روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ چهارشنبه ۳۱ شهريور - شماره 3984

مشکل زباله گردان حل شد؛

«مخازن زباله» در تهران قفل‌دار می‌شوند

  مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: به تدریج باید شکل مخازن فعلی را عوض کنیم تا دسترسی به آن‌ها آسان نباشد و زباله‌گردان نتوانند از مخزن زباله بردارد و این مساله در دستور کار سازمان است.
صدرالدین علیپور، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران  در پاسخ به این سوال که اینکه افزایش تولید و توزیع مخازن در سطح شهر که به دستور مدیریت شهری جدید رخ داده، با مراحل اجرای طرح کاپ که به کاهش مخازن در سطح شهر منجر می‌شود در تضاد نیست؟ اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند براساس شرح وظایف کار خود را از ایستگاه میانی آغاز می‌کند و رفت و روب برعهده آن نیست؛ یعنی در مناطق کار نظافت انجام و پسماندها جمع می‌شوند و از ایستگاه میانی و فرایند انتقال، دفن و پردازش را سازمان پسماند انجام می‌دهد.  او ادامه داد: در بحث رفت و روب نیز معاونت خدمات شهری به عنوان ناظر اگر اشکالی وجود داشته باشد تذکر می‌دهد و مکاتباتی انجام می‌شود تا وضعیت مطلوب‌تر شود.
علیپور با تاکید اینکه آنچه که بیشتر مورد نقد قرار می‌گیرد بحث فرسودگی مخازن فعلی است و تعارضی با طرح کاپ ندارد، افزود: طرح کاپ ۷ مرحله متعدد دارد که از ساخت ایستگاه MRF گرفته تا اقدامات انجام شده در زمینه کمپوست جزو طرح کاپ است و الزاما مربوط به مساله مخازن نیست.
مدیر عامل سازمان پسماند افزود: یک مرحله از طرح کاپ بالابردن تفکیک از مبدا است. در تفکیک از مبدا در آنجاهایی که می‌توانیم از جمله ساختمان‌های بزرگ و شهرک‌ها مخازن دوگانه تحویل می‌دهیم و از همان مبدا پسماند خشک و‌تر جدا می‌شود و یک کار کمکی است و تفکیک بیشتر انجام می‌شود. اپلیکیشن‌ها نیز در طرح کاپ به کمک می‌آیند و مردم می‌توانند پسماند‌ تر و خشک را جدا کنند و تحویل شهرداری دهند و یا از طریق غرفه‌های بازیافت پسماند خود را تحویل دهند.  او اضافه کرد: همه این مراحل روی هم مرحله اول طرح کاپ هستند و در نتیجه منافاتی با طرح کاپ ندارد. ضمن اینکه به تدریج باید شکل مخازن فعلی را عوض کنیم تا دسترسی به آن‌ها آسان نباشد و زباله گرد نتواند از مخزن زباله‌برداری کند و در چنین شرایطی آلودگی پیرامونی نیز اتفاق نمی‌افتد. این مساله در دستور کار سازمان است و مخازنی را طراحی کرده‌اند.
* استفاده از مخازن قفل‌دار برای جلوگیری از دسترسی به پسماندها
علیپور در پاسخ به این سوال که این مخازن چه تفاوتی با مخازن فعلی دارند؟ گفت: کاوری دارند که مخزن داخل آن کاور می‌رود و قفل می‌شود و فقط توسط کلید و یا ابزاری که توسط کارگر و یا نیروی خدماتی شهرداری وجود دارد باز می‌شوند و مخزن دائما باز نیست که هر کسی بتواند به آن دسترسی داشته باشد.  او افزود: در نتیجه در جاهایی که امکان‌پذیر است مخازن تفکیکی می‌گذاریم و به موازات آن مقداری می‌توان مخازن فعلی را جمع کرد. سال گذشته نزدیک به دو هزار مخزن را کم کردیم. اما این کاری زمانبر است و مردم باید از آن حمایت و با ما همراهی کنند. بنابراین منافاتی وجود ندارد و تا زمانی که این طرح جا بیفتد مخازن را خواهیم داشت. اما مخازن فعلی موجود باید تعمیر یا مجددا به صورت نو خریداری شوند تا سیمای خوبی نیز در سطح شهر در زمینه مبلمان شهری داشته باشیم.
* برخی افراد با ماشین شخصی از مخازن، زباله برداشت می‌کنند
علیپور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه زباله گردی در ماه‌های اخیر براساس مشاهدات میدانی جهش فوق العاده‌ای در محلات تهران داشته، گفت: این جزو موضوعات صرفا کمی نیست، بلکه هم کمی است و هم کیفی. نمی‌توانم ادعا کنم که اصلا چنین مساله‌ای را نداریم. گزارش‌هایی را داریم که افراد با ماشین‌های شخصی از مخازن برداشت می‌کنند که دلایل متعددی از جمله مسائل اقتصادی در آن دخیل هستند.  او گفت: اما ما خودمان از دادستانی حکم گرفتیم که به نیروی انتظامی تاکید کند با کسانی که کودکان زباله‌گرد را به کار می‌گیرند برخورد کند. ادعای ما این است که کودک زباله گرد براساس آمار اعلامی بازرسی شهرداری و دادستانی، کم شده است.  او در واکنش به اینکه اما زباله گردی در مجموع کم نشده است، گفت: چون این قسمت توسط پیمانکار انجام می‌شود و زباله‌ها را تفکیک و جابجا می‌کند و این کاری است که قانونا توسط پیمانکار انجام می‌شود. اما به صورت غیررسمی هم این اتفاق رخ می‌دهد.  علیپور تاکید کرد: ادعای ما درمورد کودکان زباله گرد است که با اقداماتی که انجام دادیم خیلی کم شده است. اما برای اینکه بتوانیم این موضوع را حل کنیم و این شکل جمع آوری پسماند خشک را نداشته باشیم راهی وجود ندارد جز اینکه شکل مخازن در معابر تغییر کند و دسترسی به آن وجود نداشته باشد. از طرفی مخازن تفکیکی جایگزین شود و پیمانکار به وسیله سیستم MRF تفکیک را انجام دهد نه در خیابان و در ملاء عام. تا این زیرساخت نباشد مسئله با صحبت و جلسه حل نمی‌شود و البته با توجه به وسعت و جمعیت تهران این کار زمانبر است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه