روزنامه کائنات
5

گزارش

1404 چهارشنبه 18 تير - شماره 4866

کائنات به بهانه عصبانیت تندروها از مصاحبه پزشکیان گزارش می دهد

زمان غنی‌سازی‌ سیاست‌ورزی ملی

  اسفندیار کسرایی- مسعود پزشکیان در گفت‌وگویی با تاکر کارلسون خبرنگار آمریکایی مواضع کشورمان در خصوص همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی و شرایط ایران برای از سرگیری احتمال مذاکرات با آمریکا را تشریح کرد.
او گفت: امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفت‌و‌گو. نباید در میانه گفت‌و‌گو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد.
پزشکیان همچنین گفت: ما بر سر میز مذاکره بودیم. در حال گفت‌و‌گو بودیم و رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح ما را دعوت کرده بود. در آن جلسه به ما گفتند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد. اما در جلسه ششم، در حالی‌که ما همچنان در حال مذاکره بودیم، عملاً روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند. با این حال، درباره نظارت، بدون تردید آماده‌ایم مجدداً وارد گفت‌و‌گو شده و راستی‌آزمایی کنیم. ما هرگز از راستی‌آزمایی فرار نکرده‌ایم و آمادگی داریم که باز هم بررسی انجام شود، ولی متأسفانه، در پی حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ما، بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آنها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم تا ببینیم آیا امکان دسترسی مجدد وجود دارد یا خیر.
این اظهارات و مواضع پزشکیان، اما مورد پسند برخی جریان‌های سیاسی در داخل نبود. مخالفان مذاکره که در روز‌های بعد از جنگ سرسختانه‌تر از قبل به راهکار‌های دیپلماسی «نه» می‌گویند از این رویکرد رئیس جمهور خوششان نیامد. برخی هم این مواضع را هوشمندانه دانستند.
تاکر کارلسون، چهره رسانه‌ای پرنفوذ و از نمادهای جریان ماگا آمریکا، اعلام کرده است که با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفت‌وگویی انجام داده است. این مصاحبه که هنوز جزئیات و محتوای آن منتشر نشده، به زودی منتشر می شود.
کارلسون که سابقه اجرای پربیننده‌ترین برنامه شبکه فاکس نیوز را در کارنامه دارد، از سال ۲۰۲۳ به فعالیت مستقل رسانه‌ای در پلتفرم‌هایی نظیر X (توییتر سابق) روی آورده و طی ماه‌های اخیر با گفت‌وگوهای خبرساز خود با رهبران جهان، از جمله ولادیمیر پوتین، بار دیگر در مرکز توجه افکار عمومی قرار گرفته است.
او یکی از صداهای اصلی جریان «ماگّا» (Make America Great Again) محسوب می‌شود و طی دوران نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، نقشی تعیین‌کننده در شکل‌دهی به افکار عمومی بدنه جمهوری‌خواه ایفا کرد.
در حوزه سیاست خارجی، تاکر کارلسون به‌طور خاص به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مخالفان مداخله نظامی آمریکا در کشورهای خارجی شناخته می‌شود. در سال ۲۰۱۹، او با استفاده از نفوذ خود در رسانه و حلقه نزدیک به ترامپ، نقش مهمی در منصرف کردن رئیس‌جمهور وقت آمریکا از حمله نظامی به ایران پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط نیروهای ایرانی ایفا کرد. بنا بر گزارش‌ها، او در گفتگوهای غیررسمی با ترامپ تاکید کرده بود که جنگ با ایران برخلاف وعده‌های ضدجنگ کمپین مگّا است و به نفع آمریکا نخواهد بود.
امروز نیز کارلسون همچنان یکی از منتقدان اصلی فشار برای جنگ با ایران است. او به‌کرات شبکه فاکس نیوز — به‌ویژه پس از جدایی‌اش — را متهم کرده که به ابزار تبلیغاتی نومحافظه‌کاران و اسرائیل برای سوق دادن آمریکا به سوی جنگ با تهران تبدیل شده است. به باور او، روایت‌های رسانه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران با الگوهایی مشابه با «پرونده عراق» در سال ۲۰۰۳ در حال شکل‌گیری است.
در این چارچوب، مصاحبه تاکر کارلسون با رئیس‌جمهور ایران می‌تواند فراتر از یک حرکت رسانه‌ای تلقی شود. این گفت‌وگو می تواند تلاشی برای شکستن روایت رسمی حاکم بر فضای رسانه‌ای آمریکا درباره ایران باشد — روایتی که به‌ویژه پس از درگیری‌های اخیر نظامی و تشدید تنش در خاورمیانه، بار دیگر بر طبل تقابل و تهدید نظامی می‌کوبد.
مهاجرانی: مصاحبه پزشکیان با تاکر کالرسون هوشمندانه بود
یک فعال سیاسی اصلاح طلب، تاکید کرد: در مصاحبه رئیس جمهور با تاکر کالرسون، تفکیک منافع آمریکا از اهداف اسرائیل و تفکیک ترامپ از نتانیاهو عالی بود؛ این سخن در آمریکا شنونده دارد.
سید عطاالله مهاجرانی در واکنش به مصاحبه رئیس جمهور با تاکر کالرسون، خبرنگار آمریکایی در شبکه ایکس نوشت:
مصاحبه رئیس جمهور مسعود پزشکیان را سه بار گوش کردم. همان دانش و دقت و حساسیت و هوشمندی که یک جراح قلب در عمل قلب باز مراعات می‌کند. در این مصاحبه که در زمان حساس منتشر شد. پزشکیان رعایت کرده است. مخاطب او مردم آمریکا و جهان است؛ و نه جماعت انقلابی داخل ایران.
تفکیک منافع آمریکا از اهداف اسرائیل و تفکیک ترامپ از نتانیاهو عالی بود! این سخن در آمریکا شنونده دارد. موضوع بحث در یک نشست آکادمیک نیست. بحث در شرایط توقف عملیات جنگی و مخاطب مردم معمولی و البته نخبگان آمریکاست.بدیهی است برخی مصاحبه را نپسندیده باشند. مثل آب زلال در کام بیمار.»
واکنش عباس آخوندی به مصاحبه پزشکیان با کارلسون
آخوندی به مصاحبه مسعود پزشکیان با "تاکر کارلسون" مجری آمریکایی واکنش‌ نشان داد.عباس آخوندی وزیر راه و مسکن در دولت حسن روحانی در واکنش به این مصاحبه با دو هشتگ "پزشکیان" و " تاکر کارلسون" در شبکه ایکس نوشت:
«مصاحبه جناب دکتر پزشکیان با تاکر_کارلسون، مصاحبه ای دقیق حرفه ای از موضع قدرت ،صداقت راهگشا و اثرگذار بر شنوندگان با هر نوع سابقه شغلی و حرفه ای و یا موقعیت سیاسی و اجتماعی در هر جای جهان.»
تندروی ممنوع
غلامعلی دهقان، کارشناس سیاسی و مدرس تاریخ، در یادداشتی نوشت: کشور در شرایط جنگی است. هر کس چنین باوری ندارد، باید در عقلانیت سیاسی وی شک کرد. پیرو گفت‌وگوی مسعود پزشکیان با تاکرکارلسون خبرنگار آمریکایی بار دیکر عده‌ای تندرو موضع‌گیری کرده‌اند که باز حرفی نیست؛ اما جایی موضوع جالب می‌شود که برخی از اینان وارد بازی تهمت و بهتان می‌شوند و موضع خود را حق و موضع دیگری را باطل می‌شمارند.
✍ اول اینکه، اینان همین دو هفته پیش و بعد از پذیرش آتش‌بس از سوی وزیرخارجه فریاد بلند کردند که معلوم نیست این موضع نظام باشد. هنوز چند ساعتی نگذشت که مقام رهبری اعلام موضع کردند‌ و موضع نظام را اعلام کردند. معلوم شد این مجموعه دوباره زود قضاوت کرده‌اند.
واقعیت این است در تصمیم‌گیری برای سیاست خارجی نظام، نوعی هماهنگی کامل میان راس نظام با دولتمردان وجود دارد.
 دوم اینکه، تاکید بر میدان مانعی برای دیپلماسی نیست. هر دو توامان لازم و‌ مکمل همدیگر هستند. در همین قضیه آتش‌بس میدان حرف آخر را زد؛ اما همانطور که #عباس_عراقچی گفت پیام پذیرش آتش‌بس از سوی مهاجم از طریق مجاری دیپلماسی به ایران رسید و پس از تایید مقامات عالی نظام اعلام رسمی شد.
 سوم اینکه، با فرض درست بودن انگیزه برخی از منتقدین، وقت برای بازی‌ها و رقابت‌های سیاسی بعدا وجود دارد. اما حالا‌ وحدت ملی حرف آخر را می‌زند.
 چهارم اینکه، یادمان نرفته است پیش از این وقتی از دیپلماسی سخن گفته می‌شد؛ عده‌ای یقه‌درانی می‌کردند و شروع به تندروی. اما سرنوشت برخی از اینان عبرت‌آموز است.
سرنوشت مهدی نصیری مدیر اسبق روزنامه کیهان در اواخر دهه۶۰ و‌ اوایل دهه۷۰ باید درس‌آموز باشد. آن کس که روزگاری عطاءالله مهاجرانی را به خاطر نگارش یک مقاله در روزنامه اطلاعات زیر ضرب برده بود؛ حالا در اردوگاه  نتانیاهو کباده می‌کشد.فاعتبرو یا اولوالالباب.
نقطه‌زنی دیپلماتیک پزشکیان
عباس موسایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی نوشت: مصاحبه رئیس‌جمهور با تاکرکارلسون در آستانه سفر نتانیاهو به ایالات متحده برای همراه ساختن بیش از پیش ترامپ برای جنایت در خاورمیانه را می‌توان برآمده از درایت و هوشمندی مسعود پزشکیان و مشاوران او در تبیین، ترسیم و تصویر درست اوضاع برای مخاطب آمریکایی دانست.
پاتکی سریع، پاسخی درست و شفاف به پرسش‌ها و بر هم زدن مبانی نظری منتهی به همراه ساختن ترامپ با نتانیاهو، به‌گونه‌ای که روایت امنیتی‌سازی برساخته اسرائیل را نقش بر آب کند و مخاطب را نسبت به ماهیت جنگ‌طلبانه، متجاوزانه و وارونه‌نمای راست افراطی صهیونیستی آگاه سازد.
 پزشکیان در این گفت‌وگو به مخاطب آمریکایی نشان داد که شعار "اول آمریکا"ی ترامپ، دروغی بیش نیست و نتانیاهو ترامپ را نیز همچون سایر روسای جمهور آمریکا به اختیار در آورده است.
 رئیس‌جمهور همچنین ماهیت ضدحقوقی، ضدمذاکره‌ای و غیراصولی آمریکا را برملا کرد و آمادگی برای شفاف‌سازی و مذاکره بر اساس ِ حقوق و قواعد بین‌المللی، علیرغم خیانت طرف مقابل به دیپلماسی را با صدای رسا اعلام کرد.
 همچنان‌که علیرغم بازنمایی رفتار نادرست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ترک فعل و وظیفه قانونی در عدم محکومیت حمله متجاوز، بی‌تعهدی این نهاد نسبت به مسئولیت‌هایی را که بر اساس آن شکل گرفته، نمایان ساخت.
 پزشکیان ضمن اعلام آمادگی برای گفت‌وگو، عدم اعتماد شکل ث‌گرفته را متوجه ِ ایالات‌متحده به خاطر چراغ سبز نشان دادن و همراهی با رژیم صهیونسیتی دانست و فرصت را برای نشان دادن ابعاد انسانی تجاوز به ایران و به خاک‌وخون کشیدن فرزندان مظلوم ایران، غنیمت شمرد و تصویرسازی نادرست و وارونه رژیم متجاوز را به نیکی عیان کرد.
 نوع مواجهه پزشکیان با کارلسون را می‌توان نقطه‌زنی دیپلماتیک و مکمل پاسخ محکم نیروهای مسلح به رژیم صهیونسیتی دانست؛ پاسخی برآمده از فهمی عمیق از طراحی راست ِافراطی صهیونیستی که پزشکیان با طرح ِآن، مهمترین شعار انتخاباتی ترامپ یعنی «اول آمریکا» و نیز شعار صلح‌طلبی #دونالد_ترامپ را با سئوالات اساسی مواجه کرد.
 پزشکیان برای مخاطب آمریکایی توضیح داد که این نتانیاهو است که شعار اول آمریکای ترامپ را به "اول اسرائیل"، استحاله و احاله داده است و از طرفی، تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران، برخلاف شعار صلح‌طلبی ترامپ است.
حمله به ایران به بهانه تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای، دروغ نیست و «ناشی از بادی است که نتانیاهو در سر ترامپ انداخته است».
 البته این مواضع شفاف و قاطع پزشکیان، نه‌تنها به مذاق راست افراطی صهیونیستی خوش نیامده که سایر راست‌های افراطی (راست افراطی براندازی‌خواه و راست افراطی داخلی) را نیز به تکاپو برای تخریب ِ رئیس‌جمهور و دولت ایشان، سوق داده است.
 راست‌های افراطی استثناگرا در یک جا به هم می ث‌رسند؛ آنجایی که تدابیر و تصمیمات برای گذار به وضعیت عادی را مشاهده کنند.  راست‌های افراطی بحران‌زی‌اند. ازاین‌رو، عبور از بحران به‌مثابه گرفتن فضای تنفس و زنده ماندن آنهاست.
 پزشکیان با هوشمندی، اتحاد و انسجام ملی برآمده از حس میهن‌دوستی و مقاومت در برابر متجاوز را در راستای گذر از منازعه به دیپلماسی، هدایت کرد و خودآگاهی ملی ایرانیان را به‌عنوان مقدمه غلبه بر جنگ‌افروزی‌های متجاوزان تعریف کرد.
 این درجه از سیاست‌ورزی ملی را باید بیش از پیش غنی‌ ساخت و به پیرنگی برای ترسیم نقشه راه ِ عبور از جنگ و منازعه تبدیل کرد.
اما واکنش تندروها چه بود؟
واکنش ثابتی به مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون؛ پاسخ های ضعیف‌‌تان شرم آور بود
امیرحسین ثابتی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پاسخ های ضعیف تان به خبرنگار امریکایی خلاف وحدت ملی و شرم آور بود.امیرحسین ثابتی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:آقای پزشکیان؛ پاسخ های ضعیف تان به خبرنگار امریکایی خلاف وحدت ملی و شرم آور بود. ظاهرا هنوز از مذاکرات غیرعاقلانه و غیرشرافتمندانه قبلی با امریکا عبرت نگرفته اید و دوست دارید بازهم فریب بخورید.اگر دست فرمان دولت در سیاست خارجی تغییر نکند برخورد مجلس با دولت عوض خواهد شد.
روزنامه خراسان: استراتژی نرم یا فرصت‌سوزی دیپلماتیک؟
در همین راستا روزنامه خراسان که نزدیک به محمدباقر قالیباف است، نوشت: «مصاحبه رئیس جمهور با تاکر کارلسن امروز در حالی انجام شد که بسیاری انتظار داشتند رئیس‌جمهور ایران با موضعی تهاجمی‌تر، مسئولیت آمریکا در جنایات اخیر را صریح‌تر به چالش بکشد. اما رویکرد میانه‌رو و محاسبه‌شده او، به‌زعم نزدیکان دولت، بر پایه یک هدف راهبردی تعریف شده بود: ایجاد شکاف در محور تل‌آویو–واشنگتن و رساندن پیام تهران به پایگاه رأی ترامپ. حال باید دید این استراتژی نرم‌گویانه، در عمل تا چه اندازه توانسته در زمین حریف، ضربه‌ای مؤثر وارد کند. گفت‌وگویی که با قابِ جمله تاثیرگذار «انفجار بمب روی میز مذاکره» آغاز شد و با تصریح استقلال‌طلبانه «نه دل‌بستن به مسکو و پکن؛ تکیه‌گاهمان خداست» پیام خودبسندگی تهران را پررنگ کرد. امّا تفکیک نارسا میان «صهیونیست‌ها» و «آمریکا» و چشم‌پوشی بر نقش ترامپ در همان کارزارِ وحشیانه اسرائیل، این فرصت طلایی را نیمه‌تمام گذاشت. همچنین میزانسنِ تصویریِ مصاحبه از دکور تا نورپردازی نه در شأن رئیس‌جمهور یک کشور، که در حد نمایشی فوری عضو شورای شهر هم نبود و نشان داد دفتر ریاست‌جمهوری هنوز به اصول برندینگ رسانه‌ای در میدان دیپلماسی تسلط ندارد.»
کیهان: مواضع رئیس‌جمهور با سیاست رسمی فاصله دارد
لحن سایر روزنامه‌های اصولگرا در انتقاد از پزشکیان، اما تندتر بود، مثلا «کیهان» با عنوان «آقای پزشکیان مشاوران خود را عوض کنید!» نوشت: «اظهارات آقای پزشکیان در این مصاحبه با «مواضع کشورمان» فاصله‌ای پر‌ناشدنی دارد! جناب ایشان مواضع برخی از مشاوران غربگرای خود را بیان کرده‌اند و نه مواضع ایران عزیز و سربلند را (!).»
این روزنامه اصولگرا افزود: «جناب پزشکیان در حالی که خودتان از انفجار میز مذاکره سخن می‌گویید، ابراز امیدواری درباره بازگشت دوباره به میز مذاکره غیر از نادیده گرفتن جنایت آمریکا و پذیرش دوباره فریب مذاکره و «تله» بودن آن چه مفهوم دیگری می‌تواند داشته باشد؟!»
حسین شریعتمداری در ادامه نوشته: «جناب پزشکیان! تمامی مقامات آمریکائی و مسئولان رژیم صهیونیستی، از ترامپ و نتانیاهو گرفته تا وزرای خارجه و جنگ و... با صراحت تاکید می‌کنند که حمله رژیم صهیونیستی به ایران نه فقط با هماهنگی، بلکه با مشارکت آمریکا و اسرائیل بوده است. آنوقت شما طوری سخن می‌گویید که انگار آمریکا از همه جا بی‌خبر بوده و اسرائیل با حمله خود باعث برهم زدن مذاکرات شده است؟! آقای پزشکیان! این سخن با شخصیت شما نا‌همخوان است و صد البته به دیدگاه ویرانگر برخی مشاوران حضرتعالی شباهت عجیبی دارد!»
وی همچنین خطاب به رئیس جمهور نوشت: «جناب پزشکیان به مشاورانتان عتاب کنید و تاکید بفرمائید که ادامه مذاکره با آمریکا «اگر خیانت نباشد، حتماً حماقت» است و آنها را -چه یک نفر و چه چند نفر- از خود برانید. به مصلحت شماست.»
روزنامه جوان: مصاحبه‌ای که خشم ملت را نشان نداد
روزنامه جوان نیز در سرمقاله خود با تیتر «چرا به تاکر گفته نشد آنچه باید گفته می‌شد؟!» نوشت: «وقتی می‌گوید «ترامپ به اندازه کافی توانایی دارد که خاورمیانه را شکوفا کند و آینده‌ای روشن و صلح‌آمیز به ارمغان بیاورد»، این تفکیک را بین ترامپ واقعی و ترامپ خیالی نیز قائل می‌شود! در حالی که باید مشخصاً از «امریکا» و «رژیم صهیونی» نام برده می‌شد و این دو «یکی» دیده می‌شدند و بر این یکی‌بودن اصرار و صد‌ها دلیل متقن آورده می‌شد، و از ترامپ نیز باید آن‌گونه که خود با افتخار خودش را به جهان معرفی می‌کند، یاد می‌شد، نه کمتر از آن! شاید کسانی با اشاره به شخصیت خودشیفته و توجه‌طلب ترامپ بگویند «این بخش از سخنان پزشکیان حاصل مشاوره متخصصان و روان‌شناسان بوده است»، اما از این‌گونه سخنان، مافیای یهود بیشتر از اینها در گوش او می‌خوانند و ترامپ خود نیز «باور»‌ی دارد و چندان با این جور سخنان احساساتش شکوفا نمی‌شود، و اگر روان‌شناسی توصیه کرده باشد که از نام‌های مقام‌های رژیم و امریکا به جای نام‌های ساختار سیاسی این کشور‌ها استفاده شود، شاید او گمان کرده است که مشاوره ازدواج می‌دهد نه مشاوره سیاسی! و در نهایت ما اکنون ملتی خشمگین هستیم و نمی‌توانیم مانند روز‌های صلح‌وصفا سخن بگوییم. نشان‌دادن خشم ملت عین عقلانیت است. اگر در جای خود خشم خود را نشان ندهیم، و روان‌شناسانه سخن بگوییم، در بی‌جای مکان و زمان پاسخ ما را به‌گونه‌ای می‌دهند که کار از دست روان‌شناسان خارج شود!»
این روزنامه اصولگرا از پاسخ پزشکیان درباره تهدید به ترور انتقاد کرده، اما سخنان رئیس جمهور درباره بازگشت به مذاکره را سنجیده ارزیابی می‌کند. در عین حال نوشته: «سخنان مثبت و ارزشی و اخلاقی گفتن در این وضعیت، همانند رفتار کسانی است که در اوج بمباران‌های تهران از اهمیت «خرد ناب ایرانی» و «صلح ایرانی» و گفت‌وگوی سازنده مبتنی بر عقلانیت با نتانیاهو و ترامپ یاد می‌کردند!
یک گفت‌و‌گو در این سطح و در این صحنه را همه جهان می‌بینند، پس نباید گفت که مخاطب این سخنان امریکایی‌ها بودند یا که بود و که نبود. باید با همه جهان صحبت می‌شد؛ و همه آزادگان جهان اکنون باید نفرت و خشمی را که خود در دو سال اخیر از رژیم صهیونی و امریکا- حتی در قلب دانشگاه‌های امریکا- ایجاد کرده‌اند، در سخنان ما هم می‌دیدند.»
وطن امروز :ضعف مفرط رئیس‌جمهور در بیان!
وطن امروز نیز اینگونه واکنش نشان داد: «مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون دیروز منتشر شد. ضعف مفرط رئیس‌جمهور در بیان و همین‌طور هزینه‌های سهو لسان او، این بار بیشتر از موارد گذشته می‌تواند برای کشور هزینه‌ساز شود. از همان نخستین نشست خبری آقای پزشکیان با اصحاب رسانه، ضعف بیان و ادبیات او واضح و آشکار شد. همان زمان به اطرافیان، نزدیکان و دفتر پزشکیان توصیه شد فکری برای این موضوع کنند؛ یا نسبت به بهبود مواضع و ادبیات او اقدام و یا برنامه‌های مصاحبه و نشست‌های خبری او را تا جای ممکن محدود کنند. به هر حال مصاحبه با کارلسون نشان داد نه‌تنها فکری برای این نقیصه نشده، بلکه ظاهرا مشورت‌های اشتباه و مواضع اشتباه، به ادبیات نادرست نیز افزوده و ملغمه‌ای پرهزینه برای کشور ایجاد شده است. مصاحبه با تاکر کارلسون می‌توانست در میانه جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران، یک فرصت مهم برای اثرگذاری ایران بر افکار عمومی مردم آمریکا باشد. با توجه به مخاطبان میلیونی برنامه کارلسون، پزشکیان و مجموعه مشاورانش می‌توانستند از فرصت دوربین او بیشترین استفاده را برای تشریح واقعیات این جنگ برای مردم آمریکا ببرند. با این حال اما آقای رئیس‌جمهور و مجموعه مشاوران او نه‌تنها قدر این فرصت را ندانستند، بلکه به طرز عجیبی نسبت به بدیهیات مربوط به جنگ اخیر نیز دچار خطای تحلیلی شدند.»
واکنش سفیر اسرائیل به مصاحبه تاکر کارلسون با پزشکیان؛ دروغ می‌گوید!
دانی دانون، سفیر رژیم اسرائیل در سازمان ملل، در واکنش به مصاحبه تاکر کارلسون با رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، گفت: "اولاً، من نمی‌فهمم چرا باید به چنین رهبری فضایی برای گفتگو داده شود. باید از خود بپرسید آیا به‌خاطر روزنامه‌نگاری باید با هر کسی مصاحبه کرد؟" مقامات ایرانی دروغ می‌گویند. همه می‌دانند، ما واقعیت‌ها را می‌دانیم. آن‌ها سعی کرده‌اند رئیس‌جمهور ترامپ را نه یک بار، بلکه دو بار ترور کنند و همچنین نخست‌وزیر نتانیاهو را. آن‌ها از نیروهای نیابتی علیه ما استفاده می‌کنند. این‌طور حرف زدن و آرام شدن از سوی ایران فریب است. ما فراتر از این مسائل هستیم و رژیم ایران را افشا کرده‌ایم. ما این دروغ‌ها را نمی‌پذیریم. ایران باید تصمیم بگیرد که به جلو حرکت کند و محدودیت‌هایی را بپذیرد که مانع از ساخت توانمندی‌های هسته‌ای‌شان شود. ما و ایالات متحده توانمندی‌های لازم را داریم و بسیار دقیق پیگیر خواهیم بود.
بازتاب گسترده مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون در رسانه‌های جهان
انتشار مصاحبه رئیس‌جمهور با «تاکر کارلسون» در رسانه‌های انگلیسی زبان بازتاب داشت.
- رسانه‌های انگلیسی‌زبان جهان با بازتاب گسترده مصاحبه منتشر شده از دکتر «مسعود پزشکیان» با «تاکر کارلسون» روزنامه‌نگار آمریکایی، آمادگی ایران برای مذاکره و نیز اقدام تل‌آویو برای ترور مقامات کشورمان به ویژه تلاش ناکام برای ترور شخص رئیس جمهور ایران را در صدر اخبار خود قراردادند.
خبرگزاری رویترز نوشت: رئیس جمهوری ایران، اسرائیل را به تلاش برای ترور خود متهم کرد اما گفت آماده گفت‌وگو با آمریکاست.
این رسانه غربی نوشت: «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری ایران معتقد است تهران و واشنگتن می توانند مسائل را از طریق گفت‌وگو حل کنند و فقط مساله نبود اعتماد است.
خبرگزاری بین المللی بلومبرگ نیز نوشت: رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که برای مذاکره با آمریکا آماده است.
این رسانه غربی به اقدام رژیم صهیونیستی برای به هم زدن مذاکرات بین تهران و واشنگتن اشاره کرد و به نقل از رئیس جمهوری ایران نوشت: آمریکا مجوز حمله اسرائیل به ایران را صادر کرد.
نشریه آمریکایی نیوزویک نیز نوشت: اظهارات رئیس جمهوری ایران مبنی بر تلاش برای ترور وی توسط تل آویو، ابعاد جدید تنش ها بین طرفین را فاش کرد.
این رسانه آمریکایی، این بخش از اظهارات رئیس جمهوری را که گفته بود «آماده شهادت در راه وطنم هستم» را برجسته کرد و نوشت: پزشکیان موضعی تهاجمی در این مصاحبه اتخاذ کرد.
خبرگزاری فرانسه نیز موضوع ترور رئیس جمهوری ایران توسط رژیم صهیونیستی را در گزارش خود برجسته کرد و نوشت از نظر پزشکیان، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل دنبال جنگ های بی پایان در آسیای غربی است.
این رسانه غربی نوشت: رئیس جمهوری ایران از آمریکا خواست تا وارد بازی نتانیاهو برای شروع جنگ های بی پایان در منطقه نشود.
روزنامه انگلیسی گاردین نیز با اشاره به دستور کار رژیم صهیونیستی برای ترور مقامات سیاسی ایران از جمله رئیس جمهوری، نوشت: این موضوع نشان می دهد که اسرائیل فقط دنبال ترور مقامات نظامی یا دانشمندان هسته ای نبوده، بلکه دنبال ترور رهبری سیاسی این کشور نیز بوده است.
این رسانه انگلیسی زبان ادامه داد: اگرچه ترامپ در زمان جنگ اسرائیل علیه ایران، خواهان تغییر رژیم در ایران شده بود اما اکنون از این موضع، عقب نشینی کرده و خواستار توافق با ایران شده است.
نسخه انگلیسی خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز نوشت: رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که مشکلی با شروع دوباره مذاکرات با آمریکا ندارد.
آناتولی با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به ایران در میانه مذاکرات گذشته تهران-واشنگتن، نبود اعتماد را مانع اصلی شروع نشدن دور جدید مذاکرات ارزیابی کرد.

اقلیت کج سلیقه موضوعاتی را مطرح می‌کنند که جز تفرقه ثمره دیگری ندارد
  رییس دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم گفت: مردم ما آگاه هستند و به حواشی غیرسازنده توجهی نمی‌کنند. برای افزایش قدرت و بازدارندگی علاوه بر تقویت قدرت نظامی و اطلاعاتی و توسعه آن، مهم‌ترین عامل بازدارندگی، اتحاد و حمایت مردم و نهایتا «مشروعیت حداکثری اجتماعی» است.
 محمود واعظی رییس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم و قائم مقام حزب اعتدال و توسعه درباره راه‌اندازی برخی کارزارها از سوی برخی طیف‌ها در فضای مجازی برای استیضاح و برکناری رییس‌جمهور در شرایط پساجنگ گفت: متاسفانه با گروه‌ها و افراد افراطی مواجه هستیم که عملا خلاف جهت اکثریت مردم حرکت می‌کنند. این اقلیت در گذشته و حال، با اقداماتی سلبی، حذف صدای مخالف، طرح شعارهای عمدتا بی‌اساس و غلط‌پراکنی‌های انحرافی مجدانه به تضعیف جریان مقابل خود پرداخته اند.
 وی ادامه داد: خوشبختانه، مردم به واسطه گذشت زمان و به شکل تدریجی این گروه‌ها و افراد را شناختند و دیگر به بنیان فکری آن‌ها که بیشتر بر پایه کسب قدرت است تا منافع ملی، باور ندارند.
 قائم مقام حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: در جناح‌گرایی این افراد همین بس که در جریان جنگ تحمیلی ۱۲روزه، که همه ملت برای دفاع از ایران عزیز متحد و یکپارچه در مقابل دشمن ایستادند و از نظام، رهبری، حاکمیت و نیروهای مسلح به شکل حداکثری حمایت کردند و دولت هم به خوبی از امکانات لجستیکی خود برای خدمت‌رسانی به مردم و مدیریت امور جاری کشور استفاده کرد، با اقدامات رسانه‌ای در مسیر ایجاد شکاف شیطنت‌هایی می‌کردند. اکنون هم مسئولیت دولت و رئیس‌جمهور بسیار سنگین است و مشکلات زیربنایی و اقتصادی که در این ۱۲ روز به بار آمده، بار سنگینی بر دوش دولت است تا به ترمیم نارسایی‌های حادث شده بپردازد.
 رییس دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم تصریح کرد: این همبستگی و انسجام بی‌نظیر که در ۱۲ روز جنگ تحمیلی شکل گرفت، عامل بزرگ و سازنده‌ای در جهت تقویت قدرت ایران در سطح جهانی و حتی در میان کشورهای منطقه بود. از سوی دیگر رژیم صهیونیستی پس از سال‌ها هزینه و کار اطلاعاتی به دنبال تضعیف ایران و ایجاد تفرقه در میان مردم از طریق سوار شدن و دامن زدن به نارضایتی‌های اقتصادی و همچنین گسل‌های قومیتی بود و بنا داشت با روبروی هم قراردادن مردم در برابر مردم و همچنین مردم در مقابل حاکمیت، به اهداف پلید طراحی شده خود برسد اما این تلاش‌های مذبوحانه شکست خورد و برخلاف انتظار دشمن موجب وحدت و انسجام مردم شد. اکنون هم در داخل کشور درحالیکه همه باید به دنبال صیانت و تقویت همبستگی و انسجام ملی باشند، دوباره همان اقلیت کج سلیقه موضوعاتی را مطرح می‌کنند که جز تفرقه و اختلاف هیچ ثمره دیگری ندارد.
 واعظی گفت: شاهدیم که برخی از این افراد در برنامه‌های صدا و سیما صحبت‌هایی می‌کنند که نه تنها در راستای منویات مقام معظم رهبری و راهبردهای اساسی نظام نیست، بلکه در راستای تامین منافع کشور هم  نیست. امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز به تقویت وحدت و همبستگی بین مردم محسوس است. به نظر می‌رسد این افراد به دنبال استفاده از هر فرصتی هستند تا انتقام شکست‌های خود را بگیرند و با فرافکنی، شعارهای غیرواقعی و آدرس‌های غلط به هر طریقی به دنبال تضعیف دولت با هدف پیروزی در انتخابات آینده هستند.
 وی ادامه داد: خوشبختانه مردم ما آگاه هستند و به این حواشی غیرسازنده توجهی نمی‌کنند. برای افزایش قدرت و بازدارندگی علاوه بر تقویت قدرت نظامی و اطلاعاتی و توسعه آن، مهم‌ترین عامل بازدارندگی، اتحاد و حمایت مردم و نهایتا «مشروعیت حداکثری اجتماعی» است.
 واعظی تاکید کرد: متأسفانه، این گروه و افراد داخل آن یا متوجه این مسائل نیستند یا اگر متوجه هستند توجیه نیستند که افراط و آنچه انجام می‌دهند به هیچ وجه در راستای خدمت به نظام، امنیت و منافع ملی نیست.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه