روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 چهارشنبه 18 تير - شماره 4866

دبیر شورای فرهنگ عمومی مطرح کرد؛

۱۲ راهبرد فرهنگی برای وضعیت «نه جنگ، نه صلح»

 دبیر شورای فرهنگ عمومی با بیان اینکه با وجود توقف رسمی جنگ، اما کشور در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» به سر می‌برد، گفت: اکنون فضایی خاکستری بر زندگی مردم سنگینی می‌کند. در چنین شرایطی، شورای فرهنگ عمومی می‌تواند نقش کلیدی در حفظ آرامش، انسجام اجتماعی، افزایش تاب‌آوری و هدایت افکار عمومی ایفا کند.
قادر آشنا در هشتصد و سی و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به شرایط بحرانی اخیر، تأکید کرد: ایران بار دیگر ناخواسته وارد جنگی تحمیلی با رژیم صهیونیستی شده‌ است؛ جنگی ترکیبی که با استفاده از روش‌ها و ابزارهای متنوع نظامی، سیاسی، اطلاعاتی، سایبری (هوش مصنوعی)، شناختی (روانی)، رسانه‌ای و اقتصادی و با همکاری آمریکا و جهان غرب، کشور را هدف قرار داده است.
وی افزود: اگرچه جنگ به‌طور رسمی متوقف شده، اما کشور در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» به سر می‌برد؛ فضایی خاکستری که بر زندگی مردم سنگینی می‌کند. در چنین شرایطی، شورای فرهنگ عمومی می‌تواند نقش کلیدی در حفظ آرامش، انسجام اجتماعی، افزایش تاب‌آوری و هدایت افکار عمومی ایفا کند.
آشنا با اشاره به برنامه راهبردی و عملیاتی تدوین‌ شده در دبیرخانه شورا خاطرنشان کرد: این برنامه با هدف مدیریت فرهنگی تبعات جنگ، بر پایه تجارب و منابع گوناگون طراحی شده و با توجه به ویژگی‌های زیست‌بومی استان‌ها و شهرستان‌ها، قابلیت تکمیل و به‌روزرسانی دارد.
وی درباره اهداف این برنامه توضیح داد: تدوین و اجرای برنامه‌هایی با رویکرد فرهنگی در بازه زمانی کوتاه‌مدت برای ارتقای تاب‌آوری عمومی، هدف اصلی این طرح است. کاهش اضطراب عمومی و حفظ آرامش نسبی، تقویت همبستگی اجتماعی و هویت ملی، ارتقای سواد رسانه‌ای برای مقابله با جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن، افزایش امید و تقویت روحیه مقاومت، از جمله اهداف فرعی این برنامه به شمار می‌رود. بنابر اعلام روابط عمومی و اطلاع‌رسانی شورای فرهنگ عمومی کشور، مشاور وزیر به تشریح ۱۲ راهبرد اصلی شورای فرهنگ عمومی کشور در زمینه مدیریت فرهنگی پرداخت و گفت: این راهبردها با هدف تقویت تاب‌آوری اجتماعی تدوین شده و اجرای عملیاتی آن نیازمند ایجاد قرارگاه فرهنگی جنگ است. این قرارگاه به‌عنوان یک زیرساخت اساسی، با مشارکت فعال دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی می‌تواند آثار مثبت و گسترده‌ای در جامعه به‌جا بگذارد. در بخش دیگر این جلسه که با ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور سایر اعضای شورا تشکیل شد، راهبردها و برنامه‌های مربوط به سرمایه اجتماعی با تأکید بر مؤلفه "اعتماد عمومی" مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رضا بابک:
متاسفانه هنوز
ناشری دغدغه‌مند
 برای چاپ خاطراتم پیدا نکردم
 رضا بابک گفت: تا امروز مجموعه‌ای از خاطرات، آثار مکتوب و فیلم تئاتر را گردآوری کرده‌ام که امیدوارم با همراهی اداره کل هنرهای نمایشی منتشر شود. متأسفانه هنوز ناشری دغدغه‌مند در این حوزه نیافته‌ام. در آستانه روز ادبیات کودک و نوجوان، رضا مردانی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل رضا بابک، از چهره‌های ماندگار تئاتر و تلویزیون کودک و نوجوان، با این هنرمند پیشکسوت دیدار و گفتگو کرد.  در این دیدار صمیمانه، مردانی با تأکید بر جایگاه ویژه‌ رضا بابک در حافظه هنری و فرهنگی جامعه، گفت: استاد بابک نه‌تنها بخشی از تاریخ تئاتر سینما و تلویزیون کودک این سرزمین هستند، بلکه آموزگاری بزرگ در عرصه اخلاق هنری نیز به شمار می‌روند. حفظ و ثبت تجربه‌های ایشان، وظیفه‌ای فرهنگی و ضروری است.
مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از آثار هنرمندان پیشکسوت افزود: اداره‌کل هنرهای نمایشی آماده است از تألیف، مستندسازی و انتشار آثار ایشان حمایت کند تا این تجربیات ارزشمند در اختیار نسل‌های آینده قرار گیرد.
رضا بابک با نام بردن از هنرمندان پیشکسوت از جمله خانم مرضیه بروند و احترام برومند، زنده یاد پرویز فنی‌زاده، داوود رشیدی و محمد علی کشاورز که عمر کاری‌شان را وقف تولید آثار فرهنگی کردن یاد و خاطرشان را زنده کرد و همچنین ضمن قدردانی از توجه اداره‌کل هنرهای نمایشی، به مرور فعالیت‌های خود در حوزه کودک و نوجوان پرداخت و گفت: تا امروز مجموعه‌ای از خاطرات، آثار مکتوب و فیلم تئاتر را گردآوری کرده‌ام که امیدوارم با همراهی اداره کل هنرهای نمایشی منتشر شود. متأسفانه هنوز ناشری دغدغه‌مند در این حوزه نیافته‌ام.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه