روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 شنبه 6 ارديبهشت - شماره 4815

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی:

رفاه و درآمد بیشتر کارگران در سایه مهارت به دست می‌آید

  وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارگران زمانی رفاه و درآمد بیشتر و آینده روشن‌تری دارند که از مهارت بیشتری برخوردار باشند،گفت: با نظام مهارت آموزی می‌توانیم امنیت شغلی کارگر را ایجاد کنیم، حوادث ناشی از کار را کاهش دهیم و درآمد و آینده درخشانی برای همه کارگران رقم بزنیم.
به گزارش کائنات، احمد میدری با تبریک هفته کارگر به جهادگران نان حلال و قهرمانان عرصه اقتصاد اظهار کرد: هفته کار و کارگر، هفته عدالت است و کارگران در همه جای دنیا از جمله ایران پرچمدار عدالت بودند و بسیاری از مواهبی مانند بیمه سلامت، بیمه بازنشستگی و نظام‌های مهارت آموزی که داریم را مدیون کارگرانی هستیم که مطالبات خود را مسالمت جویانه به دولت‌ها انتقال دادند و زندگی ما را تحت تاثیر حرکت‌های جمعی خود قرار دادند.
وزیر کار اظهار کرد: دولت دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری جمله‌ای را ذکر کردند که این دولت به عنوان یک آرمان و هدف به دنبال تحقق آن است و جمله این بود که آموزش و سلامت کالا نیستند، یعنی بهره‌مندی هر فرد بستگی به قدرت خرید آن فرد نباید داشته باشد. آموزش و سلامت خودرو نیست که کسی پول داشته یا نداشته باشد باید از این بهره‌مند باشد. سلامت و آموزش یک حق است و به اندازه‌ای که نیاز داریم باید به ما داده شود. لذا باید طبقات مختلف جامعه از آموزش و سلامت یکسان برخوردار باشند.
میدری ادامه داد: متاسفانه اندیشه نادرستی که در دهه ۱۳۷۰ شکل گرفت، این بود که مدارس گروه‌های پردرآمد را جدا کنیم تا دولت بودجه بیشتری داشته باشد و به خانواده‌های کم درآمد پرداخت کند.در واقع مدارس ایران را بر اساس درآمد و بعدها بر اساس اینکه خانواده چه گروه اجتماعی و فرهنگی است تفکیک کردیم اما با تنوعی از مدارس روبه رو شده ایم و این اشتباه باید در دولت چهاردهم با هدفگذاری که رئیس جمهور انجام داده تغییر کند.
وی با یادآوری نقش وزارت کار گفت: مسأله آموزش و سلامت دو مسئولیت بزرگی است که وزارت کار نقش محوری در آنها دارد و به دنبال ایفای مسئولیت هستیم. کارگران زمانی رفاه و درآمد بیشتر و آینده روشن‌تری دارند که از مهارت بیشتری برخوردار باشند و مسئول مهارت آموزی کارگران ایران سازمان آموزش فنی حرفه‌ای است. سازمان آموزش و فنی حرفه‌ای بخشی از نظام آموزشی کشور است، نمی شود نظام آموزشی داشته باشیم که بچه‌های گروه‌های کم درآمد از دوره پیش دبستانی محروم باشند و دبستان‌هایشان کیفیت لازم را نداشته باشد، ولی در مراکز آمورش فنی و حرفه‌ای و هنرستان‌ها به آنها مهارت بیاموزیم.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته در هفته کار و کارگر چند راهبرد اساسی برای ارتقای وضعیت کارگران برشمردند که از جمله آنها افزایش امنیت شغلی، کاهش حوادث ناشی از کار، کنترل تورم دانش بنیان شدن اقتصاد، افزایش بهره‌وری و مهارت آموزی کارگران بود و مقام معظم رهبری آن را به عنوان شیوه‌ صحیح افزایش درآمد کارگران ایران به درستی برشمردند، لذا ما نمی‌توانیم در یک نظام آموزشی نامطلوب شاهد یک نظام مهارت آموزی صحیح باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در کشورهایی که اعتقاد راسخ به بخش خصوصی دارند، دولت تامین کننده بودجه نظام آموزش است و نظام آموزشی برابر دارد. در اوایل دهه هفتاد ۱۷ درصد بودجه دولت را به آموزش اختصاص می دادیم چون همه اقشار از یک مدرسه استفاده می کردند ولی مدرسه دولتی به مدرسه گروه‌های کم درآمد تبدیل شده و این تفکیک به ضرر بوده است؛ لذا ما شروع کردیم این فرایند را اصلاح کنیم.
میدری با اشاره به اجرای طرح همنوا تصریح کرد: در مقطع هنرستان‌ها وزارت آموزش و پرورش با وزارت کار همکاری گسترده‌ای را شروع کرده‌اند که مراکز آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای به مراکز مهارت آموزی دانش آموزان تبدیل شده است. پولی که از آموزش و پرورش می‌گرفتیم تا بچه‌های هنرستان‌های آموزش و پرورش مهارت آموزی کنند را حذف کردیم. طرح «همنوا» را تعریف کردیم تا هر مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای به مرکز مهارت آموزی دانش آموزان تبدیل شود و دیوار بین آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای را برداشتیم. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه