روزنامه کائنات
6

انرژی

1404 سه‌شنبه 2 ارديبهشت - شماره 4813

مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد مطرح کرد؛

ضرورت ایجاد نگاه توسعه‌محور در صنعت نفت و گاز

 مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با تأکید بر اهمیت ایجاد نگاه توسعه‌محور در حوزه بهره‌برداری از میدان‌های نفت و گاز گفت: اگر چنین نگاهی در ارکان دولت و میان فعالان صنعت نفت نهادینه شود، می‌توان افزون بر استفاده بهینه از منابع و سامان‌دهی زیرساخت‌های حیاتی کشور، به رونق اقتصادی دست یافت.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، احمد محمدی با اشاره به ذخایر عظیم نفت و گاز کشور بیان کرد: ایران با برخورداری از مواهب الهی، در جایگاه دوم جهانی انرژی‌های فسیلی قرار دارد و از منظر منابع، کشوری برخوردار محسوب می‌شود. کشورهایی که موفق به بهره‌برداری حداکثری از منابع خود شده‌اند، مسیر توسعه را با جذب سرمایه طی کرده‌اند و در کنار برداشت مؤثر از ذخایر، برای اقتصاد خود نیز رونق ایجاد کرده‌اند.
وی با اشاره به ضریب بازیافت پایین از میدان‌های نفتی ایران تصریح کرد: میانگین ضریب بازیافت طبیعی از این میدان‌ها حدود ۲۵ درصد است، در حالی‌ که با گذشت بیش از یک قرن از تولید نفت در کشور، هنوز حجم قابل‌توجهی از نفت قابل استحصال باقی مانده است. مدیر پیشین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ادامه داد: برای افزایش سطح برداشت، باید از روش‌های بهبود و ازدیاد برداشت بهره گرفت و این بدون جذب سرمایه‌گذاری و ورود فناوری‌های نوین میسر نخواهد بود.
*ایران باید به یکی از بازیگران تأثیرگذار بازار جهانی نفت و گاز تبدیل شود
محمدی با تأکید بر توانمندی‌های نهفته کشور در حوزه نفت و گاز تأکید کرد: باید سطح تولید را به قدری افزایش داد که ایران به یکی از بازیگران تأثیرگذار بازار جهانی نفت و گاز تبدیل شود، به‌گونه‌ای که حتی در شرایط تحریمی، نتوان سهم ایران را نادیده گرفت، یا به‌راحتی جایگزین کرد. وی ادامه داد: اگر نگاه توسعه‌محور به‌صورت واقعی در کشور عملیاتی شود، افزون بر جذب سرمایه‌های سرگردان داخلی و بهبود سطح تولید، ریسک سرمایه‌گذاری منطقی‌تر می‌شود و در نتیجه سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای ورود به بازار ایران ترغیب خواهند شد. مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد،  جذب سرمایه خارجی را نیازمند فراهم شدن بسترهای مناسب دیگری دانست و اظهار کرد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باید تمرکز بیشتری بر نقش‌های نظارتی، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری داشته باشند و زمینه را برای حضور هرچه پررنگ‌تر بخش خصوصی در پروژه‌های نفتی فراهم کنند.
*لزوم بازنگری در قراردادهای موجود و طراحی الگوهای جدید
محمدی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، برگزاری «رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی که به معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌پردازند، اقدامی ارزشمند محسوب می‌شود که می‌تواند در صورت وجود عزم جدی در سطح حاکمیتی، نتایج ملموس و مثبتی در آینده نزدیک به همراه داشته باشد.
وی درباره ارائه راهکار به‌منظور افزایش اثربخشی رویدادهای مربوط به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز گفت: می‌توان همزمان با ارائه مدل‌های متنوع قراردادی و معرفی فرصت‌های واقعی، کارگروهی توانمند و صاحب‌اختیار را مأمور بازنگری در قراردادهای موجود و طراحی الگوهای جدید قراردادی کرد، در این صورت در یک بازه زمانی مشخص، حوزه جذب سرمایه در صنعت نفت به‌صورت حرفه‌ای سامان‌دهی می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس:
تولید گاز فاز ۱۱ پارس جنوبی
به ۲۰ میلیون مترمکعب رسید
 مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل عملیات حفاری و بهره‌برداری از هشتمین چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و گفت: برداشت گاز از این فاز به ۲۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، تورج دهقانی اظهار کرد: پس از اتمام حفاری هشتمین چاه (چاه شماره ۲) در موقعیت سکوی SPD11B، عملیات تکمیل این چاه انجام شد و بعد از عملیات اسیدکاری و جریان‌دهی، به بهره‌برداری رسید.
وی با قدردانی از عملکرد مطلوب شرکت پتروپارس به‌عنوان پیمانکار طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی افزود: در روزهای اخیر با اخذ مجوز از مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران، این چاه به تأسیسات سکوی SPD11B متصل و بهره‌برداری از آن آغاز شد. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: برداشت روزانه گاز غنی از فاز ۱۱ پارس جنوبی با احتساب تولید چاه اخیر به ۲۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی آخرین طرح از فازهای بیست‌وچهارگانه این میدان مشترک محسوب می‌شود که نخستین سکوی آن با هشت حلقه چاه تولیدی به بهره‌برداری رسیده است. با اولویت‌بخشی به توسعه میدان‌های مشترک با محوریت میدان‌های گازی، از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون چهار حلقه چاه در موقعیت SPD11B این طرح حفاری شده و به بهره‌برداری رسیده و چهار حلقه چاه باقی‌مانده این موقعیت نیز در ماه‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسند تا دستیابی به ظرفیت کامل تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز از بخش اول مرحله نخست توسعه این فاز در مرز مشترک ایران و قطر محقق شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
سرمایه‌گذاری در نفت
کلید تبدیل ظرفیت به ثروت ملی است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کشور در حوزه نفت و گاز، ظرفیت‌های عظیم این صنعت است که اگر در مسیر حکمرانی صحیح قرار گیرد، می‌تواند ارزش افزوده قابل‌توجهی را برای کشور به همراه داشته باشد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، روح‌الله عباسپور با بیان اینکه توجه به بخش بالادستی صنعت نفت و گاز می‌تواند فرصت‌هایی گسترده‌تر برای رشد و توسعه اقتصادی فراهم کند، اظهار کرد: بر اساس تأکید مقام معظم رهبری، سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز، به‌ویژه در بخش بالادست، نه‌تنها به تولید و اشتغال‌زایی منجر می‌شود، بلکه نقش کلیدی در تقویت بنیان‌های اقتصادی کشور دارد، بنابراین برای تحقق چنین اهدافی، چهار مؤلفه نیروی انسانی، ابزار، زمین و سرمایه باید مورد توجه قرار گیرد. وی تصریح کرد: صنعت نفت و گاز از نیروی انسانی خلاق، مبتکر و متخصص بهره‌مند است، اما بدون جذب سرمایه نمی‌توان انتظار شکوفایی و رشد چشمگیر داشت. معتقدم سرمایه‌گذاری، حلقه مفقوده‌ای است که باید با طراحی سازوکارهای مناسب، به‌ویژه در رویدادهایی از جنس تحول در سرمایه‌گذاری در بالادست نفت و گاز به آن پاسخ داده شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: برگزاری رویداد سرمایه‌گذاری در نفت و گاز فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیت‌های متنوع سرمایه‌گذاری در این حوزه و گامی عملی همسو با تحقق شعار سال است. در این مسیر لازم است اقتصاد بیش‌ازپیش به مردم واگذار شود و دولت نقش سیاست‌گذار، ناظر و حامی را به‌درستی ایفا کند.
عباسپوراظهار کرد: افرادی که در صنعت نفت و گاز فعالیت می‌کنند باید تلاش کنند ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این حوزه را به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی کنند تا فضای اعتماد و انگیزه برای ورود سرمایه بیشتر فراهم شود. در این میان، نقش وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی در قالب دیپلماسی اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی برای آشنایی با ظرفیت‌های نفتی ایران می‌تواند گامی مؤثر در مسیر رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور باشد.

روسیه پیش‌بینی قیمت برنت
 را برای سال ۲۰۲۵ کاهش داد
 وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را درباره قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۵ حدود ۱۷ درصد کاهش داد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را درباره میانگین قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در سال ۲۰۲۵ با حدود ۱۷ درصد کاهش نسبت به ماه سپتامبر از ۸۱ دلار و ۷۰ سنت به ۶۸ دلار رساند. این وزارتخانه همچنین پیش‌بینی کرد قیمت نفت اورال، نوع اصلی نفت صادراتی روسیه، در سال ۲۰۲۵ میلادی به ۵۶ دلار در هر بشکه می‌رسد. هر چند این کشور قیمت هر بشکه نفت اورال را در بودجه سال جاری ۶۹ دلار و ۷۰ سنت تعیین کرده است.  خبرگزاری اینترفاکس به‌ نقل از یکی از نمایندگان وزارت اقتصاد روسیه گزارش داد: بر این باوریم که این پیش‌بینی به‌نسبت محافظه‌کارانه است.
قیمت نفت خام اورال برای بودجه روسیه اهمیت بالایی دارد زیرا درآمدهای نفت و گاز یک‌سوم کل درآمدهای بودجه این کشور را به خود اختصاص می‌دهد.
بانک مرکزی روسیه اوایل ماه آوریل هشدار داد که قیمت نفت ممکن است به‌دلیل کاهش تقاضای جهان، چند سال کمتر از پیش‌بینی‌ها باشد. قیمت نفت اورال اوایل ماه آوریل حدود ۵۳ دلار برای هر بشکه معامله شد که پایین‌ترین رقم از سال ۲۰۲۳ تاکنون به‌شمار می‌رود. این نوع نفت هفته گذشته هم کمتر از ۶۰ دلار برای هر بشکه دادوستد شد. این وزارتخانه همچنین با اشاره به جنگ تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش‌بینی کرد خطر رکود اقتصادی در سال جاری قابل‌توجه نباشد و رشد اقتصاد جهان کمی بیش از ۲ درصد باشد.
به گفته نماینده این وزارتخانه، جهان همچنان بزرگ‌تر از آمریکا است، بنابراین برخی از جریان‌ها تغییر مسیر خواهند داد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه