روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۰ شنبه ۲۷ شهريور - شماره 3980

نظر سازمان جهانی بهداشت درباره تغییر دز دوم واکسن

 مدیر اورژانس منطقه ای سازمان جهانی بهداشت (EMRO )درباره تغییر دز دوم واکسن، گفت: اگرچه سازمان بهداشت جهانی چنین توصیه ای نمی کند اما برای مثال شواهد و مطالعات حاکی از این است که آسترازنکا و فایزر می‌تواند ایمنی ایجاد کند.
 دکتر ریچارد برنان در نشست خبری که به صورت مجازی با حضور مدیر منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و  نماینده این سازمان در ایران برگزار شد، در پاسخ به این سوال که علیرغم آغاز دز سوم در برخی کشورها، موضع سازمان جهانی بهداشت نسبت به عدم دسترسی کشورهای فقیر به واکسن چیست، گفت: سازمان جهانی بهداشت مقداری دز واکسن را به مردمی که در کشورهای ضعیف هستند اهدا کرده است. تلاش ها جهت رساندن واکسن بیشتر در حال بررسی است و نهایتا تا اواسط سال آینده این مشکل برطرف خواهد شد.
وی درباره واکنش سازمان جهانی بهداشت در خصوص واکسیناسیون کشورهای تحت فشار تحریم‌ همچون ایران، گفت: سازمان جهانی بهداشت در حال پیگیری و دسترسی همه مردم جهان به واکسن می باشد. تحریم ها به هیچ وجه نباید مانع این قضیه شود. همچنین در حال پیگیری و تهیه واکسن های بیشتر برای کشور ایران هستیم.
مدیر اورژانس منطقه ای EMRO درباره شیوع سویه های جدید کرونا به رغم واکسیناسیون در کشورهای مختلف گفت:‌ درست است که مشکلاتی از این قبیل دیده می شود اما باید در نظر داشت که واکسن ها در برابر سویه ها، کاهش روند بستری ها و حتی تلفات بسیار موثر خواهند بود. یکی از مهم ترین دلایل کنترل سویه ها، افزایش روند واکسن است. به عبارتی هر چه بیشتر واکسیناسیون انجام شود، تا حد قابل قبولی از این مشکل جلوگیری خواهد شد.

آیا ویروس کرونا در تابستان کاهش
 و در زمستان افزایش می یابد؟
 مدیر اورژانس منطقه ای امرو در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا در تابستان کاهش و در زمستان افزایش می یابد گفت:هیچ گونه مدرک و شواهدی در این خصوص وجود ندارد. برای مثال اگر به تعداد مبتلایان کشورهای غربی نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد تعداد مبتلایان در تابستان کاهش نمی یابد. ناگفته نماند که عامل های دیگری در این زمینه دخیل هستند برای مثال در برهه ای از زمان شاهد این هستیم که مردم مدت زیادی در خانه میمانند، فاصله اجتماعی را رعایت می کنند که در این مواقع طبیعتا تعداد مبتلایان کاهش می یابد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا بر روی شنوایی تاثیر می گذارد گفت: هیچ مدرک موثقی در این خصوص وجود ندارد که ویروس کرونا بر روی شنوایی تاثیر می گذارد ، گرچه که برخی علائم ها هنگام بروز این بیماری دیده می شود اما عارضه ی گوش درد جزء علائم رایج این بیماری محسوب نمی شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: طبیعتا نباید فراموش کنیم که استفاده از ماسک، بهداشت و ضدعفونی کردن دست، رعایت فاصله اجتماعی، دوری کردن از اجتماعات و مکان های شلوغ به کاهش روند این بیماری کمک خواهد کرد.
دکتر برنان در پاسخ به این سوال که آیا فرد واکسینه شده می تواند دز بعدی واکسن را تغییر دهد ، پاسخ داد؟ اگرچه سازمان بهداشت جهانی چنین توصیه ای نمی کند اما برای مثال شواهد و مطالعات حاکی از این است که ترکیب دز اول آسترازینکا و دز دوم فایزرهمچنان ایمنی خوبی ایجاد می کند.

سابقه اقدام به خودکشی
۹ برابر خطر فوت را بیشتر می‌کند
 عضو جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران با بیان اینکه افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند و سابقه اقدام به خودکشی دارند، ۹ برابر خطر فوت آنها بیشتر است، نکاتی درخصوص نحوه انتشار اخبار مربوط به خودکشی در رسانه‌ها اعلام کرد.
کاظم ملکوتی با بیان اینکه یکی از استراتژی‌های پیشگیری از خودکشی که سازمان جهانی بهداشت معرفی کرده، آموزش مدیا و رسانه‌هاست، به این مفهوم که رسانه‌ها چگونه اخبار مربوط به خودکشی را درج کنند، اظهار کرد: این استراتژی برای سازمان جهانی بهداشت است که نسخه فارسی آن در سایت جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران قابل دسترسی است و چند سال گذشته نیز نسخه مشابهی در انجمن روانپزشکان منتشر شد که راهنماها و نکاتی را درخصوص نحوه انتشار اخبار در این راستا آموزش دادند.
وی با بیان اینکه انتشار اخبار مربوط به خودکشی قابل تسری و سرایت است و افرادی که مستعد هستند با مشاهده چنین اخباری برای اقدام به خودکشی ترغیب می‌شوند، گفت: به همین دلیل است که چنین دستورالعملی وجود دارد، زیرا افرادی هستند که با دیدن این اخبار ممکن است در آنها سرایت پیدا کند و اقدام به خودکشی کنند، به همین دلیل گفته می‌شود باید این دستورالعمل‌ها رعایت شود.
 ملکوتی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مستعد اقدام به خودکشی هستند؟ گفت: ریسک فاکتورها و عوامل خطری وجود دارد که یکی از آنها «داشتن فکر خودکشی» و «داشتن سابقه اقدام به خودکشی» است؛ این دو عامل و عوامل دیگر تشخیصی، روانشناسی، اجتماعی، جامعه‌شناختی، خانوادگی و فرهنگی افراد را مستعد اقدام به خودکشی می‌کند.
عضو جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران ادامه داد: درخصوص داشتن فکر به خودکشی یا سابقه اقدام به خودکشی در سال‌های گذشته تحقیقی در یکی از شهرستان‌ها با جمعیت سه میلیون نفر انجام شد که نشان داد این افراد در طول عمر، ۱۴ درصد فکر خودکشی داشتند، ۶ درصد برنامه‌ای برای اقدام و ۳ درصد اقدام به خودکشی در طول عمر داشتند. حدود ۶ درصد جمعیت آن جامعه طی یکسال فکر خودکشی، حدود ۳ درصد برنامه خودکشی بدون اقدام و حدود ۱ تا ۱.۵ درصد اقدام به خودکشی در طول یکسال داشتند.
بنابر اظهارات وی، افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند و سابقه اقدام به خودکشی دارند، ۹ برابر خطر فوت آنها بیشتر است.
ملکوتی در ادامه به تحلیلی از نحوه انتشار اخبار خودکشی توسط رسانه‌ها پرداخت و بیان کرد: رسانه‌ها طی دهه گذشته تاکنون در این خصوص بهتر شده‌اند، اما جای کار زیاد دارد. سازمان بهزیستی کارگاه‌های متعددی برگزار کرده است و ما نیز در این زمینه مشارکت داشتیم.
عضو جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران با اشاره به اینکه دو نوع اخبار در خصوص خودکشی وجود دارد، تصریح کرد: برخی از اخبار، گزارشات علمی و آماری هستند که به نظر روی مسئولان و مدیران بهداشتی و درمانی و برنامه‌ریزان اثرگذار است تا آگاه باشند که آمارها تغییر کرده است و گفت‌وگو در این زمینه منجر به روشن شدن جامعه و حساس شدن و به فکر فرو رفتن جامعه برای پیشگیری می‌شود لذا از این جهت اشکالی وجود ندارد، اما یکسری از اخبار فردی هستند که ممکن است تقلیدی باشد و افراد مستعد را برای اقدام به خودکشی ترغیب کند.
وی به ارائه نکاتی درخصوص نحوه انتشار اخبار مربوط به خودکشی در رسانه‌ها پرداخت و افزود: درج اخبار خودکشی در صفحه اول ممنوع است؛ هدف این است که اخبار خودکشی را بزرگ نمایی و هیجانی نکنیم. قهرمان‌پروری و در بوق و کرنا نکنیم که افراد فکر کنند با خودکشی‌شان ممکن است روی صفحه اول بروند، لذا نباید اخبار خودکشی در صفحه اول منتشر شود. تیتر خودکشی نباید هیجان‌انگیز و دراماتیزه باشد؛ تیتر نباید حس غم، ترحم و شجاعت ایجاد کند و تنها خبر باشد. کلمات و جملات آکنده از هیجان و احساس نباشد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اعلام کرد؛
چگونگی استفاده از طب ایرانی برای کمک به درمان کرونا
 مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص تدوین دستورالعمل کمیته علمی کشوری کرونا برای استفاده از طب سنتی برای درمان کرونا، در عین حال بر لزوم گسترش پوشش بیمه‌ای خدمات طب سنتی تاکید کرد.
دکتر نفیسه حسینی یکتا درباره دستورالعمل کمیته علمی کشوری کرونا پیرامون بهره‌گیری از طب سنتی برای درمان کووید۱۹، گفت: این دستورالعمل در کمیته طب ایرانی کمیته علمی کشوری تدوین شده است. پیش از آن نیز کمیته‌ای در دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت توصیه‌های پیشگیرانه‌ای بر پایه منابع طب سنتی و مستند بر شواهد روز درمورد بیماری کرونا تنظیم کرده بود اما، با تشکیل کمیته طب ایرانی ذیل کمیته کشوری کووید۱۹ این دستورالعمل با حضور متخصصان طب رایج، داروسازان بالینی و... بررسی شد تا در نهایت دستورالعمل فعلی آماده شد که منتظر ابلاغ وزیر محترم است.
جزییات دستورالعمل بهره‌گیری از طب سنتی برای درمان کووید 19
وی افزود: این دستورالعمل در بخش‌های مختلف از جمله پیشگیری با تکیه بر سبک زندگی و توصیه‌های ساده برای بیماران سرپایی، بیماران بستری با شدت‌های مختلف بیماری و با تکیه بر توصیه‌های ساده و در دسترس و رژیم‌های غذایی تنظیم شده است. دستورات ساده‌ای که امیدواریم در کنار درمان‌های موجود در طب رایج بتواند به بیماران کمک کند. بسیاری از مطالب این دستورالعمل تحت کارآزمایی‌های بالینی هم قرار گرفتند که مشخصا توانسته است بر علائم و طول مدت بستری بیماران در مقایسه با گروه شاهد اثر مثبت بگذارد. به نظر می‌رسد با ابلاغ این دستورالعمل و تسهیل در استفاده از ظرفیت طب ایرانی در کنار طب رایج کمک شود تا در وجوه مختلف مقابله با کرونا بتوانیم موفق باشیم.
لزوم اقدامات جدی بیمه‌ای برای خدمات طب سنتی
وی درخصوص احتمال پوشش بیمه‌ای خدمات طرح شده در دستورالعمل طب سنتی برای کمک به درمان کرونا، تصریح کرد: در دستورالعمل مورد بحث نام ویژه‌ای از داروی خاصی را نیاورده‌ایم و درمورد گیاهان دارویی این حوزه نام بردیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه