روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۳۹۹ دوشنبه ۲۹ دي - شماره 3827

گزارش کائنات از تغییر مقررات اسکار در بخش فیلم بین‌المللی؛

افزایش شانس سینمای ایران در اسکار 2021

 بنیامین صادقی-  با پایان یافتن زمان ارسال آثار به آکادمی اسکار، این آکادمی بار دیگر به خاطر شیوع ویروس کرونا دست به تغییر مقررات زد و برخی تغییرات اساسی در روند انتخاب نامزدهای بخش فیلم‌های بین‌المللی ایجاد کرد. بر اساس گزارش ددلاین، در حالی که این خبر هنوز از سوی آکادمی اسکار به صورت رسمی اعلام نشده اما منابع داخلی می‌گویند تغییراتی کلیدی در روند انتخاب نامزدهای راه‌یافته به فهرست نهایی اسکار در بخش فیلم بلند بین‌المللی (که سابق فیلم خارجی زبان نامیده می‌شد) ایجاد شده است.
به جای اینکه یک کمیته اصلی متشکل از داوطلبانی از همه شاخه‌ها بخواند ۷ فیلم منتخب خود را به آکادمی معرفی کنند و بعد یک کمیته اجرایی بسیار کوچک‌تر ۳ فیلم به این گروه اضافه و فهرست کوتاهی متشکل از ۱۰ فیلم انتخاب کند و بعد از میان این ۱۰ فیلم ۵ نامزد به عنوان نامزدهای اسکار معرفی شوند، امسال روند دیگری در حال اجراست.
کمیته اصلی امسال تاکنون همه کارهای لازم را برای فاز نخست رای‌گیری انجام می‌دهد و در نهایت به جای ۱۰ فیلم ۱۵ فیلم را وارد فهرست می‌کند.
این راهکار به خاطر شیوع کرونا، در پیش گرفته شده تا احتمال اعمال نظر توسط «کمیته نجات» فیلم‌ها حذف شود و مانع اختلاف‌نظرهایی شود که با حذف برخی فیلم‌های مهم بین‌المللی سال‌های اخیر جنجال ایجاد کرده بود. نادیده گرفتن «شهر خدا» در سال ۲۰۰۲ و «۴ ماه و ۳ هفته و ۲ روز» از رومانی که برنده نخل طلای کن شده بود. بر این اساس از سال ۲۰۰۸، پس از اعلام فیلم هایی که بیشترین تعداد آراء را در شاخه بهترین فیلم بین المللی کسب کرده اند، کمیته اجرایی اسکار بین المللی در جلسه ای پشت درهای بسته با بحث و گفتگو در نهایت فیلم‌های راه یافته به فهرست کوتاه اسکار بین المللی (فیلم غیرانگلیسی زبان) را انتخاب می‌کردند و می‌توانستند فیلم هایی که از نظر آکادمی دور مانده است به فهرست وارد کنند که نمونه آن فیلم «زیبایی بزرگ» بود که مورد تائید آکادمی قرار نگرفت اما توسط کمیته اجرایی اسکار خارجی وارد رقابت شد و به اصطلاح «نجات» یافت و در نهایت نیز برنده این شاخه نام گرفت.
اتفاقاتی از این دست کمیته اجرایی آکادمی را وادار ساخته است تا برای اطمینان از انتخاب بهترین‌های سینمای جهان که معمولاً توسط کمیته بزرگ‌تر نادیده گرفته می‌شدند، این تغییر را اعمال کند.
۹ فوریه (۲۱ بهمن) قرار است لیست نامزدهای بخش فیلم بین‌المللی همراه دیگر گروه‌ها مانند موسیقی، بهترین فیلم‌های کوتاه و مستندها معرفی شوند.
امسال ۹۳ فیلم وارد این رقابت شده‌اند و گفته شده بازترین میدان برای رقابت در سال‌های اخیر را ایجاد کرده است.
فاز دوم از این روند از ۵ تا ۱۰ مارس انجام می‌شود و همه اعضای آکادمی حق رای به فهرست ارایه شده شامل ۱۵ فیلم را دارند تا از این میان ۵ نامزد نهایی اسکار انتخاب شوند. اسامی این نامزدها ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) در کنار همه نامزدهای دیگر اعلام می‌شود.
* شانس سینمای ایران در جوایز اسکار چقدر است؟
قانون جدید آکادمی، می تواند شانس نماینده سینمای ایران برای درخشش در شاخه بهترین فیلم بین المللی اسکار ۲۰۲۱ را افزایش دهد.
امسال بیش از ۹۰ کشور فیلم برگزیده خود را برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین المللی جوایز اسکار به آکادمی معرفی کرده اند و سینمای ایران نیز فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی را پس از نمایش موفق در جشنواره ونیز به عنوان نماینده رسمی خود در این جوایز برگزیده است.
فیلم مجیدی که در بخش رقابتی ونیز ۲۰۲۰ رونمایی شد و یکی از نامزدهای شیر طلایی بود، در نهایت موفق به کسب جایزه «مارچلو ماسترویانی» ویژه برترین بازیگر نوظهور از این جشنواره برای روح الله زمانی شد. حالا با افزایش تعداد فهرست فیلم های کوتاه به ۱۵ فیلم، شانس سینمای ایران نیز برای قرار گرفتن در این فهرست افزایش یافته است.
مجیدی که در سال ۱۹۹۸ به عنوان اولین فیلمساز ایرانی با فیلم «بچه های آسمان» به جمع نامزدهای نهایی شاخه بهترین فیلم خارجی زبان راه یافت امسال نیز این فرصت را دارد تا برای دومین بار، فیلم خود را جمع برترین آثار بین المللی سال سینمابی جهان ببیند.
نشریه ورایتی پیش از این با انتشار فهرستی از ۱۰ شانس برتر کسب جایزه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار نود و سوم، جایگاه نهم را به فیلم «خورشید» به کارگردانی «مجید مجیدی» نماینده ایران در این دوره از جوایز سینمایی اسکار اختصاص داد.
در این پیش بینی، «راند دیگر» به کارگردانی «توماس وینتربرگ» که نماینده دانمارک در این دوره از جوایز اسکار است، به عنوان بخت نخست کسب جایزه اسکار بین‌المللی ۲۰۲۱ معرفی شده و «دیگر اینجا نیستم» ساخته «فرناندو فریاس» (مکزیک)، «دو نفر از ما» اثر «فیلیپو منگتی» (فرانسه)، «خواهر کوچک من» به کارگردانی «استفانی چات» و «ورونیک ریموند» (سوئیس) و «شب پادشاهان» اثر «فیلیپ لاکوت» (ساحل عاج)، «رفقای عزیز» به کارگردانی «آندری کونچالوفسکی» (روسیه)، «کجا می‌روی آیدا؟» ساخته «یاسمیلا ژبانیچ» (بوسنی هرزگوین)، «یک خورشید» ساخته «چانگ مونگ هونگ» (تایوان)، «خورشید» ساخته «مجید مجیدی»(ایران) و «شارلاتان» اثر «آگنیژکا هالند» (چک) به ترتیب دیگر شانس های اصلی این شاخه معرفی شده اند.
«اسکات فینبرگ» تحلیگر جوایز سینمایی از نشریه هالیوود ریپورتر نیز در جدیدترین پیش بینی خود از شاخه بهترین فیلم بین المللی اسکار ۲۰۲۱ فیلم های «راند دیگر» (دانمارک)، «دیگر اینجا نیستم» (مکزیک)، «دو نفر از ما» (فرانسه)، «رفقای عزیز» (روسیه) و «کولکتیو» (رومانی) را ۵ فیلم پیشتاز این شاخه معرفی کرده است و فیلم «خورشید» نماینده سینمای ایران را به همراه فیلم های «شب پادشاهان» (ساحل عاج)، «خواهر کوچک من» (سوئیس)، «سیب ها» (یونان)، «کجا میروی آیدا؟ (بوسنی و هرزگوین)، «شارلاتان» (چک)، «شب» (ایتالیا)، «یک خورشید» (تایوان) و «عامل جاسوس» (شیلی) را از شانس های اصلی حضور در فهرست کوتاه اسکار ۲۰۲۱ در این شاخه معرفی کرده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه