روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 چهارشنبه 24 ارديبهشت - شماره 4829

رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

نمایشگاه نفت جلوه‌ای از قدرت ایران در عرصه انرژی است

 رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر روشن‌بودن افق صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: نمایشگاه نفت، جلوه‌ای از قدرت ایران در عرصه انرژی است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، موسی احمدی با اشاره به حضور خود و دیگر اعضای کمیسیون انرژی مجلس در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و بازدید از توانمندی‌های داخلی این صنعت اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی رویدادی بسیار مهم و ارزشمند است، زیرا هر سال برگزار می‌شود و صنایع مرتبط با انرژی، دستاوردهای جدید خود را در معرض نمایش قرار می‌دهند.
وی با اشاره به وجه تمایز نمایشگاه بیست‌ونهم با نمایشگاه‌های برگزارشده در سال‌های گذشته افزود: شرکت‌های فعال در عرصه صنعت نفت هر سال در فرصت نمایشگاه‌ توانمندی‌ها و دستاوردهای یک سال خود را به نمایش می گذارند، اما موضوعی که این دوره نمایشگاه را از دوره‌های قبل متمایز می‌کرد، استفاده از هوش مصنوعی بود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه این دوره از نمایشگاه بر معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، فناوری‌های نوین، توانمندی‌های شرکت‌های داخلی و تعامل با سرمایه‌گذاران خارجی متمرکز بود، تصریح کرد: بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نشان داد که با تکیه بر ظرفیت‌های قابل‌توجه و توان علمی داخلی، افق صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بسیار روشن و آینده آن درخشان است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد؛
تخصیص ۵۷۵ هزار میلیارد تومان
اعتبار به پروژه‌های آب و فاضلاب
 مدیرعامل آبفای کشور از برنامه‌ریزی برای تکمیل ۳۱۸ طرح اولویت‌دار آبرسانی و فاضلاب با پیش‌بینی اعتباری بالغ بر ۵۷۵ هزار میلیارد تومان تا پایان دولت چهاردهم خبر داد.
به گزارش کائنات، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به وضعیت اجرای طرح‌های آبرسانی در سال ۱۴۰۴ گفت: ۱۲۷ طرح دارای ردیف بودجه در سطح کشور در حال اجراست که بیش از نیمی از این طرح‌ها دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد و برای تکمیل آن‌ها ۳۴۸ همت اعتبار نیاز است.
امینی به وضعیت پروژه‌های فاضلاب اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش فاضلاب نیز ۱۹۱ طرح در دست اجرا داریم که افزون بر نیمی از آن‌ها دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد است که برای به اتمام رساندن آن‌ها به ۲۲۷ همت اعتبار نیاز است.
به گفته امینی در صورت تأمین این اعتبارها و تکمیل طرح‌ها، جمعیت تحت پوشش خدمات فاضلاب از ۵۵ درصد کنونی به بیش از ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین از موفقیت‌های این شرکت در جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی خبر داد و گفت: در چارچوب بهره‌گیری از ظرفیت‌های غیردولتی تاکنون ۶۴ قرارداد برای واگذاری ۳۱۴ میلیون مترمکعب در سال پساب منعقد شده که منجر به جذب بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس:
سرمایه‌گذاری در بالادست نفت
راهبردی برای رشد اقتصادی است
 نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی برگزاری نمایشگاه بیست‌ونهم نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را فرصتی برای جبران عقب‌ماندگی‌ها و ارتقای جایگاه ایران در بازار انرژی منطقه‌ای دانست و گفت: سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی، نه‌تنها رشد اقتصادی، بلکه بهبود معیشت و ارتقای خدمات عمومی را به‌دنبال دارد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محمد بهرامی درباره نمایشگاه نفت امسال با تأکید بر اینکه حضور فعال و هدفمند سرمایه‌گذاران توانمند در صنعت نفت ضرورتی انکارناپذیر است، بیان کرد: رویدادهایی همچون نمایشگاه که به معرفی ظرفیت‌ها اختصاص دارند اگر با پشتوانه مطالعاتی و اولویت‌بندی دقیق همراه باشند، می‌توانند گام مهمی برای جبران عقب‌ماندگی‌ها و ارتقای جایگاه ایران در بازار انرژی منطقه‌ای باشند.
وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در تولید، ارتقای ارزش افزوده، توسعه صادرات و فرآوری محصولات نفتی، همگی اهدافی است که با سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی محقق می‌شود، تصریح کرد: ثمره این اقدام‌ها، نه‌تنها رشد اقتصادی کلان، بلکه بهبود معیشت مردم و ارتقای سطح خدمات عمومی خواهد بود. باید بپذیریم که سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز، تنها یک تصمیم اقتصادی نیست، بلکه یک انتخاب راهبردی برای شکل دادن به آینده‌ای توسعه‌یافته است.

کاهش اندک قیمت نفت در بازارهای جهانی
 قیمت نفت تحت تأثیر افزایش عرضه و تردیدها در مذاکرات تجاری آمریکا و چین کاهش یافت. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، قیمت نفت در معاملات کاهش یافت و از بالاترین سطح دو هفته‌ای خود عقب‌نشینی کرد. این افت قیمت ناشی از نگرانی‌ها پیرامون افزایش عرضه نفت و تردیدهای موجود درباره تأثیر توقف جنگ تجاری بین آمریکا و چین بر توافقی پایدار بود.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال با ۱۱ سنت (۰.۲ درصد) کاهش به ۶۴ دلار و ۸۵ سنت به ازای هر بشکه رسید. در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آ مریکا با ۸ سنت یا ۰.۱ درصد کاهش، ۶۱ دلار و ۸۷ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد. هر دو شاخص معاملاتی با افزایش ۱.۵ درصدی به بالاترین سطح خود از ۲۸ آوریل تاکنون رسیده بودند.
در شرایطی که بازارهای جهانی نفت با نوسان‌های شدید روبه‌رو هستند، آمریکا و چین توافق کردند برای حداقل ۹۰ روز تعرفه‌های سنگین تجاری را کاهش دهند. این تصمیم به افزایش قابل‌توجه ارزش سهام در بازار وال‌استریت، دلار آمریکا و قیمت‌های نفت خام منجر شد.
با این حال تحلیلگران هشدار داده‌اند که همچنان تردیدهای زیادی درباره آینده این مذاکرات وجود دارد. اختلاف‌های اساسی بیم دو کشور ازجمله کسری تجاری آمریکا با چین و درخواست واشینگتن برای اقدام‌های جدی‌تر پکن در مقابله با بحران ماده مخدر «فنتانیل»، همچنان پابرجاست.
تحلیلگران مؤسسه آی‌ان‌جی (ING) با اشاره به نگرانی‌ها درباره رشد تقاضای نفت، معتقدند تسریع در تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه از سوی هشت تولیدکننده عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) نشان‌دهنده تأمین مناسب بازار تا پایان سال جاری میلادی خواهد بود. تعادل عرضه و تقاضا وابسته به این است که آیا اوپک‌پلاس به برنامه‌های اعلام‌شده خود برای تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در ماه‌های مه و ژوئن پایبند خواهد بود یا خیر.
طبق گزارش‌ها، تولید نفت اوپک از ماه آوریل فراتر از سطح پیش‌بینی‌ها افزایش یافته است و انتظار می‌رود تولید ماه مه ۴۱۱ هزار بشکه در روز بیشتر شود.
با وجود کاهش قیمت نفت خام، بازار فرآورده‌های نفتی همچنان نشانه‌هایی از تقاضای قوی را نشان می‌دهد. داده‌های بازار نشان می‌دهند قیمت نفت خام از اوج خود در ژانویه ۲۲ درصد کاهش یافته، اما قیمت فرآورده‌های نفتی و حاشیه سود پالایشگاه‌ها ثابت مانده است.
تحلیلگران جی‌پی مورگان تأکید کردند که کاهش ظرفیت پالایش، به‌ویژه در آمریکا و اروپا، موجب افزایش وابستگی به واردات شده و بازار را نسبت به نوسان‌های قیمت آسیب‌پذیرتر کرده است.
همچنین، داده‌های قیمت‌گذاری گروه مالی بورس اوراق بهادار لندن نشان می‌دهد حاشیه سود پالایش در سنگاپور تقریباً دو برابر شده و در ماه مه به ۶ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه رسیده، در حالی که در ماه آوریل ۳ دلار و ۶۵ سنت بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه