روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1404 يکشنبه 29 تير - شماره 4873

ارزیابی ۸ نهاد اطلاعاتی آمریکا از شکست ترامپ در حمله به ایران

غنی‌سازی می‌تواند از سر گرفته شود

 آمریکا مدعی است که هدف از حمله به ایران، نابودی تأسیسات هسته‌ای به‌منظور جلوگیری از دستیابی به سلاح اتمی بود. رئیس‌جمهور آمریکا بارها اعلام کرد که هسته‌ای ایران «به‌طور کامل نابود شده است.» اما گزارش نهادها و مقامات اطلاعاتی آمریکا، نتایج دیگری را مطرح می‌کند.
1. جدیدترین ارزیابی اطلاعاتی:شبکه ان‌بی‌سی نیوز در گزارشی اختصاصی نوشت: «ارزیابی جدید ایالات‌متحده نشان می‌دهد حملات هوایی آمریکا، فقط یکی از سه سایت هسته‌ای را تخریب کرده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، طرح نظامی برای حملات جامع به برنامه هسته ایران که می‌توانست چند هفته طول بکشد را، رد کرد.»  ان‌بی‌سی تأکید کرد: «طبق ارزیابی اخیر، غنی‌سازی می‌تواند چند ماه آینده از سر گرفته شود.» مقامات آمریکایی می‌گویند که دلیل مخالفت ترامپ با طرح حمله گسترده‌تر، ترس از درگیری در یک جنگ عمیق و تلفات زیاد بود.
2. مشاور امنیت ملی سابق:جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت بایدن بود. او در آخرین سخنان خود اشاره کرد که حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، نتیجه‌بخش نبود. سالیوان معتقد است یک ایران ضعیف که توان هسته‌ای آن به‌وسیله توافق برای دهه‌ها قفل شود، مطلوب است. اما این حمله توان هسته‌ای ایران را برای مدتی محدود به عقب انداخته است.
3. آژانس اطلاعات دفاعی ایالات‌متحده (DIA):پس از حمله به تأسیسات هسته‌ای، «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» یکی از اولین نهادهایی بود که ارزیابی خود در این زمینه را ارائه داد. این آژانس در واکنش به ادعای نابودی کامل هست ای ایران، اعلام کرد: «تنها 3 تا 6 ماه به عقب‌افتاده است.»سه منبع مطلع آمریکایی گفته‌اند که ایران در نطنز، تونل‌هایی دارد که حتی بمب‌های سنگر شکن 15 تنی GBU-57 نمی‌تواند به آنجا نفوذ کند.
4. وزیر خارجه بایدن:آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه دولت بایدن در مصاحبه اخیر خود گفت: «ایران تصمیم نداشت برنامه هسته‌ای خود را تسلیحاتی کند. اما اکنون(بعد از حمله به تاسیاست هسته‌ای) این خطر وجود دارد که ممکن است ایران، این تصمیم را بگیرد. برنامه هسته‌ای خود را در اعماق زمین ببرد و تصمیم به تسلیحاتی کردن آن بگیرد.» این موضوع نشان می‌دهد که نه‌تنها هسته‌ای ایران نابود نشده، بلکه حتی توان ساخت بمب اتم در کوتاه‌مدت را هم دارد.
5. ارزیابی سنتکام:فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در منطقه(سنتکام) در ارزیابی اولیه خود گفته بود که حملات هوایی آمریکا، سایت‌های هسته‌ای ایران را نابود نکرده است. بر اساس این گزارش، اجزای اصلی برنامه هسته‌ای نابود نشده و فقط برای چند ماه به تأخیر افتاد.
6. نیویورک‌تایمز و یافته‌های طبقه‌بندی‌شده
نشریه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی تاکید کرد: «یافته‌های طبقه‌بندی‌شده نشان می‌دهد که حمله آمریکا، ورودی‌های تأسیسات را مسدود کرده؛ اما ساختمان‌های زیرزمینی آن‌ها را فرونریخته است.»
7. گزارش جدید واشنگتن‌پست: واشنگتن‌پست نیز در این زمینه گزارش داد: «اطلاعات مربوط به خسارات ایران نشان می‌دهد که دو سایت هسته‌ای نابود نشده‌اند. مقامات آمریکایی که در جریان ارزیابی اطلاعاتی از عملیات «چکش نیمه‌شب» قرار گرفته‌اند، هشدار می‌دهند که ادعای تخریب کامل، ممکن است اغراق‌آمیز باشد.»
8. سناتورهای آمریکایی: مقامات ارشد دولت دونالد ترامپ، ازجمله وزیر دفاع پت هگست، وزیر امور خارجه مارکو روبیو، رئیس سیا جان رتکلیف و رئیس ستاد مشترک ارتش ژنرال دن کین، جلسه‌ای محرمانه با سناتورهای آمریکایی برگزار کردند تا جزئیات حملات اخیر آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران را تشریح کنند. اما پس از این جلسه، جمعی از سناتورها ادعاهای دولت ترامپ درباره نابودی برنامه هسته‌ای ایران را به چالش کشیدند و تأکید کردند که حملات اخیر تنها چند ماه این برنامه را به تعویق انداخته است. .
کریس مورفی در این باره گفت: «به نظر می‌رسد ما تنها چند ماه برنامه هسته‌ای ایران را به عقب انداخته‌ایم. ادعاهای رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه ما این برنامه را کاملاً نابود کرده‌ایم، درست نیست.»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه