روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۶ خرداد - شماره 3919

آمار جهانی همه گیری کرونا؛

بیش از 177 میلیون مبتلا تاکنون

 شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» ناشی از کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۱۷۷ میلیون و ۳۴ هزار و ۴۱۴ نفر رسیده و مرگ سه میلیون و ۸۲۷ هزار و ۷۶۱ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
همچنین بنابر تازه‌ترین آمارها تاکنون ۱۶۱ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۴ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند.
روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۲۰ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته است، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد.
آمریکا تاکنون با بیش از ۳۴.۳ میلیون مبتلا و بیش از ۶۱۵ هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.
هند نیز با آمار بیش از ۲۹.۵ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل هم از ۱۷.۴ میلیون نفر فراتر رفته و در حال حاضر سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است.
پس از ایالات متحده، کشورهای برزیل با بیش از ۴۸۸ هزار و هند با بیش از ۳۷۷ هزار جانباخته بالاترین آمار قربانیان کووید ۱۹ را در این فهرست جهانی گزارش داده‌اند.
پس از آن‌ها نیز کشورهای مکزیک و پرو بیشترین تعداد قربانیان این بیماری را در دنیا ثبت کرده‌اند. تعداد جانباختگان کووید-۱۹ در مکزیک تاکنون بیش از ۲۳۰ هزار و در پرو نیز بیش از ۱۸۸ هزار نفر اعلام شده است.
همچنین انگلیس در بین کشورهای اروپایی با گذشتن از آمار بیش از ۱۲۷ هزار و ۹۰۷ قربانی تاکنون بیشترین تلفات کرونا را در قاره سبز داشته است به علاوه هم‌اکنون تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا از ۱۲۷ هزار نفر عبور کرده است و در میان کشورهای اروپایی در رتبه دوم قرار دارد.
پس از این کشورها، روسیه نیز بیش از ۱۲۶ هزار، فرانسه بیش از ۱۱۰ هزار و کلمبیا نیز بیش از ۹۶ هزار فوتی بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را گزارش داده‌اند.
به علاوه آلمان با بیش از ۹۰ هزار، آرژانتین با بیش از ۸۶ هزار، ایران با بیش از ۸۲ هزار، اسپانیا با بیش از ۸۰ هزار، لهستان با بیش از ۷۴ هزار، آفریقای جنوبی با بیش از ۵۷ هزار، اندونزی با بیش از ۵۳ هزار، اوکراین با بیش از ۵۱ هزار، ترکیه نیز با بیش از ۴۸ هزار جانباخته دیگر کشورهایی هستند که تاکنون آمار بالای مرگ‌ و میر ناشی از کووید-۱۹را ثبت کرده‌اند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی «ورلداُمتر»، شمار مبتلایان و قربانیان این بیماری در ۱۰ کشوری که طبق گزارش‌های رسمی بالاترین آمارها را تاکنون داشته‌اند به ترتیب به شرح زیر است:
۱. آمریکا: ۳۴ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۲۳۹ مبتلا، ۶۱۵ هزار و ۲۳۲ قربانی
۲.هند: ۲۹ میلیون و ۵۷۰ هزار و ۸۸۱ مبتلا، ۳۷۷ هزار و ۶۱ قربانی
۳. برزیل: ۱۷ میلیون و ۴۵۴ هزار و ۸۶۱ مبتلا، ۴۸۸ هزار و ۴۰۴ قربانی
۴. فرانسه: پنج میلیون و ۷۴۱ هزار و ۳۵۴ مبتلا، ۱۱۰ هزار و ۴۵۴ قربانی
۵. ترکیه: پنج میلیون و ۳۳۶ هزار و ۷۳ مبتلا، ۴۸ هزار و ۷۹۵ قربانی
۶. روسیه: پنج میلیون و ۲۲۲ هزار و ۴۰۸ مبتلا، ۱۲۶ هزار و ۸۰۱ قربانی
۷. انگلیس: چهار میلیون و ۵۷۳ هزار و ۴۱۹ مبتلا، ۱۲۷ هزار و ۹۰۷ قربانی
۸. ایتالیا: چهار میلیون و ۲۴۵ هزار و ۷۷۹ مبتلا، ۱۲۷ هزار و ۳۸ قربانی
۹.آرژانتین: چهار میلیون و ۱۴۵ هزار و ۴۸۲ مبتلا، ۸۶ هزار و ۲۹ قربانی
۱۰. کلمبیا: سه میلیون و ۷۷۷ هزار و ۶۰۰ مبتلا، ۹۶ هزار و ۳۶۶ قربانی
براساس آمار فوق در حال حاضر در ۲۸ کشور، شمار مبتلایان از رقم یک میلیون عبور کرده‌ است و پس از ایالات متحده، هند و برزیل - که سه کشور رکورددار شمار مبتلایان در دنیا هستند - کشورهای فرانسه، ترکیه، روسیه، انگلیس، ایتالیا، آرژانتین، کلمبیا، اسپانیا، آلمان، ایران، لهستان، مکزیک، اوکراین، پرو، اندونزی، آفریقای جنوبی، هلند، جمهوری چک، شیلی، کانادا، فیلیپین،عراق، سوئد، رومانی و بلژیک نیز بیش از یک میلیون مبتلا را ثبت کرده‌اند.

اقدامات آتش نشانی تهران در روزهای کرونایی
 سخنگوی آتش نشانی تهران گفت: در یک سال گذشته هر ایستگاه آتش نشانی به طور شبانه روز حداقل ۸ ساعت، شهر را ضد عفونی می کرد.
جلال ملکی با اشاره به اقدامات فراگیر سازمان آتش نشانی درباره ضد عفونی شهر در زمان شیوع ویروس کرونا گفت: آتش نشانی تهران جزو نخستین ارگان هایی بود که طبق مصوبه ستاد مقابله با کرونا شهردای تهران به سرعت وارد عمل شد. آتش نشانی تهران در ابتدای شیوع ویروس کرونا تعداد قابل توجهی کوله پشتی های مخصوص سم پاشی که مواد ضدعفونی کننده داخل آنها ریخته می شد، خریداری کرد. وزن کوله پشتی ها  ۲۰ کیلوگرم بود که حمل آنها را بر روی شانه به مدت طولانی امری طاقت فرسا می‌کرد و آتش نشانان با رعایت همه جوانب ایمنی، شهر را ضدعفونی می‌کردند.
او ادامه داد: چند روز بیشتر از این اقدام نگذشته بود که سازمان آتش نشانی تهران دستگاه‌هایی به نام فوگر ( دستگاه مه‌پاش حرارتی ) که در همه کشورهای دنیا رایج است تهیه کرد. طی چند روز تعداد این دستگاه ها چند برابر شد. میزان استفاده از این دستگاه ها برای پاکسازی، با کوله پشتی های سم پاشی برابر بود.
ملکی درباره تعبیه تجهیزات نوین آتش نشانی توضیح داد: روی یکی از دستگاه‌های خودروی سنگین آتش‌نشانی، تغییر کاربری انجام شد و برای ضدعفونی شهر سازمان آتش نشانی ظرف کمتر از یک ماه اولین خودروی ضد عفونی را با استفاده از ظرفیت‌های کاملا داخلی و توسط گروه کمیته فنی و معاونت فنی خودرویی سازمان و با همراهی مهندسان سازمان ساخت.
او درباره مشخصات این دستگاه گفت: این دستگاه ضد عفونی کننده آتش نشانی با ۵ متر طول و چهار تُن وزن و با استفاده از پمپ‌ها و موتورهای تقویت کننده قابلیت پاشیدن مواد ضدعفونی را به پهنای ۲۰ متر و ارتفاع ۴ متر دارد.
سخنگوی آتش نشانی تهران اضافه کرد: مخزن پشتی این دستگاه با ۲۰۰۰ لیتر ظرفیت از ۶۰ تا ۱۱۰ لیتر قابلیت تنظیم در هر دقیقه را دارد.
ملکی افزود: آتش نشانی به وسیله این خودروها شهر را در وسعت زیاد ضد عفونی می‌کرد. بر اساس محاسبات برای ضد عفونی یک بلوار به صورت رفت و برگشت، ۲۰ آتش نشان ظرف مدت ۲ ساعت مشغول بودند، در صورتی که این دستگاه ضد عفونی، کار را در مدت ۲۰ دقیقه انجام می داد. بنابراین در سرعت و کیفیت کار تحولی صورت می گرفت و آتش نشانان خستگی کمتری را متحمل می شدند.
ملکی با بیان اینکه ممنوعیت تردد شبانه به آتش نشانان در ضد عفونی شهر کمک می‌کرد، گفت: ضد عفونی تمام اماکن عمومی و معابر توسط آتش نشانی به صورت شبانه انجام می‌شد. به دلیل ممنوعیت تردد شبانه و قوانین بازدارنده، شهر به نسبت این روزها و شب ها خلوت تر بود و شهروندان نیز همکاری لازم را با آتش نشانان داشتند.
او افزود: هر ایستگاه آتش نشانی به طور شبانه روز حداقل ۸ ساعت، شهر را ضد عفونی می کرد.
ملکی با اشاره به مکان هایی که طی چند ماه گذشته پاکسازی می شدند، گفت: ایستگاه های مترو، BRT ، تاکسی و میادین میوه و تره بار و همه مکان های تجمعی به دفعات ضدعفونی می شد. هنوز هم کم و بیش بعد از گذشت ۱۶ ماه از همه گیری ویروس کرونا، مکان های عمومی ضدعفونی می شود ولی نه به گستردگی و سرعت گذشته.
او در ادامه درباره ضد عفونی معابر شهری و مکان های عمومی در این روزها گفت: به دلیل اعلام ستاد مقابله با کرونا مبنی بر عدم انتقال ویروس کرونا از سطوح، سازمان آتش نشانی نیز مطابق با دستورات ستاد مقابله با کرونا، ضدعفونی معابر را در دستور کار ندارد. در حال حاضر فقط اماکن عمومی مرتبط با شهرداری مثل ایستگاه های تاکسی و اتوبوس ضد عفونی می شود. در میادین میوه و تره بار نیز به صورت مقطعی ضدعفونی انجام می شود.
سخنگوی آتش نشانی تهران ساخت دستگاه ضد عفونی توسط آتش نشانی را حرکتی ممتاز خواند و عنوان کرد: به مرور و با درخشش دستگاه هایی که توسط آتش نشانی ساخته شد، در سازمان های آتش نشانی بسیاری از شهرستان های کشور و حتی در سازمان های غیر مرتبط از این اقدام آتش نشانی استقبال شد و آن ها با الگو برداری و ساخت این دستگاه ها معابر شهرشان را ضد عفونی کردند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه