روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ اسفند - شماره 3857

طرح «آینده‌داران» بانک آینده این‌بار در سراسر کشور

 بانک آینده، در آستانه سال جدید، طرح اعتباری «آینده‌داران» را در سراسر کشور، عملیاتی کرد.
به گزارش کائنات، این طرح که با هدف ارزش‌آفرینی هر چه بیش‌تر و امکان خریدی آسان و متنوع برای مشتریان، پیش از این صرفاً در سطح استان تهران، کاربرد داشت، از این پس برای عموم مشتریان حقیقی و حقوقی بانک در سراسر کشور، قابل بهره‌برداری است.
تمام مشتریان حقیقی و حقوقی بانک آینده که دارای انواع سپرده‌های سرمایه‌گذاری از جمله: سپرده‌های قرض‌الحسنه، سپرده‌های بلندمدت شتاب، آینده‌ساز و واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق گسترش فردای ایرانیان باشند، می‌توانند از اسفندماه سال 1399 با ثبت‌نام در سامانه پیشخوان مجازی (abplus.ir) یا سامانه ساتا (sata.ba24.ir)، بر اساس امتیاز اعتباری خود، اعتباری تا سقف 500 (پانصد) میلیون‌ریال دریافت کرده و با مراجعه حضوری یا خرید اینترنتی از مراکز فروش طرف قرارداد با بانک آینده از مزایای این طرح، بهره‌مند شوند. فهرست کامل فروشگاه‌ها را می‌توانید بر روی سایت بانک آینده به نشانی Ba24.ir ملاحظه فرمایید.
بازپرداخت اعتبار در نظر گرفته شده در طرح «آینده‌داران» نیز بسته به انتخاب مشتری؛ تا یک‌ماه پس از تاریخ دریافت اعتبار، به‌صورت رایگان (بدون دریافت سود) خواهد بود. امکان بازپرداخت اقساطی این اعتبار نیز طی سه بازه‌زمانیِ یک‌ساله12 درصد، دو ساله 15 درصد و سه‌ساله 18 درصد، پیش‌بینی شده است که زمان پرداخت اولین قسط، یک‌ماه پس از مهلت یک‌ماهه خرید خواهد بود.
برای اطلاعات بیش‌تر با مرکز ارتباط این بانک به‌شماره 27663200 - 021، در تمامی ساعات شبانه‌روز، تماس بگیرید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی:
خشکسالی قطعی است
 معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اخیرا قانون جامع آب در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که به کل این قانون ایراداتی وارد است که یکی از مهمترین آنها عدم حضور مردم از مسئله حکمرانی آب است که موجب بروز مشکل در هنگام اجرای قانون خواهد شد.
علی‌مراد اکبری در نشست خبری با اشاره به پروژه‌های اجرایی آب و خاک در سال اخیر اظهار داشت: بسیاری از پروژه‌ها تاکنون به مرحله افتتاح و بهره‌برداری رسیدند و برخی از آنها تا پایان دولت به نتیجه خواهد رسید.
وی ادامه داد: تنها در اسفند ماه 72 هزار هکتار اراضی کشاورزی در قالب 3913 پروژه با تخصیص اعتباری معادل 1170 میلیارد تومان آماده بهره‌برداری می‌شود.
به گفته اکبری، بر اساس مصوبه دولت باید 85 درصد پروژه‌ها در حوزه آبیاری نوین توسط دولت تامین می‌شد که با توجه به محدودیت منابع، تنها توانستیم حداکثر 70 درصد آن را ما تامین کنیم و مابقی آورده مردم بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از افتتاح فاز دوم پروژه سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: مجموع این پروژه 46 هزار هکتار بوده که 32 هزار هکتار آن قبلا افتتاح و فاز دوم پروژه که 14 هزار هکتار می‌باشد اکنون به بهره‌برداری رسیده است.
اکبری اضافه کرد: مطالعات فاز دوم پروژه خوزستان و ایلام نیز شروع شده و برای آن نیز 50 میلیارد تومان اعتبار در اختیار ما قرار گرفته است. وی سطح پروژه فاز دوم خوزستان را 255 هزار هکتار عنوان کرد که به 233 هزار هکتار آن تخصیص آب صورت گرفته و 22 هزار هکتار منتظر تصمیم وزارت نیرو است.
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همچنین از ابلاغ رسمی راه‌اندازی دفتر خاک توسط وزیر جهاد کشاورزی خبر داد. اکبری افزود: در ذیل این دفتر نیز شورای راهبردی خاک تشکیل می‌شود که اعضای آن معاونت آب و خاک، سازمان جنگل‌ها، امور اراضی، سازمان تحقیقات و همچنین سمن‌ها هستند.
وی با بیان اینکه 70 درصد اراضی کشاورزی استان گلستان با مشکل زهکشی روبه‌رو هستند، یادآور شد: در مجموع 280 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گلستان نیاز به زهکشی دارند. از 50 سال قبل ضرورت آن شناسایی و مطالعات مربوطه انجام شده اما به تازگی در دولت دوازدهم با توجه رئیس جمهور، کار اجرایی آن آغاز شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما به رئیس جمهور قول داده‌ایم که از 280 هزار هکتار اراضی مشکل‌دار استان گلستان 128 هزار هکتار آن را تا پایان دولت زهکشی کنیم، مشروط بر آنکه اعتبار مورد نیاز آن را تامین کنند.
اکبری میزان اعتبار مورد نیاز برای زهکشی این سطح از اراضی استان گلستان را 650 میلیارد تومان عنوان کرد. وی معتقد است: اگر زهکشی در اراضی کشاورزی گلستان انجام شود 225 میلیون متر مکعب آب استحصال خواهد شد که 100 میلیون متر مکعب آن قابلیت بازچرخانی دارد. معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با زهکشی آب در اراضی گلستان 1.5 تا 2.8 تن به تولید محصولات در هر هکتار افزوده خواهد شد. همچنین میزان درآمد خالص کشاورزان در کشت دین 58 درصد و در کشت آبی 59 درصد افزوده می‌شود. اکبری احیای تالاب گاومیشان بر جلوگیری از گرد و غبار را از دیگر نتایج مثبت زهکشی اراضی کشاورزی استان گلستان برشمرد. وی درباره اعتبار تخصیص یافته به بخش آب و خاک در بودجه سال 1400 نیز گفت: اعتبار بخش آب و خاک در قانون بودجه سال 1400 حدود 3000 میلیارد تومان است که در صورت تخصیص تمام آن می‌توان بسیاری از پروژه‌ها را به نتیجه رساند و بهره‌وری آب و خاک را افزایش داد. معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با اشاره به کاهش بارندگی در سال جاری از قطعی بودن خشکسالی در سال زراعی جاری خبر داد و بیان کرد: آمار نشان می‌دهد میزان بارندگی نسبت به کل در سال زراعی جاری 38 درصد کاهش داشته که این به معنی خشکسالی قطعی است.
اکبری با بیان اینکه اخیرا قانون جامع آب در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است، تصریح کرد: ما درباره کل این قانون نظراتی داریم و ایراداتی را بر آن وارد می‌دانیم که آن را به صورت مکتوب به وزارت نیرو اعلام کرده‌ایم. وی ادامه داد: در همین باره نیز جلساتی را با سمن‌ها برگزار کرده‌ایم و مسائل مربوط به این قانون را مورد بررسی قرار دادیم. معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از مهمترین ایرادات وارده به این قانون را عدم توجه به مردم در حکمرانی آب عنوان کرد و افزود: ما معتقدیم خیلی از مسائل این قانون باید به نفع مردم تمام شود و دولت نباید با آب حاکمیتی برخورد کند. اکبری تاکید کرد: حکمرانی آب باید در دست مردم باشد در غیر این صورت در اجرای آن با مشکل مواجه خواهیم شد. وی حضور مردم به عنوان ذینفعان و ذی‌مدخلان بخش آب را در حاکمیت آن ضرورتی غیرقابل انکار دانست. معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان سخنان خود گفت: در قانون جامع آب باید هم سیاستگذاران و هم بهره‌برداران را با هم در نظر گرفت و فراموش نکرد که بدون مردم نمی‌شود این قانون را اجرا کرد. وی تصریح کرد: فائو در حوزه کشورهای منا (کشورهای آسیایی و شمال آفریقا) ۱۰ میلیون دلار برای مدیریت پایدار خاک تعلق داده است.
وی اضافه کرد: از این میزان ۳۹۰ هزار دلار را در اختیار ایران قرار داده است تا از تجارب فائو در مدیریت خاک داشته باشیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت:
تعرفه صادرات به سوریه صفر می‌شود
 رئیس سازمان توسعه تجارت از پیگیری این سازمان برای به صفر رساندن تعرفه تجارت میان ایران و سوریه خبر داد. حمید زادبوم در همایش فرصت‌های تجارت با سوریه، اظهار کرد: خوشبختانه ایران و سوریه از نظر سیاسی و اعتقادی نزدیکی قابل توجهی دارند و در طول تمام سال‌های گذشته این ارتباط قوی تداوم داشته است اما متاسفانه با وجود این بستر، ما می‌بینیم که در عرصه اقتصاد عملا گامی برداشته نشده و میزان همکاری‌های دو جانبه بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه پس از کاهش قدرت داعش، دولت سوریه باردیگر مقدمات ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی جدید را فراهم می‌کند، توضیح داد: در ایران یک نگاه جدی برای حضور در بازار سوریه و نقش آفرینی جدی در چارچوب آن به وجود آمده است. در ماه‌های گذشته چه اتاق بازرگانی مشترک میان دو کشور و چه دیگر بخش‌های تصمیم گیر تلاش کردند راه برای حضور پر قدرت ایران در این عرصه فراهم کنند.
رئیس سازمان توسعه تجارت، سوریه را نخستین کشوری دانست که ایران با آن توافق تجارت آزاد نهایی کرده و گفت: این توافق از نظر شروع کار برای ما اهمیت فراوانی دارد اما در عرصه عمل اصلاحاتی خواهد داشت. در توافق فعلی تعرفه چهار درصدی برای صادرات در نظر گرفته شده که امیدواریم به صفر برسد و از سوی دیگر ۸۸ کالا نیز استثنا شده‌اند که امیدواریم تعداد آنها نیز کاهش یابد و گامی جدید در مسیر تجارت مشترک برداشته شود. به گفته زادبوم، در برنامه‌ای که برای همکاری‌های تجاری مشترک میان دو کشور در نظر گرفته شده، بناست با همکاری میان اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت، سطح روابط اقتصادی تا سال ۱۴۰۲ به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. وی با اشاره به محدودیت‌هایی که اقتصاد ایران در سال‌های گذشته با آن رو به رو بوده، بیان کرد: در کنار تحریم‌ها، در سال گذشته مشکل شیوع کرونا نیز اوضاع را دشوار کرد و همین امر به کاهش صادرات ایران انجامید. البته در ماه‌های اخیر تلاش شده با وجود کرونا، امکان افزایش صادرات فراهم شود و در این بین افزایش صادرات به سوریه نیز یکی از اولویت‌های قطعی ایران خواهد بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه