روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ شنبه ۲۷ شهريور - شماره 3980

علت هجمه‌ها علیه این طرح صیانت از طرف من‌و‌تو، ایران اینترنشنال و بی بی سی؛

مدیریت فضای مجازی ایران در دست آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها

  سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شکل‌گیری کمیسیون مشترک برای بررسی طرح صیانت از فضای مجازی، درباره واکنش‌ها به این طرح تصریح کرد که متاسفانه مدیریت فضای مجازی در اختیار ما نیست و در اختیار آمریکایی‌ها و صهیونیست‌هاست.
مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی، در خصوص تشکیل کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی اظهار داشت: در ادامه بحث هایی که این طرح داشت و بعد از اینکه اصل ۸۵ بودن آن در مجلس رای آورد، بنا شد که از نظرات تخصصی کارشناسان و متخصصان نیز استفاده شود، به همین دلیل تصمیم گرفته شد که کمیسیون مشترکی شکل بگیرد که در آن همه افراد حاضر در کمیسیون‌های تخصصی و مرتبط در مجلس در آن حضور پیدا کنند و در قالب یک کمیسیون مشترک این طرح و این پیش نویس را بررسی و جمع بندی کنند.
وی افزود: در همین راستا افراد از سمت کمیسیون‌های مختلف به هیئت رئیس معرفی شده‌اند و اکنون کمیسیون در حال گذراندن هماهنگی‌ها و مقدمات لازم برای شکل‌گیری است. این کمیسیون به زودی شکل خواهد گرفت و و تشکیل آن خیلی دور نیست.
نماینده مردم طبس در مورد جزئیات طرح صیانت از فضای مجازی و همچنین اینکه گفته می‌شود این طرح قصد مسدود سازی اینترنت را دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که در این طرح دنبال می‌شود بحث ساماندهی فضای مجازی است؛ مسئله حمایت از پیام رسان‌های ایرانی و نیز حمایت از حقوق افرادی است که در فضای مجازی و پلتفرم‌های مختلف ایرانی و خارجی فعالیت اقتصادی تعریف کرده‌اند.
وی ادامه داد: در روزها و هفته‌های اخیر شاهد این بودیم که متاسفانه بعضی از پیام رسان‌ها و پلتفرم‌های ایرانی را طرف خارجی بدون اینکه توضیحی بدهد و بدون اینکه بخواهد حقوق کاربرانی که در این پلتفرم‌ها فعالیت اقتصادی، فرهنگی، علمی و آموزشی داشته اند را رعایت کند، حذف کرده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: عملاً ما می‌خواستیم  به زبان خیلی ساده به همه مخاطبان ایرانی بگوییم که دیدید این اتفاق افتاد و گوگل به راحتی «روبیکا»، پیام رسان‌ها و پلتفرم‌های دیگر ایرانی را حذف کرد و هیچ کسی نیز نتوانست کاری کند؛ افرادی که در روبیکا و پلتفرم‌های دیگر فعالیت می‌کردند از چه کسی باید مطالبه و از چه کسی باید سوال کنند و باید به کجا مراجعه کنند؟ ما می‌خواستیم به زبان ساده بگویم که چنین اتفاقی نباید بیفتد.
وی درباره اینکه جامعه نسبت به این طرح در فضای مجازی واکنش منفی نشان داده، اظهار داشت: متاسفانه مدیریت فضای مجازی در اختیار ما نیست و  در اختیار آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها است؛ آنها هستند که نظرشان را در این فضا  به خیلی از کاربران و کشور تحمیل می کنند.
نصیرایی در پایان تصریح کرد: هجمه‌های بسیار زیادی علیه این طرح صورت گرفت که بخشی از این حجم ها از طرف بی بی سی، من‌و‌تو، ایران اینترنشنال و چند مجموعه و شبکه‌های خارجی بود و که همه در اختیار آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها است و با پول عربستان سعودی اداره می‌شوند.

فوت ۳۶۴ بیمار کرونایی دیگر
 بنابراعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، ۳۶۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۶ هزار و ۴۳۶ نفر رسید.
بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۶۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۵۳۷ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۳۹۶ هزار و ۱۳ نفر رسید.
متاسفانه ۳۶۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۶ هزار و ۴۳۶ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون ۷۰۸ هزار و ۱۹۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده‌اند.
۶۹۰۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۳۰ میلیون و ۷۸۲ هزار و ۳۳۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

انتقاد چین از توافق ارائه زیردریایی‌های اتمی
 به استرالیا
 نخست وزیر استرالیا ضمن رد انتقادهای چین از ائتلاف جدید کشورش با آمریکا در زمینه زیردریایی‌های هسته‌ای گفت، اهمیتی به این که جو بایدن اخیرا در یک کنفرانس خبری نام وی را فراموش کرد، نمی‌دهد.به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، چین اخیرا واکنشی خشمگینانه به برگزاری یک کنفرانس خبری مجازی از سوی جو بایدن، بوریس جانسون و اسکات موریس، رهبران آمریکا، انگلیس و استرالیا با هدف اعلام انعقاد یک ائتلاف نظامی سه جانبه بین کشورهای آنها نشان داد؛ ائتلافی که قرار است به استرالیا ناوگانی متشکل از دست کم هشت زیردریایی هسته‌ای ارائه کند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این مساله گفت اینکه آمریکا و انگلیس به صادر کردن تکنولوژی هسته‌ای بپردازند «شدیدا غیرمسئولانه» است.
اسکات موریسون در مصاحبه‌ای با یک شبکه رادیویی گفت، استرالیا خواستار تقویت صلح و ثبات در منطقه هند-اقیانوسیه است.
او بیان کرد: هر کاری که ما با آمریکا انجام داده‌ایم هم راستا با شراکتها و روابط و ائتلافهایی که ما از قبل با آمریکا داشته‌ایم، بوده‌اند.
سنگاپور خبر انعقاد این ائتلاف را یک اتفاق مثبت تلقی کرد. بر اساس یک بیانیه وزارت خارجه سنگاپور، لی هسین لونگ، نخست وزیر سنگاپور در تماسی تلفنی به موریسون گفت، امیدوار است که این توافق هسته‌ای «مشارکتی سازنده در صلح و ثبات منطقه داشته باشد و معماری منطقه‌ای را تکمیل کند.”
همچنین رهبران فرانسه به انتقاد از این توافق که منجر به کنار گذاشتن یک قرارداد با این کشور در زمینه ساخت 12 زیردریایی متعارف برقی-دیزلی برای استرالیا می‌شود، پرداختند.
در همین حال به گفته ناظران در جریان کنفرانس خبری روز پنجشنبه بایدن با جانسون و موریسون ظاهرا او نام نخست وزیر استرالیا را فراموش کرد. در این کنفرانس خبری که از تلویزیون سه کشور پخش شد رئیس جمهور آمریکا به نخست وزیر استرالیا گفت «آن رفیق» و «آن همکار من”.
بایدن نخست وزیر انگلیس را با نام کوچکش «بوریس» خطاب کرد اما نام موریسون را ذکر نکرد.
این اتفاق استرالیایی‌ها را یاد زمانی انداخت که شان اسپایسر، سخنگوی دونالد ترامپ، در ریاست جمهوری سابق از «مالکوم ترنبول» نخست وزیر قبلی استرالیا در سال 2017 با لفظ «آقای ترامبل» یاد کرد.
موریسون به این صحبت که این گفتگوی ناخوشیاند بایدن با او باعث تضعیف اهمیت استرالیا برای آمریکا است، خندید.
نخست وزیر استرالیا در مصاحبه‌ای گفت: معمولا وقتی ما به طور خصوصی حرف میزنیم بایدن من را با لفظ «رفیق» خطاب می‌کند.
موریسون خاطرنشان کرد او و رئیس جمهور آمریکا روابط کاری عالی دارند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه