان کرد: تجهیزات این نیروگاهها بر اساس نظر استانداران در نقاط حساس و کلیدی هر استان نصب خواهد شد.
به گزارش کائنات، محسن طرزطلب در آیین بهرهبرداری همزمان ۳۹ نیروگاه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۳۱۶ مگاوات در ۱۱ استان کشور از شرکت ماناانرژی به عنوان بخش خصوصی پیشرو در پروژه ساخت ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، تقدیر و اظهار کرد: مسوولان استان مرکزی بر اساس میثاق نامه امضا شده در این استان متعهد شدهاند ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا انتهای دولت چهاردهم ایجاد کنند که بر این اساس در سال جاری، بخش خصوصی و دولتی استان، ساخت ظرفیت قابل توجهی نیروگاههای خورشیدی را آغاز کردهاند.
وی ادامه داد: در همین راستا، عملیات پایهکوبی ۴۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و نیز ۶۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی دولتی در قالب واحدهای ۳ مگاواتی در این استان آغاز شده است.
طرزطلب با بیان اینکه ساخت ۱۲۰ مگاوات نیروگاههای دولتی در قالب واحدهای ۳ مگاواتی در استان مرکزی آغاز شده است، خاطرنشان کرد: ساخت بخشی از این ظرفیت نیروگاهی توسط شرکت مانا انرژی و بخشی دیگر توسط پیمانکار خارجی اجرا میشود؛ تجهیزات مورد نیاز این نیروگاهها وارد شده که در نتیجه امر امیدواریم اجرای این پروژهها با سرعت بیشتری ادامه یابد.
وی اعلام آمادگی کرد، در صورتی که زمین با بستر آماده در اختیار ساتبا قرار گیرد، به سرعت فرایند ساخت نیروگاه تجدیدپذیر توسط این سازمان آغاز خواهد شد.
طرزطلب از اختصاص تجهیزات نیروگاههای ۵ کیلوواتی به ظرفیت مجموع ۴ مگاوات برای هر استان تا هفته آینده خبر داد و عنوان کرد: تجهیزات این نیروگاهها بر اساس نظر استانداران در نقاط حساس و کلیدی هر استان نصب خواهد شد.
رییس ساتبا همچنین از پرداخت بخش از بدهی پیمانکاران پروژههای نیروگاههای تجدیدپذیر خبر داد و تصریح کرد: با وجود شرایط سخت و با منابع ارزی محدود کشور، در هفته جاری ۹۰ میلیون دلار بدهی پیمانکاران پرداخت میشود که امیدواریم این روند تسریع شود تا بتوان به تعهدات ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر طبق زمان بندی تعیین شده عمل کرد.
معاون انتقال و مجری طرح رمز ارز توانیر تشریح کرد؛
آیا ۵ تا ۱۲ درصد ماینینگ جهان مربوط به ایران است؟
معاون انتقال و مجری طرح رمز ارز توانیر گفت: کاهش هش ریت جهانی بین ۵ تا ۱۲ درصد بود اما ۱۲ درصد عدد بسیار بزرگی است که اطلاعات رفتار بار کاهش ۲۴۰۰ مگاواتی توان بار را نشان میدهد.
محمد اله داد، معاون انتقال و مجری طرح رمز ارز شرکت توانیر در رابطه با خبرهای منتشر شده در رابطه با موضوعات مطرح شده مبنی بر ۵ درصد ماینینگ جهان در ایران انجام میشود، گفت: در روزهای اخیر اخبار و ارقام متعددی از کاهش چشمگیر پردازش و هش ریت جهانی که در شبکههای جهانی بیت کوین ثبت میشود در ایران مطرح شد.
وی ادامه داد: این ارقام از ۵ درصد تا ۱۲ درصد بودند که سایتهای مختلف و متخصصین این امر به کاهش هش ریت جهانی اشاره کردند که ۱۲ درصد عدد بسیار بزرگی است اما از اطلاعات رفتار بار که ما استخراج نسبتاً دقیقی داشتهایم تا ۲۴۰۰ مگاوات کاهش توان را در بار کشور در روزهایی که اینترنت قطع بود را شاهد بودیم
به گفته وی این توان معادل حدود ۱۵ درصد ناترازی شبکه برق است.
وی با اشاره به کاهش ۲۴۰۰ مگاواتی توان برق در روزهای همراه با قطعی اینترنت خاطر نشان کرد: با وجود کاهش ۲۴۰۰ مگاواتی توان بار در کشور باید در نظر داشت استخراج آمار دقیق در روزهایی که روزهای پر التهاب جنگ تحمیلی ما کاهش مصرفهایی را داشتیم، دشوار است. وی در خاتمه خاطر نشان کرد: اما واقعیتی که وجود دارد آنکه بیش از ۹۰۰ هزار دستگاه ماینر در کشور ما فعال است که با توجه به ممنوعیت ماینینگ در فصل تابستان تقریباً همه آنها غیر مجاز است.