روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1405 چهارشنبه 6 آبان - شماره 5178

۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر بیکار هستند

خطر حذف4/1میلیون شغل تا پایان سال

   معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از خروج یک میلیون و ۱۵۰ هزار بیمه‌شده اجباری از بازار کار رسمی در فاصله اسفند تا پایان مرداد ۱۴۰۵ و ورود ۳۰۰ هزار نفر به فهرست بیمه بیکاری خبر داد و اعلام کرد: در صورت تداوم رشد اقتصادی منفی، تا پایان سال بین ۱.۲ تا ۱.۴ میلیون شغل از بازار کار کشور حذف خواهد شد.
وی گفت:تا پیش از شروع جنگ، از مجموع ۶۵ میلیون نفر جمعیت در سن کار و با نرخ مشارکت اقتصادی حدود ۴۰ درصدی، نزدیک به ۲۵ میلیون نفر (حدود ۲۴ میلیون و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر) شاغل در بازار کار داشتیم که حدود ۵۴ درصدشان در بخش غیررسمی و ۴۶ درصد در بخش رسمی فعالیت می‌کردند. در کنار این جمعیت، حدود ۲ میلیون نفر نیز بیکارِ قطعی داشتیم که در جست‌وجوی شغل بودند. در حال حاضر، از آنجا که بخشی از تغییرات بازار کار جنبه فصلی دارد، برای ارائه عدد نهایی باید تا پایان سال صبر کرد؛ اما اگر بخواهیم همین امروز به صورت نقطه‌به‌نقطه وضعیت را بسنجیم، بیش از یک میلیون شغل از دست رفته است. به عبارت دیگر، جمعیت شاغلان کشور از حدود ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، در انتهای بهار ۱۴۰۵ به حدود ۲۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد و جمعیت ریزش‌کرده به همان ۲ میلیون بیکارِ قبلی اضافه شده و حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر خواهد شد.
ما برای رصد بازار کار غیررسمی، الگوریتم‌های هوشمندی طراحی کرده‌ایم که در تعامل با بانک مرکزی و با رعایت کامل اصول محرمانگی و حریم خصوصی، «رفتار مالی» افراد حاضر در سن کار را که نامشان در لیست‌های بیمه‌ای بخش رسمی وجود ندارد، تجزیه و تحلیل می‌کند. این مدل با بررسی تراکنش‌ها و گردش مالی کلان، الگوها را تفکیک می‌کند تا مشخص شود آیا ورودی مالی یک فرد ناشی از سود سرمایه و فعالیت‌های تجاری خاص است، و یا الگوی واریزی‌ها نشان‌دهنده وجود یک «رابطه مزدبگیری و کار در بخش غیررسمی» است؛ اعم از اینکه فرد فریلنسر باشد، کارگر غیررسمی با شغل مستمر یا مقطعی باشد، در قالب خوداشتغالی فعالیت کند و یا در یک کسب‌وکار خانوادگی مشغولبه کار باشد.  با اتصال خروجی این مدل که ضریب خطای بسیار پایینی دارد به پایگاه اطلاعاتی «نظام جامع بازار کار» (LMS)، برای نخستین بار امکان شناسایی دقیق شاغلان غیررسمی فراهم می‌شود که در زمان وقوع شوک‌های اقتصادی، ابزار بسیار کارآمدی برای سنجش واقعی ریزش‌ها و هدفمند کردن سیاست‌های حمایتی خواهد بود. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه