روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 چهارشنبه 3 ارديبهشت - شماره 4814

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد؛

صدور احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری پس از متناسب سازی

 مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ضمن اشاره به صدور احکام افزایش سالیانه حقوق و اجرای ۳۰ درصد از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، گفت: پرداخت حقوق بازنشستگان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۴ بر مبنای حکم حقوق سال ۱۴۰۳ انجام شده، اما مابه‌التفاوت ۲۰ درصد افزایش سالیانه حقوق و ۳۰ درصد متناسب‌سازی، بعد از اصلاح احکام، به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.
حجت‌اله میرزایی با اشاره به اجرای مرحله دوم قانون متناسب‌سازی، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ مرحله دوم قانون متناسب‌سازی اجرا می‌شود که این مرحله ۳۰ درصد از فرایند متناسب‌سازی را شامل می‌شود و علاوه بر این، ۲۰ درصد ناشی از افزایش سنواتی حق‌بیمه در حکم اردیبهشت‌ماه بازنشستگان اعمال می‌شود که به دنبال این موارد، صدور احکام از روز گذشته آغاز شده است.
وی افزود: روز پایانی فروردین‌ماه، علی‌الحساب و بر اساس حکم اسفندماه ۱۴۰۳ مبلغی را پرداخت کردیم، اما مابه‌التفاوت ۲۰ درصد سنواتی و ۳۰ درصد ناشی از اجرای متناسب‌سازی، بعد از اصلاح احکام که در حال انجام است، به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: به تعداد بازنشستگان احکام وجود دارد؛‌ زیرا بازنشستگان، بر اساس سنوات شغلی، سال بازنشستگی، رتبه‌ و شرایط خاصی مثل ایثارگری و برخورداری از سابقه مدیریت و ... حکم هر یک از آنها متفاوت است.

تشکیل پرونده برای عامل تجاوز به کودکان
 در دادسرای جنایی تهران
 برای متجاوز به چند کودک در دادسرای جنایی تهران پرونده تشکیل شد.پرونده  فردی که به چند کودک در تهران تجاوز کرده بود و روز گذشته دستگیر شد؛ در اختیار قاضی اختیاری بازپرس شعبه اول  دادسرای جنایی است.
این متهم در حال حاضر ۶ شاکی دارد. او با چرب زبانی تحت عنوان اینکه مامور شهرداری است و با لباس مبدل به شهرداری، بچه ها را فریب می داده و سوار موتور می کرده  و به بیابان های اطراف تهران می برده است.
در ابتدا به کودکان مواد بیهوش کننده می داده و پس از آن به کودکان تجاوز می کرده است.  تصاویر و فیلم های این کار در موبایلش کشف شده است.
در بررسی پزشکی قانونی  مشخص شد که او از سلامت روان برخوردار بوده و سالم است.
همچنین در بررسی از شکات نیز ادعای تجاوز درست بوده است.
طبق ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری، بدلیل اینکه  احتمال دارد قربانیان دیگری هم این پرونده داشته باشد، انتشار تصاویر این متهم بلامانع است.
بررسی‌ها در مورد این پرونده در شعبه اول بازپرسی دادسرای جنایی ادامه دارد.
گفتنی است، طبق ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری، «انتشار تصویر و سایر مشخصات مربوط به هویت متهم در کلیه مراحل تحقیقات مقدماتی توسط رسانه ها و مراجع انتظامی و قضائی ممنوع است؛ مگر در مورد اشخاص زیر که تنها به درخواست بازپرس و موافقت دادستان شهرستان، انتشار تصویر و یا سایر مشخصات مربوط به هویت آنان مجاز است:
الف- متهمان به ارتکاب جرائم عمدی موضوع بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده (۳۰۲) این قانون که متواری بوده و دلایل کافی برای توجه اتهام به آنان وجود داشته باشد و از طریق دیگری امکان دستیابی به آنان موجود نباشد، به منظور شناسایی آنان و یا تکمیل ادله، تصویر اصلی و یا تصویر به دست آمده از طریق چهره نگاری آنان منتشر می‌شود.
ب- متهمان دستگیر شده که به ارتکاب چند فقره جرم نسبت به اشخاص متعدد و نا معلومی نزد بازپرس اقرار کرده اند و تصویر آنان برای آگاهی بزه دیدگان و طرح شکایت و یا اقامه دعوای خصوصی توسط آنان، منتشر می‌شود.»

در نشستی با حضور دادستان تهران مطرح شد؛
تعیین پنج مسئله محیط زیستی تهران
 دادستان تهران گفت: بحران کم‌آبی، بوی نامطبوع فرودگاه، تامین هوای پاک، ورود فاضلاب به آب‌های زیرزمینی، تخلیه سفره‌های زیرزمینی، فرونشست زمین و مدیریت پسماند باید در اولویت رسیدگی قرار گیرند که در همین راستا دو مصوبه در این جلسه به تصویب رسید.
به گزارش قوه قضاییه، نشست نظارت بر امور محیط زیست و منابع طبیعی تهران با محوریت رعایت حقوق عامه، روز دوشنبه، یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، به ریاست علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران و با حضور جمعی از مسئولان عالی استان و روسای ادارات و دستگاه‌های مرتبط در محل دادستانی تهران برگزار شد.
هدف از این نشست، تبادل نظر پیرامون گام‌های اجرایی، تعیین اولویت‌های نظارتی فوری، ایجاد ساز و کار همکاری مشترک بین دستگاه‌های ذی‌ربط و برنامه‌ریزی برای اقدامات عملی در راستای حفظ و احیای حقوق عامه در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی استان تهران عنوان شد.
در ابتدای جلسه، دادستان تهران با تاکید بر اهمیت تعیین اولویت‌ها برای پیگیری ویژه مسائل زیست‌محیطی، تصریح کرد که این اولویت‌بندی به معنای نادیده گرفتن سایر موارد نبوده و پیگیری آنها نیز در دستور کار قرار دارد.
در این نشست، پنج مورد از مهم‌ترین مسائل محیط زیستی و منابع طبیعی تهران که بیشترین تاثیر را بر حقوق عامه دارند، به عنوان اولویت‌های رسیدگی تعیین شدند. این موارد عبارتند از: هوای پاک و آلودگی هوای تهران، مدیریت پسماند، فرونشست زمین و تنش‌های آبی و تصفیه‌خانه‌ها، بوی نامطبوع فرودگاه و حفاظت از منابع طبیعی، مراتع و جنگل‌ها.
علی صالحی در ادامه بر ضرورت ایجاد گشت‌های مشترک بین دستگاهی در حوزه منابع طبیعی، محیط زیست، استانداری و سایر نهادهای مرتبط تاکید و دستور راه‌اندازی فوری آن را صادر کرد.
یکی از مصوبات مهم این جلسه، تشکیل کارگروه محیط زیست و منابع طبیعی با حضور نمایندگان دستگاه‌های منابع طبیعی، محیط زیست، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، راه و شهرسازی، آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، شهرداری و سازمان بازرسی، با مسئولیت دادسرای تهران بود. این کارگروه موظف به تدوین یک برنامه عملیاتی سریع و قابل اجرا برای نظارت بر اولویت‌های تعیین شده و سایر موارد حقوق عامه و محیط زیست شد.
دادستان تهران همچنین به موضوع مسلوب‌المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز توسط آب منطقه‌ای اشاره کرد و خواستار همکاری ویژه دادسراهای شهرستان‌های تهران، دادگاه بخش و حوزه‌های قضایی تهران در این زمینه شد و تاکید کرد که حتما به دادستان‌ها و روسای بخش‌ها ابلاغ شود تا با آب منطقه‌ای همکاری لازم را داشته باشند.
همچنین، شناسایی چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از حفر چاه‌های جدید از وظایف آب منطقه‌ای دانسته شد و مقرر شد که تا پایان سال جاری به اهداف تعیین شده در این زمینه دست یابند.
تغییر کاربری‌های صورت گرفته از دیگر موضوعاتی بود که مورد تاکید دادستان تهران قرار گرفت و دستور تعیین مهلت زمانی مناسب برای اجرای احکام قطعی صادر شده توسط نواحی دادسرای تهران، دادستان‌های شهرستان‌ها و دادگاه‌های بخش به صورت ویژه پیگیری شد و ابلاغ گردید که دادستان‌ها و روسای دادگاه‌های بخش، مدیران جهاد کشاورزی را دعوت کرده و احکام را به آنها داده و مهلت یک ماهه‌ای برای پیگیری آنها تعیین کنند.
در حاشیه این نشست، علی صالحی با اشاره به گزارش ارائه شده درباره کاداستر زمین‌های کشاورزی، بر اهمیت کاداستر اراضی منابع طبیعی، کشاورزی و ملی در تهران تاکید کرد و آن را راهکاری موثر برای پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی دانست.
وی همچنین با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف زباله‌های آرادکوه، از اداره منابع طبیعی و شهرداری تهران خواست تا ظرف مدت یک هفته جلسات مشترکی را برگزار کرده و پیشنهادات خود را در خصوص زمین‌های مناسب برای زباله‌سوزی با در نظر گرفتن آخرین یافته‌های علمی و نکات محیط زیستی به دبیرخانه کارگروه اعلام کنند.
دادستان تهران خطاب به نماینده محیط زیست نیز تاکید کرد که ظرف مدت یک ماه با نگاهی جامع، علمی و کارشناسانه، موضوع سوزاندن زباله‌های آرادکوه را با در نظر گرفتن جدیدترین مدل‌های جهانی بررسی و نتایج را به کارگروه ارائه کند تا اقدامات موثری در راستای رعایت مسائل زیست‌محیطی و استفاده حداکثری از پسماندها اتخاذ شود.
صالحی در جمع‌بندی نظرات درباره اولویت‌های زیست‌محیطی تهران گفت: بحران کم‌آبی، بوی نامطبوع فرودگاه، تامین هوای پاک، ورود فاضلاب به آب‌های زیرزمینی، تخلیه سفره‌های زیرزمینی، فرونشست زمین و مدیریت پسماند باید در اولویت رسیدگی قرار گیرند که در همین راستا دو مصوبه در این جلسه به تصویب رسید.
وی همچنین با اشاره به برنامه هفتم توسعه که به منظور حفظ منابع آبی و تعادل‌بخشی مهار افت سطح آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از اضافه برداشت آب اقداماتی را توصیه کرده است، بر انجام اقدامات لازم در این زمینه در کارگروه تاکید کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه