واریز 10 میلیارددلار
ازصادرات نفت وگاز به صندوق توسعه
بر اساس مفاد بودجه ۱۴۰۴ امسال دولت حدود ۱۰ میلیارد دلار از منابع ناشی از صادرات نفت مرتبط با صندوق توسعه ملی استقراض خواهد کرد این در حالی است که ۱۰ میلیارددلار ازصادرات نفت وگاز به این صندوق واریز خواهد شد.
به گزارش کائنات، بررسی جداول ذیل قانون بودجه سال 1404 نشان می دهد در سال جاری حدود 9.77 میلیارد یورو معادل بیش از 10 میلیارد دلار از محل صادرات نفت خام و میعانات گازی (بند الف تبصره 3) و سایر منابع وارد صندوق توسعه ملی خواهد شد.
بر این اساس 5.25 میلیارد یورو از محل صادرات نفت خام، 0.93 میلیارد یورو از محل خالص گاز طبیعی فروشی صادراتی مطابق بند الف تبصره 3 قانون به صندوق توسعه ملی واریز خواهد شد. نکته جالب توجه اینکه از محل فروش نفت خام و میعانات گازی مرتبط با تقویت بنیه دفاعی بند الف تبصره 3 قانون بودجه 1404 نیز حدود 3.6 میلیارد یورو به صندوق توسعه ملی واریز خواهد شد.
جدول همراه قانون بودجه که به تازگی توسط رئیس مجلس به رئیس جمهور و از سوی رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده تاکید شده که سهم صندوق توسعه ملی نیز 15.79 درصد می باشد. بر اساس این جدول در سال جاری حدود 8.64 میلیارد یورو معادل 9.5 میلیارد دلار نیز از صندوق توسعه ملی استقراض خواهد شد. میزان استقراض از صندوق توسعه ملی نزدیک به 14 درصد کل منابع زنجیره تولید نفت و گاز است.
مدیرعامل گروه پتروپارس تشریح کرد؛
اقدامات پتروپارس
برای جلوگیری از مهاجرت گاز در پارس جنوبی
مدیرعامل گروه پتروپارس گفت: ما برای جلوگیری از مهاجرت گاز تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم، در مخزن گازی همواره مای گریشن وجود دارد و مای گریشن به سمتی میرود که فشار کمتری وجود دارد .
حمیدرضا ثقفی مدبرعامل گروه پتروپارس در رابطه با اقدامات انجام شده توسط ابن شرکت گفت: فشار افزایی در ۷ هاب تعریف شده که برای هاب ۱، ۲ و ۳ قرار است مرز بین ایران و قطر را ببندیم تا از مهاجرت گاز تا حداکثر ممکن جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: اقدامات مربوط به هاب یک و هفت توسط پتروپارس انجام میشود هاب ۲ و ۵ توسط گروه O1، هاب ۳ و ۶ توسط خاتم و هاب ۴ توسط مپنا انجام میدهند، اما در خصوص هاب یک و هفت که توسط ما انجام میشود دو حالت وجود داره هاب یک قرارداد آی پی سی دارد در حالی که هاب ۷ باید به صورت epc انجام شود.
ثقفی خاطر نشان کرد: برای انجام منتظر آماده سازی مدارک کانسپت ،بیسیک و فیت هستیم که پس از آماده سازی این مدارک به epc کانترکتور میدهیم که ادامه کار را بر عهده بگیرد اما در خصوص پروژه ipc برای ما مهم این است که زودتر کار رو شروع بکنیم چون اگر از بیس لاین فاصله بگیریم در عمل زمانی که تولید شروع شود ما فی مناسب را دریافت نخواهیم کرد فی تقریباً ثابت است بنابراین اگر ما دیرتر شروع بکنیم با توجه به افت فشار مخزن پارس جنوبی تولید زیر بیس لاین باشد و تولید کمتری داشته باشیم.
مدیر عامل پتروپارس خاطر نشان کرد: بحث کانسپت، بیسیک و فید را در مجموعه پترو پارس با جدیت دنبال میکنیم و در صورت آماده شدن مدارک آدگی شروع به کار را داریم و پیش بینی میکنیم بتوانیم هاب یک که متشکل از فاز ۱۱ و ۱۲ است را تا پنج شش سال آینده جمعش بکنیم
این مقام مسئول در خاتمه اضافه کرد: ما برای جلوگیری از مهاجرت گاز تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم اما در مخزن گازی همواره مای گریشن وجود دارد و مای گریشن به سمتی میرود که فشار کمتری وجود دارد با انجام این کار تمام توان خود را برای جلوگیری از مهاجرت گاز میکنیم اما موضوع قطعی نیست زیرا مساله مخزن وجود دارد.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی خبر داد؛
افزایش ۴ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاههای حرارتی
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: تابستان امسال از طریق احداث واحدهای جدید، ارتقای توان واحدهای گازی ورفع محدودیت تولید واحدهای بخاری موجود بیش از۴هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور افزوده می شود.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، ناصر اسکندری معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه در طی دو سال گذشته بیش از چهار هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار تولید شده است، افزود: از ابتدای سال تاکنون در اوج مصرف برق شبانه و روزانه به صورت پیوسته بیش از چهار هزار مگاوات نسبت به سال گذشته ظرفیت بالاتری برای تولید برق داشتهایم اما در مقابل میزان رشد مصرف انرژی نیز به ۱۳ درصد رسیده است.
اسکندری ادامه داد: امسال در کنار رشد مصرف انرژی شاهد محدودیتهای جدید در حوزه تولید نیروگاههای برقابی نسبت به ادوار گذشته بودهایم. هر ساله در این بازه زمانی حدود هفت هزار مگاوات تولید نیروگاه برقابی داشتیم که امسال این رقم به دو هزار مگاوات کاهش یافته است و جبران این وضعیت بر دوش واحدهای حرارتی است.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با به اینکه میانگین دمای هوای نسبت به سال گذشته ۵.۵ درجه افزایش یافته است، بیان کرد: هر یک درجه افزایش دما در این فصل یکهزار و ۵۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه میکند که از این محل نیز حدود هفت تا هشت هزار مگاوات افزایش بار داشتیم.
وی با بیان اینکه برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی به روزهای پایانی خود رسیده است، عنوان کرد: از میان ۱۰۲ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیشبینی شده بیش از ۹۷ درصد آن به اتمام رسیده و قبل از ورود به خردادماه این عدد از مرز ۹۹ درصد نیز عبور خواهد کرد تا این واحدها با آمادگی حداکثری مهیای تولید برق پایدار مشترکان در تابستان شوند.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی ارتقای راندمان نیروگاههای حرارتی را یکی از برنامههای ویژه صنعت برق برشمرد و گفت: میانگین راندمان نیروگاههای حرارتی به ۳۹.۶۸ درصد رسیده است که از حیث در میان ۱۹۷ کشور دنیا رتبه ۱۵ دنیا را به خود اختصاص دادهایم و از کشورهایی همچون چین و کانادا بالاتر هستیم.
اسکندری افزود: یکی از اقدامات بسیار اثرگذار در ارتقای راندمان نیروگاهها، احداث بخش بخار واحدهای گازی است تا بدون مصرف سوخت مازاد شاهد افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاهها باشیم. هشت هزار و ۲۰۰ مگاوات پتانسیل احداث بخش بخار سیکلترکیبی وجود دارد که خوشبختانه اقدامات بسیار مؤثری برای اجرای این پروژهها در حال انجام است.
وی تاکید کرد: در این میان احداث نیروگاههای راندمان بالا، کاهش مصارف داخلی، کاهش تلفات شبکه و… در دستور کار قرار گرفته است که بتوانیم در سال جاری نیز رتبه جهانی راندمان نیروگاههای حرارتی ایران را ارتقا دهیم.
ترکیه در دریای سیاه ذخیره جدید گازی کشف کرد
ترکیه موفق به کشف ۷۵ میلیارد مترمکعب ذخیره جدید گاز طبیعی در دریای سیاه شد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه، اعلام کرد که این کشور در جریان حفاریهای خود در دریای سیاه موفق به کشف ۷۵ میلیارد مترمکعب ذخایر جدید گاز طبیعی شده است.
وی افزود: با این کشف، ما نیازهای گاز طبیعی خانههای ترکیه را بهمدت سه سال و نیم تأمین خواهیم کرد.
رئیسجمهوری ترکیه تصریح کرد: این ذخیره جدید که ارزش اقتصادی آن حدود ۳۰ میلیارد دلار برآورد شده است، در چاه «گوکتپه-۳» در عمق ۳ هزار و ۵۰۰ متری کشف شده است.
براساس گزارشهای منتشرشده، تولید روزانه گاز طبیعی ترکیه در میدان شاخص «ساکاریا» در دریای سیاه به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب رسیده است، این افزایش تولید بخشی از برنامه ترکیه برای گسترش ظرفیت داخلی و کاهش وابستگی به واردات انرژی بهشمار میآید. ترکیه که بیش از ۹۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را وارد میکند، در تلاش است با توسعه منابع داخلی و گسترش همکاریهای خارجی در حوزه نفت و گاز، هزینههای واردات خود را کاهش دهد و امنیت عرضه را تقویت کند.