روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 چهارشنبه 18 تير - شماره 4866

رییس شورای شهر تهران:

آلودگی‌ هوای تهران ناشی از خشکسالی است

 رییس شورای شهر تهران گفت: در شرایط بحرانی شهرداری باید از هر گونه مصرف و هزینه‌های بی جا جلوگیری کند.
مهدی چمران پیش از آغاز جلسه دیروز (سه‌شنبه) شورای شهر تهران با اشاره به دستورات صحن شورا، اظهار کرد: در جلسه امروز  لایحه اصلاحیه شهرداری تهران در خصوص تعیین مبالغ جدید بهره‌برداری و کاربری‌ها در شبکه توزیع میادین میوه و تره‌بار و قراردادهای کشاورزی، پیشنهاد کمیسیون شهرسازی و معماری در خصوص حمایت و خدمات‌رسانی ویژه به شهروندان تهرانی در شش حوزه بحرانی ناشی از شرایط اضطراری و جنگ، لایحه ساماندهی دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران، لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت حمایت از تأمین مسکن کارکنان و چهل و هفتمین صورت‌جلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران بررسی خواهند شد.
وی با اشاره به آلودگی هوای تهران گفت: آنچه را که شاهد هستیم آلودگی‌ هوا ناشی از ترافیک و یا وارونگی دما نیست بلکه  بخشی زیادی از آن به خاطر کم آبی و خشکسالی است اما باید این را جبران کرد. با فضای سبز و مصرف بهینه آب باید مقابل آلودگی بایستیم. خشکی هوا حتی در کشورهای همجوار وجود دارد و ما باید برنامه ریزی کنیم.
وی در خصوص وضعیت خدمت‌رسانی حمل و نقل برون شهری گفت: شوراهای شهر در مسائل برون شهری دخالتی ندارند اما تجربه شد چرا که در آن ایام تعداد مسافر زیاد و تعداد اتوبوس کم بود. در پایانه‌ها شرایط اسکان موقت ایجاد شد تا اتوبوس‌ها بیایند و مردم جا به جا شوند.
چمران در پاسخ به پرسشی در خصوص چگونگی تامین منابع مالی شهرداری در شرایط جنگ و بحران گفت: در جلساتمان پیشنهاداتی در این خصوص آمد و صحبت شد. در شرایط بحرانی شهرداری باید از هر گونه مصرف بی جا  جلوگیری کند چرا که شرایط عادی نیست. در خصوص آسیب دیده‌ها نیز کمک‌های جزیی توسط شهرداری در حال انجام است.
رییس شورای شهر تهران ، گفت: برای تهران رییس را وزیر کشور را گذاشتند و جانشین شهردار است و باید در این خصوص تصمیم‌گیری شود.
وی با اشاره به قطعه ۴۲ بهشت زهرا عنوان کرد: قطعات بهشت زهرا اسم ندارند بلکه شماره دارند و معارضی ندارد؛ این قسمت از قطعه ۴۲ ابتدا برای تعدادی نوزاد پیش بینی شده بود اما در این مدت خالی بود و در نهایت بهترین تصمیم برای آن گرفته شد و شهدا در آن قطعه خاکسپاری شدند؛ جای بسیار مناسبی انتخاب شد و همه یک فرم و یک شکل خوب هستند.
چمران در خصوص تصمیم گیری شهرداری در شورای شهرداران و رد تصمیمات توسط شورای شهر گفت: بخشنامه را آقای دکتر زاکانی ابلاغ نکرد؛ معاون شهردار تصمیم گرفته بود؛ آن‌ها در بخش شهرسازی ورود کردند و اعلام کردیم که خلاف مقررات است و نباید اجرا شود.
وی در پایان در خصوص وضعیت استفساریه شهردار تهران بیان کرد: هنوز روی استفساریه فکر نکردیم چرا که طی این چند وقت مسائل مهم تری وجود داشت.

زاکانی:
مشکلی برای تامین آب شرب در تهران نداریم
 شهردار تهران با اشاره به آمادگی شهرداری در نگهداشت تاسیسات شهری، گفت: مشکلی در تأمین آب شرب در تهران وجود ندارد و خود را برای همه شرایط آماده کرده‌ایم تا خدمت بالاتری به مردم ارائه بدهیم.
علیرضا زاکانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امیدواریم که هیچ وقت دشمن مرتکب این اشتباه مبنایی نشود زیرا حتما سیلی که خواهند خورد نسبت به جنگ ۱۲ روزه سنگین‌تر خواهد بود، اظهار کرد: آمادگی‌مان نسبت به گذشته خیلی بیشتر شده است؛ ما خود را برای همه شرایط آماده کرده‌ایم تا خدمت بالاتری به مردم ارائه بدهیم.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری برای نگهداشت تأسیسات شهری، گفت: درباره تأسیسات شهری دستگاه‌های دیگری متولی هستند که البته آزمون خوبی هم دادند؛ در تجریش وزارت نیرو توانست مشکل را مرتفع کند یا در بخش انرژی وقتی شهران را زدند، در کمترین زمان همکاری بسیار خوبی در وزارت نفت رقم خورد و به سرعت توانستیم این مشکل را جبران کنیم. به هرحال شرایط به گونه‌ای است که باید برای هر چیزی آماده باشیم.
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که آیا در شرایط بحرانی مشکلی در تأمین آب شرب خواهیم داشت؟ اظهار کرد: نه هیچ مشکلی در تأمین آب شرب نخواهیم داشت و تعهدی که برای انتقال آب شرب داشتیم را انجام دادیم و وزارت نیرو و قرارگاه خاتم نیز همچنان وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهند.
وی درخصوص مشارکت شهرداری در ساخت مسکن الگو و وعده برای ساخت سالی ۱۸۰ هزار واحد، عنوان کرد: در خصوص سالی ۱۸۰ هزار واحد، ساختن تعهد ما نیست؛ بلکه ما وظیفه‌مان ایجاد تسهیلات و دادن پروانه است که بخش عمده اش انجام شده است؛ اما درباره چند هزار واحدی که صحبت شد وظیفه ماست که به اقتضای شرایط؛ حداکثر طی ۱۸ ماه الی ۲ سال ساخته می‌شود.
زاکانی همچنین در این باره که چرا پناهگاه خوب و مطمئن نداریم؟ خاطرنشان کرد: اینها غفلت‌هایی است که در گذشته صورت گرفته و ما الان به شدت دنبال طراحی مجددی هستیم که بتوانیم ایمنی را برای شهر به عنوان یک اصل و اساس داشته باشیم.
وی همچنین درخصوص پناهگاه‌های سیار گفت: فعلا ایجاد و توسعه پناهگاه زیرساختی که مجوزش را به عنوان پارکینگ‌های زیرسطحی داریم در دست اقدام است؛ در نهایت این امکانات به عنوان پارکینگ نیز در اختیار مردم قرار می گیرند. طراحی آن انجام شده و مشاوره می‌گیریم که کار دنبال شود. برای این جنگ تمهیدات دیگری نیز اندیشیده می‌شود. در شهر امکاناتی داریم که می‌توان برای مردم در نظر گرفت که بخشی از آن مترو است. در نهایت این امکانات برای شرایط اضطرار اگر بخواهد اتفاقی بیوفتد رونمایی خواهد شد. ایمنی مردم برای ما مهم است. برای جبران عقب افتادگی گذشته نیز به صورت گسترده در حال طراحی هستم که بتوانیم نیاز شهر را جبران کنیم.
شهردار تهران در مورد برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه سپردن بازسازی بعد از جنگ به شهرداری امری اشتباه است، گفت: هر کسی که توانایی دارد می‌تواند در این کار با ما همکاری کند. درباره بازسازی باید گفت که مدل‌های مختلفی را داریم و در چند سطح کار را دنبال می کنیم. سطح یک تا پنج بازسازی را برای این واحدها تعریف کردیم. هیچ دستگاهی اندازه شهرداری ظرفیت ندارد. این ظرفیت ها در خدمت مردم پایتخت قرار دارد و اگر هم دیگران ظرفیتی دارند ما حتما استقبال می‌کنیم.
وی درباره ماجرای دستور العمل ابلاغی شهرداری درباره تغییر ضوابط ساخت و ساز و باغات هم گفت: درباره باغات یک مصوباتی دیوان عدالت اداری داده که ما مکلف به اجرای آن هستیم. ضوابط باغات در انتهای دهه ۹۰ تغییر کرد. عده‌ای آمدند در زمان خودش مجوز گرفتند و با ضوابط قبلی، پول پرداخت کردند و ضوابط را تغییر دادند. دیوان می گوید کسانی که با ضوابط کار را پیش بردند و پول هم پرداخت کردند حق این را دارند که بر اساس ضوابط قبلی رفتار کنند. این یک امر قانونی است که دیوان به ما ابلاغ کرده و ما مجری هستیم. بنابراین این چارجوبی است که در گذشته روال بوده است.
زاکانی گفت: شهرداران برای ایجاد وحدت رویه مبتنی بر ظرفیت‌های موجود قانونی با هم تفاهماتی می‌کنند؛ البته شهرداران برای اینکه رویه را بگذارند و ضابطه‌ای شکل نگیرد، رویه را مشترک می‌کنند. مجدد با رئیس شورای شهر نیز در این باره صحبت می‌کنیم. اینها قواعدی است که قبلا بوده است. مانند موضوع کمیسیون ماده ۱۰۰ که سال ۱۴۰۱ در بودجه کشور مصوب شد و بعد در سال ۱۴۰۲ برای ۶ ماه در شورا به آن مجوز دادند. در همین مجوز اخیر شورا این یکی از همان بندهاست که به عنوان وحدت رویه تنظیم کردند که همه بتوانند یکی عمل کنند.
وی درباره اینکه خروج اتباع از کشور کار شهرداری را مشکل نمی کند، اظهار کرد: ما در حال جبران هستیم؛ قراردادهای خود با مجموعه‌های مختلف به شیوه جدید تبدیل کردیم که بخشی توسط شهرداری جذب بشوند و در خدمت مردم باشند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه