روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 چهارشنبه 3 ارديبهشت - شماره 4814

دوره‌ پرچالشی جوانی

 ارمغان اصانلو- هر انسانی در زندگی روزمره خود با بی شماری از خواسته ها و آرزوها روبه روست ؛ از این رو تمامی تلاش خویش را برای نیل و دستیابی بدان ها به کار می بندد. به راستی چرا این خواسته ها تا این حدّ اهمّیت دارند؟ به عنوان مثال: چرا افراد، ساعت های طولانی کار می کنند؟ و یا چه چیزی افراد را وا می دارد تا جان خود را برای نجات فردی دیگر به خطر اندازند؟ احساس نیاز به بقا، رشد و پیشرفت در هر دو بُعد آدمی، یگانه پاسخ به این دسته سؤالات است . در بُعد جسمی برای زنده ماندن و رشد و سلامت جسمانی باید به دنبال غذا گشت و نیازهای جسمانی را برآورده ساخت. در بُعد دوم برای دستیابی به سلامت روحی و روانی، نیاز به ایمن بودن از خطرات و دوری از موقعیت های هراسناک و دلهره آور داریم . این موقعیت خطرناک، گاهی برای دیگران رخ می دهد ولی ما برای آن که به کمال روحی و آرامش خاطر به عنوان یکی از نیازهای انسانی مان پاسخ دهیم به کمک وی می شتابیم ؛ پس رضایت خاطر خود و بالاتر از آن، رضای خداوند متعال برای ما یک نیاز به شمار می رود.
نوجوانان و جوانان سرمایه اصلی و آینده‌سازان هر کشوری به شمار می‌روند و همه سرمایه گذاری های مادی و معنوی از خانواده گرفته تا دولت ها در این زمینه هزینه می‌شود تا نیروی مولد و اثرگذار در بخش های مختلف تربیت شود.
یک چهارم جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند و با در نظر گرفتن جایگاه و توان آن ها در بخش های سیاسی، فرهنگی، ‌ اجتماعی و اقتصادی به خوبی می توان، آینده جامعه پیش رو را ترسیم کرد.  به گفته جمعیت شناسان تعداد افراد بین ۱۵ تا ۳۰ سال در کشور اعم از دختر و پسر، بالغ بر ۲۰ میلیون نفر می شود که به این قشر با توجه به شرایط سنی و موقعیت اجتماعی که در آن قرار دارند و همچنین از لحاظ روانشناسی، جمعیت جوان اتلاق کرد. در نظر گرفتن نیاز و احساسات جوانان با توجه به نوع جنس و شرایط محیطی که در آن قرار دارند و از طرفی مهیا کردن زمینه های رشد علمی و معنوی آن ها از ضروری ترین امور ابتدیی برای حمایت از این نسل به شمار می رود که این وظیفه مهم به عهده مسئولان و نهادهای اجرایی کشور است تا به جای نیروی افسرده و ناتوان، نیروها مولد آینده را بسازد. روانشناسان تاکید می کنند که باید به نیازهای روانی و عاطفی جوانان توجه ویژه ای شود و در کنار آن بستر های اجتماعی برای ایجاد اشتغال و ازدواج آن ها فراهم شده تا این نیروی مولد و توانمند آینده کشور را بسازد.
از سوی دیگر نوجوانان و جوانان در یک دوره ای حساس وارد روابط با جنس مخالف می شوند که آگاهی از نیازهای روحی و روانی آنها و پاسخ درست به این نیازها می تواند از انحراف آنها جلوگیری کند زیرا این قشر در این بخش از زندگی خود بیش از هر چیزی به محبت نیاز دارد و به سوی فردی تمایل می یابد که نیازهای عاطفی اش را برآورد کند.
جوانی دوره‌ی پرچالشی است. انسان‌ها در این دوران بیشتر از همیشه در اجتماع وقت می‌گذرانند و زندگی از همیشه جدی‌تر می‌شود.
همین جدیت زندگی می‌تواند مشکلات و دغدغه‌های بسیاری به همراه داشته باشد. اگر یک جوان رشد ذهنی سالمی را طی نکرده باشد و دوران کودکی و نوجوانی پرتنشی را پشت‌سر گذاشته باشد، ممکن است به اعتیاد و روابط اجتماعی خطرناک رو بیاورد. اگر آن‌ها تحصیلاتشان را با موفقیت پشت سر نگذارند و شغل باثباتی پیدا نکنند، ممکن است دچار اختلالات روانی‌ای چون اختلال اضطراب، اختلال خواب یا افسردگی بشوند. همچنین در این سنی که نیازهای جنسی بسیار قوی هستند، برطرف نشدن این نیازها به شیوه‌ای صحیح می‌تواند افراد را دچار انواع بیماری‌های جسمی و روانی کند.
تغییرات در دوران جوانی با سرعت بالا رخ می‌دهند و این تغییرات در عین اینکه شیرین هستند و باعث رشد فرد می‌شوند، ممکن است به عدم تعادل در زندگی هم بی‌انجامند. به همین دلیل مهم است که به جوانان اهمیت بدهیم. آن‌ها بیشترین تأثیر را بر یک جامعه می‌گذارند و سلامتشان با سلامت جامعه گره خورده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه