روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ سه شنبه ۳۱ فروردين - شماره 3881

مدیر عامل تعمیرات نیروگاهی ایران اعلام کرد؛

ایران در میان ۵ کشور برتر سازنده روتور توربین بخار

 مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اشاره به اینکه روتور توربین بخار نیروگاه بعثت در قالب هفته سوم پویش هرهفته_الف_ب_ایران توسط وزیر نیرو رونمایی می‌شود، گفت: ایران با ساخت این روتور توربین بخار در میان پنج کشور برتر سازنده این روتورها قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، عبدالرسول پیشاهنگ با اشاره به اینکه این روتور توربین ۸۲.۵ مگاواتی توسط متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ساخته شده است، افزود: به منظور خرید خارج توربین یاد شده باید ۹۰۰ میلیارد ریال (حدود سه میلیون یورو) برای تامین ارز مورد نیاز اختصاص می‌یافت که با ساخت داخل این روتور، همه هزینه‌های صرف شده به ۳۵۰ میلیارد ریال کاهش یافته است. وی از آمادگی کامل این شرکت برای انجام پروژه‌های مشابه برای سایر نیروگاه‌های کشور خبر داد و گفت: دور نامی این توربین سه هزار دور در دقیقه، تعداد مراحل پره ۱۹ ردیف، تعداد پروه ۲ هزار و ۵۳۹ عدد، فشار نامی بخار ورودی ۸۶.۱۸ بار و دمای نامی بخار ورودی ۵۱۰ درجه سانتی‌گراد است. مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران، مدت زمان عملیاتی ساخت این روتور توربین را ۶ ماه برشمرد. وی افزود: در ساخت این توربین ۷۵ هزار نفر ساعت کارکرد در بخش‌های مهندسی متالورژی، مکانیک و ساخت، تدارکات، ماشینکاری، پره‌سازی، تست‌های غیرمخرب و کنترل ابعادی برنامه‌ریزی و اجرا شده است. پیشاهنگ خاطرنشان کرد: این روتور دمای بخار بالای ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. مدیر عامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: سازنده پیشین این روتور شرکت جنرال الکتریک آمریکا بوده که تیم مهندسی شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با وجود نبود دسترسی به مدارک ساخت، نقشه‌های مربوط و امکان ارتباط با شرکت سازنده، توانسته است با اندازه‌برداری از روتور موجود در نیروگاه و از روش مهندسی معکوس اقدام به ساخت داخل روتور توربین یاد شده کند. وی خاطرنشان کرد: ایران با ساخت این روتور توربین بخار در میان پنج کشور برتر سازنده این روتورها و شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نیز در بین شرکت‌های برتر در زمینه ساخت روتور توربین جهان قرار گرفته است.

بازسازی بیش از 1000 تجهیز سرچاهی در مناطق نفت‌خیز جنوب
 شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب پارسال هزار و ۲۹۶ عدد انواع شیرآلات و تجهیزات سرچاهی و شیرهای درون‌چاهی (SV۳) را که از غیرعملیاتی شده بودند تعمیر و بازسازی کرد.
به گزارش شانا، یونس عباسی‌لرکی، مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه‌های این شرکت با اشاره به اینکه این شاخص حدود پنج درصد نسبت به سال ۹۸ رشد داشته است، گفت: این کار تخصصی در شرایط تحریم‌ و همه‌گیری کرونا و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی به ثمر رسید و افزون بر تحقق برنامه‌های پدافند غیرعامل در حوزه تخصصی حفاری و تولید ایمن و پایدار نفت و گاز و ممانعت از توقف چاه‌های تولیدی شرکت‌های بهره‌برداری، بیش از ۱۰۵۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی مستقیم به‌دنبال داشته است. وی افزود: این تجهیزات در بخش روسطحی شامل ۱۰۶۶ عدد شیرآلات و تجهیزات سرچاهی با محدوده‌ سایزی ۲-۱/ ۱۶ تا ۱۱ اینچ و با فشار کاری ۳۰۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ پوند بر اینچ مربع و در بخش زیرسطحی، ۲۱۸ عدد تجهیز شیرهای ایمنی درون‌چاهی با سایزهای ۳.۸۱۳ تا ۵.۹۶۳ اینچ است که در شرایط بحرانی و اضطراری نقش اصلی را در توقف جریان و ایمن‌سازی چاه به‌عهده دارند و پس از تعمیر و بازسازی در کارگاه‌های عملیاتی این مدیریت، دوباره در چاه‌های مختلف نصب و استفاده می‌شود.
مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه‌های شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: مطابق توافقنامه موجود با شرکت نفت و گاز اروندان در زمینه ارائه خدمات فنی تخصصی تعداد ۱۲ عدد از شیرآلات و تجهیزات تاج چاه با فشار کاری ۱۰۰۰۰ پام، پس از تعمیر و آزمایش‌های مربوطه و تأیید بازرسی فنی، برای استفاده دوباره به شرکت برگردانده شد.
برخی از این تجهیزات مخصوص در کلاس‌های مختلف و با آلیاژهای ویژه در چاه‌های با میزان هیدروژن سولفوره بالا (H۲S TRIM) استفاده می‌شود و در انحصار معدودی از شرکت‌های خارجی است که این مدیریت با احیا و به‌کارگیری دوباره اقلام یادشده، نقشی بسزا در نگهداشت و تولید ایمن و پایدار در مناطق نفت‌خیز جنوب داشته است.
9

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه