روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر - شماره 3762

کلاغ پر بهتر است یا جریمه نقدی

 مهدی میثمی - پلیس انگلیس از پهپاد برای ردگیری افرادی که در زمان قرنطینه در پارک ملی حضور داشتند استفاده کرده است. اگر پلیس با استفاده از این تکنولوژی نتواند هویت افراد را تشخیص دهد، با استفاده از شبکه CCTV (سیستم تصاویر مدار بسته شهری) که دارای فناوری تشخیص چهره‌اند، می‌تواند افراد متخلف را شناسایی کند.
پلیس شارجه (یکی از شهر‌های امارات متحده عربی) ۱۲۰ اتومبیل گشت را در سراسر شهر برای اجرای قوانین مرتبط با جلوگیری از کرونا مستقر کرده و هر عابری که بدون دلیل موجه و بدون ماسک در خیابان دیده می‌شد را جریمه می‌کرد. این جریمه‌ها به گزارش خلیج تایمز بر روی کات ملی اماراتی یا کارت‌های اقامتی افراد اعمال می‌شدند به این صورت که پلیس گشت افراد را متوقف کرده و از آن‌ها درخواست می‌کرد کارت ملی یا هویتی‌شان را ارائه کنند. اگر دلیل آن‌ها برای حضور در اجتماعات موجه نبود، شماره ملی آن‌ها در سیستم الکترونیک ثبت می‌شد.
 یکی از جریمه‌های اعمال شده از سوی امارات عدم توانایی تمدید کارت ملی یا اقامت در صورت عدم پرداخت جریمه است. جریمه‌ها در صورت تکرار تخلف دو برابر می‌شوند.
شاید عملی‌ترین نحوه مقابله با متخلفان، روش‌هایی باشد که پلیس هند در ماه‌های اول شیوع کرونا به کار برده است. تصاویر متعددی از ایالات مختلف هنوز منتشر شده بود که نشان می‌داد پلیس مردمی که ماسک ندارند یا فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند را در خیابان کتک می‌زند یا مجبور می‌کند کلاغ پر انجام دهند.
روش‌های خلاقانه دیگری که پلیس هند برای تنبیه متخلفان به کار برده بود نیز جالب توجه است. پلیس شهر ریشیکش افراد متخلف را مجبور کرده بود ۵۰۰ بار روی یک برگه کاغذ بنویسند «متاسفم».
 ویدئو‌های دیگری در شبکه‌های اجتماعی از هند دست به دست می‌شود که نشان می‌دهد پلیس افرادی که قرنطینه را ترک کرده‌اند با اقدامی که به «آرتی» معروف است، نشانه‌دار می‌کند تا افراد متخلف را شرمسار کند.
امارات متحده عربی نیز راهکار نسبتا قابل اجرایی برای تنبیه متخلفان در پیش گرفته است. دفتر دادستانی امارات در ماه ژوئن تصاویر افرادی که پروتکل‌های مرتبط با کرونا را رعایت نکرده بودند منتشر کرد و نام آن‌ها را به صورت مخفف اعلام کرد. در پوستر اولیه تصویر ۱۳ نفر از متخلفان منتشر شده بود که مخفف نام، ملیت و میزان جریمه‌ای که باید بسته به نوع تخلفشان بپردازند نیز در آن قید شده بود.
 در بریتانیا نیز جریمه‌های متعددی برای تخلف در اجرای پروتکل‌های بهداشتی تعیین شده است. در برخی موارد پلیس در محل، اعمال قانون می‌کند. برای مثال می‌تواند به افراد دستور دهد که محیط شلوغ را ترک کنند و هرکس که از اجرای این دستور سر باز بزند بازداشت خواهد شد.
 اما همزمان جریمه‌های نقدی نیز برای تخلفات کرونایی در انگلیس در نظر گرفته شده است. ITV در گزارشی درباره نحوه اعمال قانون این جریمه‌ها گفته پلیس افراد متخلف را نگه می‌دارد و افراد باید نام و آدرس محل زندگی شان را به پلیس ارائه کنند در غیر این صورت پلیس می‌تواند آن‌ها را بازداشت کند.
 دولت اسکاتلند نیز قواعدی برای مقابله با متخلفان در نظر گرفته که عملیاتی است. برای مثال اگر گزارشی مبنی بر جمع شدن تعداد بیش از ۱۶ نفر در یک محیط به آن‌ها برسد، پلیس می‌تواند وارد محل شده و افراد متخلف را بازداشت کند.
در بسیاری از کشورها، همه شهروندان دارای اکانت‌هایی در سامانه دولتی‌اند. برای مثال در بریتانیا افراد باید در سامانه gov.uk. هویت شان را ثبت کنند و به این ترتیب از خدمات دولت بهره‌مند شوند. به گزارش سایت جی دی اس، قبل از شیوع کرونا تنها ۳۵ هزار نفر در این سایت ثبت نام کرده بودند، اما بعد از کرونا ۶۴۰ هزار تن به این تعداد افزوده شدند.
 به گزارش سایت دولتی ریچوند، در دوران شیوع کرونا پیامک‌های جعلی به تعداد زیادی از ساکنان ریچموند رسیده که از جریمه آن‌ها به دلیل خروج از خانه خبر می‌داده. مسئولان دولتی این ناحیه مجبور شدند به این پیامک‌ها واکنش نشان داده و اعلام کنند هر پیامک که از سوی یک سازمان دولتی به آن‌ها ارسال شده و درخواست دریافت پول داشته باشد جعلی است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه