روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ شنبه ۲۲ خرداد - شماره 3915

شناسایی 9966 مبتلای جدید به کرونا در کشور

 طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹۹۶۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۳ هزار و ۷۸ نفر رسید.
تا کنون ۴ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۸۰۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۷۶۵ هزار و ۲۱۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۶۱ هزار و ۲۰ دُز رسید.
بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹۹۶۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۳۲۷  نفر از آنها بستری شدند.
بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۳ هزار و ۷۸ نفر رسید.
متاسفانه ۱۲۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۱ هزار و ۷۹۶ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون و ۶۲۴ هزار و ۸۰۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۳۴۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۱ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۵۸۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

بورل در شورای امنیت:بی‌وقفه در تلاش برای احیای برجام هستیم
 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته ای طی مذاکرات وین بی وقفه تلاش می‌کند.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخشی از سخنرانی اش در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت: ما بی وقفه در حال فعالیت برای احیای برجام در تمام جنبه های آن هستیم، بحث فعالیت های هسته ای و لغو تحریم ها. بورل ادامه داد: من با تمامی بازیگران اصلی تعاملی فعالانه دارم، همان طور که گروه من مذاکرات را در وین رهبری می کند.
ما در حال پیش رفت هستیم اما مذاکرات در زمینه برخی مسائل از جمله توالی دقیق اقداماتی که باید انجام شوند، تنگاتنگ هستند.
مذاکرات احیای توافق هسته ای از ماه گذشته میان اعضای کمیسیون مشترک برجام درباره احیای توافق هسته‌ای در وین و با حضور آمریکا در مقر مذاکرات از ماه گذشته برگزار شده است.
آمریکا و ایران مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیمی نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می کنند.

آینده دلار یک هفته مانده به انتخابات 1400
بازار ارز به دنبال سقوط ارزش پول ملی
بازار ارز هفته سوم خرداد ماه را با قیمت ۲۳ هزار تومانی دلار آغاز کرد، اما در پایان هفته این نرخ کانال عوض کرد و دلار در بازار آزاد به قیمت ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد.
برخی معامله‌گران عنوان می‌کنند که قیمت دلار دلار در روز‌های اخیر به اخبار منفی با شدت بیشتری در مقایسه با اخبار مثبت واکنش نشان داده است. به عنوان مثال، شماری از معامله‌گران عنوان کرده‌اند که بازار ارز نسبت به صحبت‌های سخنگوی دولت، واکنش کاهشی معناداری نداشت، ولی بلافاصله نسبت به صحبت‌های منفی وزیر امور خارجه آمریکا واکنش افزایشی کانالی نشان داد.
علی ربیعی، سخنگوی دولت در این هفته عنوان کرده بود که از نگاه کارشناسان ارزش دلار بین ۱۱ تا ۱۷ هزار تومان است. در واکنش به این اتفاق دلار به صورت چند ساعته‌ای زیر محدوده ۲۴ هزار تومان معامله شد. با این حال، به سرعت به کانال ۲۴ هزار تومانی رفت و در روز پایانی کاری به بالای محدوده ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومانی رسید.
این واکنش‌ها نشان می‌دهد بازار ارز تشنه افزایش قیمت است و نه پایین آمدن نرخ. از نگاه برخی فعالان نیز توجه بیشتر به اخبار منفی به معنای آن است که بازار آمادگی بیشتری برای رشد قیمت دارد.
همین نوسانات و میل ارز به گرانی باعث شده بسیاری از مردم به وعده‌های دولت مبنی بر ارزان شدن دلار اعتمادی نداشته و حتی تحلیل گران نیز برای پیش بینی نرخ دلار دست به عصا عمل می‌کنند، چراکه معتقدند نوسانات بیش از حد بازار ارز خلاف قاعده‌های کلی اقتصاد است و نمی‌توان پیش بینی دقیقی درباره آینده دلار حتی در کوتاه مدت داشت. این در حالی است که جمعه هفته آینده انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود و این بر ابهام سرنوشت دلار افزوده.
گره خوردن سرنوشت بازار ارز به سرنوشت برجام
با شروع سال جدید و جدی شدن بحث احیای برجام اکثر پیش بینی‌ها مبتنی بر این بود که در نیمه اول امسال نرخ ارز روند کاهشی در پیش خواهد گرفت، اما اکنون در ماه سوم سال مشخص شده که این پیش بینی‌ها خیلی دقیق نبوده و بازار راهی خلاف پیش بینی‌ها طی می‌کند.
از سوی دیگر با این که دو سه ماهی است، دولت سعی کرده جلوی رشد قیمت دلار را بگیرد و با اعلام نرخ‌هایی از سوی رییس‌جمهور مانند نرخ دلار ۱۵ هزارتومانی تلاش شده نرخ ارز مسیر نزولی در پیش بگیرد، اما در عمل بازار به تمامی برنامه‌های دولت نه گفت و چشم به سرانجام مذاکرات و سرنوشت برجام دوخته است.
در حال حاضر حیاتی‌ترین فاکتور برای تعیین نرخ ارز در ایران به فرجام برجام محدود شده و سایر فاکتور‌ها چه مثبت و چه منفی هیچ توان تاثیرگذاری بر نرخ ارز نداشته و نگاه بازار نسبت به اخبار داخلی همچون انتخابات و اظهارنظرات دولت کاملا خنثی است.
همچنان که شوک ارزی در پایان سال ۹۶ بیش از هر چیز تحت تاثیر وضع تحریم‌ها علیه ایران و خروج آمریکا از برجام بود و باعث شد نرخ ارز در ایران از ۳ هزار و ۵۰۰ تومان به نرخ‌های بالای ۲۰ هزار تومان برسد، اکنون نیز بازار ارز برای ورود به مسیر نزولی بیش از هر چیز چشم انتظار احیای برجام است.
اما با توجه به اظهارات مقامات آمریکایی و نامشخص بودن وضعیت و خواست ایران برای پذیرش متن توافق، وضعیت فعلی در حال حاضر نوید بخش احیای برجام نیست و بازار ارز هم به خوبی این موضوع را درک کرده است.
آنچه به نظر می‌رسد، ظاهرا عموم مردم نیز همچنان به بازار بدبین و منتظر صعود قیمت ارز هستند. این روند فقط درصورتی متوقف خواهد شد که ایران تصمیم بگیرد به روند مذاکرات سرعت بخشیده و اراده خود را به احیای برجام متکی کند. در این مسیر ایران تغییر دولت را هم پیش رو دارد و هنوز مشخص نیست دولت بعدی چه موضعی در برابر احیای برجام و توافق هسته‌ای دارد. آنچه از وضعیت بازار‌ها به بخصوص بازار ارز برمی آید این است که حتی یک روز تعلل در احیای برجام معادل پیشرفت و تثبیت سقوط پول ملی است که در دو سال اخیر بیش از ۲۰۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
به نظر می‌رسد سرمایه‌گذران یا دارندگان ارز حداقل تا بعد از انتخابات و روشن شدن تکلیف دولت بعدی باید همچنان با نوسان دست و پنجه نرم کنند و اگر در بر همین پاشنه بچرخد بیشتر از اینکه منتظر کاهش قیمت‌ها باشند، روی افزایش نرخ ارز حساب کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه