روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۳۹۹ دوشنبه ۲۲ دي - شماره 3823

معاون وزیر خارجه کره جنوبی:

اوضاع پیرامون کشتی توقیف شده جدی است

 معاون وزیر امورخارجه کره جنوبی پیش از ترک سئول به مقصد تهران گفت که اوضاع پیرامون نفتکش توقیف شده کره ای جدی است. به گزارش کی بی اس، چوی جونگ کان معاون اول وزیر امورخارجه کره جنوبی سئول را طبق یک برنامه ریزی قبلی به مقصد تهران ترک کرد تا با مقامات ایرانی درباره دارایی های بلوکه شده ایران در کره دیدار کند.وی پیش از آغاز سفر سه روزه خود در جمع خبرنگاران در فرودگاه گفت: از اینکه می دانیم تمام خدمه کشتی ایمن و سلامت هستند، خیالمان راحت است اما اوضاع (پیرامون این کشتی) جدی است.بنابر این گزارش، چوی از طریق قطر وارد ایران می شود و انتظار می رود با همتای خود و سایر مقامات عالی رتبه وزارت امورخارجه ایران دیدار کند و به هیئت کره جنوبی که پیشتر به تهران رفته است، بپیوندد.
وی همچنین به خبرنگاران گفت: امیدواریم که گفت و گوهای عمیق با مقامات ایران انجام دهیم، چه موضوع کنسولی باشد و چه سایر مسائل مهم بین کره جنوبی و ایران. معاون وزیر امورخارجه کره جنوبی افزود: این فرصت خوبی است تا بار دیگر آنچه دولت ایران می خواهد را بشنویم و تشخیص دهیم که ما چه کاری می توانیم در رابطه با پول بلوکه شده (ایران) انجام دهیم و چه کاری را نمی توانیم انجام دهیم . نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران صبح روز دوشنبه در بیانیه ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری هانکوک چیمی خبر داد که حامل هفت هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی بود و به دلیل نقض مکرر پروتکل‌های زیست‌ محیطی در خلیج فارس متوقف شد. سفارت کره جنوبی در تهران روز چهارشنبه سلامت هر 20 خدمه این کشتی را مورد تأیید قرار داد. باتوجه به برنامه سفر هیات  قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی به تهران و بر اساس بازخوانی اخبار منتشر شده در چند روز گذشته از سوی وزارت امور خارجه،  طرف ایرانی برای مذاکرات فشرده و عملیاتی برای حل مشکل منابع مالی ایران در کره با هیات قائم مقام وزیر خارجه این کشور از آمادگی کامل برخوردار است. در عین حال با توجه به نوع برخورد طرف کره جنوبی در آزادسازی منابع مالی ایران در این کشور و براساس فضای رسانه و قرائن موجود پیش بینی می‌شود  که ممکن است طرف کره‌ای بخواهد مذاکرات را به سمت مسائل حاشیه‌ای مانند تغییرات در آمریکا یا کشتی توقیف شده کره‌ای هدایت کند که قطعا در این صورت دستاوردی برای کره نخواهد داشت.

یک کارشناس مسائل منطقه مطرح کرد؛
پشت پرده آشتی قطر و عربستان
 یک کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: آشتی با قطر از سوی سعودی ها بیش از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و ناشی از تحولات بین المللی اتفاق افتاده است.
حسن عابدینی در خصوص تحولات اخیر در منطقه و آشتی قطر و عربستان اظهار کرد: آشتی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر به نظر می رسد بیشتر از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و بنا به ضرورت اتفاق افتاده و ناشی از تحولات بین المللی است.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد شرایط هیچ یک از چالش هایی که بین قطر و رژیم سعودی بوده حل نشده که انتظار داشته باشیم ریشه این مشکل برطرف شده باشد. رژیم سعودی۱۱ پیش شرط برای قطر تعیین کرده بود که در این صورت آماده برقراری ارتباط با آن است که مهمترین این ها قطع ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، قطع شبکه الجزیره، قطع ارتباط با اخوان المسلمین و همچنین تعطیل کردن پایگاه های نیروهای ترکیه در قطر بوده است اما این اتفاق نیفتاده است. این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: از سوی دیگر رژیم سعودی و شخص بن سلمان ولیعهد ماجراجو و بلندپرواز سعودی براساس برخی از اطلاعاتی که بعدا در رسانه ها درز کرد تا مرز اشغال قطر پیش رفت و وعده داد که از طریق جنگ نظامی آن را اشغال کرده است و کشوری مانند بحرین هم با آن همسو شد اما اتفاقی که الان رخ داده می بینیم که بن سلمان، امیر قطر را دعوت کرده و از او استقبال می کند در حالی که به نظر می رسد هیچ یک از شرایط محقق نشده است. عابدینی خاطر نشان کرد: همچنین چیزی به نام شورای همکاری خلیج فارس وجود خارجی ندارد. این شورا متشکل از شش کشور در دوران دفاع مقدس تشکیل شد آن هم برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران تا از رژیم صدام هم حمایت کند اما دیدیم که رژیم صدام کویت را اشغال کرد و پس از آن با سعودی ها سر ناسازگاری گذاشت و به سایر کشورهای خلیج فارس هم ناسزا گفت لذا عملا هیچ گونه قدردانی صورت نگرفت. وی افزود: در حالی که قرار بود این شورا پیگیر ارتش واحد و یا زمینه برای پول واحد فراهم کند اما به نظر می رسد که اکنون در متشنج ترین شرایط موجود قرار دارند. به گونه ای که در این اجلاس نرفتن حاکمان برخی از کشورهای خلیج فارس مانند کویت، بحرین و عمان نشان می دهد که از اتفاق رخ داده دلخوش نیستند. این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه اظهار کرد: بنابراین شاهد بودیم قطر با موافقتی که کرد و حمایتی که ایران از او انجام داد آن هم در زمانی که همه کشورهای خلیج فارس او را تحریم زمینی، هوایی و دریایی کردند، جمهوری اسلامی ایران مرزهای هوایی خود را به روی قطر باز کرد و قطر توانست نفس بکشد لذا به نظر می رسد اقدامات قطری ها بعد از سه سال و نیم جواب داده است. عابدینی خاطر نشان کرد: فراموش نکنیم شرایط بن سلمان در بدترین زمان ممکن است و ناکامی در جنگ ظالمانه علیه یمن سبب شد تا ائتلاف ریاض از بین برود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه