عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛
تأکید مجلس بر تسهیلگری در مسیر سرمایهگذاری صنعت نفت
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی جذب سرمایهگذار در حوزه بالادست نفت و گاز تنها با شعار محقق نمیشود، باید از تصدیگری فاصله بگیریم و به سمت تسهیلگری حرکت کنیم.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مجتبی یوسفی استفاده از قدرت و اعتبارات دولتی برای فراهمسازی زیرساختهای لازم و تسهیل فرآیندهای سرمایهگذاری، به جای رقابت با بخش خصوصی را ضروری خواند و اظهار کرد: یکی از موضوعات کلیدی در این زمینه، تأمین انرژی و سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز است. وی با بیان اینکه توسعه میدانهای نفت و گاز، پالایشگاهها و صنعت برق ازجمله حوزههایی است که بخش خصوصی واقعی میتواند در آنها حضور یابد، افزود: دولت باید اجازه دهد بخش خصوصی واقعی در زنجیره ارزش و صنایع پاییندست فعال شود و نباید با انحصار جلوی این فعالیتها را بگیرد. عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اقدامهای مثبتی در وزارت نفت آغاز شده است، اما باید ظرفیتهای سرمایهگذاری و بستههای جذاب سودده برای بخش خصوصی واقعی فراهم شود. از این رو برگزاری رویدادهای سرمایهگذاری میتواند به جذب سرمایهگذاری کمک کند، به شرطی که به نیازها و خواستههای بخش خصوصی توجه شود و بستههای جذابی برای آنها در نظر گرفته شود. یوسفی با بیان اینکه در این رویدادها، ضمن معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، فعالان اقتصادی باید به بیان نظرها و تجربههای خود بپردازند، اظهار کرد: توجه به نیازها و خواستههای بخش خصوصی و فراهمسازی شرایط مناسب برای فعالیت آنها میتواند به بهبود وضع صنایع نفت و گاز کشور در حوزه بالادست و در نهایت حوزه پاییندست کمک شایانی کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تشریح کرد؛
راهکار کاهش ناترازی انرژی و توسعه پایدار کشور چیست؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی که ایران با چالشهای متعددی در بخش انرژی مواجه است، ایجاد امنیت سرمایهگذاری در حوزه بالادست نفت و گاز یکی از اولویتهای اساسی است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مصطفی نخعی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در صنعت نفت بیان کرد: با وجود تدوین زمینههای قانونی در برنامه هفتم توسعه و صدور مجوزهای لازم برای حضور بخش خصوصی در صنایع انرژیبر، مشکل اصلی در جذب سرمایهگذاری، نه خلأ قانونی، بلکه نیاز به تغییر نگرش به بخش خصوصی است. وی افزود: دولت باید نقش خود را از تصدیگری به تسهیلگری تغییر دهد و با بخش خصوصی بهعنوان شریک واقعی همکاری کند. نگاه پیمانکاری به بخش خصوصی نمیتواند مسائل را حل کند و لازم است مدیران به همکاری واقعی با این بخش فکر کنند. عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: برگزاری رویدادهای سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز میتواند فرصتی برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاران فراهم کند، همچنین با توجه به وجود میدانهای مشترک نفت و گاز نیاز به سرمایهگذاران و سرمایهگذاری بیشتر برای افزایش تولید احساس میشود. از این رو لازم است اجازه داده شود بخش خصوصی توانمند و علاقهمند در این حوزه سرمایهگذاری کند. نخعی ادامه داد: در خصوص مشکل ناترازی انرژی نیز باید گفت که بخش زیادی از این مشکل ناشی از اختلاف تولید و مصرف است. برای حل این مسئله باید به افزایش تولید، همچنین کاهش مصرف توجه کرد. بدون شک با معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاران، مشکل تولید حل میشود. وی گفت: فرصتهای سرمایهگذاری در زمینه بهینهسازی مصرف و بازار انرژی نیز باید مدنظر قرار گیرد. مجلس نیز زمینه حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاری برای کاهش مصرف را پیشبینی کرده است. عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: ایجاد امنیت سرمایهگذاری و تغییر ذهنیتها در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است. با فراهم کردن شرایط مناسب برای حضور بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاران، میتوان به افزایش تولید، کاهش ناترازی انرژی و توسعه پایدار کشور دست یافت.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور:
اجرای مصوبه الزام پمپ بنزینها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی زمانبر است
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور گفت: شورای اقتصاد در خصوص الزام پمپ بنزینها به ایجاد ایستگاه شارژ خودروهای برقی، با نگرش مثبت ولی شتاب زده عمل کرده و اجرای این مصوبه باید متناسب با توجیهپذیری، تعداد خودروهای برقی و توجه به ابعاد عملیاتی باشد و اجرای آن زمانبر خواهد بود. رضانواز اظهار کرد: از دو سال قبل کار مطالعاتی در خصوص ایجاد زیرساخت برای شارژ خودروهای برقی انجام دادهایم و اتفاقا به لحاظ فنی امکان اجرای آن وجود دارد، حتی در تلاشیم تجهیز جایگاهها به صفحات خورشیدی را انجام دهیم تا گامی مثبت برای هدف نهایی باشد ولی باید بازدهی سرمایه گذاری برای بخش خصوصی مدنظر قرار گیرد. وی افزود: بهتر بود شورای اقتصاد قبل از تصویب، با بخش خصوصی و بخشهای دولتی مرتبط مشورت لازم را انجام میداد و سپس متن مصوبه نگارش میشد، به نظر ما کمی شتاب زده عمل شده است هر چند که نگرش مثبتی در موضوع داشتهاند، لذا با توجه به تجربیات دنیا و متناسب با رشد خودروهای برقی در کشور و میزان پراکندگی آنها، میتوان زیرساختهای لازم را با توجه به توجیه پذیری اقتصادی و امکان سنجی فنی در پمپ بنزینها ایجاد کرد تا خدمت رسانی به این نوع خودروها هم انجام شود.