روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند - شماره 4563

رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی هرمزگان در نخستین همایش بین المللی نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان:

اتاق بازرگانی هرمزگان میزبان اندیشمندان و تولید کنندگان بین المللی و ملی در حوزه محصولات گرمسیری استد



 جمیله دبیری نیا، رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی هرمزگان در نخستین همایش بین المللی نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان، که در سالن همایش این اتاق برگزار شد، گفت: امروز اتاق بازرگانی هرمزگان بر خود می بالد که میزبان اندیشمندان، تولید کنندگان ، پژوهشگران و بازرگانان در حوزه کشاورزی و محصولات گرمسیری است.
محمدرضا صفا با بیان اینکه استان هرمزگان با دارا بودن بیش از 160 هزار هکتار اراضی باغی، زراعی و تولید سالانه حدود 3 میلیون تن  محصولات مختلف کشاورزی نقش مهمی در تامین نیاز کشور و تولیدات صادرات محور دارد، عنوان کرد:  تنوع محصولات به خصوص انواع منحصر به فرد گرمسیری وخرما به عنوان یک محصول کلیدی در صنایع تبدیلی وامنیت غذایی می تواند نقش مهمی در افزایش درآمد باغداران وپایداری اقتصاد کشاورزی در منطقه داشته باشد. صفا با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی، آب و هوایی و مشکلات عرضه و تقاضا در بازار محصولات کشاورزی موضوع بازنگری در الگوی کشت و تولید محصولات کشاورزی را الزامی کرده است، افزود:  در صورتیکه به این موضوع مهم پرداخته نشود موجب آسیب های جدی به اقتصاد کشاورزی در کشور خواهد شد. بنابراین طراحی نقشه راه و توجه به قابلیت ها و ظرفیت های منطقه ای و اقلیمی می تواند افقی روشن تر را در دور نمای بخش کشاورزی پدیدار کند.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان توضیح داد: در اولین همایش نباتات گرمسیری و خرما که طراحی وهماهنگی آن طی یکسال گذشته انجام شده سعی کردیم تا با مشارکت عوامل اجرایی پژوهشی ، تجاری و محققان و متخصصان داخل و خارج از کشور ضمن به اشتراک گذاشتن تجربیات ویافته‌های علمی و فناوری‌های نوین کشاورزی جهت اجرای سیاست‌های راهبردی و نیز  شبکه سازی بین حلقه های زنجیره تولید نسبت به معرفی پتانسیل ها و قابلیت های مهم در این زمینه اقدام شایسته ای صورت پذیرد و ضمن شناسایی و اولویت بندی مشکلات با کمک افراد موثر ملی و منطقه‌ای راهکار اجرایی معرفی و پیگیری شود. این مسئول اقتصادی با بیان اینکه از کشورهای اسپانیا و استرالیا مهمان هایی داریم، اضافه کرد: دستورالعمل هایی برای رفاه در تنوع محصولات کشاورزی داده شده است و در این همایش 2 روزه سعی شده با توجه به اقلیم میوه های جایگزین پیشنهاد شود تا کشاورزان ما با آنها آشنا شوند و بتوانیم قدمی برای پیشرفت اهداف فعالان اقتصادی برداریم. رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان، مطرح کرد: سعی کرده ایم متدهای روز، کشت های جایگزین و اقلیم شناسی  را در 14  پنل با ارائه و آموزش کارشناسان و پژهشگران بین المللی و کشوری در این 2 روز همایش  ارائه دهیم. وی،اظهار امیدواری کرد:  در ابتدای راه با یاری گرفتن از خداوند بزرگ و همفکری و همراهی تمامی عوامل تاثیر گذار نتایج خوبی حاصل شود.
گفتنی است، نخستین همایش بین المللی میوه های گرمسیری و خرما در 14و 15 اسفند ماه سالجاری در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد.
*دبیر نخستین همایش بین المللی نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان:
دانش کارشناسان و محققان نباتات گرمسیری به استان منتقل شد/ شش پنل تخصصی برگزار شد دبیر همایش نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان در اختتامیه نخستین همایش بین المللی نباتات گرمسیری و خرما که در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، گفت: در این رویداد انتقال تجربه و دانش کارشناسان و محققان و افرادی که در زمینه مختلف گرمسیری تجربه داشتند به شبکه داخل استان صورت گرفت.
مهدی ترابی، افزود: از تمام مناطق خرماخیز صاحب تجربه و همچنین محققان خارج کشور به این همایش دعوت شده بودند و با ارائه مقالات و ایراد سخنرانی دانش خود را با فعالان اقتصادی استان به اشتراک گذاشتند.
ترابی، عنوان کرد: عصر اولین روز همایش شش پنل تخصصی با موضوعات متنوع از جمله توسعه و حضور در بازار جهانی این محصولات مهم و استراتژیک برگزار و نتایج خوبی حاصل شد. وی، با بیان اینکه در کنار این همایش 2 روزه نمایشگاهی از محصولات تولیدی، فرآوری شده و بسته بندی محصولات گرمسیری و خرما در محل اتاق بازرگانی بندرعباس دایر بود، خاطرنشان کرد: تمام این اقدامات منجر به ارتباط بیشتر و رونق بازار این محصولات در شبکه داخلی و خارجی کشور می شود.  دبیر همایش نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش به مقالاتی با موضوعات تغییرات اقلیمی و آینده خرما در ایران و جهان، چشم انداز تولید محصولات گرمسیری در ایران با نگاهی به وضعیت این صنعت در استرالیا با تمرکز بر سیستم کاشت و فرآیند تولید نهال سالم،پتانسیل توسعه میوه های گرمسیری با احداث باغ های فوق متراکم تحت پوشش در نوار ساحلی جنوب کشور، تحلیل خطر ورودعوامل خسارتزای زنده انبه ایران،جایگاه و اهمیت تولید میوه های گرمسیری در کشور و استان هرمزگان،معرفی محصولات نباتات گرمسیری، اهمیت تولید نهال و مواد تکثیری محصولات گرمسیری، اثرات پوشش زیست سازگار خوراکی بر پایه بیوپلیمر کایتوسان و صمغ عربی بر خصوصیات ظاهری موز، تولید انبه در اقلیم های نیمه گرمسیری و مدیترانه‌ای، ارتقا تعامل کشاورزی و صنعت غذای ارگانیک با تمرکز بر استاندارد بین المللی چند وجهی ناتیورلند و مطالعۀ موردی شرکت خرما بن جنوب، معرفی و ترویج کشت درخت چریش در این همایش ارائه شد. گفتنی است، در این همایش نیز محققانی از کشورهای استرالیا و اسپانیا، استان های سیستان و بلوچستان، مازندارن، فارس و هرمزگان به تبادل دانش ، بحث و گفت و گو در قالب چالش های پیش رو و صادرات نباتات گرمسیری و خرما پرداختند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه