روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ دوشنبه ۲۷ ارديبهشت - شماره 3899

نسخه پیچی غلط آقای بازیگر برای زنان وزنه‌بردار

ما حق نداریم براى کسى تعیین تکلیف کنیم

 یکی از بازیگران پیشکسوت ایران بدون داشتن دانش و اطلاعات کافی در مورد وزنه برداری زنان، اظهار نظر عجیبی نسبت به این رشته انجام داد.
علاقه مندی اقشار مختلف به ورزش بر کسی پوشیده نیست و طبیعی است که از محافل خانوادگی گرفته تا صفحات مجازی  و مصاحبه های رسمی اظهار نظر های مختلفی نسبت به رشته های ورزشی و ورزشکاران وجود داشته باشد.
اما برخی اظهار نظرها می توانند آسیب زا باشند و آن هم زمانی است  که یک فرد شناخته شده بدون داشتن اطلاعات کافی و دقیق، در مورد یک رشته نظر کارشناسی غلط بدهد و اطلاعات نادرست خود را  به خورد مردم دهد. ممکن است این اطلاعات غلط که پایه علمی هم ندارند، باعث ایجاد نگرانی خانواده هایی  شود که فرزندانشان در آن رشته فعالیت می کنند.
اخیرا داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت ایران در گفت‌وگویی انتقاداتی را نسبت به وزنه برداری زنان مطرح کرد که صحبت های او ایرادهای زیادی داشت.
او در  این گفت‌وگو عنوان کرده است وزنه زدن زنان  باعث افتادگی رحم و از دست دادن قدرت باروری آن‌ها می شود. هم‌چنین عنوان کرد که  حسین رضازاده ۲۷۷ کیلوگرم وزنه زده است و یک خانم باید ۲۵۰ کیلوگرم وزنه بزند تا به جای اینکه بهترین مادر دنیا شوند، بهترین وزنه بردار جهان شود.
نکته دیگر این است در کشورهای مختلف، زنان وزنه بردار زیادی وجود دارند که هم وزنه زدند و هم مادر شدند که چند نمونه از آنها را معرفی می کنیم.
*سیبل اوزکان از ترکیه دارنده چندین مدال جهانی و قهرمانی اروپا  فرزند پسر دارد. اوکسان سیلونکو از روسیه ، قهرمان المپیک و جهان و اروپا و رکورددار جهان یک پسر دارد.آنا لشنیسکا وزنه بردار سابق تیم ملی لهستان دختر دارد.سامانتا زیمرمن وزنه بردار ۷۶ کیلوگرم آمریکا  فرزند پسر دارد.
سپند امیرسلیمانی به صحبت های داریوش ارجمند واکنش نشان داده او گفته این که یک زن، یک بانو دلش بخواد ورزش کنه و به اندازه رضازاده وزنه بزنه یه انتخاب کاملاً شخصیه براى خودش و همسر یا همسر آیندش و هیچکس (تاکید میکنم هیچکس) حق نداره این کار رو تقبیح کنه، ما میتونیم چیزى رو دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم اما حق نداریم براى کسى تعیین تکلیف کنیم، همیشه داریم میگیم مردم براى خواسته هاى دیگران احترام قائل باشین غافل از اینکه همین کنار خودمون کسایى هستن که به خودشون این حق رو میدن که در مورد رحِم و زایمان زنان جامعه هم نظر بدن.
همچنین نایب رئیس و رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری در واکنش به صحبت اخیر داریوش ارجمند تأکید کرد که اظهار نظر در مورد موضوع غیرتخصصی کار عاقلانه‌ای نیست.
داود باقری  در خصوص صحبت اخیر داریوش ارجمند، بازیگر تلویزیون در نکوهش فعالیت بانوان در رشته وزنه برداری اظهار داشت: فلسفه ورزش سلامتی و ایجاد نشاط و تندرستی است، چه ورزش همگانی و چه تخصصی. خانم 70 ساله‌ای که وزنه برداری کار می‌کند، نه تنها آسیب نمی‌بیند بلکه وزنه برداری باعث سلامتی‌اش می‌شود. طبق مطالعات علمی، وقتی فشار روی استخوان‌ها وارد شود، استخوان سازی تقویت می‌شود.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه برداری ادامه داد: برای همین است که وقتی کسی آسیب می‌بیند، پزشکان ارتوپد می‌گویند پا را بعد از عمل روی زمین بگذارد تا روی استخوان فشار آمده و برای استخوان سازی تحریک شود. اینکه یک نفر چه هنرپیشه باشد و چه غیرمتخصص حوزه پزشکی، راجع به مسائل پزشکی نظر دهد سوای اسم و عنوان آن فرد، کار عاقلانه‌ای نیست. اصلا نظر دادن در حوزه غیر تخصصی کار درستی نیست.
باقری با تاکید بر اینکه اگر این رشته برای بانوان مضر بود در دنیا راه اندازی نمی‌شد، خاطرنشان کرد: اگر وزنه برای برای بانوان مشکل داشت، آکادمی‌های علمی، مقالات علمی، دانشکده‌های تربیت بدنی و مطالعات IOC قطعا به آن می‌پرداخت. مگر می‌شود دنیا اشتباه کند و یک نفر که چیزی از مسائل پزشکی نمی‌داند، نظر درست بدهد؟ ما تازه وزنه برداری بانوان را راه اندازی کرده‌ایم و نباید نیمی از جامعه مخاطب‌مان که بانوان هستند را با این صحبت‌ها ناامید کنیم.
نایب رئیس فدراسیون وزنه‌برداری با اشاره به اینکه در همه مشاغل ممکن است آسیب‌دیدگی اتفاق بیفتد، گفت: افراد در فعالیت‌های صنعتی از محافظ استفاده می‌کنند و کفش ایمنی می‌پوشند اما باز هم ممکن است آسیب ببینند. ورزش قهرمانی هم همینطور است. اگر نکات ایمنی را رعایت نکنی احتمال آسیب دیدگی در هر کاری وجود دارد. چون صحبت مطرح شده در حوزه وزنه برداری است پاسخ می‌دهم و فکر می‌کنم فدراسیون پزشکی هم باید واکنش نشان دهد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه