روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ سه شنبه ۲۳ شهريور - شماره 3978

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران:

دستور ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها صادر شده است

 رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به پیش‌بینی کمبود سوخت نیروگاه‌ها در زمستان امسال، دستور ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها صادر شده است.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، رضا پدیدار در چهارمین نشست کمیسیون انرژی اتاق تهران به گزارش اخیر دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از بیشترین مقدار تولید کشورهای عضو این سازمان در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ اشاره کرد و گفت: عربستان با ۹ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در روز، عراق ۴ میلیون و ۲۰ هزار بشکه، امارات ۲ میلیون و ۷۱۰ هزار بشکه، ایران ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه، کویت ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار بشکه، نیجریه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه، لیبی یک میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه و آنگولا یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان عضو اوپک در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ بوده‌اند.
وی در این نشست به گفته‌های اخیر وزیر نفت مبنی بر کمبود سوخت نیروگاه‌ها در زمستان امسال نیز اشاره کرد و افزود: دستور ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها صادر شده است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران به گفت‌وگوی چندی پیش وزیر نفت در شبکه دوم سیما اشاره کرد که طی آن جواد اوجی، وزیر نفت، اعلام کرد برای حفظ وضع موجود در تولید نفت، نیاز به ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است.
*3 هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی و صنعت نفت بی‌پول
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی همچنین در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اگر قرار باشد سرمایه خارجی جذب شود ابتدا باید برجام و FATF به سرانجام برسد تا امکان مبادلات پولی و جذب سرمایه‌گذاری فراهم شود، گفت: ما در صنعت نفت امکان تامین ۷۰ درصد تجهیزات را از داخل داریم و ۳۰ درصد باید وارد شود که کسی به ما نمی‌فروشد.
رضا پدیدار درباره انتشار اوراق مشارکت برای سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت نفت اظهار داشت: به دلیل ملتهب بودن اوضاع آینده روشنی برای جذب منابع مالی از طریق اوراق مشارکت نمی‌بینم، زیرا شدت کاهش ارزش پول به حدی بالا است که کسی روی بازگشت پول و یا سود آن نمی‌تواند روی آن حساب کند.
وی با بیان اینکه در شرایط غیرمتعارفی برای انجام سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت نفت هستیم، افزود:  کسانی که پول دارند قدم جلو نمی‌گذارند و طرح‌ها و پیشهادات کسانی هم که متقاضی هستند با روند تورمی روزانه اقتصاد ملی ایران همخوانی ندارد، یعنی هر کسی سرمایه‌ای دارد مردد است که پول خود را وارد پروژه کند و ترجیح می‌دهد که در بانک سرمایه‌گذاری کند.
رئیس کمیسون انرژی اتاق بازرگانی تاکید کرد: همه در یک بلاتکلیفی بسر می‌برند، ما در حوزه نفت منتظریم که وزیر نفت پیشنهادات خود را در زمینه مشارکت بخش خصوصی در توسعه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ارائه دهد تا بتوان اظهارنظر و یا تصمیم گرفت.
وی با بیان اینکه اگر برجام به سرانجام نرسد سرمایه‌گذاری خارجی هم نخواهیم داشت، گفت: وقتی جابجایی پول مقدور نیست، سرمایه چگونه وارد کشور شود؟ بنابراین موضوع سرمایه‌گذاری خارجی کلا منتفی است، اگر قرار باشد سرمایه خارجی جذب شود ابتدا باید برجام و FATF به سرانجام برسد تا امکان مبادلات پولی و جذب سرمایه‌گذاری فراهم شود، فرض کنیم کشور و یا شرکتی تصمیم می‌گیرد که در ایران سرمایه‌گذاری کند پول را از چه مسیری و با کدام بانک و قانون وارد کند؟ وقتی همه مبادی و شیوه‌ها منع شده‌اند، هیچگاه شرکت‌های سرمایه‌گذار بزرگ حاضر به ریسک نیستند، چون امکان جابجایی پول وجود ندارد.
پدیدار با بیان اینکه مردم هم منابع مالی خود را زمانی وارد پروژه‌های نفتی می‌کنند که تضمین آن با دولت باشد، یادآور شد: پول سرگردان در کشور زیاد است، گردش نقدینگی 3 هزار هزار میلیارد تومان یعنی یک رقم نجومی است، اما نیاز به تجهیزاتی داریم که باید از خارج از کشور تهیه شود، ما در صنعت نفت امکان تامین 70 درصد تجهیزات را از داخل داریم و 30 درصد باید وارد شود که کسی به ما نمی‌فروشد، بنابراین پروژه‌هایی که صددرصد ایرانی و داخلی باشد و امکان تامین مالی هم فراهم شود، بسیار کم است.
پیش‌تر محمد چگینی نیز در این خصوص گفته بود: تعریف پروژه‌ها در قالب شرکت‌های سهامی عام پروژه و پذیرش آسان آنها در بازار سرمایه که حداقل 49 درصد سهام‌شان در همان ابتدای تشکیل به مردم عرضه شود. همچنین افزایش شناوری سهام تا سطح حداقل 50 درصد و صرف منابع حاصل از آن پروژه‌ها در بازار سرمایه از جمله روش‌ها هستند.
وی پذیرش شرکت ملی نفت در بورس و عرضه اولیه ۵ درصد آن، کشف قیمت و سپس بتدریج عرضه 28 درصد بقیه در زمان‌هایی که بازار سرمایه کشش آن را داشته باشد و صرف منابع حاصل در پروژه‌های توسعه‌ای را دیگر روش برشمرده و افزود: اگر درست عمل شود، پیش‌بینی بنده این است که حدود 90 تا 150 میلیارد دلار از این طریق جذب شود. این تحلیلگر حوزه انرژی همچنین صرف سهام از طریق سلب حق تقدم شرکت‌های فعال در این بخش و اختصاص منابع آن به طرح‌های توسعه‌ای اولویت‌دار را نیز از دیگر روشهای تامین مالی عنوان و بیان کرده بود: روش تامین مالی (آف‌تیک) offtake پیش‌فروش محصول نیز می‌تواند در کنار روش‌های فوق مورد بهره‌برداری قرار گیرد. ضمن اینکه واگذاری دارائی‌های غیرمولد و راکد و یا مازاد دولت با هدف تامین سرمایه این پروژه‌ها در بورس نیز از جمله راهکارها می‌تواند تلقی شود.

معاون وزیر صنعت:
10 هزار و ۵۰۰ مگاوات برق برای صنایع معدنی اختصاص یافت
 معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق برای معادن و صنایع معدنی کشور اختصاص یافته است.
اسدالله کشاورز در سفر به بروجرد و بازدید از پروژه سیلیکون متال این شهرستان افزود: برای ایجاد هر فرصت شغلی ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که با افزایش قیمت ها، این هزینه‌ها بیشتر شده است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد فعالیت اقتصادی برای اولین بار ریسک پذیر است، اضافه کرد: با توجه به شرایط اقلیمی در چند دهه آینده مشکل تامین انرژی داریم که تاسیس شهرک سیلیکون متال و تولید سلول های خورشیدی پسندیده است و می توان در این راستا موثر باشد. معاون وزیر صمت بیان کرد: ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق برای صنایع معدنی در نظر گرفته شده که با احداث نیروگاه، برق مصرفی را تامین کنند.
کشاورز افزود: در کنار احداث نیروگاه، مصرف گاز بالا می رود که برنامه هایی برای این موضوع نیز اندیشیده شده است.
پروژه سیلیکون متال بروجرد با ظرفیت ۳۴ هزار تن در سال و با پیش بینی اشتغال بیش از هزار نفر در صورت تامین اعتبار به بهره برداری خواهد رسید.
فاز اول این پروژه در دستور کار است و این پروژه در پنج فاز تعریف شده که فاز اول آن ۲۲ بهمن امسال به بهره برداری می رسد.
نیاز کشور به سیلیکون متال ۱۶ هزار تن است که از خارج کشور وارد می‌شود و با بهره برداری از این پروژه می توان نیاز کشور را تامین کرد.

ازسوی معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش؛
اولویت‌های کاری صنعت پالایش ایران تشریح شد
 معاون جدید وزیر در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در نخستین روز کاری خود، اولویت‌ها و برنامه‌های اجرایی صنعت پالایش را تشریح کرد.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، جلیل سالاری در نخستین روز کاری خود با حضور در ساختمان اصلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی (ساختمان غدیر) تشکیل اتاق فکر کارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های کارشناسان، بررسی چالش‌های بخش‌های مختلف تولید، انتقال و توزیع، تحولات ساختاری و توسعه به معنای واقعی آن و ضرورت توجه به نقش رگولاتوری را از مهم‌ترین اولویت‌های اجرایی این صنعت در دوره جدید برشمرد.
وی ضمن بازدید از بخش‌های مختلف و گفت‌وگو با کارکنان  به تشریح برنامه‌های مدون‌ برای اجرا در صنعت پالایش پرداخت و افزود: ایجاد رضایت شغلی برای سرمایه انسانی، رصد و ارزیابی مشکلات نیروهای قراردادی اعم از ارکان ثالث، مدت‌موقت، معین، ایثارگران و اتخاذ تدابیری برای رفع چالش‌های مربوط به این حوزه، در اولویت قرار دادن انضباط اداری، مالی و ایجاد شفافیت، توجه به مسئولیت‌های اجتماعی و تلاش برای گسترش فعالیت‌ها در حوزه آموزش در میان کارکنان و نیروی انسانی مجموعه پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به جد پیگیری خواهد شد.
شایان ذکر است که سالاری پیش از این به‌عنوان مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، همچنین معاون مدیرعامل، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید و سرپرست مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در سال‌های گذشته مشغول خدمت و فعالیت بوده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه