روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۳۹۹ دوشنبه ۲۹ دي - شماره 3827

درج قیمت در سایت‌ها چه تاثیری بر بازار مسکن دارد؟

 چند روزی است که قیمت‌های مسکن مجددا به سایت‌های خرید و فروش بازگشته اما این امر مخالفان و موافقانی دارد. روانشادنیا، کارشناس بازار مسکن در خصوص تاثیر درج قیمت ها بر بازار مسکن تصریح کرد: حذف قیمت‌ها از آگهی‌های فضای مجازی هیچ کمکی به کاهش التهاب بازار نکرده است.
او افزود: آنچه که در نوسانات بازار اثر می‌گذارد، متغیر‌های کلان است و سامانه‌های املاک تاثیر چندانی ندارد.
روانشادنیا تصریح کرد: زمانی که اعلام درج قیمت‌ها در آگهی‌های مسکن و خودرو ممنوع شد هم تاثیری در کنترل قیمت‌ها نگذاشت و شاهد افزایش قیمت ها هم بودیم.
این کارشناس بازار مسکن گفت: میانگین قیمت  هر متر مربع مسکن در اردیبهشت امسال ۱۷ میلیون تومان بود و حالا که قیمت‌ها آزاد شده متوسط قیمت‌ها به ۲۷ میلیون تومان رسیده است.
او بیان کرد: آگهی‌ها در بازار مجازی مسکن بهتر و بیشتر دیده می‌شود و قابل مقایسه است و شفافیت در بازار را بهبود می بخشد. اگر قیمت‌ها درج نشود هزینه‌های مبادله معاملات بیشتر می‌شود.
این کارشناس مسکن بیان کرد: فرهنگ مشاوره املاک باید ارتقاء یابد. همزمان با درج قیمت مسکن در آگهی‌ها باید خدمات مشاور املاک از نظر فنی و خدمات افزایش یابد.
روانشادنیا گفت: آنچه که در نوسانات بازار اثر می‌گذارد، متغیر‌های کلان اقتصادی است و درج قیمت در سامانه‌های املاک تاثیر چندانی بر قیمت ها ندارد.
*اجازه درج قیمت غیر منطقی در آگهی ها داده نمی شود
الفت نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب و کار‌های مجازی نیز در این خصوص گفت: سوال ما این است که حذف قیمت از آگهی‌ها با چه مبنایی صورت گرفته است؟ افزایش قیمت مسکن و خودرو هیچ ارتباطی به درج قیمت در آگهی‌ها ندارد جز اینکه شفافیت در قیمت‌ها را از بین برده است.
 او ادامه داد: در حوزه خودرو، ما به کسانی که قیمت بالاتر از بازار ارائه می‌دهند، اجازه نشر آگهی نمی‌دهیم.
این مقام مسئول بیان کرد: مشکل در این است که اکنون قیمت‌ها به آگهی‌ها بازگشته است اما  اتحادیه خودرو و مسکن کشف قیمت نمی‌کنند.
*درج قیمت امکان فعالیت سوداگران بازار خودرو را فراهم می کند
خسروی، کارشناس خودرو نیز در این خصوص بیان کرد:  تجربه نشان داده که افراد حاضر در این سایت‌ها وقتی که عرضه در اختیار دارند، فعال شده و قیمت سازی می‌کنند.
او ادامه داد: به طور مثال چهارشنبه هفته قبل پژو ۲۰۶ را در چند ساعت ۲۵ میلیون تومان گرانتر کردند و بعد از ۲۴ ساعت، قیمت را به رقم قبل بازگرداندند.
خسروی گفت: در شرایط فعلی کشور و شکنندگی بازار معتقدم تنظیم گری و دخالت دولت باید بیشتر از حالت نرمال باشد.

طرح جاماندگان سهام عدالت در کدام مرحله قرار دارد؟
 سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بررسی و به سرانجام رساندن طرح جاماندگان سهام عدالت نیازمند همکاری قوا است، گفت: با توجه به اینکه اجرای این تصمیم، اقدام بسیار پیچیده‌ای است، بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی را برای اجرایی شدن اعلام کرد.
سهام عدالت که از اردیبهشت ماه سال جاری آزادسازی شد، این فرصت را به دارندگان سهام عدالت داد تا نسبت به مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم سهام خود تصمیم‌گیری کنند.
از همان زمان اعلام شد، افرادی جزو مشمولان سهام عدالت به حساب می‌آیند که در گذشته نسبت به ثبت‌نام در سامانه سهام عدالت اقدام کرده باشند، این افراد می‌توانند نسبت به نحوه دارایی خود مدیریت داشته باشند.
در این میان افرادی بودند که بارها اعلام کردند، دارای برگه‌های سهام عدالت هستند و جزو دارندگان سهام عدالت تلقی می‌شوند و در عین حال مسوولان بارها در این زمینه اعلام کردند که ملاک سهامدار بودن، اطلاعات سیستمی است و افرادی که قادر به ورود سامانه سهام عدالت نیستند نشان‌دهنده آن است که سهامی به آنها تعلق نگرفته است.
این موضوع هجمه‌ای از گلایه ها را میان مشمولان سهام عدالت به دنبال داشت که در این زمینه، مسوولان در واکنش به صحبت دارندگان سهام عدالت اعلام کردند در آینده‌ای نزدیک اقدامات لازم برای جاماندگان سهام عدالت در دستور کار قرار خواهد گرفت و می‌توانند نسبت به دارایی خود مدیریت داشته باشند.
با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته از سوی جاماندگان سهام عدالت، محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در شهریور ماه اعلام کرده بود که طرح ساماندهی سهام عدالت موسوم به جاماندگان در کمیسیون اقتصادی نهایی شد و در نخستین جلسات علنی مجلس در دستور کار بهارستان قرار می‌گیرد.
حال با گذشت حدود هشت ماه از آزادسازی سهام عدالت، همچنان وضعیت جاماندگان سهام عدالت در هاله‌ای از ابهام قرار دارد که در این زمینه سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به آخرین اقدامات صورت گرفته در مجلس برای جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و افزود: مطالبات زیادی در این زمینه از طرف مردم مطرح شده و اعلام کرده‌اند جزو جاماندگان سهام عدالت هستند که در گذشته قادر به ثبت‌نام در سامانه برای دریافت سهام عدالت نبوده‌اند.
حجت‌الله فیروزی اظهار داشت: سامانه در آن زمان در اختیار دولت بود، اکنون مجلس به دنبال راهکار برای افرادی است که از ثبت‌نام سهام عدالت جامانده‌اند.
فیروزی خاطرنشان کرد: اکنون در حال انجام فعالیت‌هایی برای باز کردن سامانه مربوط به سهام عدالت هستیم که در این زمینه باید در این سامانه اقدامی برای تعریف سهام عدالت صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: اگر قرار است افراد به این سامانه اضافه شوند و سهام عدالت به آنها اختصاص یابد، باید اعلام شود که از محل سهام کدام شرکت‌ها قرار است به افراد سهام تعلق گیرد.
وی به نخستین گام برای اجرایی کردن اقدامات مربوط به جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید شرکت‌های دولتی که قرار است سهام آنها به بخش خصوصی واگذار شود، مشخص و اعلام شود که چه میزان از این سهام به بخش سهام عدالت اختصاص می‌یابد تا از این طریق افراد جامانده بتوانند از آن محل سهامدار شوند.
فیروزی ادامه داد: بررسی و به سرانجام رساندن این موضوع نیازمند همکاری مجلس و دولت است که اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به دنبال رفع هر چه زودتر این مشکل و کمک به جاماندگان سهام عدالت هستند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: با توجه به اینکه اجرای این تصمیم، اقدام بسیار پیچیده‌ای است، بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی را برای اجرایی شدن اعلام کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه