روش های ضد تورمی
نیکی قمصری- برای مقابله با تورم، اتخاذ راهکارهای متنوعی از جمله سیاستهای پولی و مالی، اصلاحات ساختاری در اقتصاد، تقویت تولید ملی، مدیریت نرخ ارز و گسترش همکاریهای بینالمللی توصیه میشود. همچنین، سرمایهگذاری در داراییهای امن مانند طلا و اوراق بهادار و مدیریت هوشمندانه هزینهها میتواند به حفظ ارزش پول و کاهش اثرات تورم کمک کند.
تورم به عنوان یک مالیات غیر مستقیم از مردم در نظر گرفته می شود. تاثیر منفی آن را بیشتر قشر فقیر جامعه احساس می کنند. به عبارت دیگر، کمترین هزینه آن بر دوش ثروتمندان جامعه است. به زبان ساده تر، تورم به عنوان مالیات غیر مستقیمی تعریف می شود که بخش زیادی از آن را باید قشر کارگر و فقیر جامعه پرداخت کنند. این امر به نفع قشر مرفه جامعه تمام می شود. با افزایش تقاضای پولی برای یک محصول نسبت به تولید، تورم ایجاد می شود.
تورم باعث می شود تا قیمت کالاهای اساسی به میزان قابل توجهی افزایش یابد. به عبارت دیگر، مردم باید برای خرید کالاهای مورد نیاز خود بیشتر هزینه کنند. این افزایش قیمت بر اقشار پایین و متوسط جامعه فشار وارد می کند. در بسیاری ازنظریه ها، تورم به عنوان افزایش قیمت و برگشت ناپذیری آن تعریف می شود. بسیاری از اقتصاددان ها معتقدند که تورم را می توان با برابری رشد دستمزدها با رشد بهره وری در اقتصاد مهار کرد. البته، مهار تورم به این سادگی امکان پذیر نیست. با این وجود، عدم کنترل تورم موجب فروپاشی اقتصاد هر جامعه می شود.
با توجه به اهمیت مقابله و غلبه بر تورم در رشد اقتصاد هر کشور، روش های مختلفی برای مقابله با این مشکل ارائه شده اند. برخی از این روش ها بسیار کارآمد هستند در حالی که برخی دیگر به عنوان راه حل های کوتاه مدت شناخته می شوند. در ادامه، به توضیح مختصر برخی از مهم ترین روش های کوتاه مدت و بلندمدت مقابله با تورم می پردازیم.
حمایت از بخش خصوصی همواره به عنوان یک راهکار کلیدی برای مهار تورم و بهبود شرایط اقتصادی عنوان می شود. اساس خصوصی سازی شرکت های دولتی، کوچک کردن دولت است. کوچک سازی دولت موجب کاهش هزینه ها می شود. به این ترتیب، حجم نقدینگی و فشارهای تورمی نیز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. خصوصی سازی تنها با تغییر شرایط حاکم بر شرکت های دولتی امکان پذیر است. در چنین شرایطی، بنگاه های اقتصادی خاصیت ضد تورمی خواهند داشت.
برخلاف تصور عموم، کاهش نرخ بهره بانکی به هیچ عنوان راهکار مناسبی برای مهار تورم نیست. کاهش نرخ بهره بانکی باید بعد از کاهش نرخ تورم انجام شود. کشور فعلاً در چنین شرایطی به سر نمی برد. به همین دلیل است که بانک مرکزی پیشنهاد می کند تا سود سپرده های سرمایه گذاری به صورت رقابتی تعیین شود. البته، سقف رقابت بانک ها توسط بانک مرکزی تا 20 درصد انتخاب شده است.
امروزه، بسیاری از بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ کشور با سرمایه های مردمی به چرخه تولید ر می گردند. به عبارت دیگر، بنگاه های اقتصادی از سرمایه های سرگردان مردم با سود توافقی برای بقای خود استفاده می کنند. البته، اعتمادسازی بین بنگاه های اقتصادی و مردم توسط دولت و سیستم بانکی انجام می شود.
قرار دادن کالاهای سرمایه ای در اختیار مردم، یکی از کارآمدترین روش های جمع آوری نقدینگی به حساب می آید. این کار نیاز به پیش پرداخت مناسب دارد. این راهکار نه تنها نقش مهمی در مهار تورم دارد بلکه موجب افزایش درآمد و کاهش نرخ بیکاری نیز می شود. به طور کلی، جمع آوری نقدینگی به هر طریقی با کاهش تورم همراه است.
فوت یک نفر؛
مهار آتشسوزی
پالایشگاه آبادان
آتشسوزی واحد ۷۰ پالایشگاه نفت آبادان به طور کامل مهار شد.
بنابر اعلام شرکت پالایش نفت آبادان در روز شنبه ۲۸ تیر، با تلاش بیوقفه تیمهای عملیاتی و امدادی آتشسوزی واحد ۷۰ پالایشگاه نفت آبادان به طور کامل مهار شد. تولید پالایشگاه با بهرهگیری از ظرفیت خالی دیگر واحدها، پایدار و بدون اختلال در جریان است.
براساس بررسیهای اولیه فنی، علت بروز حریق به نشتی یکی از پمپهای واحد ۷۰ بازمیگردد و هیچگونه شواهدی از خرابکاری یا دخالت عوامل انسانی تا این لحظه مشاهده نشده است.
متاسفانه این حادثه منجر به فوت یک نفر از نیروهای پالایشگاه آبادان شد.
پیگیری دقیق ابعاد حادثه و دلایل وقوع آن همچنان در دستور کار قرار دارد و اطلاعات تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد شد.