روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1404 سه‌شنبه 16 ارديبهشت - شماره 4823

رییس صداوسیما عنوان کرد؛

استقبال ایرانی‌ها از لهجه تاجیکی پس از پخش «پایتخت۷»


 رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اشتراکات فرهنگی و زبانی ایران و تاجیکستان، بر ضرورت افزایش همکاری‌های رسانه‌ای بین دو کشور تأکید کرد و از برنامه‌های مشترک در حوزه تولید فیلم و سریال خبر داد.
به گزارش روابط‌ عمومی صداوسیما، نشست پیمان جبلی (رئیس سازمان صداوسیما) و ناصر سعیدزاده (رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون جمهوری تاجیکستان) یکشنبه شب ۱۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور علیرضا شریفی (معاون توسعه و فناوری رسانه)، محسن برمهانی (معاون سیما)، عباس محمدنژاد (مدیرکل امور بین‌الملل صداوسیما) و رایزن فرهنگی ایران و تاجیکستان در صداوسیما برگزار شد.
رئیس صداوسیما در این نشست، با اشاره به روابط فرهنگی دیرینه ایران و تاجیکستان و تعاملات روبه‌گسترش دو کشور در سال‌های اخیر، عنوان کرد: با وجود پیوندهای فرهنگی، تمدنی و زبانی و همچنین روابط میان دو کشور، همچنان مردم ایران و تاجیکستان از یکدیگر شناخت کافی ندارند.
جبلی تصریح کرد: بخشی از این عدم شناخت به تصویر نادرستی بازمی‌گردد که رسانه‌های غربی از ایران و تاجیکستان ارائه می‌دهند. بنابراین باید با تولیدات مشترک، این شناخت را بهبود و افزایش دهیم.
وی به استقبال مردم ایران از لهجه و ادبیات تاجیکی پس از پخش سریال «پایتخت۷» اشاره کرد و گفت: این نشان می‌دهد که مردم دو کشور مشتاق شناخت بیشتر از یکدیگر هستند و تولیدات مشترک می‌تواند این ارتباط را تقویت کند.
رئیس صداوسیما از آمادگی ایران برای همکاری در تولید برنامه، فیلم و سریال با تاجیکستان خبر داد و افزود: زبان مشترک و درک متقابل، تولید مشترک را آسان می‌کند. از این حیث ایران و تاجیسکتان می‌توانند با دغدغه کمتری به تولید محتوای مشترک بپردازند. در همین راستا از حضور بازیگران و هنرمندان تاجیک در پروژه‌های ایرانی استقبال می‌کنیم. ایران پیش از این نیز با کشورهایی مانند پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان در تولید آثار مشترک همکاری‌هایی را آغاز کرده و خوب است معاونت سیما و تلویزیون تاجیکستان نیز با تعریف پروژه‌ای داستانی یا مستند درباره مفاخر ادبی زبان فارسی همچون رودکی بر پیوندهای زبانی و فرهنگی دو ملت تاکید کنند.
وی همچنین به پروژه‌های بزرگ صداوسیما مانند سریال «سلمان فارسی» و «حضرت موسی(ع)» اشاره کرد و گفت: در تولید این آثار از فناوری‌های روز دنیا بهره برده می‌شود و به همین جهت ظرفیت خوبی برای همکاری‌های بین‌المللی دارند. برای مثال در پروژه سریال حضرت موسی (ع) از استودیوی تولید مجازی استفاده می‌شود که هم به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند و هم از نظر بصری می‌‎تواند قاب زیبایی‌هایی را خلق نماید.
جبلی در ادامه با تاکید بر گستردگی زیرساخت‌های فنی صداوسیما و اشاره به ۷۰۰۰ فرستنده، ۱۲۵ شبکه رادیویی و تلویزیونی، راه‌اندازی ۲۰۰ کانال محلی برای انتخابات اخیر مجلس و...، ظرفیت‌های فنی را بستری مناسب برای همکاری‌ میان دو کشور و بهره‌بردن از تجارب یکدیگر در مسیر پیشرفت عنوان کرد. رئیس صداوسیما در پایان از برنامه‌های آینده برای راه‌اندازی دفتر نمایندگی در دوشنبه و تولید فیلم‌نامه مشترک خبر داد و تأکید کرد: مردم دو کشور خواهان افزایش تعاملات فرهنگی هستند و باید هرچه سریع‌تر کارهای مشترک را آغاز کنیم. امیدواریم دفتر نمایندگی ما در تاجیکستان هم به زودی کارش را آغاز کند تا همکاری‌ها را سرعت ببخشد. * ابراز تمایل رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان بر گسترش همکاری‌ها
رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان نیز در ادامه از تدوین برنامه‌های پنج‌ساله برای توسعه رسانه‌های این کشور خبر داد و اعلام کرد: برنامه‌های پنج‌ساله‌ای برای رشد و توسعه تلویزیون و رادیو در تاجیکستان تدوین شده که به زودی اجرایی خواهد شد. این برنامه‌ گامی مهم برای ارتقای کیفیت محتوای رسانه‌ای کشور و مورد تاکید رهبر این کشور است.
ناصر سعیدزاده به تشریح کمی و کیفی امکانات و زیرساخت‌های رادیو و تلویزیون این کشور، بر لزوم برنامه‌ریزی برای گسترش تولیدات مشترک میان ایران و تاجیکستان تاکید کرد و با بیان پیوندهای ادبی، تاریخی و زبانی دو ملت، افزود: از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برای این دعوت تشکر می‌کنم؛ امیدوارم بتوانیم همکاری‌های مشترک زیادی داشته باشیم و در زمینه آثار تلویزیونی از ظرفیت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم. تا امروز همکاری‌های بین ما و ایران قابل توجه بوده و چند اثر نمایشی ساخته شده است اما تمایل داریم این روابط گسترش یابد.

در آیین بدرقه زائران حج گفته شد:
سیاست ایران رعایت مقررات عربستان است
 نخستین گروه از زائران حج ۱۴۰۴ با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر راه و شهرسازی و سفیر عربستان در ایران راهی مدینه شدند.
پروازهای رفت حج از صبح ۱۵ اردیبهشت با اعزام نخستین گروه از زائران تهران و با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر راه و شهرسازی، سفیر عربستان در ایران آغاز شد.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت در سخنانی در مراسم بدرقه حجاج، از زائرانی که راهی حج می‌شوند خواست جایگاه همیشگی حجاج  ایرانی را حفظ کنند و در ادامه تاکید کرد: سیاست جمهوری  اسلامی ایران، رعایت قوانین و مقررات کشور میزبان است. ما در چارچوب آنچه کشور میزبان وضع کرده است، رعایت می‌کنیم و امیدواریم در فضای تعاملی با کشور میزبان بهترین خدمات را داشته باشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز توصیه‌هایی درباره دریافت معرف و خودشناسی به زائران داشت و یادآوری سخنان مقام معظم رهبری درباره توجه به ظرفیت‌های حج و ضرورت شناخت آن، گفت: بسیاری از افراد یا استطاعت لازم را برای این سفر نداشتند یا نمی‌توانند مشرف شوند. بنابراین حالا که به این سفر مشرف می‌شوید نیاز به معرفت دارید.
او اضافه کرد: بعضی‌ها ۱۰ تا ۱۸ سال در انتظار این سفر بودند، بنابراین این حرکت نیاز به معرفت دارد و از معرفت‌ آیات الهی استفاده کنید. پیش از شناخت حج، باید خودشناسی داشت. شما یک ماه آنجا حضور دارید دغدغه‌های مشابه ایران را ندارید و آنجا وقتتان فقط برای عبادت است.
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: عملیات حج بخشی از مهمترین عملیات حمل و نقل است. با توجه به تحریم. های ظالمانه برای این حمل و نقل باید برنامه. ریزی ویژه‌ای شود و تلاش ما این است که بهترین خدمات ارایه شود
وزیر راه و شهرسازی ادامه‌ داد: امسال سعی شد با هماهنگی دقیق بین مسئولان و با بررسی مشکلات قبلی و هماهنگی دقیق با سازمان حج، خدماتی را به زائران ان ارایه دهیم. ماه‌هاست که برنامه‌ریزی می‌کنیم و جلسات مختلف داریم و امیدواریم نتیجه‌بخش باشد. تاکید بر این است که شأن و کرامت زائران رعایت شود.
سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در آیین بدرقه زائران حج گفت: در این سه سال سه میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از این ترمینال سفر انجام دادند و تقریبا ۷۰ تا ۷۵ درصد پروازهای حج و عتبات از این ترمینال انجام شده است.
در ادامه این مراسم، زائران پس از ذکر لبیک، نماز جماعت را با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سفیر عربستان برپا کردند و سپس بدرقه شدند.
نخستین کاروان زائران تهرانی صبحگاه ۱۵ اردیبهشت ماه از فرودگاه بین‌المللی تهران راهی مدینه شد.
پروازهای رفت حج قرار است تا ۱۱ خردادماه ادامه داشته باشد و برگشت زائران از ۲۲ خردادماه آغاز می‌شود و تا ۱۱ تیرماه ادامه خواهد داشت. ۷۱ هزار زائر از سوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران جابجا خواهند شد و حدود ۲۰ درصد جمعت با شرکت هواپیمایی عربستان (ناس) اعزام می‌شوند.
امسال ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر از ایران به حج می‌روند که طبق داده‌های سازمان حج و زیارت حدود ۵ درصد آنها عوامل خدماتی محسوب می‌شوند.
از کاروان‌هایی که برای امسال سازماندهی شده‌اند ۵۷ درصد «مدینه قبل» و ۴۲ درصد «مدینه بعد» هستند.
بیشترین تعداد زائر اعزامی به حج به استان تهران (با جمعیتی بالغ بر۱۴ هزار و ۴۲۰ نفر) و کم‌ترین تعداد زائر به استان ایلام (با  ۱۲۳نفر) تعلق داشته است. بیش از نیمی از زائران حج امسال نیز خانم‌ هستند. کهن‌سال‌ترین زائر ۱۰۳ سال و کوچک‌ترین زائر سه سال دارد.
مدت زمان عملیات حج حدود ۶۰ روز و میانگین اقامت زائران ایرانی در عربستان حدود ۳۵ روز است.
قیمت حج امسال از حدود ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه