روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 يکشنبه 21 ارديبهشت - شماره 4826

وزیر جهاد کشاورزی خبر داد؛

افزایش۵۵ درصدی تولید کود در کشور

 غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در نشست با فعالان اقتصادی بخش کشاورزی استان اردبیل که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان برگزار شد، اظهار کرد: صنعت کشاورزی در استان اردبیل با توجه به منابع زیرساختی و انسانی، ظرفیت توسعه و پیشرفت و تبدیل به قطب کشاورزی کشور را دارد.
به گزارش کائنات، غلامرضا نوری قزلجه افزود: بر اساس مقررات بین‌المللی که «هر کشوری هر اندازه که بتواند از رودخانه مرزی برداشت کند به همان میزان حق خواهد داشت» حق‌آبه ارس را پیگیری و برای مصارف آب این رودخانه قواعدی تعریف می‌کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی درباره ارز ترجیحی بخش کشاورزی گفت: برخی اقتصاددانان انتقاداتی نسبت به تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای کشاورزی دارند که به تولیدکننده داخلی آسیب وارد می‌کند اما باید توجه داشت شرایط اقتصادی کشور و تکانه‌هایی که در بخش اقتصادی وجود دارد، ایجاب می‌کند که این تخصیص ارز وجود داشته باشد.
وی افزود: تمام تلاش دولت بر رفع محدودیت تحریم‌ها است، همچنین در تلاش است تا محدودیت‌های داخلی از جمله عدم امکان عرضه کالاها با قیمت‌های متغیر و متفاوت برداشته شده یا کاهش یابد، تا در آینده‌ای نه چندان دور شاهد حذف این ارز باشیم.
نوری قزلجه درباره توزیع کود شیمیایی تاکید کرد: امسال نسبت به مدت مشابه ۵۵ درصد تولید کود در کشور افزایش پیدا کرده است البته ناترازی گاز در زمستان ١۴٠٣ مدتی تولید را متوقف کرده بود، اما این مساله حل شده و روزانه ۱۰ هزار تن کود به بازار داخلی تولید و عرضه می‌شود.
وی تصریح کرد: مشکل قطعی برق چاه‌های کشاورزی در جلسه اخیر دولت مطرح و قرار شد که با وزارت نیرو جلسه‌ای در این زمینه داشته باشیم زیرا نوع فعالیت بخش کشاورزی متفاوت است و ممکن است قطع برق آسیب‌های جدی و بلندمدت به برخی بخش‌ها وارد کند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که دولت عزم جدی برای رفع ناترازی انرژی دارد، گفت: تسهیل در واگذاری زمین و واردات پنل برای راه‌اندازی مزارع تولید انرژی خورشیدی در حال انجام است، مکلف هستیم اگر فردی درخواست کرد در مدت یک ماه زمین را برای نیروگاه خورشیدی واگذار کنیم.
وی همچنین در رابطه با راه‌اندازی پایانه مشترک با روسیه اظهار کرد: بیش از ۷۰-۸۰ درصد صادرات از مسیر جمهوری آذربایجان می‌گذرد اما به روسیه صادر می‌شود، برای ایجاد پایانه مرزی بالاتر از مرز جمهوری آذربایجان با شرکت‌ها و بانک‌های روسی وارد مذاکره شدیم و قرار شد سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهیم.

رد ادعاها درباره هندوانه صادراتی ایران به روسیه
 رایزن بازرگانی سفارت ایران در مسکو ضمن تاکید بر سلامت کامل و رعایت استانداردهای روسیه در زمینه محصولات صادراتی به این کشور گفت: از آنجا که یک مقام مسئول روس، ادعاهایی را درباره هندوانه ایرانی مطرح کرده است، سفارت ایران در یادداشت رسمی، خواهان توضیحات لازم درباره این اظهارات شده است.
به گزارش کائنات، در روزهای اخیر، ویدئویی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که در آن یکی از نمایندگان مجلس دومای روسیه، با دستگاهی که مشخص نیست، چقدر دقیق است، هندوانه را مورد آزمایش سطحی قرار داده و مدعی می‌شود این محصول، فاقد استانداردهای لازم است، این در حالی است که همه محصولات وارداتی به روسیه، بویژه مواد خوراکی، میوه و تره‌بار، باید استانداردهای سخت‌گیرانه این کشور را رعایت کنند، تا مجوز ورود آن صادر شود.
سه نهاد ناظر روسی، از جمله «سازمان نظارت بر محصولات با منشاء حیوانی و گیاهی»، «سازمان امنیت غذایی» و «سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان» استانداردهای دشواری برای واردات محصول از کشورهای مختلف اجرا می‌کنند تا از سلامت و کیفیت محصولات وارداتی اطمینان حاصل شود.
علاوه بر نهادهای ناظر روسی، صادرکنندگان ایرانی نیز که در زمینه صادرات محصولات کشاورزی، باغی و تره‌بار فعالیت می‌کنند، ملزم هستند ضمن رعایت کامل استانداردهای روسیه، گواهی بهداشت گیاهی را از سازمان حفظ نباتات وزارت جهادکشاورزی دریافت کنند.
محسن رحیمی، رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر سلامت کامل و رعایت استانداردهای روسیه در زمینه محصولات صادراتی به این کشور گفت: از آنجا که یک مقام مسئول روسی، ادعاهایی را درباره هندوانه ایرانی مطرح کرده است، سفارت ایران در یادداشت رسمی، خواهان توضیحات لازم درباره این اظهارات شده است.
وی اطمینان داد، همه محصولات ایرانی صادراتی به روسیه، پس از اخذ مجوزهای کیفی و مطابق با استانداردهای سخت‌گیرانه دولت روسیه و سازمان حفظ نباتات ایران وارد این کشور می‌شود، چرا که در غیر این صورت، امکان ترخیص ورود به بازار مصرف روسیه را نخواهد داشت.

 

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه