روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ شنبه ۳ مهر - شماره 3985

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی مطرح کرد؛

تلاش بی‌وقفه نیروگاه‌های حرارتی برای تامین برق پایدار در زمستان

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی بر لزوم آمادگی کامل نیروگاه‌های حرارتی برای تولید برق پایدار در زمستان امسال اشاره کرد و گفت: واحدهای تولید برق حرارتی سراسر کشور بایستی تمامی ظرفیت‌های ممکن را برای تولید برق مطمئن در فصول سرد امسال به‌کار گیرند.
محسن طرزطلب در نشست با مدیران عامل شرکت‌های تولید برق سراسر کشور با اشاره به اجرای ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های کشور، گفت: به منظور افزایش ‌آمادگی این واحدها برای زمان اوج مصرف تابستان سال‌آینده تعداد ۷۱۱ پروژه تعمیرات اساسی واحدهای بخاری و گازی، ‌ مسیر داغ و اتاق احتراق و تعمیرات دوره‌ای اجرا خواهد شد.
وی با تاکید بر اجرای به موقع برنامه زمان‌بندی تعمیرات واحدهای نیروگاهی و جلوگیری از هرگونه تاخیر در اجرا و اتمام آن‌ها، گفت: به منظور حصول اطمینان از کارکرد مناسب واحدهای حرارتی در دوره اوج بار، همه ساله پس از پایان مصرف برق تابستان انجام تعمیرات اساسی و دوره‌ای، بازدید مسیر داغ و اتاق احتراق واحدهای مختلف حرارتی در نیروگاه‌های خصوصی و دولتی در دستور کار قرار دارد.
طرزطلب با اشاره به تلاش مشترک وزارتخانه‌های نیرو و نفت برای تکمیل مخازن سوخت نیروگاه‌های حرارتی، گفت: در فصل زمستان همزمان با افزایش شدید مصارف بخش خانگی میزان سوخت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها نیز کاهش می‌یابد؛ بدین منظور در تلاشیم تا پیش از شروع فصل سرما با تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها بتوانیم نگرانی‌های ناشی از عدم وجود ذخایر کافی سوخت جایگزین برای تولید برق را به حداقل برسانیم.
مدیرعامل برق حرارتی تاکید کرد: همچنین بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در تلاشیم تعمیرات بلوک‌های سیکل‌ترکیبی راندمان بالا که با مصرف سوخت کمتر برق بیشتری را تولید می‌کنند و یا واحدهایی که امکان استفاده از سوخت مازوت دارند، تا پیش از آذرماه به اتمام برسانیم تا این واحدها در زمستان امسال با سرعت وارد مدار شده و به کمک چرخه تولید برق کشور بیایند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت:
مذاکرات توسعه‌ فاز دوم میدان یادآوران
به‌زودی نهایی می‌شود
 مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، آخرین میزان پیشرفت فعالیت‌های این شرکت در منطقه غرب کارون را تشریح کرد و درباره میدان یادآوران گفت: مذاکرات مربوط به فاز ۲ این میدان مشترک در ماه‌های اخیر به‌صورت جدی‌تر دنبال شده است و امید آن می‌رود که به‌زودی مذاکرات نهایی و فعالیت‌های فاز دوم آغاز شود.
به گزارش کائنات به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، تورج دهقانی درباره میدان نفتی یادآوران گفت: این میدان از بزرگ‌ترین میدان‌های نفتی مشترک کشور است که فعالیت‌های توسعه‌ای آن در فاز نخست از سوی یک شرکت چینی اجرا شد و تاکنون به‌طور ثابت تولید روزانه ۱۱۰ الی ۱۲۵ هزار بشکه نفت داشته است.
وی افزود: براساس طرح جامع توسعه (MDP) جدید با آغاز مرحله دوم، چشم‌انداز دستیابی به ظرفیت تولید روزانه ۱۸۰ هزار بشکه در بازه زمانی سه ساله و سرانجام طی چهار سال دستیابی به ظرفیت تولید روزانه ۲۳۰ هزار بشکه وجود دارد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: مذاکرات مربوط به فاز ۲ یادآوران در ماه‌های اخیر به‌صورت جدی‌تر دنبال شده است و امید آن می‌رود که به‌زودی مذاکرات نهایی و فعالیت‌های مرحله دوم آن آغاز شود.
*آزادگان جنوبی
دهقانی، میدان نفتی آزادگان جنوبی را بزرگ‌ترین و مهم‌ترین میدان نفتی در حوزه غرب کارون بیان کرد و گفت: این میدان از حیث وسعت و حجم ذخایر موجود در آن‌که حدود ۲۶ تا ۲۷ میلیارد بشکه نفت درجاست، اهمیت مضاعفی دارد.
وی درباره کنترل افت تولید در میدان نفتی آزادگان جنوبی اعلام کرد: تاکنون حدود ۱۷۰ حلقه چاه در این میدان نفتی حفاری شده که تقریباً ۱۱۰ حلقه از این چاه‌ها، چاه‌های تولیدی است و با توجه به ایجاد ظرفیت تولید ۱۴۰ هزار بشکه‌ای در میدان آزادگان جنوبی باید درصدد جبران افت تولید برآییم تا از سرمایه‌گذاری انجام‌شده حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم و این موضوع از طریق شتاب‌بخشی به فعالیت‌های چاه‌های حفاری‌شده‌ای که هنوز تولیدی نشده‌اند و تکمیل تجهیزات روسطحی میسر می‌شود، به‌گونه‌ای‌ که با افزایش ظرفیت پلکانی و سرانجام تکمیل فعالیت‌های باقیمانده از سوی شرکت پتروپارس به‌عنوان پیمانکار عمومی طرح، می‌توانیم به این مهم دست یابیم.
*تأسیسات فرآورش پیش‌ساخته نفت
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: طرح احداث تأسیسات فرآورش پیش‌ساخته یک سازوکار تازه‌ساخت و بدیع بوده که کارایی بسیار بالایی دارد. به‌طور معمول ساخت یک واحد فرآورش ۵۰ هزار بشکه‌ای در کشور ۶ تا ۷ سال به طول می‌انجامید، اما تجربه ساخت این واحد نشان داده که مدت زمان ساخت یک واحد فرآورش را می‌توان به کمتر از یک سال تقلیل داد. نزدیک به سه سال است که این واحد فرآورشی با دقت و کیفیت تمام در آزادگان جنوبی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
دهقانی بیان کرد: تأسیسات فرآورش سیار تاکنون نزدیک به ۳ میلیارد دلار نفت فرآورش کرده، در حالی ‌که مقدار سرمایه‌گذاری آن حدود ۶۰ میلیون دلار بوده است. همین محاسبه ساده مبین سیاست‌های اقتصادی قوی و توجیه‌پذیری است که در پس ساخت این واحد فرآورشی وجود دارد. اقتصادی و تازه‌ساخت بودن ساخت این واحد فرآورشی و روش قراردادی آن از ویژگی‌های برجسته این تأسیسات در میزان بهره‌برداری از میدان‌های نفتی به‌ویژه میدان‌های مشترک نفتی است.
*یاران جنوبی و یاران شمالی
دهقانی ضمن اشاره به اینکه تولید از چاه‌های میدان نفتی یاران جنوبی ادامه دارد، بر تسریع فعالیت‌ها به‌منظور شروع فاز دوم تأکید کرد و گفت: به‌منظور جلوگیری از افت فشار سرچاهی، واحد تفکیک‌گر سیار (MOS) در چاه‌ها نصب شده و نرخ تولید از این میدان‌ها بهبود یافته است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره میدان نفتی یاران شمالی نیز گفت: از ۱۸ حلقه چاه این میدان تاکنون ۱۰ حلقه چاه به پمپ‌های درون‌چاهی مجهز شده‌اند که نصب این تجهیزات سبب افزایش حدود ۷ هزار بشکه‌ای تولید شده است.
دهقانی تصریح کرد: اگر همین روش را در آزادگان جنوبی که تعداد چاه‌های تولیدی آن حدود ۱۱۰ حلقه است به‌کار بگیریم، می‌توانیم به افزایش تولید حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار بشکه‌ای در آن میدان دست یابیم.
بر اساس این گزارش، در تیرماه سال ۱۳۹۹ قرارداد طرح توسعه میدان نفتی یاران در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی، میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا امضا شد. شرح کار این قرارداد شامل حفاری ۶ حلقه چاه جدید (سه حلقه در یاران شمالی و سه حلقه در یاران جنوبی)، حفاری یک حلقه چاه توصیفی، حفاری یک حلقه چاه تزریق آب، تعمیر پنج حلقه چاه موجود، مجهز کردن ۲۷ حلقه چاه تولیدی لایه سروک به پمپ درون‌چاهی (ESP)، احداث و به‌روزرسانی تأسیسات روسطحی، انجام مطالعات آزمایشگاهی و انجام طراحی کامل ازدیاد برداشت (EOR) است.
*سپهر و جفیر
وی ادامه داد: قرارداد توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر در قالب قرارداد IPC میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد و به مدت ۲۰ سال منعقد شد و از حدود دو سال پیش نیز فعالیت‌های توسعه‌ای خود را آغاز کرده است. این طرح در سه فاز مشتمل بر فاز زودهنگام، فاز نخست و فاز دوم تعریف شده است. هدف از اجرای فاز زودهنگام یا همان برنامه تولید اولیه (FTP) دستیابی به تولید روزانه ۲۱ هزار بشکه نفت تا پایان سال ۱۴۰۱ است. براساس برنامه زمان‌بندی‌شده فعالیت‌های اجرایی مربوط به فاز نخست نیز پایان شهریورماه سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد و پیش‌بینی شده است پس از اجرایی شدن این فاز، دستیابی به ظرفیت تولید روزانه ۳۶ هزار بشکه از این میدان محقق شود. زمان‌بندی فاز دوم نیز متأثر از اطلاعات به‌دست‌آمده از میدان در فازهای پیشین خواهد بود و براساس آنچه پیش‌بینی شده اقدام‌های مربوط به فاز دوم هشت سال پس از شروع فعالیت‌های اجرایی این طرح آغاز خواهد شد و در ادامه نیز فعالیت‌های مربوط به ازدیاد برداشت (EOR)  و تولید صیانتی از چاه‌ها برنامه‌ریزی می‌شود.
دهقانی ضمن تأکید بر محقق شدن اهداف طرح طبق برنامه زمان‌بندی‌شده، در مورد روند پیشرفت آن گفت: چهار دکل در این میدان مستقر شده و در حال حفاری چاه‌ها است و در بخش روسطحی نیز پیمانکاران انتخاب شده‌اند. به نظر می‌رسد جهت‌گیری‌ها، تحقیقات و زیرساخت‌های لازم برای تحقق این اهداف شکل گرفته و با توجه به برنامه تولید اولیه (FTP) باید فعالیت‌های طرح با شتاب بیشتری دنبال شود تا دستیابی به ظرفیت تولید روزانه ۲۱ هزار بشکه نفت از این طرح تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق شود و امیدواریم با نظارت مستمری که تقویت هم خواهد شد، این اهداف محقق شود.
*نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی آن
وی به روند پیشرفت نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی آن نیز اشاره و اظهار کرد: این طرح شامل دو واحد گازی و یک واحد بخار هریک به ظرفیت ۱۶۵ مگاوات است. این طرح با ظرفیت اسمی ۵۰۰ مگاوات با هدف تأمین برق اختصاصی برای میدان‌های نفتی آزادگان، یاران، یادآوران، کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰، واحد بهره‌برداری و تلمبه‌خانه غرب کارون در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه نفت قرار دارد که تاکنون دو واحد گازی آن تکمیل و راه‌اندازی شده است و برق‌رسانی به میدان‌های یادآوران، آزادگان شمالی و تلمبه‌خانه غرب کارون را فراهم کرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه