روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت - شماره 4579

همه‌چیز به نفع رمزارزهای مجاز شده است؟!


 دولت برنامه‌های حمایتی را برای رمزارزهای مجاز درنظر گرفته که از طریق آن می‌توانند نسبت به خرید برق از تابلوی سبز بورس انرژی اقدام کنند و در این صورت در هیچ فصلی مشمول محدویت نمی‌شوند.
مراکز قانونی استخراج رمزارزها، مراکزی هستند که از وزارت صمت جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری دریافت می‌کنند، استاندارد اجباری ۲۲۸۰۰ درباره نصب برچسب انرژی روی هر ماینر را رعایت می‌کنند، نسبت به ثبت مشخصات ماینرهای خود در سامانه جامع تجارت و دریافت کد رهگیری یکتا برای هر ماینر اقدام می‌کنند و از تعرفه‌های برق یارانه‌ای سوءاستفاده نمی‌کنند.
این مزارع می‌توانند آزادانه نسبت به فعالیت خود اقدام کرده و در صورت استفاده از رمزارز حاصل از استخراج برای واردات سایر کالاها و خدمات از مشوق‌های قانونی نیز برخوردار خواهند شد. همچنین در صورت تأمین برق از تابلوی سبز بورس انرژی، جریان برق آنها حتی در فصول گرم و سرد سال قطع نمی‌شود.
اما مزارعی که یک یا چند مورد از موارد اعلام شده را رعایت نکنند، مطابق قانون با آنها برخورد شده و جرایم بسیار سنگینی از جمله ضبط ماینرها، اخذ هزینه برق تا ۱۰۰ برابر قیمت برق یارانه‌ای و حبس تعزیری برای متخلفین و مجرمین اعمال خواهد شد.
مزارع قانونی استخراج رمزارز با هر قدرت انشعاب، می‌توانند نسبت به خرید برق از تابلوی سبز بورس انرژی اقدام کنند. در این حالت، برق مورد نیاز این مزارع در تمامی ایام سال تامین شده و مشمول محدودیت‌های مدیریت مصرف در ایام پیک گرما و یا ایام سرد سال که محدودیت در تامین گاز وجود دارد، نمی‌شوند. این روش، به همراه روش استفاده از گاز فلر، پایدارترین و قابل اتکاترین شیوه برای تامین برق موردنیاز جهت استخراج رمزارزها در کشور است.
*سرمایه‌گذاری‌های قانونی در حوزه استخراج رمز دارایی حمایت می‌شوند
هادی سفیدمو، مجری تامین برق مراکز استخراج رمز ارز شرکت توانیر در همین راستا اعلام کرده است: شرکت توانیر از سرمایه گذاری‌های قانونی در این حوزه حمایت کرده و آمادگی دارد تا برق مورد نیاز مراکز استخراج رمز ارز مجاز را با تعرفه‌های مصوب تامین کند. با توجه به آثار هاویینگ، لازم است تا دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های مربوط به حوزه رمز ارز به روزرسانی شود و در این زمینه از نظرات و پیشنهادات کارشناسان و فعالان این حوزه استفاده خواهد شد.
بر اساس دستورالعمل‌های موجود سرمایه‌گذاران می‌توانند با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر در حوزه تولید رمز ارز فعالیت کنند و این مساله می‌تواند به سود رمزارزهای مجاز باشد. این در حالی است که استخراج رمزارز غیرمجاز با استفاده از تعرفه‌های برق یارانه‌ای اعم از تعرفه برق خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری در ایام اوج مصرف باعث افزایش احتمال خاموشی صنایع افت شاخص‌های کیفی برق و احتمال سوختن لوازم الکتریکی همسایگان می‌شود.
علاوه بر این، به دلیل عدم رعایت مسائل ایمنی، استفاده غیرمجاز از ماینرها بعضاً می‌تواند منجر به ایجاد آتش‌سوزی‌های گسترده شود، لذا باکتوجه به مزایایی که توانیر برای رمزارزهای مجاز درنظر گرفته لازم است تا غیرمجازها در این زمسنه تجدیدنظر کنند و با اخذ مجوز و فعالیت مجاز از مزایای آن نیز بهره‌مند شوند.

کمک آمریکا به عراق برای کاهش مشعل‌سوزی
  آمریکا، دو توافق با عراق برای کمک به کاهش مشعل‌سوزی آلاینده و اتلاف کننده گاز و کاهش وابستگی به واردات انرژی از ایران، امضا کرد.
آمار بانک جهانی نشان داده است عراق با بیش از ۱۷.۹ میلیارد متر مکعب گاز فلر در سال ۲۰۲۲، از نظر مشعل سوزی، در رتبه دوم جهانی قرار دارد.
مشعل سوزی، باعث هدر رفت منابع گازی می‌شود که می‌تواند برای تولید نیرو استفاده شود و در نتیجه، عراق برای تامین نیرو، به واردات گاز و برق از ایران متکی است. بغداد، حذف مشعل سوزی تا سال ۲۰۲۸ را هدف گذاری کرده است.
طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا که در سفر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به واشنگتن منتشر شد، آمریکا و عراق، ۲ تفاهم نامه برای جمع آوری و پردازش گازهای تولید شده در استخراج نفت، امضا کردند که برای تولید برق استفاده خواهد شد. این دو تفاهم نامه به عراق اجازه می‌دهد از فناوری و تخصص بخش خصوصی آمریکا، بهره مند شود.
وزارت نفت عراق در مارس اعلام کرد با شرکتهای زیمنس انرژی و اس ال بی (شلومبرژه سابق) برای پردازش گازهای جمع آوری شده، همکاری خواهد کرد.
عراق که خودکفایی انرژی تا سال ۲۰۳۰ را هدف گذاری کرده است، در تلاش برای کاهش وابستگی به واردات برق و گاز از ایران است که هدف تحریم‌های آمریکا قرار دارد و مستلزم دریافت معافیت آمریکا در هر چهار ماه یکبار است. جدیدترین معافیت تحریمی، در ۱۳ مارس تصویب شد و مقامات آمریکایی مکررا عراق را تحت فشار قرار داده‌اند تا در کاهش واردات انرژی از ایران، پیشرفت بیشتری پیدا کند.
عراق با قطعی‌های مکرر برق به خصوص در اوج فصل گرمای تابستان روبروست که معمولا به نارضایتی و اعتراضات شدید منجر می‌شود.
بر اساس گزارش پلاتس، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، در مارس، ۴.۲۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه