روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ سه شنبه ۱۶ شهريور - شماره 3973

صادرات بیش از ۱۱۵ هزارتن گاز مایع از بندر سیراف پارس

 مجری بندر سیراف پارس از بارگیری و صادرات بیش از ۱۱۵ هزار تن گاز مایع از اسکله شماره یک این بندر خبر داد.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، پیام معتمد با اشاره به بهره‌برداری آزمایشی از نخستین اسکله بارگیری و صادرات گاز مایع (ال‌پی‌جی) بندر سیراف پارس در بهمن‌ماه پارسال، گفت: تاکنون با پهلوگیری پنج کشتی ویژه انتقال گاز مایع سرد در اسکله شماره یک این بندر، بیش از ۱۱۵ هزار تن از این محصول شامل پروپان و بوتان پالایشگاه‌ فاز ۱۹ پارس جنوبی و شرکت پتروپالایش کنگان، بارگیری و به بازارهای هدف صادر شده است.
وی به اجرای ۱۰۰ درصدی عملیات ساخت، راه‌اندازی و بهره‌برداری از این بندر از سوی متخصصان داخلی اشاره کرد و گفت: با بهره‌برداری از بندر سیراف پارس، صادرات محصولات تولیدی پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی واقع در منطقه کنگان تحقق یافت که این مهم ارزآوری فراوانی را برای کشور به همراه دارد.
به گفته مجری بندر سیراف پارس، نخستین اسکله بارگیری و صادرات گاز مایع این بندر دارای ظرفیت بارگیری ۵ هزار مترمکعب در ساعت گاز مایع پروپان و بوتان سرد است.
معتمد از راه‌اندازی نخستین انبار ذخیره‌سازی گوگرد با ظرفیت ۴۳ هزار تن و بارانداز (اسکله) بارگیری و صادرات گوگرد این بندر تا بهمن‌ماه امسال خبر داد و گفت: با هدف تکمیل ظرفیت بندر در زمینه بارگیری و صادرات گاز مایع، دومین اسکله صادرات ال‌پی‌جی نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد.
وی با بیان اینکه بندر سیراف پارس دومین پایانه صادرات فرآورده‌های گازی فازهای پارس جنوبی است، افزود: با بهره‌برداری کامل از این بندر، همه محصولات گاز مایع و گوگرد تولیدی مجتمع‌های پالایشگاهی واقع در پارس ۲، بارگیری و به بازارهای هدف صادر می‌شود، همچنین با اتصال طرح پتروپالایش کنگان به این بندر، امکان دریافت و صادرات گاز مایع تولیدی این مجتمع پتروپالایشی نیز فراهم شده است.
بندر سیراف پارس دارای دو پست بارانداز صادرات گاز مایع با ظرفیت بارگیری هر کدام ۵ هزار مترمکعب بر ساعت، برای صادرات گاز مایع توسط شناورهای ۵ هزار تا ۵۰ هزار تن، یک پست بارانداز صادرات گوگرد با ظرفیت ۱۰۰۰ تن بر ساعت با هدف افزایش صادرات گوگرد به سایر کشورها و دو انبار ذخیره گوگرد با ظرفیت هر کدام ۴۳ هزار تن، ساختمان‌های اداری و عملیاتی بندر با مساحتی حدود ۲ هزار مترمربع و خطوط انتقال گاز مایع به طول بیش از ۸۵ کیلومتر برای انتقال گاز مایع تولیدی فازهای ۱۳، ۱۴، ۱۹ و ۲۲ تا ۲۴ و مجتمع پتروپالایش کنگان با هدف صادرات است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد؛
لزوم شتاب در ساخت طرح ملی و راهبردی پتروشیمی اسلام‌آباد غرب
 مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن بازدید از طرح راهبردی GTPP اسلام‌آباد غرب اعلام کرد: پیشرفت این طرح در حوزه‌های مهندسی، کالا و عملیات اجرایی تا شهریور امسال به پنج درصد رسیده و در ماه‌های آینده شتاب بیشتری می‌گیرد.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، بهزاد محمدی در ادامه بازدیدهای دوره‌ای خود، از طرح ملی پتروشیمی اسلام‌آباد غرب بازدید کرد و در جریان فرآیند پیشرفت این طرح قرار گرفت.
وی درباره این بازدید گفت: این طرح به‌عنوان افتخاری ملی و برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی با به‌کارگیری دانش فنی ایرانی اجرا می‌شود و قرار است برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی کشور از متانول، محصول ارزشمند پروپیلن تولید شود که توسعه زنجیره آن به‌شدت مورد نیاز صنایع تکمیلی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه این طرح در بخش مهندسی، خرید کالا و اجرا (EPC) حدود پنج درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: براساس برنامه باید در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد و برای رسیدن به این هدف باید از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کرد و به سمت افزایش ظرفیت تولید پروپیلن در کشور گام برداشت.
محمدی ادامه داد: از ماه آینده ساخت ساختمان‌های صنعتی، مخازن و پایپ‌رک‌ها آغاز می‌شود و با دریافت تدریجی اقلام پروژه، شتاب می‌گیرد.
عملیات اجرایی احداث طرح پتروشیمی اسلام‌آباد غرب به‌عنوان نخستین طرح تولید پلی‌پروپیلن از گاز طبیعی در کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن ‌پروپیلن با فرمان معاون اول رئیس‌جمهوری ۱۸ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد.
طرح GTPP اسلام‌آباد غرب همسو با تکمیل زنجیره ارزش، در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی احداث می‌شود که برای ۳۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در دوران ساخت اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند.

مدیرعامل برق حرارتی اعلام کرد؛
آمادگی برق حرارتی برای تامین برق فولادی‌ها با همکاری صنایع
 مدیرعامل برق حرارتی گفت: علاوه بر همکاری با صنایع برای شروع عملیات اجرایی و احداث نیروگاه‌های جدید، حدود ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه گازی قابل ارتقا، ۳۰۰۰ مگاوات ساختگاه آماده احداث نیروگاه و ۳۰۰۰ و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌ فرسوده قابل نوسازی در اختیار این شرکت است که حاضریم آن‌ها را به صورت مزایده در اختیار صنایع قرار دهیم.
محسن طرزطلب در سمینار تخصصی چالش برق در زنجیره فولاد با تاکید بر اینکه حداکثر تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور در بهترین شرایط حدود ۵۱ هزار مگاوات است، افزود: حتی در شرایط ترسالی و فراهم شدن امکان استفاده حداکثری از نیروگاه‌های برق‌آبی این عدد از مرز ۶۰ هزار مگاوات عبور نخواهد کرد، ولی میزان نیاز مصرف فعلی برق در کشور به بیش از ۶۷ هزار مگاوات رسیده است، لذا در بهترین شرایط تولید انرژی باز هم دچار کسری شدید تولید برق هستیم.
وی یادآور شد: در چند سال اخیر به دلیل وقوع ترسالی امکان استفاده حداکثری از نیروگاه‌های برق‌آبی و جابجایی بار صنایع پرمصرف برای وزارت نیرو وجود داشته تا بتواند به نحوی دوران پیک مصرف برق را مدیریت کند، اما در سال جاری به دلیل افزایش دما و بروز خشکسالی بی‌سابقه در کشور این روند تحقق نیافته و مطمئنا مشکلات پیش‌ آمده در تابستان امسال طی سال‌های پیش‌رو نیز ادامه خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد:‌ شرکت برق حرارتی برای مدیریت شرایط یاد شده و به منظور کمک به بخش صنعت و به‌ویژه صنایع فولاد کشور آماده است تا مالکیت نیروگاه‌های دولتی که با راندمان ۳۳ درصد در حال فعالیت هستند، به شرط تکمیل آن‌ها و افزایش راندمان این واحدها به ۴۸ درصد آن‌ها را در اختیار صنایع قرار دهد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه در حال شناسایی سرمایه‌گذاران و متقاضیان ورود به این عرصه هستیم، گفت: این شرکت آماده است تا نیروگاه‌های فرسوده دولتی را نیز در اختیار بخش فولاد قرار داده تا پروژه‌های نوسازی آن‌ها توسط صنایع اجرایی شود.
طرزطلب با اشاره به آمادگی برق حرارتی برای واگذاری ساختگاه‌های آماده احداث نیروگاه‌ به صنایع، افزود: در صورتی که این اتفاق از سوی صنایع عملیاتی شود این تضمین نه از سوی وزارتخانه‌های نیرو و صمت بلکه از سوی دولت به صنایع داده خواهد شد که در صورت تبدیل واحدهای گازی به سیکل‌ترکیبی، نوسازی نیروگاه‌های فرسوده و احداث واحدهای جدید نیروگاهی، نسبت به قطع برق آن‌ها در شرایط نیاز مصارف خانگی، عمومی و تجاری اقدام نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در کنار ساخت نیروگاه جدید باید نوسازی واحدهای قدیمی در دستور کار قرار گیرد، گفت: وزارت نیرو آماده است تا در زمینه احداث نیروگاه‌های جدید هرگونه تضمین و یا مشوق‌ مورد نیاز صنایع را در اختیار آن‌ها قرار دهد. همچنین اگر صنایعی برای احداث نیروگاه جدید نیاز به ارز دارند، وزارت نیرو حاضر است هماهنگی لازم را با بانک مرکزی انجام دهد تا از محل صادرات بخش فولاد، ارز مورد نیاز احداث نیروگاه‌ها در اختیار صنایع قرار گیرد.
طرزطلب خاطرنشان کرد: علاوه بر همکاری با صنایع برای شروع عملیات اجرایی و احداث واحدهای جدید نیروگاهی حدود چهار هزار مگاوات نیروگاه گازی قابل ارتقا به سیکل‌ترکیبی، ۳۰۰۰ مگاوات ساختگاه آماده احداث نیروگاه جدید و ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌ فرسوده قابل نوسازی در اختیار این شرکت است که حاضریم آن‌ها را به صورت مزایده در اختیار صنایع قرار دهیم.
مدیرعامل برق حرارتی  گفت: امکان دیگر برای صنایع، افزایش توان تولید و ارتقای واحدهای در حال اجرا است که برق حرارتی در صورت انجام سرمایه‌گذاری توسط بخش صنعتی امکان در اختیار قرار دادن برق تولید شده را به صنایع خواهد داشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه