روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ سه شنبه ۱۸ خرداد - شماره 3913

سقوط کم سابقه واردات نفت چین

 واردات نفت چین در ماه مه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴.۶ درصد کاهش یافت و ورود روزانه نفت به این کشور به پایینترین سطح در سال میلادی جاری رسید.
آمار اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت در ماه مه ۴۰.۹۷ میلیون تن معادل ۹.۶۵ میلیون بشکه در روز بوده است در حالی که واردات نفت در آوریل ۹.۸۲ میلیون بشکه در روز و در ماه مه سال گذشته که خریداران چینی به خرید نفت فوق العاده ارزان شتافتند، ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز بود.
به گفته تحلیلگران رفینیتیو، حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز ظرفیت پالایش چین در ماه مه متوقف بود که بالاتر از یک میلیون بشکه در روز در آوریل بود.
موکش ساهدو، نایب رییس ارشد شرکت مشاوره ریستاد انرژی گفت: انتظار می رود ورود نفت به چین در سه ماهه سوم به ۱۱ تا ۱۲ میلیون بشکه در روز برسد و تولید پالایشگاهی ۰.۵ میلیون بشکه در روز در مقایسه با سه ماهه دوم افزایش پیدا کند.
دولت چین با وضع مالیات روی سوختهای ترکیبی اصلی و تحقیقات درباره واردات نفت در غولهای انرژی دولتی و پالایشگاههای مستقل، تفحص از صنعت نفت را افزایش داده است. انتظار می رود سیاست مالیاتی به تقاضا برای مخلوط قیر که عمدتا از مالزی ارسال می شود و تحلیلگران می گویند بر پایه نفت سنگین ونزوئلا و ایران است، ضربه بزند.
ساهدو گفت: بستن روزنه های مالیاتی از فعالیت پالایشگاهی حمایت کرده و به واردات بالاتر منجر می شود.
طبق آمار گمرکی، صادرات فرآورده های نفتی پالایش شده در ماه مه به ۵.۴۱ میلیون تن در مقایسه با ۶.۸۲ میلیون تن در آوریل کاهش یافت اما در مقایسه با ماه مه سال ۲۰۲۰ به میزان ۳۸.۹ درصد کاهش داشت.
واردات گاز طبیعی شامل گاز طبیعی مایع (LNG) و گاز خط لوله ای در ماه مه به ۱۰.۳۲ میلیون تن در مقایسه با ۱۰.۱۵ میلیون تن در آوریل و ۷.۸۴ میلیون تن در ماه مه سال ۲۰۲۰ رسید.
بر اساس گزارش رویترز، آمار کشتیرانی نشان می دهد واردات LNG چین در ماه مه به بیش از هفت میلیون تن رسید که حجم بالایی برای این ماه بود و تحت تاثیر فعالیت صنعتی قوی و تقاضا برای تولید برق در جنوب چین افزایش داشت.

به دلیل مصرف خارج از الگو؛
برق 37 دستگاه اجرایی و سازمان دولتی تهران
قطع شد
 شرکت توزیع نیروی برق استان تهران اعلام کرد که ۵۱۳ دستگاه تولید رمزارز غیرمجاز کشف و برق ۳۷ دستگاه اجرایی و سازمان دولتی قطع شد.
به گزارش وزارت نیرو، هفتمین اقدام فراگیر شرکت توزیع نیروی برق استان تهران همزمان با سایر شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور، در روزهای پنج‌شنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ خردادماه، با محوریت پایش کاهش مصرف برق ادارات در روزهای تعطیل، برگزار شد.
در این اقدام فراگیر، ۲۹۲ نفر از برق‌کاران در قالب ۱۳۵ اکیپ عملیاتی مشتمل بر ۷۳ اکیپ بهره‌برداری و ۶۲ اکیپ خدمات مشترکان در مناطق ۲۲ گانه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، مشارکت داشتند که مقابله با دستگاه‌های رمز ارز غیرمجاز، رفع اتصالات سست و معایب شبکه برق و تعدیل و تنظیم بار روشنایی معابر از جمله اهداف برگزاری این مانور دو روزه بود.
در پایان هفتمین اقدام فراگیر شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، سه مرکز تولید رمز ارز غیرمجاز در شهرستان‌های ری و قدس شناسایی و ۵۱۳ رمزارز غیر مجاز با توان مصرفی ۸۲۱ کیلووات جمع آوری شدند.
همچنین در راستای عمل به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر تعدیل مصرف برق ادارات در تعطیلات و ساعت غیر کاری به ۱۰ درصد میزان مصرف، ۲۲۸ سازمان دولتی، دستگاه اجرایی، بانک و … مورد رصد قرار گرفتند که در نهایت برق ۳۷ مورد به دلیل رعایت نکردن الگوی صحیح مصرف برق در ایام تعطیلات قطع شد.
در ادامه فعالیت‌های اکیپ‌های عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق استان تهران در هفتمین اقدام فراگیر، توان ۷۶۵ چراغ روشنایی معابر به میزان ۲۹۱ کیلووات تعدیل شد. همچنین، رفع اتصالات سست به تعداد ۵۶۹ مورد، تعدیل بار فیدرهای فشار ضعیف به تعداد ۵۹ مورد، ۴۷ رفع عیب از پست‌های مشکل دار و ۸۵ مورد شاخه‌زنی از دیگر نتایج این طرح جهادی دو روزه بود.

سخنگوی صنعت برق خبر داد؛
خط انتقال برق ترکمنستان به گنبد به مدار بازگشت
 سخنگوی صنعت برق از قرار گرفتن دوباره خط انتقال برق از ترکمنستان به شهرستان گنبد در مدار شبکه، خبر داد.
به گزارش شرکت توانیر، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، گفت: خط انتقال ترکمنستان به گنبد که با عملیات خرابکارانه (سرقت بخشی از تجهیزات دکل) قطع شده بود، با تلاش شبانه روزی و در کمتر از ۵۱ ساعت در مدار قرار گرفت. با توجه به نیاز کشور، به منظور وارد کردن دوباره این خط انتقال به مدار، از دکل اضطراری خط انتقال برای نخستین بار در کشور استفاده شد.
وی در توضیح دلیل این قطعی توضیح داد: گروه عملیاتی و تعمیراتی پس از بازدید، قطع برق خط انتقال ۲۳۰ کیلوولت گنبد – ترکمنستان در روز ۱۳ خردادماه جاری را به دلیل سقوط دکل شماره ۸۳ در فاصله ۲۸ کیلومتری از ایستگاه ۲۳۰ کیلوولت گنبد در اثر سرقت نبشی‌های دکل در ارتفاع بالاتر از ۷ متری و ضعیف شدن بدنه دکل گزارش کردند.
به گفته این مقام مسئول با توجه به شرایط ویژه شبکه به منظور تعمیر خط، ساخت دکل اضطراری برای نخستین بار در دستور کار قرار گرفت و پس از اتمام ساخت و هماهنگی با دیسپاچینگ ملی، خط انتقال دوباره در مدار قرار گرفت. این دکل اضطراری در کمتر از ۵۱ ساعت ساخته و نصب شد که رکوردی در این زمینه محسوب می‌شود.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به خطرات ناشی از نزدیک شدن به خطوط انتقال برق، تصریح کرد: خطوط انتقال فشار قوی می‌تواند باعث کشته شدن افرادی شود که به آن نزدیک می‌شوند. براساس قانون، با سارقان تجهیزات شبکه برق، با معرفی به قوه قضائیه، قاطعانه برخورد می‌شود.

در هفته منتهی به چهارم ژوئن
قیمت سبد نفتی اوپک بیش از 2 دلار افزایش یافت
 قیمت سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به چهارم ژوئن (۱۴ خردادماه) نسبت به هفته پیش از آن (هفتم خردادماه) بیش از ۲ دلار افزایش یافت.
به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به چهارم ژوئن ۷۰ دلار و ۲۱ سنت ثبت شد که نسبت به هفته پیش از آن ۲ دلار و یک سنت افزایش یافت. قیمت سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به ۲۸ مه (هفتم خردادماه) ۶۸ دلار و ۲۰ سنت بوده است.
سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست.
اعضای اوپک پلاس در هفدهمین نشست خود که نخستین روز ژوئن (۱۱ خردادماه) برگزار شد بر تداوم کنونی افزایش تدریجی تولید تأکید کردند. بر اساس این تصمیم مقرر شد تولید نفت کشورهای عضو این ائتلاف در ماه ژوئن ۳۵۰ هزار بشکه در روز افزایش ‌یابد و از محل کاهش داوطلبانه عربستان ۳۵۰ هزار بشکه وارد بازار شود. مجموع نفت وارد شده به بازار جهانی در ماه ژوئن ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود.
قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز امروز (دوشنبه، ۱۷ خردادماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۷۱ دلار و ۵۰ سنت و ۶۹ دلار و ۲۱ سنت به ازای هر بشکه بوده است.

چین به دنبال ساخت میدان گازی فوق عمیق
 اولین سکوی تولید و ذخیره نیمه غوطه ور گاز طبیعی در آبهای عمیق با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در جهان با نام ایستگاه انرژی «دریای عمیق ۱»که توسط چین طراحی و ساخته شده، پس از سه سال و انجام مراحل طراحی، ساخت و نصب اکنون وارد مرحله آزمایشی پیش از تولید شده است.
به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین، «دریای عمیق ۱» در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از جنوب شهر «سان یا» استان «هایی نان» قرار دارد و اولین ایستگاه انرژی اعماق دریای چین به شمار می رود. این ایستگاه می تواند برای تولید گاز طبیعی و ذخیره نفت مورد استفاده قرار گیرد و در عین حال نخستین میدان گاز دریایی فوق عمیق ۱۵۰۰ متری چین محسوب می شود که ظرفیت ذخیره آن بیش از ۱۰۰ میلیارد متر مکعب است. قرار است ایستگاه انرژی «دریای عمیق ۱" پایان ماه ژوئن / ۱۰ تیر/ به بهره برداری برسد و سالانه ۳ میلیارد متر مکعب از گاز مورد نیاز استان های گوانگ دونگ و هایی نان و منطقه هنگ کنگ را تأمین کند. با بهره برداری از این سکو، یک شبکه بزرگ گازی دریایی شامل جزایر استان هایی نان، هنگ کنگ و استان گوانگ دونگ زیر پوشش قرار می گیرد.   چین بزرگترین مصرف کننده انرژی جهان است که بیش از ۶۰ درصد آن را از کشورهای دیگر وارد می کند. این کشور همچنین با هدف تامین انرژی خود، اولین مسیر انتقال گاز طبیعی از آسیای مرکزی به این کشور را در سال ۲۰۰۹ میلادی مورد بهره برداری قرار داد و اکنون سه خط لوله برای انتقال گاز قزاقستان و ازبکستان به چین وجود دارد که سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را به چین منتقل می کند. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه