روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۳۹۹ دوشنبه ۴ اسفند - شماره 3851

معاون اول رئیس‌جمهوری:

درآمدهای نفتی کشور به سالانه 120 میلیارد رسیده است

 معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: در سال‌های اخیر گاهی درآمدهای نفتی کشور به سالانه ۱۲۰ میلیارد رسیده است، اما در سه سال اخیر هنوز نتوانسته‌ایم به مردم بگوییم که چه فشارهایی بر اصلی‌ترین منبع درآمدی کشور وارد شده است.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، اسحاق جهانگیری، در نشست نخبگان، جوانان و فعالان اجتماعی و فرهنگی کردستان با اشاره به اینکه کشور با مشکلات جدی روبه‌رو است و از مسائلی نظیر تحریم و بیماری کرونا رنج می‌برد، گفت: مدیریت کشور ما در مقابله با کرونا نسبت به کشورهای پیشرفته قابل ارزیابی است و هر محققی می‌تواند آن را ارزیابی و بررسی کند.
وی افزود:‌ باید توجه داشته باشیم مدیریت و مقابله با کرونا در شرایطی بوده که به‌دلیل فشارها و تحریم‌ها دست ما بسته است و یکی از اصلی‌ترین درآمدهای کشور یعنی درآمدهای نفتی کاهش چشمگیری داشته است.
معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در سال‌های اخیر گاهی درآمدهای نفتی کشور به سالانه ۱۲۰ میلیارد رسیده، اما در سه سال اخیر هنوز نتوانسته‌ایم به مردم بگوییم که چه فشارهایی بر اصلی‌ترین منبع درآمدی کشور وارد شده است.
جهانگیری با یادآوری فعالیت خود در کمیسیون بودجه مجلس در دوران نمایندگی گفت: زمانی کل درآمد نفت ۷ میلیارد دلار بود که ۲ میلیارد دلار برای کالای اساسی، ۲ میلیارد دلار برای بنیه دفاعی و ۳ میلیارد دلار برای اداره کشور تعیین می‌شد. در سال ۹۹ که از نظر درآمدهای نفتی وضع خوبی نداشتیم مدیران کشور سینه خود را سپر کردند و محکم پای اداره کشور ایستادند و آبرو، تجربه و دانش خود را در این راه صرف کردند تا حد توان فشارهای کمتری به مردم وارد شود.
وی ادامه داد: در شرایط تحریم به این نتیجه رسیدیم که باید در بنزین و گندم خودکفا شویم و تولید داخلی را تقویت کنیم. در شرایط تحریم به این باور رسیدیم که استان‌های مرزی بهترین و مهم‌ترین سرمایه کشور هستند که به‌عنوان نمونه از همین مرز باشماق به گفته استاندار، ۷ میلیارد دلار صادرات انجام شده است. معاون اول رئیس‌جمهوری درباره انتقاد مطرح شده پیرامون عملکرد صنعت پتروشیمی در کردستان گفت: هدف از ایجاد این صنعت در این منطقه کمک به شکل‌گیری صدها واحد سرمایه‌گذاری پایین‌دستی بود وگرنه ایجاد خط لوله برای اشتغال ۵۰۰ نفر در صنعت پتروشیمی کار منطقی نیست. ما در شورای اقتصاد تکلیف کردیم تا همه واحدهای بزرگ هنگام ساخت و بهره‌برداری 4 درصد از رقم سرمایه‌گذاری را به مسئولیت‌های اجتماعی خود اختصاص دهند. این موضوع وظیفه‌ای است که همه دنیا آن را پذیرفته‌اند و می‌تواند این مسئولیت اجتماعی در موضوع ورزش تجلی یابد. جهانگیری با اشاره به مسائل مطرح‌شده پیرامون مدیریت زنان، از افزایش ۲۶ درصدی مدیریت بانوان در دولت خبر داد و افزود: رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی نظیر هواپیمایی و پتروشیمی از میان بانوان انتخاب می‌شوند.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران:
میدان نفتی خشت سال آینده به تولید می‌رسد
 مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: میدان نفتی خشت در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به تولید زودهنگام می‌رسد و تا پایان سال آینده، توسعه این میدان با تحقق تولید روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت تکمیل می‌شود.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، رامین حاتمی در بازدیدی که از طرح تولید زودهنگام میدان نفتی خشت داشت، با بیان این مطلب افزود: تولید زودهنگام این میدان با راه‌اندازی سه حلقه چاه در نیمه نخست سال آینده عملیاتی می‌شود و نفت تولیدی به‌وسیله خط لوله ۱۰ اینچ به طول ۱۷ کیلومتر به مرکز بهره‌برداری نرگسی ارسال می‌شود. وی گفت: این‌ میدان‌ نفتی، نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با پنج حلقه چاه و تولید ۲۰ هزار بشکه به‌طور کامل وارد چرخه تولید نفت و گاز کشور وارد می‌شود. میدان نفتی خشت یکی از میدان‌های نفتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در گستره فعالیت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در ۱۸۰ کیلومتری شهر شیراز و در حوزه جغرافیایی شهرستان کازرون قرار دارد. بر اساس این گزارش، در بازدیدی که به‌منظور بررسی روند پیشرفت طرح تولید زودهنگام میدان نفتی خشت از این میدان و در ادامه از مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان فارس در کازرون صورت گرفت، فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، فرخ علیخانی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید، سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، جمعی از مسئولان شهرستان کازرون و مدیرعامل شرکت OEID به‌عنوان پیمانکار پروژه نیز حضور داشتند که از محل احداث تأسیسات روسطحی و چاه‌های این میدان نفتی بازدید کردند.
*پیشرفت ۹۰ درصدی طرح توسعه میدان خشت
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه این بازدید گفت: راه‌اندازی میدان خشت، توسعه پایدار مناطق همجوار با این میدان را به‌دنبال دارد.
فریدون عباسی با اشاره به پیشرفت حدود ۹۰ درصدی طرح توسعه میدان نفتی خشت، گفت: اقدام بعدی پس از عملیاتی شدن این میدان، ساخت مرکز پتروپالایشی در مقیاس کوچک در این‌ منطقه است که به این منظور در هماهنگی با وزارت نفت، رایزنی‌هایی با برخی سرمایه‌گذاران داخلی انجام شده است و امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.
*تاکید بر توسعه میدان‌های گازی نفت مناطق مرکزی
وی با اعلام حمایت کمیسیون انرژی از طرح‌های توسعه‌ای وزارت نفت، بر توسعه میدان‌های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز تأکید کرد و گفت: هر منطقه‌ای که منابع هیدروکربوری دارد از جایگاه ویژه‌ای از نظر ثروت‌افزایی برای کشور برخوردار است و توسعه میدان‌های جدید گازی افزون بر افزایش سرمایه‌های اقتصادی کشور، توسعه پایدار مناطق را هم به‌دنبال دارد. به گفته عباسی، تعدادی از این میدان‌ها در حوزه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی قرار دارد که توسعه آنها، استان فارس را به یکی از قطب‌های اصلی تأمین انرژی کشور تبدیل می‌کند.
*تجهیز مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان فارس
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به همکاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با سازمان فنی و حرفه‌ای استان فارس در زمینه راه‌اندازی مرکز آموزش‌های تخصصی صنعت نفت نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به نزدیکی شهرستان کازرون با مراکز اداری و عملیاتی صنعت نفت در استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد، احداث این آموزشگاه حرفه‌ای می‌تواند ضمن تأمین نیازهای آموزشی کارکنان صنعت نفت در این استان‌ها، جوانان جویای کار را هم برای ورود به بازار کار آماده کند. وی ادامه داد: این مرکز با اعطای مدرک معتبر بین‌المللی در حوزه شیرآلات صنعتی و تجهیزات دوار و سایر دوره‌های عمومی صنعت نفت، نقش تأثیرگذاری در تربیت نیروی کار مورد نیاز این صنعت خواهد داشت. تفاهم‌نامه همکاری احداث این مرکز آموزشی اوایل پاییز امسال میان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی به نمایندگی از وزارت نفت و سازمان فنی و حرفه‌ای استان فارس امضا شده بود که در این مدت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نسبت به تجهیز کارگاه‌های آموزشی این مرکز اقدام کرده است.

مدیر پروژه مخازن ذخیره‌سازی نفت خام در طرح گوره - جاسک تاکید کرد؛
توانمندسازی نیروهای بومی در طرح گوره‌-جاسک
 مدیر پروژه مخازن ذخیره‌سازی نفت خام در طرح گوره - جاسک از توانمندسازی نیروهای بومی در این پروژه خبر داد و گفت: هم‌اکنون شاهد فعالیت ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر از افراد بومی در این بخش هستیم.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، عبدالله احمدی عنوان کرد: خوشبختانه ما از همه نیروهای بومی که توان فعالیت داشتند دعوت کردیم و براساس هماهنگی انجام شده با مسئولان اداره فنی‌وحرفه‌ای استان، در حال آموزش نیروهای مورد نیاز برای این طرح هستیم.
وی افزود: این حرکت آموزشی از همان ابتدای اجرای پروژه براساس هماهنگی انجام‌شده با استاندار هرمزگان کلید خورده و آموزش افراد به منظور استفاده از این نیروها در آینده در حال اجراست. مدیر پروژه مخازن ذخیره‌سازی نفت خام در طرح گوره-جاسک اظهار کرد: از جمله بیشترین نیازها در شرایط موجود جوشکار و نیروی کارگری ماهر و فنی است و بسیاری از افرادی که اکنون فعال هستند، آموزش‌دیدگان همین دوره‌های توانمندسازی هستند.
احمدی به استقبال مناسب نیروهای بومی‌ از آموزش و فعالیت در این طرح اشاره کرد و گفت: در بخش مخازن طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک ۷۵۰ نفر مستقیم فعالیت می‌کنند که طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان امسال به ۱۵۰۰ نفر می‌رسد و به‌طور میانگین در ماه به این تعداد ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر افزوده می‌شوند. افزون بر آن ۳ تا ۴ هزار نفر هم غیرمستقیم مشغول فعالیت هستند. وی عنوان کرد: پروژه ساخت مخازن نفتی و تأسیسات جانبی ۲۰ درصد از کل طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک را به خود اختصاص داده که در مرحله نخست مشتمل بر احداث ۲۰ مخزن نفتی فلزی هریک به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه، یک نیروگاه برق ۱۵ مگاواتی و یک واحد تصفیه آب است که در زمینی به مساحت ۱۳۰ هکتار در منطقه جاسک و سواحل مکران در حال اجراست. همه مخازن این پروژه فلزی است و برای ساخت این مخازن نزدیک به ۳۵ هزار تن ورق به‌کار می‌رود، همچنین این مخازن سقف شناور دوجداره دارند.
احمدی توضیح داد: سقف شناور در این مخازن نه تنها مانع از تبخیر نفت می‌شود، بلکه با فشاری که به سطح نفت موجود در داخل مخزن می‌آورد به تخلیه آن از مخزن نیز کمک می‌کند، از ویژگی‌هایی که این مخازن را از دیگر مخازن نفتی موجود در صنعت نفت متمایز می‌سازد، می‌توان به نصب سیستم‌های صاعقه‌گیر در آنها اشاره کرد، همچنین تغییر اقلیم در منطقه و وجود سقف شناور در مخازن، احتمال وقوع آتش‌سوزی در آنها را بالا می‌برد، اما شرکت مهندسی و توسعه نفت با درس‌آموزی از وقایع گذشته، سعی کرده در مخازن نفتی جاسک این ایرادها را برطرف کند و به همین منظور مخازن گوره-جاسک به سیستم صاعقه‌گیر مجهز خواهند شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه