روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۳۹۹ چهارشنبه ۹ مهر - شماره 3754

مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران:

تحریم‌ تاثیری بر پایداری صنعت انتقال نفت ایران نداشته است

 مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه هیچ عملیاتی در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با وجود تحریم‌های ظالمانه متوقف نمی‌شود و در صورت ضرورت از کالاهای جانشین استفاده می‌شود.
به گزارش کائنات به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، ابوالقاسم زمانی در این باره افزود: در حوزه تأمین یا تعمیرات بیش از ۹۰ درصد کالاها به لحاظ تعدادی و بیش از ۹۸ درصد به لحاظ ارزشی از مجموع کالاهایی که اداره کالا تأمین می‌کند، اعم از لوله، شیرآلات، توربین‌ها، دیزل‌ها، پمپ‌ها، مواد شیمیایی، ابزار دقیق و لوازم برقی بومی‌سازی شده است. وی با اشاره به همکاری شرکت با تولیدکنندگان داخلی تأکید کرد: ما همکاری بسیار خوبی با تولیدکنندگان و سازندگان قطعات داخلی داریم و در موارد بسیاری زمینه همکاری این تولیدکنندگان با شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی فراهم شده و در چنین شرایطی هیچ‌گاه عملیات انتقال حتی در شرایط سخت مثل جنگ و تحریم متوقف نشده است. زمانی با بیان اینکه ما با افتخار برای اعتلای این شرکت فعالیت می‌کنیم، یادآور شد: با وجود همه تلاش‌هایی که می‌شود، هیچ‌گاه حرکت رو به جلو متوقف نمی‌شود و به‌طور دائم در حال فعالیت و برنامه‌ریزی هستیم تا از طریق تولیدات داخلی کالاهای مورد نیاز شرکت تأمین شود.


صباح زنگنه، کارشناس حوزه اقتصاد سیاسی پاسخ داد:
چرا فاز 11 از ابتدا به ایرانی‌ها واگذار نشد؟
 صباح زنگنه، کارشناس حوزه اقتصاد سیاسی گفت: مباحث برداشت از یک میدان مشترک یک قرص نان نیست که بین خود و همسایه تقسیم کنیم که نه ما از گرسنگی بمیریم و نه همسایه، یک بحث ملی و تامین‌کننده نیاز یک ملت است و جایگاه آن در سطح جهانی و بازار انرژی دنیا است، شوخی‌بردار نیست.
صباح زنگنه درباره انتقادات به واگذاری فاز 11 پارس جنوبی به توتال فرانسه اظهار داشت: پشت استخراج و توسعه یک میدان در حد پارس‌جنوبی مباحث سنگین مالی و سیاسی بزرگ وجود دارد و به لحاظ فنی؛ تکنولوژی‌ و دستاوردهای جدید برای حفاری افقی و عمودی در عمق دریا در این حوزه نیاز است، فاز 11 هم که شرایط ویژه‌تری دارد. باید بپذیریم که تکنولوژی برتر حوزه نفت در اختیار کشورهای غربی است و با توجه به شرایط کنونی کشور و محدودیت‌ها شرکت‌های چینی و روسی هم با شرایط سخت‌تری وارد پروژه‌های ایران می‌شوند. شرکت‌های ایرانی نیز هر چند تجربیات خوبی بدست آورده‌اند اما در مورد پروژه‌ای با شرایط فاز 11 نه  امکانات لازم را دارند و نه به سرمایه و تکنولوژی برتر دسترسی دارند، بنابراین نه انتخاب اول که در آخرین مرحله انتخاب قرار می‌گیرند. زنگنه ادامه داد: البته خودمان ممکن است بتدریج بتوانیم به ساخت تجهیزات دست یابیم و یا را خریداری کنیم اما معمولا به خاطر شرایط تحریم امکان خرید تجهیزات دست اول را نداریم در نهایت باید با چینی‌ها وارد معامله شویم، واقعیت این که آنها هم خارجی هستند و قطعا اعتماد به آنها هم باید مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: واضح است که در انعقاد قرارداد با هر شرکتی چه غربی، چه چینی و روسی نیاز به دقت و حفظ قواعد دارد، جرائم، احتمال تاخیر زمانی و شرایط حقوقی باید محکم نوشته شود و در مورد اینکه قرارداد با توتال تا چه حد قواعد رعایت شده قطعا کارشناسان فن باید دیدگاه خود را ارائه کنند. این شرکت نمونه‌ای از ده‌ها شرکت خارجی است، اینکه با همسایه‌ها زد و بند دارد یا خیر را ما نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم نیاز به بررسی امنیتی دارد. این کارشناس حوزه اقتصاد سیاسی تصریح کرد: علاوه بر فناوری و تکنولوژی، مباحث مدیریت پروژه مطرح است مدیریت یک علم گسترده و فن وسیعی است طراحی مباحث اجرای پروژه باید مکمل هم باشند نه مخرب. شاید حتی بتوان تکنولوژی عالی غربی هم بدست آورد اما زمانی که بدست افراد ناکارامد سپرده شود، نمی‌توان به نتیجه مطلوب دست یافت، بنابراین عناصر تکنولوژی، مدیریت و سرمایه باید کنار هم دیده شوند.
وی گفت: اجرای پروژه؛ ضمانتنامه مالی سنگینی نیاز دارد تا ملزم به تحقق و عملیاتی شود، در چند سالی که پروژه به طول می‌انجامد کارگر باید تامین مالی شود، محصولی که استخراج می‌شود باید پالایش شود، میدان باید توسعه یابد، همه پول و سرمایه نیاز دارد، با وجود سرمایه کار سریع‌تر انجام می‌شود، شرکت ایرانی سرمایه لازم را ندارد، ممکن است پروژه 2 تا 3 ساله را طی 20 سال اجرا کند، اکنون ده‌ها پروژه داریم که به دلیل حقوقی، سرمایه و یا مدیریت معطل مانده است.
زنگنه با بیان اینکه در پروژه پارس‌جنوبی تامین سرمایه بخش اساسی است اما موضوع مهم‌تر بحث سیاسی در دو سطح داخل و بعد اقتصاد سیاسی در منطقه و همسایگان است، خاطرنشان کرد: در میادین مشترک اگر سریع‌تر وارد عمل نشویم، با آزمون و خطا به پروژه ورود کنیم و یا از تکنولوژی‌های مخرب در میدان و چاه‌ها استفاده کنیم نه تنها عقب‌تر رفته‌ایم بلکه همسایگان را به سود بیشتری رسانده‌ایم.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که تاخیر در بهره‌برداری به نفع ملت نیست و از جایگاه‌مان در بازار انرژی حذف خواهیم شد. در پروژه‌های نفتی معمولا مناقصه برگذار می‌شود و شرایط مالی و فنی دارد، اینگونه نیست ما شرکت را انتخاب کرده باشیم، باید بپذیریم که ما با شرایط محدودکننده مواجهیم، زمان انعقاد قرارداد با توتال انتخاب‌های متعددی نداشتیم هر شرکتی که حائز رتبه‌های بالاتر در بعد فنی و مالی بود انتخاب شد و این تصمیم با نظر هیاتی از وزارتخانه‌های متعدد و در سطح ملی و نظام اتخاذ شد نه اعمال‌نظر تنها یک وزارتخانه. این کارشناس حوزه اقتصاد سیاسی تاکید کرد: مباحث برداشت از یک میدان مشترک یک قرص نان نیست که بین خود و همسایه تقسیم کنیم تا نه ما از گرسنگی بمیریم و نه همسایه. یک بحث ملی و تامین‌کننده نیاز یک ملت است و جایگاه آن در سطح جهانی و بازار انرژی دنیا است و شوخی‌بردار نیست. اما اکنون ما با  گرایش‌های سیاسی و جناحی همواره به نفع همسایگان، تاخیر در اجرای پروژه‌ها را منجر شده‌ایم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص):
کلنگ دومین پتروپالایشگاه کشور در کرمانشاه به زمین می‌خورد
 فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) گفت: به مدد الهی کلنگ اولین پتروپالایشگاه صددرصد بومی کشور در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس و با نام مهر خلیج فارس زده شده و کلنگ دومین پتروپالایشگاه نیز بزودی در کنار پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه به زمین می‌خورد.
سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در نخستین گردهمایی هلدینگ مهندسین مشاور قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ، با اشاره به اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به عنوان یک الگو در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در کشور مطرح است، گفت: قرارگاه خاتم تنها یک پیمانکار نیست که به دنبال اخذ کار و درآمد باشد بلکه هرکجا که کشور نیاز داشته باشد، تمامی ظرفیت این مجموعه وارد عمل خواهد شد. فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در تشریح وضعیت کنونی و توطئه‌های دشمنان با استفاده از ابزار تحریم گفت: دشمن تمام توانمندی خود را با استفاده از مسدودکردن کردن منافذ اقتصادی کشور به کار بسته است و بدنبال فشار بر معیشت  مردم است.
*اقتصاد مقاومتی تنها راه ایستادگی در مقابل نظام سلطه
وی ضمن اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در ارتباط با اقتصادی مقاوتی، افزود: رهبر انقلاب نسخه ایستادگی در مقابل نظام سلطه را ارائه کرده است و بارها در ارتباط با جزئیات پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی بیاناتی داشته اند اما خروجی عملکردها هیچ تطبیقی با منویات ایشان ندارد و این نکته از اوضاع اقتصادی کشور هویداست.
محمد ضمن بیان این نکته که چنانچه از ظرفیت‌های عظیم کشور درست و بموقع استفاده شود شاهد کاهش فشار اقتصادی بر مردم خواهیم بود گفت: ظرفیت‌های عظیمی نظیر منابع سوخت فسیلی، معادن و ظرفیتهای کشاورزی و از همه مهم‌تر نیروی انسانی جوان در کشور برخوردار هستیم اما بهره‌گیری از این ظرفیت ها هیچ تناسبی با پتانسیل موجود ندارد.
*کلنگ دومین پتروپالایشگاه بومی کشور به زمین می خورد
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)،  گفت: پتانسیل بزرگی در حوزه بالادستی، میان‌دستی و پایین دستی نفت در کشور وجود دارد که میتواند حجم عظیمی از مشکلات کشور را حل کند اما این امر بدلیل عدم تکمیل زنجیره ارزش در صنعت نفت  مغفول مانده است. وی، ادامه داد: به مدد الهی کلنگ اولین پتروپالایشگاه صددرصد بومی کشور در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس و با نام مهر خلیج فارس زده شده و کلنگ دومین پتروپالایشگاه نیز بزودی در کنار پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه به زمین می‌خورد. محمد در توضیح تغییر شیوه مدیریت و سازوکار قرارگاه خاتم الانبیاء گفت: تغییر سازوکار هدایت قرارگاه امری دشوار بود، که با همدلی مدیران به ثمر نشست و بعد از 30 سال، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء صاحب یک ساختار نو و علمی و متناسب با مبانی اقتصاد مقاومتی شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه