روایت پیمان جبلی از روز حمله به صداوسیما؛
هدف قرار دادن ساختمان شیشهای
یک عملیات روانی و رسانهای بود
پیمان جبلی ـ رئیس سازمان صداوسیما ـ با روایت روزی که رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشهای حمله کرد، در این زمینه گفت: «واقعاً آخرین تصور و سناریویی که داشتیم این بود که ساختمان شیشهای هدف قرار بگیرد. پیشبینی میکردیم اگر رژیم قصد حمله داشته باشد، نقاط دیگری از سازمان را هدف بگیرد.»
پیمان جبلی با روایت روز حمله به صداوسیما، یادآور شد: همکاران حفاظت از سازمان صداوسیما به من گفتند که رژیم رسما تهدید کرده سازمان را خواهد زد و باید دور شویم از محل. من به دوستان گفتم که ساختمان را تخلیه کنند. در آن لحظه بیش از ۱۰۰ نفر از همکاران ما در طبقات مشغول به کار بودند. عمده همکاران ما از طبقات خارج شده بودند و تنها جایی که مانده بود، رژی خبر، مهمانان حاضر در برنامه و تهیهکنندگانی بودند که در رژی مشغول کار بودند.
او در پاسخ به اینکه چرا بهرغم هشدار و مقاومت تیم حفاظت، وارد ساختمان شد؟ گفت: رفتاری کاملا طبیعی بود. همکاران ما باید احساس کنند که کسی در کنارشان است. به ذهنم رسید در شرایطی که تهدید خیلی نزدیک است، همکاران ما نیاز به آرامش دارند و اولین جایی که ضرورت دارد این حس به آنها منتقل شود استودیو پخش است؛ بنابراین وارد رژی شدم. پیشتر دیده بودید وقتی ایران عملیات موشکی داشت من به رژی پخش میآمدم و در کنار همکاران بودم. آن روز وقتی وارد شدم، دوستان خیلی تعجب کردند که مگر اتفاق خاصی است که من آنجا آمدهام. بازدیدی کردم و به همکاران خدا قوت گفتم. آقای صائب با تاکید از من خواستند از استودیو خارج شوم. سعی کردم خیلی آرام این کار را انجام دهم. از پلهها که بالا رفتم یکی از همکاران گفت، ما دیگر شهید شدیم؟! به او گفتم عمر و زندگی دست خداست، توفیق شهادت هم به هرکسی نمیدهد. جبلی در ادامه با اشاره به ویژگیهای خاص ساختمان شیشهای که محل استقرار خبرنگاران و پخش زنده است که مقابل چشم میلیونها بیننده قرار میگیرد، در این زمینه اظهار کرد: وقتی صدای انفجار اول را شنیدم، هر احتمالی به ذهنم رسید جز اینکه ممکن است ساختمان شیشهای مورد حمله قرار گرفته باشد. بلافاصله از ساختمان پخش خارج شدم، اما با شنیدن صدای انفجار دوم و مشاهده دود و شعلههای آتش، باورم نمیشد که هدف، واقعاً همان ساختمان شیشهای باشد. رییس سازمان صداوسیما اظهار کرد: « هدف قرار دادن ساختمان شیشهای، پیش از آنکه یک اقدام نظامی باشد، یک عملیات روانی و رسانهای بود. این حمله تلاشی بود برای ترساندن همکاران ما و همه رسانهها؛ پیامی برای وادار کردن آنها به عقبنشینی از وظیفه خطیر اطلاعرسانی. هدف، ایجاد رعب و سکوت در میان راویان حقیقت بود؛ نه فقط رسانه ملی، بلکه تمام رسانههایی که تلاش میکنند واقعیت را بازتاب دهند.»
جبلی در پایان گفت: این اتفاق نهتنها باعث وحشت نشد، بلکه به نظرم به کل جامعه رسانهای کشور روحیه تزریق کرد. راویان حقیقت عقب نمینشینند.
۱۵۰ منتقد نظر دادند:
«گناهکاران» بهترین فیلم نیمه اول ۲۰۲۵
«گناهکاران» رایان کوگلر طبق نظرسنجی از بیش از ۱۵۰ منتقد، به عنوان بهترین فیلم نیمه اول سال ۲۰۲۵ برگزیده شد.
به گزارش ورلد آف ریل، در نظرسنجی از ۱۵۰ منتقد که توسط ورلد آف ریل انجام شده بیشتر آنها بر این باور بودند که نیمه اول سال ۲۰۲۵ به طرز شگفتآوری از نظر سینمایی ضعیف بوده است. در نهایت نتیجه آمار چنین شد: «گناهکاران» رایان کوگلر با ۱۰۱ رأی به راحتی در صدر قرار گرفت زیرا در ۷۰درصد از فهرستهای ارسال شده از سوی منتقدان جای داشت. البته جای تعجب نیست زیرا این فیلم ضمن کسب موفقیت در گیشه داخلی، فیلم محبوب منتقدان شد و به احتمال زیاد تنها مدعی اسکار تا به اینجای امسال است و میتواند در بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از مدعیان جدی باشد. فیلم «کیف سیاه» ساخته استیون سودربرگ در جایگاه دوم قرار گرفت و با ۳۷ رأی از فیلم کوگلر عقب افتاد. سودربرگ همچنین با فیلم «حضور» رتبه ۱۶ در بین ۲۰ فیلم برتر را به دست آورد. سومین فیلم امسال سودربرگ هم «کریستوفر» است که قرار است در ماه سپتامبر در جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو برای اولین بار به نمایش درآید. در عین حال فیلمهایی که بازخوردهای مثبت و منفی متفاوتی به دست آورده بودند هم به ردههای بالای جدول راه یافتند که «طرح فنیقی»، «زندگی چاک» و «میکی ۱۷» از جمله آنها بودند. یک غافلگیری خوشایند در این میان فیلم «ایفوس» ساخته کارسون لوند بود؛ یک فیلم مستقل کوچک با تمرکز بر بیسبال که سال پیش بیسروصدا در بخش ۲ هفته کارگردانان جشنواره کن به نمایش درآمد و طرفداران وفاداری به دست آورد. این فیلم که هرگز اکران گسترده مناسبی نداشت و احتمالاً فقط با چند میلیون دلار ساخته شده، جایگاه مناسبی در این فهرست یافت.
فهرست ۲۰ فیلم برتر نیمه نخست سال ۲۰۲۵ چنین است:
۱- «گناهکاران» ساخته رایان کوگلر - ۱۰۵ رأی
۲- «کیف سیاه» ساخته استیون سودربرگ - ۶۸ رأی
۳- «۲۸ سال بعد» ساخته دنی بویل - ۳۷ رأی
۴- «جنگ» ساخته الکس گارلند و ری مندوزا - ۳۲ رأی
۵- «میکی ۱۷» ساخته بونگ جون هو - ۳۱ رأی
۶- «ببخشید عزیزم» ساخته اوا ویکتور - ۳۰ رأی
۷- «ایفوس» ساخته کارسون لوند - ۳۰ رأی
۸- «دوستی» ساخته اندرو دییانگ - ۲۹ رأی
۹- «اف۱» ساخته جوزف کوشینسکی - ۲۹ رأی
۱۰- «طرح فنیقی» ساخته وس اندرسون - ۲۷ رأی
۱۱- «ماتریالیستها» ساخته سلین سانگ - ۲۷
۱۲- «میزریکوردیا» ساخته آلن گیرودی - ۲۶
۱۳- «زندگی چاک» ساخته مایک فلانگان - ۲۵
۱۴- «گرفتار جزر و مد» ساخته جیا ژانگکه - ۲۳
۱۵- «کفنها» ساخته دیوید کراننبرگ - ۲۳
۱۶- «در حال تبدیل شدن به مرغ دریایی» ساخته رونگانو نیونی - ۲۲
۱۷- «حضور» ساخته استیون سودربرگ - ۲۰
۱۸- «او را برگردان» ساخته دنی و مایکل فیلیپو - ۲۰
۱۹- «ماموریت: غیرممکن ۸» ساخته کریستوفر مککواری - ۱۷
۲۰- «آوریل» ساخته دیا کولومبگاشویلی - ۱۵
«گناهکاران» فیلم ترسناک آمریکایی به کارگردانی، تهیهکنندگی مشترک و نویسندگی رایان کوگلر است. داستان این فیلم در سال ۱۹۳۲ در دلتای میسیسیپی میگذرد و مایکل بی. جردن نقشهای دوگانه برادران دوقلویی را بازی میکند که برای شروع دوباره به زادگاه خود بازمیگردند اما با یک شریر ماورای طبیعی روبهرو میشوند. این فیلم که با بودجه ۹۰ میلیون دلاری ساخته شد در گیشه ۳۶۵ میلیون دلار فروخت.