روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ سه شنبه ۲۲ تير - شماره 3938

توانیر اعلام کرد؛

خرید تضمینی برق دارندگان مولد به نرخ ۳۸۰۰ ریال برای هر کیلو وات ساعت

 شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران اعلام کرد: طبق مصوبه هیات وزیران، برق تولیدی واحدهای دارای مولد با نرخ خرید تضمینی سه هزار و ۸۰۰ ریال برای هر کیلووات ساعت خریداری می‌شود.
به گزارش کائنات به نقل از پایگاه خبری توانیر، این شرکت اعلام کرد: به منظور افزایش تولید برق از محل مولدهای اضطراری و آماده بکار، شرکت توانیر از طریق شرکت های توزیع نیروی برق سراسر کشور، برق تولیدی توسط واحدهای دارای مولد را با نرخ خرید تضمینی ۳ هزار و ۸۰۰ ریال برای هر کیلو وات ساعت خریداری می کند و سوخت مورد نیاز نیز توسط مجموعه وزارت نفت تأمین می شود. اولویت ساعت مورد نیاز برای تولید برق این مولدها از ساعت ۱۲ تا ۱۸ در ایام تابستان است و خرید برق در سایر ساعت‌ها نیز امکان پذیر است. به این منظور از همه افراد حقیقی و حقوقی که دارای امکانات تولید برق هستند دعوت می شود جهت هماهنگی لازم به واحد جلب مشارکت تولید پراکنده شرکت های توزیع نیروی برق محل مورد نظر مراجعه کنند. به گزارش پایگاه خبری توانیر، دردولت یازدهم و دوازدهم بیش از ۲۰ هزار مگاوات، به ظرفیت تولید شبکه سراسری برق کشور اضافه شده است. از این میزان ظرفیت، ۱۲ هزار و ۶۵۰ مگاوات با احداث نیروگاه‌های حرارتی جدید بزرگ با بیش از هفت میلیارد یورو سرمایه‌گذاری تحقق یافته است، همچنین بیش از دو هزار و ۵۰۰ مگاوات با ارتقای توان عملی نیروگاه‌های موجود، دو هزار و ۲۰۰ مگاوات از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی، یک‌هزار و ۷۵۰ مگاوات از طریق مولدهای پراکنده و حدود ۹۰۰ مگاوات با احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. ضمن آنکه در طول برنامه ششم توسعه احداث قریب به ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی آغاز شده که بیش از سه هزار مگاوات آن به بهره‌برداری نیز رسیده است. برای ایجاد ظرفیت متناسب با رشد مصرف برق کشور، سالانه به سه میلیارد یورو سرمایه‌گذاری جدید نیاز است که این سرمایه‌گذاری با اتکا به منابع عمومی یا منابع داخلی وزارت نیرو، تسهیلات و سرمایه‌گذاری خارجی یا منابع صندوق توسعه ملی انجام می‌شود.

سخنگوی صنعت برق:
خاموشی‌های خارج از برنامه در سراسر کشور پایان یافت
 سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به تمهیدات پیش‌بینی شده برای کاهش خاموشی‌ها گفت: از روز پنجشنبه ۱۷ تیرماه هیچ خاموشی خارج از برنامه‌ای در کشور نداشته‌ایم.
مصطفی رجبی مشهدی با اعلام این خبر افزود: خاموشی‌های ناشی از حریق ترانسفورماتورها نیز که در مناطق تهرانپارس، لواسانات و قیطریه تهران اتفاق افتاد با بازگشت دو ترانسفورماتور به مدار از روز یکشنبه ۲۰ تیر برطرف شد. وی با بیان اینکه دولت مشوق‌هایی برای صنایعی که میزان مصرف خود را کاهش دهند در نظر گرفته است، گفت: صنایعی که برنامه‌های تعمیراتی روتین خود را که معمولاً در مرداد یا شهریور انجام می‌دادند به زمان خارج از پیک بار موکول کنند، میزان برقی که در این دو هفته مصرف نمی‌کنند را در دوره بعد از رفع محدودیت با تعرفه رایگان دریافت خواهند کرد که این خود مشوقی برای جلب بیشتر همکاری صنایع محسوب می‌شود. سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: تا این لحظه موضوع امهال بدهی‌های مالیاتی و بیمه تأمین اجتماعی در دستور کار کارگروهی متشکل از وزارتخانه‌های اقتصاد، نیرو و صمت قرار گرفته است.
*بدهی ۵۱ هزار میلیارد تومانی دولت به صنعت برق
سخنگوی صنعت برق گفت: ۵۱ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکاریم. مصطفی رجبی مشهدی، با بیان اینکه قیمت تمام شده برق حدوداً ۱۹۲ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت است افزود: در حال حاضر ۵۱ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکاریم و همین عدد را به پیمانکاران و تولیدکنندگان بدهکاریم. رجبی‌مشهدی گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان یارانه سالانه فروش برق با سوخت یارانه‌ای است.

عملیات کشش لوله از ساحل در طرح پایانه نفتی جاسک تکمیل شد
 مجری طرح پایانه نفتی جاسک از پایان عملیات کشش از ساحل خطوط لوله دریایی شش‌گانه این طرح راهبردی صنعت نفت در دریای عمان خبر داد.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، وحید مالکی، عملیات کشش از ساحل (Shore Pulling) را نخستین مرحله در تکمیل لوله‌گذاری دریایی خط ششم پایانه نفتی جاسک دانست و گفت: عملیات کشش از ساحل ۶ رشته خط لوله ۳۶ اینچ دریایی طرح توسعه پایانه نفتی جاسک به‌طور کامل اجرا و تکمیل شده است. وی با اشاره به عملیات شورپولینگ خط لوله ششم به طول ۲.۵ کیلومتر گفت: این عملیات به دومین مسیر از گوی شناور سوم طرح توسعه پایانه نفتی جاسک مربوط است که با شناور لوله‌گذار سی‌مستر اجرا شده و مرحله دوم لوله‌گذاری خط منتهی به این گوی شناور به طول ۶.۵ کیلومتر تا موقعیت دریایی گوی شناور یادشده آغاز شد. مجری طرح پایانه نفتی جاسک، طول مجموع خطوط لوله دریایی این طرح را ۴۵ کیلومتر اعلام کرد و گفت: با تکمیل مراحل دشوار بلندترین کشش لوله در کشور به‌صورت ۶ خط به فواصل ۱۰ متر از هم و به طول ۲.۵ کیلومتر، لوله‌گذاری گوی‌های دوم و سوم وارد مرحله نهایی شد.
مالکی تصریح کرد: با تلاش متخصصان داخلی، ابتدای امسال مرحله نخست طرح توسعه پایانه نفتی جاسک شامل یک مجموعه خط لوله ۴۸ اینچ بخش خشکی و سامانه اندازه‌گیری نفت خام عبوری، دو رشته خط لوله ۳۶ اینچ دریایی، یک مجموعه گوی شناور بارگیری و صادرات نفت به همراه چندراهه دریایی راه‌اندازی شد که وارد مرحله عملیاتی شده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه