روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 دوشنبه 8 ارديبهشت - شماره 4817

رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد؛

لغو جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

 رئیس پلیس راهور فراجا از لغو جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث و اعطای مهلت یک‌ماهه به مالکان خودروها و موتورسیکلت‌ها برای دریافت این بیمه‌نامه خبر داد و گفت: از اول خردادماه، کارت سوخت فاقدین بیمه‌نامه شخص ثالث غیرفعال خواهد شد.
سردار سید تیمور حسینی با اشاره به طرح مشترک با ستاد مدیریت سوخت کشور، از لغو جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث برای کسانی که هنوز نسبت به دریافت این بیمه‌نامه اقدام نکرده‌اند، خبر داد.
رئیس پلیس راهور فراجا افزود: در راستای تسهیل فرآیند دریافت بیمه شخص ثالث و به‌ منظور رفاه حال شهروندان، از رئیس کل بیمه مرکزی درخواست کردم که جریمه دیرکرد بیمه‌نامه برای افرادی که هنوز نسبت به دریافت این بیمه‌نامه اقدام نکرده‌اند، بخشوده شود. رئیس کل بیمه مرکزی نیز با این درخواست موافقت کرده و اعلام کرد که برای اجرایی شدن این تصمیم، از وزارت اقتصاد مجوز لازم را اخذ خواهد کرد.
سردار حسینی همچنین یادآور شد: بر اساس قانون، از ابتدای اردیبهشت‌ماه، تمامی خودروها و موتورسیکلت‌ها که فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث هستند، یک مهلت یک‌ماهه تا ابتدای خرداد ماه خواهند داشت تا نسبت به دریافت این بیمه‌نامه اقدام کنند. وی تأکید کرد: از ابتدای خردادماه، مطابق با این طرح، کارت سوخت تمامی وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث اعم از خودرو و موتورسیکلت غیرفعال خواهد شد. رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه تأکید کرد: تمام دستگاه‌ها و سازمان‌ها موظف‌اند دریافت بیمه‌نامه شخص ثالث را به‌ عنوان یکی از الزامات اولیه در ارائه خدمات به خودروها رعایت کنند. این طرح به‌ منظور ارتقاء ایمنی جاده‌ها و حفظ حقوق زیان‌دیدگان حوادث رانندگی اجرا می‌شود. وی در پایان از مردم خواست در مهلت تعیین‌شده نسبت به دریافت بیمه‌نامه شخص ثالث اقدام کنند تا از مشکلات قانونی و محرومیت از سهمیه سوخت جلوگیری شود.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران:
کمتر از ۳۰ درصد جابجایی‌ها
توسط ناوگان حمل و نقل عمومی است
 رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آمار بالای تصادفات و کشته‌های ناشی از حوادث رانندگی در پایتخت، بر ضرورت اجرای برنامه‌های بلندمدت، توسعه حمل‌ونقل عمومی و ثبات مدیریتی برای کاهش سوانح تأکید کرد.
سید جعفر تشکری هاشمی، در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به حادثه تلخ بندر شهید رجایی ضمن عرض تسلیت درگذشت هموطنان و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان کرد گفت: سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران باید در هماهنگی با مقامات محلی برای کمک به حادثه‌دیدگان وارد عمل شود.
وی با بیان اینکه حادثه‌های اخیر بندر عباس ، به ویژه در حوزه حمل‌ونقل، نشان می‌دهد که بی‌توجهی به این بخش می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.گفت:  طبق آمارهای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سالانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و تعداد مجروحان ناشی از تصادفات در جهان بین ۲۰ تا ۵۰ برابر این رقم برآورد شده است و این مسأله نشان‌دهنده اهمیت ویژه پرداختن به ایمنی حمل‌ونقل است.
تشکری هاشمی با اشاره به وضعیت ایران در این زمینه افزود: متأسفانه در کشور ما به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، سالانه ۲۲ نفر در تصادفات کشته می‌شوند و ایران در میان ۱۸۳ کشور، رتبه ۷۲ را در میزان کشته‌شدگان دارد.
وی تصریح کرد: این آمار نگران‌کننده نشان می‌دهد که باید اقدامات اساسی برای بهبود ایمنی انجام شود.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه‌یافته برای کاهش تنها پنج درصد از آمار تلفات تصادفات، برنامه‌های بلندمدت چندساله تدوین می‌شود، و این نشان می‌دهد که کاهش تصادفات کاری سخت اما ضروری است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: خسارت‌های مادی ممکن است قابل جبران باشد اما خسارت‌های انسانی جبران‌ناپذیر هستند؛ هر فرد آسیب‌دیده به معنای آسیب به یک خانواده و در نهایت آسیب به جامعه است.
تشکری هاشمی با تأکید بر اهمیت استمرار پویش «نه به تصادفات»، اظهار کرد: نباید این پویش را حرکتی شعاری یا مقطعی دانست. این برنامه باید ساختاری و پایدار باشد و با برنامه‌های عملیاتی همراه شود. وی ادامه داد: در بحث تصادفات، سه عامل انسان، راه و خودرو نقش اساسی دارند. در کشور ما متأسفانه وضعیت خودروها، راه‌ها و رفتار رانندگان نیازمند بازنگری جدی است. عضو شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت نگران‌کننده آمار تصادفات در تهران افزود: به طور متوسط روزانه ۲۱۰۰ تصادف در تهران رخ می‌دهد و روزانه دو نفر در این شهر جان خود را بر اثر تصادف از دست می‌دهند. وی تأکید کرد: این آمار هشدار دهنده است و نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. تشکری هاشمی با بیان اینکه برای کاهش این حوادث باید برنامه‌های مشخص، هماهنگ و مستمر ارائه شود، از شهرداری تهران درخواست کرد که برنامه‌های خود در این زمینه را به شورای اسلامی شهر ارائه کند و به جای ارائه بودجه‌های کلی، هدفگذاری مشخصی برای کاهش درصد تصادفات ارائه شود.
وی با انتقاد از وضعیت نابسامان موتورسیکلت‌سواران در تهران گفت: وضعیت تردد موتورسیکلت‌ها در شهر به مرحله بحرانی رسیده و شهروندان دیگر احساس آرامش در عبور و مرور ندارند. تشکری هاشمی با اشاره به مصوبه شورای ترافیک تهران در خصوص تشکیل کارگروه ویژه ساماندهی موتورسیکلت‌ها اظهار کرد: متأسفانه با وجود گذشت ماه‌ها از این مصوبه، هنوز جلسه‌ای برگزار نشده و این بی‌توجهی قابل قبول نیست. وی بر ضرورت توسعه حمل‌ و نقل عمومی تأکید کرد و افزود: طبق قانون، باید ۷۵ درصد حمل‌ونقل تهران با وسایل حمل‌ونقل عمومی انجام شود، در حالی که اکنون کمتر از ۳۰ درصد جابه‌جایی‌ها از این طریق صورت می‌گیرد.
تشکری هاشمی با تأکید بر لزوم ثبات مدیریتی در حوزه حمل‌ونقل گفت: مادامی که مدیران کمتر از یک سال در سمت‌های خود باقی می‌مانند، نمی‌توان انتظار اجرای برنامه‌های بلندمدت را داشت.

رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛
صادرات کمتر از ۱۰۰ میلیون دلاری
 دارو و تجهیزات پزشکی
 رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به صادرات کمتر از ۱۰۰میلیون دلاری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، در عین حال الزامات جذب سرمایه‌گذار در این حوزه و فراهم کردن امکانات بیشتر برای صنعت را تشریح کرد.
دکتر مهدی پیرصالحی درباره روند صادرات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و الزامات جذب سرمایه‌گذاران در این زمینه، گفت: متاسفانه صادرات‌مان در حوزه دارو و تجهیزات به نسبت بازار کشور خودمان، بازار کوچکی است و کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار صادرات داریم. البته در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که به حدود ۲ میلیارد دلار صادرات در بازار دارو و تجهیزات پزشکی برسیم.
وی افزود: برای رسیدن به این بازار صادراتی نیاز است که به صنعت توجه بیشتری داشته باشیم؛ امکانات بیشتری را برای صنعت فراهم کنیم و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را برای حضور در این صنعت جذب کنیم تا بتوانیم به صادرات هم کمک کنیم.
پیرصالحی درباره شعار امسال نیز گفت: یکی از راه‌های تحقق این شعار آن است که بتوانیم ثباتی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنیم، از تصمیمات بدون برنامه و یک شبه جلوگیری کرده و ثبات قوانین داشته باشیم تا سرمایه‌گذاران جذب شوند. وی افزود: از لحاظ جاذبه‌های سرمایه‌گذاری نیز سود محصولات تولیدی باید طوری فراهم شود که سرمایه‌گذاران دیگر نیز برای ورود به این حوزه تمایل داشته باشند. متاسفانه با محدود بودن بازار و قیمت‌گذاری سختگیرانه در حوزه بهداشت و سلامت، سرمایه‌گذاران کمی به این حوزه علاقه‌مند هستند. رییس سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم با اصلاحاتی که در قیمت‌گذاری‌ها انجام می‌شود و با ثبات قوانین بتوانیم سرمایه‌گذاران جدید را جذب بازار کنیم. پیرصالحی درباره روند اصلاح قیمت‌ها در حوزه دارو نیز گفت: عمده اصلاح قیمت‌ها در داروهایی که نیاز به اصلاح قیمت داشتند، در سال گذشته انجام شده اما اگر دارویی به دلیل قیمت دچار مشکل و کمبود باشد، حتما این اصلاح قیمت صورت خواهد گرفت. رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هر افزایش قیمتی را با شورای عالی بیمه هماهنگ می‌کنیم. نماینده شورای عالی بیمه در کمیسیون قیمت‌گذاری حضور دارد و اصلاح قیمت‌ها مورد پوشش قرار می‌گیرند.

کره جنوبی:
در کنار مردم ایران ایستاده‌ایم
 سفارت کره در تهران طی پیامی با خانواده‌های قربانیان و مجروحان حادثه انفجار در بندر شهید رجائی بندرعباس ابراز همدردی کرد.
سفارت جمهوری کره در جمهوری اسلامی ایران عمیق‌ترین مراتب تسلیت خود را به قربانیان و خانواده‌های آسیب دیده از انفجار دلخراش در بندر عباس ابراز می‌دارد.
ما از این حادثه ویران‌گر عمیقا متاثر شده‌ایم ودر این موقعیت دشوار در کنار مردم ایران ایستاده‌ایم. ما با خانواده‌های داغدار، مجروحان و تمامی آسیب‌دیدگان این حادثه ابراز همدردی می‌کنیم.  سفارت آرزومند است که مجروحان هر چه سریع‌تر بهبود یابند و شرایط عادی در جامعه آسیب دیده به سرعت برقرار شود.

 

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه