روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۰ شنبه ۳ مهر - شماره 3985

رئیس شورای تامین‌‌کنندگان دام‌ خبر داد؛

انباشت ۷ میلیون راس گوسفند چربی‌گرفته در دامداری‌ها

 رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور اظهار داشت: در سال جاری با توجه به شرایط کرونایی و کاهش مصرف، بیشتر دام پرواری زمستان ۹۹ و نیمه نخست سال جاری دست دامدار مانده و باعث شده که دام چربی بگیرد. بطوریکه در حال حاضر نزدیک به ۷ میلیون راس گوسفند چربی‌گرفته و ۲۰۰ هزار راس گوساله بالای ۸۰۰ کیلوگرم داریم که دست تولیدکننده مانده است.
 منصور پوریان با اشاره به اهمیت تهاتر در بخش کشاورزی اظهار داشت داشت: تهاتر فعالیت قدیمی در اقتصاد است و ما با استفاده از آن می‌توانیم در ازای نفت یا مشقات آن، کالای اساسی وارد کشور کنیم. تا جایی که اطلاع دارم بعد از تحریم‌های بانکی بیشتر خریدهای ما به صورت تهاتر کالایی پیش می‌رفت یعنی کالا در ازای کالا، به این صورت که برای هر کدام قیمتی تعریف می‌شده سپس ما به تفاوت آنها کالا مبادله می‌شد.
وی ادامه داد: در ایران برای بعضی کالاها وضعیت نسبی داریم، شاید برای تهیه بعضی کالاها با مشکل رو به رو شویم اما با کمک تهاتر می‌توانیم کالای مورد نیاز را تهیه کنیم. از زمانی که مشکلات بانکی و تحریم‌ها بیشتر شد شاهد رشد تهاتر با کشورهایی که امکان تعامل داشتند بودیم.
رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور تصریح کرد: یکی از مشکلات کشور ما فروش نفت است، با فروش نفت ارز وارد کشور می‌شود تا بتوانیم در مقابل آن کالاهای مورد نیاز را تامین کنیم. البته این مبادله کالا با کالا همیشه با نفت انجام نمی‌شود برای مثال به چین ماده اولیه مانند سنگ می‌دهیم اما در مقابل کالای نهایی تحویل می‌گیریم.
پوریان با اشاره به اینکه وجود یک سری کالاها در ایران امتیاز خوبی برای واردات و صادرات محسوب می‌شوند گفت: واردات و صادرات به چند صورت مانند ارز و تهاتر صورت می‌گیرد. درحال حاضر استفاده ارز برای کشور ما امکان پذیر نیست اما تهاتر انجام این کار را برای ما ممکن کرده است.
این مسئول با اشاره به مشکلاتی که صادرات به‌وسیله ارز برای اقتصاد به‌وجود آورده بود عنوان کرد: یکی از مشکلات ارزی بود که وارد کشور می‌کردیم، زیرا باید وارد سیستم ارزی می‌شد اما بحث نبود ارز، کمبود ارز و عدم بازگشت ارز سبب شد مجموعه اقتصادی کشور با مشکل روبه‌رو شود. در این راستا بسیاری از صادرکنندگان چنان با مشکل مواجه شدند که مجبور به تعطیلی کارشان شدند. وی ادامه داد: به‌ وسیله تهاتر می‌توان کالای مورد نیاز کشور را وارد و مشکل را حل کرد. مشکل اصلی ایران واردات است اما این کار یکی ابزارهایی است که تحریم‌ها را دور می‌زند.
پوریان در مورد استفاده از تهاتر در بخش کشاورزی اظهار داشت: مثلا ما در سال‌های اخیر موضوع تهاتر نفت و نهاده‌های دامی با روسیه را داشتیم، یا در سال 97 می‌توانستیم در ازای واردات 2 کیلوگرم لاشه گرم، یک کیلوگرم دام زنده صادر کنیم و اینگونه مشکل ما برطرف می‌شد که متاسفانه تداوم نیافت.
وی افزود: در همین راستا ما پیشنهاد تهاتر دام زنده با نهاده‌های دامی را به وزارتخانه داده‌ایم که متاسفانه تاکنون بدون پاسخ مانده است.
رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه با مشکل انباشت دام پرواری روبه‌رو هستیم، گفت: در سال جاری با توجه به شرایط کرونایی و کاهش مصرف، بیشتر دام پرواری زمستان 99 و نیمه نخست سال جاری دست دامدار مانده و باعث شده که دام چربی بگیرد. بطوریکه در حال حاضر نزدیک به 7 میلیون راس گوسفند چربی‌گرفته و 200 هزار راس گوساله بالای 800 کیلوگرم داریم که دست تولیدکننده مانده است.
پوریان افزود: با وجود مصوبه اردیبهشت امسال مبنی بر مجوز صادرات دام زنده، هنوز هیچ گامی در این راستا برداشته نشده است. با این روند دام‌های پرواری پاییز هم به میزان موجود افزوده می‌شود. وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز بین 55 تا 60 هزار تومان است که حداکثر تا 150 هزار تومان دست مصرف کننده می‌رسد، اما قیمت گوشت منجمد وارداتی تقریبا 220 هزار تومان می‌شود بنابراین ادامه این روند ظلم به تولیدکننده و دامدار است. رییس شورای تامین دام کشور در مورد آخرین وضعیت واردات یونجه گفت: به دلیل خشکسالی مجبور به واردات یونجه از روسیه شدیم که بیش از 150 هزار تن واردات صورت گرفته است.

وزیر صمت:
بخشی از تورم با اجرای برنامه‌های نظام
 توزیع کالاوخدمات رفع می‌شود
 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته طی ۶ ماهه دوم سال جاری پنج میلیارد دلار تولیدات صنعتی داخلی بیش از سال گذشته به کشورهای خارجی صادر خواهد شد.
سید رضا فاطمی امین در سفر خود به شهرستان ایوان پس از ادای احترام به مزار شهدای گمنام این شهرستان در حاشیه بازدید از شرکت غشاء گستر ایوان، اظهار داشت: عمده مشکلات واحد های تولیدی نبود سرمایه در گردش، منابع مالی، صادرات و ... است که طی بازدید از پنج واحد صنعتی شهرستان ایوان این مشکلات به وضوح مشخص و باید در سطح کلان حل شود.
وی افزود: برای حل مشکلات تولیدگنندکان از اوایل شهریورماه گروه ویژه ای برای فعال کردن واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل تشکیل شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همچنین برای صادرات ضوابط کلی تعریف و بخشی از مشکلات بنگاه های تولیدی حل می شود.
فاطمی امین با بیان اینکه مشکلات تولیدکنندگان و فعالان صنعتی از دغدغه های این وزارتخانه است، افزود: در این راستا تلاش می شود این واحدها با کمترین دغدغه مشکل صادرات آنها رفع شود.
*بخشی از تورم با اجرای برنامه‌های نظام توزیع کالاوخدمات رفع می شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با اجرای کامل برنامه های نظام توزیع کالا و خدمات بخشی از تورم کشور که ناشی از نقدینگی به سبب عدم انسجام نظام توزیع می باشد، حل خواهد شد. سید رضا فاطمی امین همچنین در نشست بررسی پروژه‌های نظام توزیع کالا و خدمات که با حضور معاونان و مدیران مربوطه برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: اگر نظام توزیع کالا و خدمات ارتقاء یابد نقش بسیار حائز اهمیتی در مهار تورم و نقدینگی خواهد داشت که اثرات مثبت خود را بر سفره مردم و معیشت آنها نشان خواهد داد.
*اجرای پروژه‌های نظام توزیع کالا و خدمات
وی همچنین با تاکید بر اینکه زمان بندی اجرای پروژه‌های نظام توزیع کالا و خدمات تا پایان سال باید تدوین گردد، از شروع پروژه های این برنامه خبر داد.
*برگزاری جلسه پایش پروژه‌های نظام توزیع کالا و خدمات یک‌ماه آینده
وزیر صمت در ادامه سخنان خود، تصریح کرد: اجرای پروژه‌های برنامه باید به صورت مداوم مورد پایش و رصد قرار گیرد که به همین منظور یک ماه آینده (هفته اول آبان ماه) اولین جلسه پایش به منظور بررسی عملکردهای این برنامه برگزار خواهد شد.
*همفکری با ذینفعان نظام توزیع کالا و خدمات
فاطمی امین بیان کرد: با ذینفعان این حوزه نیز باید جلسه برگزار شود تا پروژه‌ها و برنامه‌های نظام توزیع از نقطه نظر آنها مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای آنها نیز در این برنامه گنجانده شود. وی همچنین اعلام کرد: با زمانبندی انجام شده (تا اواسط آبان‌ها) برنامه کامل نظام توزیع کالا و خدمات ابلاغ عمومی خواهد شد. وزیر صمت در این خصوص یادآوری کرد: برنامه مرتبط با حوزه خودرو نیز تدوین و اهداف کمی، راهبردها و پروژه ها تعریف شده است که در این زمینه نیز با ذینفعان حوزه خودرو جلسه هماهنگی برگزار گردید.

با حکم وزیر اقتصاد؛
سعید محمد به دبیری شورای عالی مناطق آزاد منصوب شد
 احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی سعید محمد را به سمت دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب کرد.
در این حکم با اشاره به ضرورت توجه به اهداف تحول گرایی و محوریت تولید ملی و برون گرایی از  آقای سعید محمد خواسته شده برای تحقق راهبردهای تقویت جذابیت های قانونی و مقرراتی مناطق برای تولید کنندگان و صادرکنندگان به ویژه تسهیل کامل کسب و کار و برخورداری از معافیت های مالیاتی  و گمرکی، ارائه پیش نویس لایحه اصلاح قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، تکمیل رویه های مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تأکید بر محصور بودن مناطق و استقرار گمرک در درب های خروج و اتصال به سامانه های حاکمیتی و تمرکز بر کیفیت (نه گسترش کمی) مناطق آزاد با هدف تحقق بند (11) سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.  همچنین در حکم وزیر اقتصاد  رصد دقیق عملکرد مناطق در گسترش صادرات و افزایش پیوند اقتصادی با کشورهای همسایه و ترغیب سرمایه گذاری و مشترک، وضع قواعد عزل و نصب مدیران شایسته برای مناطق و شفافیت عملکردی مالی برای سازمان منطقه، اصلاح نظام درآمدی سازمان های مناطق با هدف کاهش تمایل به واردات و واگذاری اراضی، تقویت مدیریت متمرکز مناطق و حذف ناهماهنگی ها با اجرای ماده (65) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، ایجاد ظرفیت دور زدن تحریم های ظالمانه و نقش آفرینی در توسعه جوامع محلی، توانمندسازی و کاهش محرومیت ؛ تمام توان خود را مصروف نماید و متناوباً گزارش شش ماهه و یک ساله عملکرد مناطق به اطلاع دولت و مجلس برسد مورد تاکید بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه