روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۱ مهر - شماره 3996

توزیع واکسن آنفلوآنزای تولید داخل تا اوایل هفته آینده

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا و قیمت آن را اعلام کرد.
دکتر سید حیدر محمدی درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا، گفت: تاکنون یک میلیون و ۹۰۰ هزار عدد واکسن آنفلوآنزا وارد شده است که شامل واکسن سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی بوده که توزیع شده است.
وی افزود: خوشبختانه اولین‌محموله واکسن آنفلوآنزای تولید داخل هم تا پایان هفته جاری یا اوایل هفته آینده به معاونت بهداشت وزارت بهداشت، تحویل داده می‌شود. دو تولیدکننده داخلی در زمینه واکسن آنفلوآنزا داریم که قولی که به ما داده‌اند، تا سقف یک میلیون و ۸۰۰ هزار عدد واکسن است، اما احتمالا از تعداد کمتر شروع شده و به تدریج تحویل می‌شود.
محمدی گفت: البته فعلا در  اولین فاز ۸۰۰ هزار عدد واکسن آنفلوآنزا به معاونت بهداشتی تحویل داده‌ایم. برای داروخانه‌ها هم در یک پارت ۸۰۰ هزار عدد واکسن آنفلوآنزای چهار ظرفیتی و در یک پارت هم ۳۰۰ هزار عدد واکسن سه ظرفیتی توزیع کرده‌ایم.
وی درباره قیمت واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: برای بازار مصرف داروخانه‌ای قیمت حدود 200 هزار تومان است.  برای گروه‌های پرخطر هم واکسن آنفلوآنزا به صورت رایگان از سوی معاونت بهداشتی تزریق می‌شود.
محمدی درباره افزایش قیمت ۵ برابری واکسن‌ آنفلوآنزا گفت: این‌واکسن‌ها با ارز نیمایی وارد شده است. البته دو میلیون نفر به عنوان گروه هدف واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا مدنظر هستند که به صورت رایگان واکسن از سوی معاونت بهداشتی برایشان تزریق می‌شود.
وی گفت: توصیه ما این است که گروه‌های پرخطر تزریق واکسن آنفلوآنزا را انجام دهند که برای آنها به صورت رایگان از سوی معاونت بهداشتی تزریق می‌شود. در عین‌حال برای سایر گروه‌ها هم اگر متخصصین عفونی توصیه و تجویز کنند، می‌توانند واکسن را تزریق کنند. البته با توجه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شدت مصرف واکسن آنفلوآنزا کاهش یافته و شیوع آنفلوآنزا هم کم شده است.
محمدی با بیان اینکه دیگر برنامه ای برای واردات واکسن آنفلوآنزا نداریم، گفت: باتوجه با اینکه دو تولیدکننده داخلی داریم، این تولیدکنندگان دو میلیون دز واکسن آنفلوآنزای چهارظرفیتی به ما تحویل می‌دهند و فکر نمی‌کنیم دیگر نیازی داشته باشیم. البته هنوز به واکسن انفلوانزای تولید داخلی قیمت ندادیم. به محض اینکه واکسن را به ما تحویل دهند، قیمت را اعلام می‌کنیم.

تاثیر ۵۰ درصدی داروی آنتی بادی آسترازنکا
 در کاهش نوع شدید کووید-۱۹
 شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد که داروی حاوی آنتی بادی تولید این شرکت میتواند خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-۱۹ را به نصف کاهش دهد.
این شرکت داروسازیدر گزارشی اعلام کرد: داروی حاوی آنتی بادی خطر بروز نوع شدید بیماری کووید-۱۹ را در مراحل پایانی آزمایشگاهی حداقل ۵۰ درصد کاهش داده است.
این دارو موسوم به AZD۷۴۴۲ حاوی دو آنتی بادی مختلف است که از خون افرادی بدست آمده که پیش از این به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده بودند. به گفته مدیران این شرکت داروسازی این اولین دارو در نوع خود است که توانسته در مراحل پایانی آزمایشگاهی در پیشگیری و درمان بیماری موثر باشد.
این شرکت پیش از این و در ماه اوت از سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست کرده بود تا مصرف داروی AZD۷۴۴۲ را برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ تایید کند چرا که نتایج بررسیها حاکی از تاثیر ۷۷ درصدی این دارو در کاهش خطر بیماری کووید-۱۹ است.
یافته های این تحقیق درحالی منتشر شد که شرکت داروسازی مرک نیز روز گذشته خبر داد که به دنبال آن است تا تایید سازمان غذا و داروی آمریکا را برای نوعی قرص خوراکی دریافت کند. گفته شده این دارو میتواند خطر بستری شدن و مرگ ناشی از بیماری را به نصف کاهش دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس الرت، جدیدترین یافته های شرکت آسترازنکا حاکی از آن است در صورتیکه دارو در مدت هفت روز پس از بروز علائم مصرف شود میتواند خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-۱۹ یا مرگ ناشی از آن را به نصف کاهش دهد.

۱۱۰ هزار معلول «خانه» ندارند
 مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ هزار معلول در کشور فاقد مسکن هستند.
علی همت محمودنژاد در حاشیه مراسم اهداء ۱۴۰۰ واحد مسکونی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط بنیاد برکت و بنیاد مسکن برگزار شد اظهار کرد: سیاستهای چند سال اخیر در قبال مسکن، سبب فقیر شدن خانواده های مستاجرنشین دارای معلولیت شده و این درحالیست که باوجود ۱۱۰ هزار معلول فاقد مسکن، ۱۰ هزار نفر از آنها، خانواده های دارای دو و سه معلول و بیشتر هستند. همچنین روز ملی اسکان معلولان و نیازمندان که بهانه ای برای دیده شدن این قشر در جامعه بود، از صفحه تقویم کشور حذف شده است.
وی با طرح این پرسش که چگونه ممکن است درحالیکه سیل بی شماری از معلولان فاقد مسکن بوده و تعدادی بسیاری زیادی از آنها به خاطر نبود مسکن به مراکز نگهداری معلولان پناه برده اند، روز ملی اسکان معلولان و نیازمندان از صفحه رسمی تقویم کشور حذف شود؟، گفت: از دولت جدید انتظار داریم تا در رویکرد خود نسبت به تامین مسکن آحاد جامعه، معلولان و نیازمندان را با نگاه ویژه در نظر گیرد.
محمودنژاد افزود: معلولی که مستمری ماهیانه اش ۳۵۰ هزار تومان است، چگونه امکان تهیه مسکن ۴۰۰ میلیونی را می توان در او پیدا کرد؟. مسکن معلولان نیازمند باید رایگان و براساس قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۱۳۸۳ باشد.
مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران ادامه داد: در قانون قبلی حمایت از حقوق معلولان (مصوب سال ۱۳۸۳) مقرر شده بود که وزارت مسکن ۱۰ درصد از واحدها را برای معلولان به طور رایگان آماده کند.
محمودنژاد پیش بینی کرد که اگر این موضوع در دستور کار دولت قرار گیرد، می‌توان در سه سال آینده چشم انداز خوبی برای مسکن معلولان در نظر گرفت.

برقراری ارتباط آنلاین ۱۴۰ مرکز انتظامی تهران
 با دادسراها
 فرمانده انتظامی تهران بزرگ آغاز بکار سامانه هوشمند ارتباط کلانتری ها با دستگاه قضا خبر داد که بر اساس آن دیگر نیازی به مراجعه حضوری به مراکز قوه قضائیه و دریافت شناسه ثنا وجود ندارد.
سردار حسین رحیمی در حاشیه رونمایی از طرح‌های هوشمندسازی پلیس پایتخت به رونمایی از سامانه‌ای اشاره کرد که بر اساس آن بسیاری از فرآیند مراجعات حضوری در سامانه ثنا را کاهش داده و منجر به کوتاه شدن زمان رسیدگی به شکایات و کاهش مراجعات حضوری می‌شود.
وی در این باره گفت:‌ بر اساس ماده ۳۷ قانون آئین دادرسی کیفری که در آن تاکید شده تا ارتباط پلیس با مراجع قضایی الکترونیکی شود پلیس این موضوع را در دستور کار قرار داده و در حال حاضر تمام کلانتری‌ها و در مجموع بیش از ۱۴۰ مرکز انتظامی در پایتخت به این سامانه متصل شدند.
وی ادامه داد: بر این اساس ارتباط آنلاین میان مراکز انتظامی و دادسراها برقرار شده و شکوائیه در سامانه پلیس ثبت شده و دیگر نیازی به مراجعه به دفاتر قضایی و پرداخت وجه و دریافت شناسه ثنا از این طریق نیست.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه این امور کاملا رایگان انجام می‌شود، گفت: با توجه به میزان مراجعه روزانه شهروندان به این مراکز می‌توان گفت که راه اندازی این سامانه در پلیس پایتخت یک ابرپروژه هوشمند سازی است که میلیون‌ها دقیقه از مجموع وقت شهروندان مراجعه کننده به این مراکز را کاهش می‌دهد.
به گفته رحیمی از طریق این سامانه دیگر نیازی به مراجعات متعدد به مراکز انتظامی و قضایی برای پیگیری پرونده نبوده و روند رسیدگی به پرونده به شکل آنلاین به شهروندان اعلام خواهد شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه روند هوشمندسازی در مجموعه پلیس پایتخت ادامه خواهد داشت، گفت: سامانه پایش جغرافیایی جرم، سامانه رصد آنلاین گشت‌های الکترونیکی و ... نیز از دیگر سامانه‌هایی است که امروز در مجموعه پلیس پایتخت رونمایی شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه