روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 يکشنبه 29 تير - شماره 4873

قوه قضاییه:

ارسال پرونده تتلو به دادسرا به منظور اجرای حکم، صحت ندارد

 بر اساس اعلام قوه قضاییه اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است و اجرای قریب‌الوقوع حکم او صحت ندارد. قوه قضاییه اعلام کرد:
اخیرا خبری در رابطه با ارسال پرونده امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو به اجرای احکام به منظور اجرای حکم از سوی یکی از بستگان وی در فضای مجازی منتشر شده است.  در رابطه با این شایعه، پیگیری‌ها نشان می‌دهد، خبر اجرای قریب‌الوقوع حکم تتلو صحت ندارد و پرونده فرایند حقوقی و قضایی خودش را طبق قانون طی می‌کند. و هیچ اتفاق جدیدی در جریان رسیدگی به این پرونده رخ نداده است و اخبار منتشر شده در خصوص ارسال پرونده به اجرای احکام دادسرا به منظور اجرای حکم، صحت ندارد.

زاکانی:
برای شرایط بحران
باید ابنیه زیرسطحی در تهران بسازیم
 شهردار تهران با بیان اینکه ایستگاه های مترو برای کاربری پناهگاه ساخته نشده است، گفت: برای شرایط بحرانی به جز تجهیز ایستگاه های مترو، باید ابنیه‌های زیرسطحی بسازیم. علیرضا زاکانی با بیان اینکه ایستگاه های مترو در تهران  برای اینکه به عنوان پناهگاه هم استفاده شود، ساخته نشده است، اظهار کرد: من خودم از ایستگاه ها بازدید کردم و تمهیداتی(در ۱۲ روز جنگ) در نظر گرفتیم تا بتوانیم خدماتی به مردم ارائه کنیم. خلاءهایی نیز پیدا کردیم که الان در حال جبران هستیم که اگر خدای ناکرده اتفاقی بیفتد، از همه ظرفیت‌های خود به عنوان پناهگاه استفاده کنیم. وی درباره امکان ساخت پناهگاه در تهران، گفت: از پناهگاه های موجود در تهران که از قبل بوده و باید بازسازی شود، بازدید کردم. باید به سمت ساخت ابنیه زیرسطحی حرکت کنیم که این ابنیه کاربری های مختلف از جمله پارکینگ داشته باشد و اقتضائاتی را ببینیم که در شرایط بحران، مردم با ایمنی از آن استفاده کنند.

شهردار منطقه ۱۳ تهران عنوان کرد؛
ساختمان‌های ناایمن تهدید پنهان بحران هستند
 شهردار منطقه ۱۳ تهران با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ روزه و لزوم بازنگری در نحوه مواجهه با بحران‌های شهری، ساختمان‌های نا ایمن و مراکز درمانی فاقد ایمنی لازم را «تهدیدهای پنهان اما جدی» خواند.
امیرمحمد نوری در صد و دوازدهمین جلسه کمیته ایمنی و مدیریت بحران پایتخت که منطقه ۱۳ تهران برگزار شد با تأکید بر اینکه بحران اخیر نقاط قوت و ضعف مدیریت شهری را آشکار کرد، گفت: اگرچه این بحران به‌ سرعت مهار شد اما تجربه آن نشان داد که باید برای سناریوهای بسیار شدیدتر از امروز آمادگی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه برخی چالش‌های ساختاری مانند ساختمان‌های ناایمن یا بیمارستان‌های در معرض خطر می‌توانند در بحران‌های آتی مشکل‌ساز شوند، اظهار کرد: این موارد به ظاهر کوچک هستند؛ اما در زمان بحران می‌توانند به نقاط آسیب‌پذیر کلیدی تبدیل شوند و نباید از کنار آن‌ها ساده عبور کرد. نوری با تأکید بر لزوم تقویت ساختار مانیتورینگ اطلاعات شهری، افزود: در بحران اخیر، دسترسی گسترده به داده‌ها از طریق مانیتورینگ، مزیت بود؛ اما می‌تواند در صورت آسیب‌پذیری به نقطه‌ ضعف تبدیل شود و لازم است این بخش نیز بازبینی شود.

نماینده اهواز در مجلس مطرح کرد:
درگیری شهرهای خوزستان
با آلاینده‌های خطرناک آتش‌سوزی هورالعظیم
 نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به ادامه‌دار شدن آلودگی ناشی از دود آتش‌سوزی‌های بخش عراقی هورالعظیم هشدار داد و گفت: در صورت تداوم این وضعیت، از ابزار قانونی استفاده خواهیم کرد. سید محسن موسوی‌زاده اظهار کرد: منتقد بی‌تفاوتی نهادهای مسئول، به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به آلودگی سنگین ناشی از سوختن تالاب هورالعظیم هستیم. مدت‌ها است که مردم خوزستان به ویژه در شهرهای اهواز، حمیدیه، سوسنگرد، هویزه و بستان با دود غلیظ و آلاینده‌های خطرناک ناشی از آتش‌سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم درگیر هستند. وی افزود: دود ناشی از آتش‌سوزی‌های هورالعظیم هوا را به شدت آلوده کرده و سلامت هزاران نفر را به خطر انداخته است اما هیچ اقدام موثر و عملی از سوی سازمان محیط زیست دیده نمی‌شود.  موسوی‌زاده ادامه داد: در مواجهه با بحران‌ها شاهد سیاست دوگانه مسئولان هستیم؛ اگر چنین آلودگی و بحرانی در استان‌های دیگر کشور رخ داده بود، بلافاصله شاهد واکنش‌های گسترده، حضور میدانی مسئولان و پوشش خبری در رسانه‌های ملی بودیم اما گویا از نگاه برخی مسئولان، آلودگی هوا در خوزستان به یک موضوع عادی تبدیل شده است و مردم این استان باید با دود و بیماری زندگی کنند. وی با اشاره به اینکه مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی افزایش نگران‌کننده دارد، گفت: افزایش چشمگیر بیماران تنفسی، نتیجه‌ مستقیم سهل‌انگاری و بی‌تفاوتی سازمان حفاظت محیط‌زیست است. نمی‌توان سلامت مردم را قربانی بی‌برنامگی و بی‌مسئولیتی کرد. نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و اراده‌ای جدی برای مهار و مدیریت آلودگی هوا دیده نشود، ما به عنوان نمایندگان مردم، از همه ابزارهای قانونی برای استیفای حقوق شهروندان خوزستانی استفاده خواهیم کرد. وی بیان کرد: خوزستانی‌ها حق دارند نفس بکشند. سلامت آن‌ها خط قرمز ما است. اگر سازمان‌های مسئول توان مدیریت بحران را ندارند، باید پاسخگوی مردم و مجلس باشند.

معاون بهزیستی کشور:
اورژانس اجتماعی سالانه به بیش‌از یک‌میلیون نفر خدمات روانی و اجتماعی ارائه می‌دهد
 معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به ضرورت توسعه اورژانس اجتماعی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفت: اورژانس اجتماعی سالانه به بیش از یک میلیون نفر خدمات روانی و اجتماعی ارائه می‌دهد و نقش کلیدی در کاهش پرونده‌های قضایی دارد.
سیدحسن موسوی‌چلک، در دیدار با مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان با ارائه گزارشی از خدمات بهزیستی کشور در زمینه سلامت اظهار کرد: براساس گزارش‌ها، سازمان بهزیستی در حال حاضر در ۳۸۱ شهر کشور اورژانس اجتماعی دارد، اما زیرساخت‌های موجود کافی نیستند، زیرا آخرین خرید خودروهای اورژانس اجتماعی مربوط به سال ۱۳۹۱ بوده و در حال حاضر تنها ۳۰۰ خودرو در سطح کشور فعال است، در حالی که نیاز کنونی به ۵۰۰ خودروی جدید احساس می‌شود.
وی افزود: در قانون توسعه برنامه هفتم، ماده ۸۵ به توسعه اورژانس اجتماعی اختصاص یافته و وزارت کشور مسئول هماهنگی اجرای آن است، با این حال، کمبود منابع مالی و تغییر اولویت‌ها پس از جنگ، چالش‌های پیش‌رو را افزایش داده است.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور بیان کرد: استان اصفهان به‌عنوان پیشگام در اجرای برنامه‌های اورژانس اجتماعی شناخته می‌شود؛ این در حالی است که اولین خودروی اورژانس اجتماعی در سال‌های گذشته در این استان راه‌اندازی شد و ما امیدواریم با حمایت استانداری‌ها و همکاری وزارت کشور، گام‌های مؤثری برای تقویت این نهاد حیاتی برداشته شود.
 نیاز فوری به حمایت از اورژانس اجتماعی توسط شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها
موسوی‌چلک گفت: در نشستی که با مسئولان استانی و نمایندگان سازمان بهزیستی استان اصفهان داشتیم بر لزوم حمایت بیشتر از برنامه‌های اورژانس اجتماعی و کاهش چالش‌های پیش‌رو تأکید شد.
به گزارش اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، شنبه ۲۸ تیر وی با اشاره به نقش حیاتی اورژانس اجتماعی در مدیریت بحران بیان کرد: اورژانس اجتماعی در بحران هایی همانند جنگ و انتقال به موقع کودکان شیرخوارگاه وظیفه مهمی دارد و این در حالیست که در این بحران اخیر پیش از حمله موشکی، خواستار تسهیل فرایند جذب نیرو و تأمین منابع شدیم.  معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور اضافه کرد: در پی جنگ ۱۲ روزه اخیر، اهمیت اورژانس اجتماعی و نقش حیاتی آن در مناطق درگیر بیش از پیش آشکار شد و مسئولان سازمان بهزیستی با اشاره به استقرار سریع اورژانس اجتماعی تنها سه ساعت پس از آغاز حملات، بر ضرورت توسعه این نهاد تأکید کردند.  وی اعلام کرد: با وجود تلاش‌های سه‌ساله برای جذب ۱۲۰۰ نیروی جدید، هنوز مجوزهای لازم صادر نشده است و این در حالی است که اورژانس اجتماعی سالانه به بیش از یک میلیون نفر خدمات روانی و اجتماعی ارائه می‌دهد و نقش کلیدی در کاهش پرونده‌های قضایی دارد.  موسوی‌چلک هشدار داد: آسیب‌های اجتماعی در حال افزایش است و سن ابتلا به آن پایین‌تر آمده است و در این زمینه ما خواستار همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی، به ویژه استانداری و وزارت کشور، برای بهبود شرایط هستیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه