روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۰ يکشنبه ۱۵ فروردين - شماره 3869

رییس اتاق ایران:

ایجاد جذابیت در کارهای مولد راهکار تحقق شعار سال است

 رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: عمل به شعار امسال در شرایطی امکان‌پذیر است که تولید در بین فعالیت‌های اقتصادی جذابیت بیشتری از کارهای غیر مولد داشته باشد.
غلامحسین شافعی در جلسه اقتصاد مقاومتی که در محل استانداری خراسان رضوی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری افزود: شعار امسال با عنوان “تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» یک شعار تکامل یافته در سالهای گذشته است و به نظر من این شعار به اوج تکامل خود در بحث اقتصادی کشور رسیده است.
وی اضافه کرد: اگر قرار باشد این شعار عملی شود و به اهداف مقام معظم رهبری نزدیک شویم نیازمند تشکیل یک نهاد فرا قوه‌ای هستیم که از قوای حاکمیتی و بخش خصوصی تشکیل شود و به ویژه مانع‌زدایی را با قدرت عملی کند.
 رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در این خصوص نهادهای نظارتی کشور باید به صورت کامل توجیه شوند و مجلس شورای اسلامی در تدوین قوانین جدید مساله موانع و مسائل اقتصادی را مد نظر قرار دهد. شافعی افزود: از سال ۱۳۹۷ که محدودیت‌های قابل توجه در کشور ایجاد شد و درآمدهای نفتی تحت تاثیر شدید قرار گرفت اقتصاد کشور اداره شد اما به سختی و در حقیقت بخش خصوصی اقتصاد کشور را اداره کرد.  او ادامه داد: جایگزینی درآمدهای نفتی در همین شرایط سخت و نابرابر، صادرات غیر نفتی بوده است به رغم اینکه مانع تراشی‌ها در این دوران به اوج خود رسید. رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: طی ۵۰ سال گذشته اندیشه‌هایی که بر اقتصاد کشور حاکم بوده اندیشه‌های توزیع درآمد نفت به طور مستقیم و توزیع منابع آب و خاک و معادن به طور غیر مستقیم بوده است و اگر قرار باشد شعار امسال تحقق یابد نیازمند تغییر سرمشق فکری از اندیشه‌های توزیعی به تولیدی هستیم. شافعی خطاب به معاون اول رییس جمهوری افزود: اگر به فکر توسعه خراسان رضوی هستید باید قدرت مرکزی را بشکنید و استانداران با اختیارات کامل به عنوان والیان منطقه مد نظر قرار گیرند و سازمان برنامه‌ریزی و بودجه به جای نگاه هزینه‌ای نگاه درآمدی به استان داشته باشد.  وی تاکید کرد: زیر ساخت‌های مرزی استان خراسان رضوی باید تقویت و توسعه یابد و مناطق آزاد مورد توجه قرار گیرند. معاون اول رییس جمهوری صبح امروز ۱۴ فروردین وارد فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد شد و مورد استقبال استاندار خراسان رضوی و مدیران این استان قرار گرفت.
اسحاق جهانگیری را در سفر یک روزه به مشهد وزیران آموزش و پرورش و اقتصاد و امور دارایی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و همچنین تعدادی از معاونان وزرا همراهی می کنند.

در 11 ماه سال 99 به ثبت رسید؛
عبور تولید کنسانتره آهن شرکت‌های بزرگ از مرز ۴۶ میلیون تن
 میزان تولید کنسانتره آهن شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی در ۱۱ ماهه سال ۹۹، با افزایش حدود ۶ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن از مرز ۴۶ میلیون تن گذشت.
به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ۱۰ شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ۹۹، حدود ۴۶ میلیون و ۱۸۰ هزار و ۵۴۲ تن تولید داشتند. این رقم در مدت مشابه سال ۹۸، حدود ۴۳ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۴۱۲ تن بود. از این میزان، شرکت‌های «گل گهر» ۱۵ میلیون و ۴۸۰ هزار و ۸۵۶ تن، «چادرملو» ۱۰ میلیون و ۵۰۹ هزار و ۶۴۱ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» پنج میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۸۱ تن، «گهر زمین» چهار میلیون و ۹۰ هزار و ۸۲۷ تن، «مرکزی» سه میلیون و ۸۵۰ هزار و ۶۸۹ تن، «توسعه فراگیر سناباد» ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۷۴۴ تن، «اپال پارسیان سنگان» ۲ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۷۶۹ تن، «صبانور» یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۴۳ تن، «جلال آباد» ۳۶۲ هزار و ۸۴۳ تن و «صنایع معدنی فولاد سنگان» ۲۱۴ هزار و ۶۴۹ تن کنسانتره آهن تولید کردند.
* افزایش ۷ درصدی تولید کنسانتره در بهمن‌ماه
برپایه این گزارش، میزان تولیدکنسانتره آهن در بهمن پارسال، چهار میلیون و ۵۳۵ هزار و ۴۶۲ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال ۹۸ (چهار میلیون و ۲۲۷ هزار و ۲۶۳ تن)، هفت درصد افزایش یافت. در ۱۱ ماهه پارسال، شرکت های بزرگ ۱۷ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۹۶ تن کنسانتره به شرکت‌ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال ۹۸ (۱۸ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۸۷۳ تن)، نزدیک به هفت درصد کاهش نشان می‌دهد. میزان ارسال کنسانتره در بهمن‌ماه سال ۹۹ نیز یک میلیون و ۷۴۶ هزار و ۵۴۸ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال ۹۸ (یک میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۳۸ تن)، حاکی از افزایش حدود ۲ درصدی است. شرکت های بزرگ در ۱۱ ماهه سال گذشته ۸۸۱ هزار و ۲۷۱ تن سنگ آهن دانه‌بندی تولید کردند که نسبت به رقم مدت مشابه سال ۹۸ (یک میلیون و ۸۴۷ هزار و ۹۳ تن)، ۵۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

اعلام تخلف برای عدم برگشت جاماندگان از یارانه
 سال ها از درخواست جاماندگان از دریافت یارانه نقدی برای دریافت آن گذشته و آنقدر تکلیف قانون برای غربالگری یارانه بگیران و ثبت نام مجدد از متقاضیان نیازمند اجرایی نشد که در قانون بودجه امسال عدم اقدام در این رابطه، تخلف اعلام شده است، اما آیا اعلام تخلف موجب بازنگری در روند پرداخت یارانه نقدی می شود آنهم در شرایطی که طی سال های اخیر بارها بندهای مربوط به هدفمندی بدون اجرا مانده است؟
طی سال‌های اخیر بارها بحث ثبت نام از جاماندگان یارانه نقدی مطرح بوده اما هیچ گاه در این رابطه اقدام موثری انجام نشده است. در سال ۱۳۹۳ و زمانی که دولت تصمیم به طرح ثبت نام مجدد از متقاضیان گرفت، فرصتی بین ۲۰ تا ۳۱ فروردین آن سال تعیین کرد تا متقاضیان دریافت یارانه نقدی بر اساس رقم اول شماره ملی سرپرستان خانوار  در یک روز ثبت نام کنند ولی به هر صورت با توجه به شرایط ثبت نام و فرصت زمانی تعیین شده برخی از خانوارها نتوانستند نام خود را در لیست متقاضیان انجام دهند. از آن زمان به بعد در کنار جا ماندگان از دریافت یارانه نقدی بودند افراد جدید و یا خانوارهایی که نیازمند دریافت این یارانه بودند نیز امکان ثبت نام و ورود به لیست نداشتند.
از سال ۱۳۹۴ تاکنون بارها در قوانین بودجه دولت مکلف به ثبت نام از جاماندگان از یارانه نقدی شده ولی به نتیجه نرسیده است، در تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۰ و در بند «ب» آن بار دیگر تکلیف ثبت نام جا ماندگان مطرح شده است؛ به طوری که اعلام شده سازمان هدفمندی یارانه‌ها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلفند نسبت به ثبت نام و پرداخت یارانه هدفمندی و نیز معیشتی و نیز سایر یارانه ها به کلیه افراد واجد شرایط از جمله افراد جدید و افرادی که تاکنون ثبت نام نکرده اند و حتی افرادی که منصرف شده بودند اقدام کنند.
در قانون بودجه تاکید شده است عدم ثبت نام یا تاخیر در ثبت نام و عدم پرداخت یارانه و نیز یارانه معیشتی و سایر یارانه‌ها تخلف محسوب می‌شود و مسئولیت آن برعهده کلیه مدیران ذیربط بوده و این تخلف در مراجع ذیصلاح رسیدگی خواهد شد.
این تکلیف قانونی در حالی برای بار چندم بر عهده دولت گذاشته می شود که در بودجه ۱۳۹۹ نیز موظف به ثبت نام از جاماندگان یارانه نقدی بود. هر چند در مورد کمک های معیشتی که از آبان ۱۳۹۸ در دستور کار قرار گرفت، برای دوره‌ای در مورد متقاضیان اقداماتی صورت گرفت ولی در رابطه با یارانه نقدی هنوز اطلاع رسانی برای نحوه ثبت نام مجدد نشده است.
در سال گذشته نمایندگان مجلس طرحی ارائه کردند تا افرادی که نمی توانند یارانه بگیرند درخواست خود را ارائه و با برقراری آزمون وسع درصورت داشتن شرایط یارانه دریافت کنند اما در این مورد هم تاکنون هیچ گزارشی از سوی مسئولان مربوطه در رابطه با عمل به تکلیف قانون بودجه برای ثبت نام جاماندگان و نیازمندان به یارانه نقدی ارائه نشده است.
همچنین در حال حاضر حدود ۷۸ میلیون نفر در لیست سازمان هدفمندی یارانه ها قرار دارند و هر ماه یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می کنند که هزینه آن در سال به حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان می رسد، سبدی از یارانه بگیران که ظاهرا قرار نیست پردرآمدها از آن خارج و نیازمندان خارج از لیست به آن وارد شوند. این در حالی است که طی سال‌های اخیر تکلیف حذف سه دهک بالای درآمدی هم از بندهای ثابت قانون بودجه بوده ولی به آن هم به طور جدی عمل نشد و حتی در بودجه امسال این تکلیف حذف شده است.

قیمت خرید تضمینی گندم به زودی بررسی می شود
رییس نظام صنفی کشاورزی گفت: قرار است قیمت خرید تضمینی گندم به زودی در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی بررسی و اصلاح شود.
محمد شفیع ملک‌زاده ، با بیان اینکه اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم هنوز در دستور جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی قرار نگرفته است، گفت: قرار است در اولین جلسه شورا بعد از تعطیلات قیمت گندم بررسی و اصلاح شود. وی ادامه داد: مصوبات شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی رسمی و لازم الاجراست و طبق قانون باید به درستی اجرا شود. رییس نظام صنفی کشاورزی اضافه کرد: این شورا مصوب کرد که شرکت بازرگانی دولتی ایران مباشر خرید تضمینی گندم باشد. به همین دلیل  شرکت بازرگانی دولتی براساس همان قیمت ۴۰۰۰تومانی که مهر سال گذشته دولت اعلام کرد خرید تضمینی گندم را انجام خواهد داد و در صورتی که قیمت ها اصلاح شود، موظف خواهد بود براساس قیمت اصلاح شده گندم خریداری کند. وی در پایان با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی دستورالعمل خرید گندم را صادر و ابلاغ کرده است، گفت: اگر از گندمکاران گندم خریداری و نرخ خرید تضمینی نیز اصلاح شد شرکت بازرگانی دولتی موطف خواهد بود مابه التفاوت را به گندمکاران پرداخت کند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه